Stižu pojačane vakcine, vakcine će biti obavezne za noćne klubove, najavljuje vlada Velike Britanije

Nadhim Zahawi
116 komentara

Usred ponovnog otvaranja Engleske, britanski ministar za vakcine Nadhim Zahavi otkrio je da će uskoro biti potreban dokaz o punoj vakcinaciji protiv Covida za ulazak u klubove i velike prostore, a u pripremi je i pojačani program vakcina.

Ponedjeljak je obilježilo dugo očekivano ponovno otvaranje engleskih barova i klubova i ukidanje većine ograničenja koronavirusa koja su bila na snazi od prošle godine. Međutim, vlada će uskoro učiniti vakcinaciju obaveznom za ulazak u ove ustanove, najavio je Zahavi u ponedjeljak.

„Vakcinacija je ključ za bavljenje stvarima koje volimo“, rekao je parlamentu. „Planiramo da punu vakcinaciju uslovimo za ulazak u noćne klubove i druga mjesta na kojima se stvara velika gužva. Dokaz negativnog testa više neće biti dovoljan.“

Do septembra, izjavio je Zahavi, svaka odrasla osoba u Velikoj Britaniji dobit će priliku da se u potpunosti vakciniše.

Zahavi je prije nekoliko mjeseci imao drugačije mišljenje o takozvanim „pasošima vakcina“. Još u februaru je takve propusnice nazvao „diskriminatornim“ i rekao za BBC: „Tako mi ne radimo. Mi radimo uz pristanak“.

U nastupu na BBC ubrzo nakon Zahavijevog govora, premijer Boris Johnson ozvaničio je politiku samovoljne vakcinacije, doslovno ponavljajući ministrove reči.

S obzirom na to da je efikasnost vakcina protiv zaraznije Delta verzije koronavirusa dovedena u pitanje u nekim zemljama, Zahavi je takođe rekao poslanicima da vlada izrađuje planove za poboljšanje vakcina. Ispitivanja za takve vakcine već su u toku, a prije njegove ostavke prošlog mjeseca, tadašnji ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da će nacionalni program poboljšanih vakcina vjerovatno biti pokrenut na jesen.

Trenutno će djeca biti izuzeta od vakcinacije ukoliko ne pate od već postojećih bolesti, rekao je Zahavi u ponedjeljak.

“Nudit ćemo još ranjivijim ljudima zaštitu koju vakcina donosi i svi ćemo biti sigurniji kao rezultat”, rekao je on, nakon što je Zajednički odbor za vakcinaciju i imunizaciju objavio nove smjernice u kojima se navodi da će samo djeca s teškim neurodivaliditetima, Down sindromom, imunosupresijom i dubokim i višestrukim poremećajima učenja dobiti vakcinu.

Nadhim ZahawivakcinevakcinisanjeVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
116 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Pakao se nastavlja.

sajt
2 godine prije

Mene interesira koja je država najviše zaradila novaca od Covid pandemije.

Legendarni Grk
2 godine prije

Zanimljva vijest o nestanku gripe:

u protekloj sezoni gripe u Hrvatskoj nije zabilježen nijedan slučaj oboljelog, dok je u EU evidentirano ukupno njih tek 909, što je pad oboljelih veći od 99 posto

Zamislite, nitko u cijeloj Hrvatskoj se nije sjetio oboljeti od gripe!
Ili je možda gripu popapala maca.

Žvuž
2 godine prije

Vodi me u disko, to nam dobro pristaje.
Vodi me u disko, tamo nam je najbolje.
Ajmo ovčice, bleeeee!

2 godine prije

Plan je da se ljudi što više vakcinišu, uskoro ćemo videti da će “samo jedna vakcina biti efikasna” – gotovo sigurno Fajzerova.

Ono što je takođe očigledno je da se na političare vrši neverovatan pritisak (ono što se dešava ne može se objasniti običnom korupcijom) ali ko je taj što vrši pritisak i na koji način… Mislim da je za taj pritisak odnosno uspeh pritiska najzaslužnije NSA špijuniranje.

Sticky fingers
2 godine prije

Postoji li kakva zastita od vakcina? Jel ima tko kakvu informaciju?😒

Sebo
2 godine prije

Kako dobroćudan izraz lica. Čovjek kojem možeš vjerovati. Svaka sličnost sa Bond zlikovcima je slučajna.

Jack Shadow
2 godine prije

Pojačana sterilizacija

Uno
2 godine prije

Zašto kod nas nema ministara za vakcine, pa nije to tako loš posao?
Jest malo riskantan u ova vremena, ali dobra lova, jbg…

filozof 🙂
2 godine prije

Ne čudi me uopće, uvijek su prvi, no ovaj put nema Johansonarugi glasnik je u pitanju . Stanjem u EU također oni dirigiraju s kristalnom kuglom i poprilično dobrim predpostavkama. Bilo bi lijepo ako mogu dobiti broj od navedene gospode možda znaju i brojeve lota za početak 9.mjeseca. Sad mi nije jasno apsolutno ništa, otvoreni, zaštićeni i ide nova doza, a zastita je po testovima kompanija na 80-90%. Mislim znamo tko vjerojatno diktira situaciju , kaze mi prijatelj da su zidali nekakvu kulu koja im se srušila, a nakon toga selili u Franusku, Britaniju i na kraju u zemlju slobode ako se tako uopće može danas nazvati. Zemlja u kojoj je sloboda ostvarena – oduzeta olovom, barutom i sabljama.

Vesna Šipuš
2 godine prije

A što je s vojnicima? Umiru od cijepljenja? Tko će za to odgovarati? I još ih opanjkavaju da su nečasni … O tempora, o mores!

2 godine prije

Bravo!hvala.

Throne
2 godine prije

Jos vise pokusaja ubijanja nevinih. A ovo je zanimljivo ides u klub razbijes se alkoholom, razlicitim drogama a prije toga se cjepis. Pravi road to hell. Totalno ludilo i prevrtljivost u razmisljanju i ponasanju ministra Zahawija a bogami i u odlukama Britanskih politicara. Jos uvjek mi se vrti onaj video o tuzbi britanskog umirovljenog policajca koji je ispitivao u 4 britanske bolnice postotak razliciti vrsta oboljenja kod i broja umrlih kod cjepljenih britanaca i molio je toga istog ministra da prekine s cjepljenjem, jer inace ce ga smatrati suodgovornim u pokusaju umorstva ljudi. Dao je to na sud vidimo kako je to proslo i sada su vrata pakla otvorila. Ludilo se nastavlja.

Dejan
2 godine prije
2 godine prije zadnji put uredio Dejan
Rashomon
2 godine prije

Што се тиче ноћних клубова, сплавова, журки…подржавам ! Треба им у свим земљама тражити потврду о вакцинацији ако хоће тамо где се шљам окупља

nepoželjni
2 godine prije

Navlakuša traje još od Beatlesa (koje je “slučajno” okupio Institut Tavistock) a onda je u sljedećim fazama među mlade ubačena droga i neposluh prema roditeljima i autoritetima i sve poticano i hranjeno nakaradnom propagandom zločinačkih medija, sa ciljem uništavanja obitelji i društva… da bi se sada na tupavu mladež ispranih mozgova išlo još opakijim otrovom….

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Diego
2 godine prije

U Srbiji od juče važi da ako moraš da ležiš u bolnici na bolničkom lečenju obavezno moraš da primiš vakcinu.Ta sramna objava(mimo svakog zakona) stoji istaknuta na ulazima bolnica širom Srbije,od juče.Mislite da će neko da se pobuni zbog ovoga?Ma kakvi,nema šanse.Skuvani smo,od nas više ništa ne zavisi…I biće masovne prisilne vakcinacije dece i mladih,ništa ne brinite…

nepoželjni
2 godine prije

Je li bi svijet za nekoliko dana bio ljepši i veseliji kada bi sutra taj lik i svi njemu slični prestali disat zauvijek ?…..BI !

KISIK
2 godine prije

Brate kad krenu ovi pravi partiji po šumama i gorama…
evo Bare i Let 3 u Glamoču 30.7.
P.S. ulaz besplatan
Dali Bare promovira špricu neznam-provjerim pa javim.

2 godine prije zadnji put uredio KISIK
057
2 godine prije

Nedavno sam pročito da baš nikakve propusnice neče bit potrebne, nigdje….?

zaharija
2 godine prije

Pa do kada ćemo čekati da budalama konačno prosvira šta se događa.

ledeno doba
2 godine prije

Nadhim Zahavi – tipični kriptić
po imenu i po izgledu, vjerojatno Pakistanac, ali, kladio bih se da u obiteljskom stablu etnogeneze, ima negdje njihovo porijeklo, dakle porijeklo od “Bezgrešnih”,

Scorpiorex
2 godine prije

U pakistanu iskljucuju struju i ponistavaju sim kartice,ko se ne cijepi

Kengurko
2 godine prije

Jel ima koji englez u engleskoj vladi ? hvala.

RENEW
2 godine prije

Samo potem naj se ne čudijo, če bo propadla polovica diskotek.

RENEW
2 godine prije

Mladi na domačih skrivnih orgijah bari pa zaprti.

Ra-tutankamon
2 godine prije

Lgbt indoktrinacija je u tijeku, pa bi bilo dobro cijepljenje svih građan umjesto u ruku da se cijepe u guzicu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI