Španjolska ministrica povjerovala da je Puigdemont ruski špijun “Cipollino”

Maria Dolores de Cospedal
24 komentara

Sinoć je španjolska ministrica obrane Maria Dolores de Cospedal skoro 13 minuta razgovarala s ministrom obrane Latvije Raimondom Bergmanisom.

Dobro, ne baš, jer su je, predstavljajući se kao njezin kolega iz baltičke zemlje, nazvala dva poznata ruska “prankera”, komičara od kojih se jedan lažno predstavio kao ministar Bergmanis i vodili su zanimljivu konverzaciju koja je nasmijala korisnike društvenih mreža.

Aleksej Stolijarov i Vlamidir Kuznjecov, poznatiji kao Lexus i Vovan, rekli su španjolskoj ministrici da kako Latvija ima dokaze da je smijenjeni katalonski predsjednik Carles Puigdemont ruski špijun kodnog imena “Cipollino”, da je dugo radio za ruske obavještajne službe, kako polovica Rusa koji kao turisti posjećuju Kataloniju ruski špijuni i ponudili su Madridu kontingent latvijskih vojnika da se rasporedi u Barceloni.

Ministrica obrane Španjolske je nasjela na izjave dva poznata komičara, koji su je uvjerili da je Carles Puigdemont ruski špijun “Cipollino”, prenosi britanski Daily Mail.

Britanski list podsjeća da su prije dvije godine Aleksej Stolijarov i Vlamidir Kuznjecov doslovno zapalili medije i društvene mreže, kada su nazvali Eltona Johna i uvjerili pjevača da o pravima seksualnih manjina razgovara s Vladimirom Putinom.

Ovaj put su za žrtvu izabrali Mariu Dolores de Cospedal, koja je povjerovala da razgovara s latvijskim kolegom Raimondom Bergmanisom. Razgovor je vodio Aleksej Stolijarov, koji joj je rekao da Puigdemont, koji Madridu može biti izručen iz Belgije i zbog organiziranja pobune riskira 30 godina u zatvora, radi za rusku obavještajnu službu.

Kada je Stolijarov dodao da 50% ruskih turista koji posjećuju Kataloniju također surađuju s ruskim obavještajnim službama, španjolska ministrica obrane je bila šokirana i zaprepašteno ponovila ovu brojku prije nastavka razgovora.

Mariu Dolores de Cospedal je obećala da će dobivene informacije proslijediti premijeru Španjolske.

Potom je, tijekom razgovora, lažni latvijski ministar obrane ponudio španjolskoj ministrici da pošalje vojsku svoje zemlje u Barcelonu.

Maria Dolores de Cospedal je rekla da će izvješće o radu Puigdemonta za ruske obavještajne službe poslati premijeru i  i upitala koliko toga se zna o vezama bivšeg čelnika Katalonije s ruskim službama?

Tada je dodala: “Mislim da moramo provjeriti situaciju, jer su lažima Puigdemonta i njegovih saveznika izloženi svi u Europi, ali je važno da se sazna istina.”

Nakon toga, Dolores de Cospedal je napisala na Twitteru poruku da sumnja u ovaj vrlo čudan razgovor. Naime, zamolila je sugovornika da govori engleski, ali nije htio.

“Uklonili su prevoditelja. Sumnjala sam u prijevaru i rekla da nazovu kasnije, ali nisu nazvali. Sada znam da su Rusi”, rekla je španjolska ministrica obrane.

Ipak, španjolski korisnici društvenih mreža su na ovu vijest reagirali vrlo emocionalno.

“Pa zar je ovo čelnica španjolske vojske?! S takvom ministricom obrane i ministrom vanjskih poslova kao u Španjolskoj je uspostava neovisne Republike Katalonije samo je pitanje vremena”, rekao je jedan od korisnika koji su komentirali razgovor.

Ranije ove godine su Lexus i Vovan uspjeli prevariti američkog ministra za energiju s kojim su razgovarali više od 20 minuta, dok su se u telefonskom razgovoru s ukrajinskim premijerom Vladimirom Groismanom dotaknuli teme svinjskog izmeta kao izvora energije, podsjeća Daily Mail.

VIDEO – Rusko-španjolska verzija razgovora s ministricom obrane Dolores de Cospedal

Lexus i VovanMaria Dolores de Cospedal
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

Je*iga, mogli su mu bar izmisliti neko atraktivnije ime, nešto poput “BREAKER (razbijač)” ili “STORM (oluja), a ne “Cipollino” – na Talijanskom – luk.

Gervasius Twinkleminkleson
6 godine prije

Hahahaaaaha, genijalno, umirem….
Cipollino, hahahaaaaha, a gdje je Pomidore? 🙂
Već sam zaboravio da sam to davno prije čitao, odoh trkom u knjižnicu prisjetiti se ?

mmne
6 godine prije

ova je ministar za sve od vojske do sudstva, ekonomije…i sto vise otima(pozicija) mozak joj je sve prazniji (mada mislim da je prazan, te joj je ostala jedino moc govora…doduse ne bas mnogo povezanog!!)

forlan
6 godine prije

Pretpostavljam da su Grojsmanu spominjali svinjski izmet jer je lik Hazar, hahaha! Da je Puidgemont Sorošev, tj. američki čovjek (čim ga hvali imbex.”hr”), e to je već puno bliže istini.

igor
6 godine prije

bravo, kolko malo treba da se otkrije praznoglavost eu celnika

Mikojan
6 godine prije

Mislim da mi je susjeda ruskoameričanska špijunka !
Lastane što da radim ?

Zagor
6 godine prije

Cinco Kapulica

dalmata
6 godine prije

Kad ovake politcare i ovaku vlast u EU,izneredu,ismiju i totalno spizdu do daske ova dva veseljaka,sta bi bilo da ih ekipa iz KGB uvati u dir(kolo)?

17 novembar
6 godine prije

maria dolores dobra milf gospojina

17 novembar
6 godine prije

opasna si helena sta da ti kazem

eueueu
6 godine prije

ahahaha koji glupanderi su politicari pa to nije normalno. ok znamo da oni nista ne odlucuju niti rade, ali ovi koji vuku konce u pozadini bi mogli izabrati neke bar malo pametnije za glasnogovornike

stefano
6 godine prije

Bez ljutnje Helena na novembra, slučajno sam ju na tv neki dan vidio i za svoje godine dobro izgleda , mislim da bi i mrtvacu digla

Zvrk
6 godine prije

zar nisu ovako plenkija zajefrkali?

Spock
6 godine prije

Ministar obrane Latvije ju je uvjerio da je njegovo lovačko društvo spremno da zaštiti europu od Rusa u svakom trenutku.
Čudi me kako još nijedna ruska podmornica nije viđena kako pokazuje svoj periskop ispred Barcelone…

ecio
6 godine prije

Kao da su mala djeca sa puno fantazije bez podloge , ali igraju kao da su “veliki”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI