Stotine boca ”černobiljskog pića” zaplijenjene u Ukrajini

Cernobil
5 komentara

Kompanijom koja proizvodi taj alkohol upravljaju naučnici koji rade u černobiljskoj zoni isključenja i žele da utvrde da li se proizvodi koji su sigurni za konzumaciju mogu proizvoditi od stvari uzgajanih u tom kraju.

Vlasti u Ukrajini zaplijenile su oko 1.500 boca alkoholnog pića napravljenog od jabuka uzgajanih u blizini černobiljske nuklearne elektrane, mjesta jedne od najgorih nuklearnih katastrofa u istoriji.

Prema BBC, pošiljku Atomik „zanatskog duha“ u Velikoj Britaniji službenici su zaplijenili iz kamiona u destileriji na Karpatima, dok iz proizvođača pića, kompanije Chernobil Spirit, kažu da oni „nemaju pojma“ zašto se to desilo.

„Čini se da nas optužuju da koristimo falsifikovane ukrajinske akcizne markice“, rekao je prof. Jim Smith, koji je sa svojim ukrajinskim kolegama osnovao kompaniju „Chernobil Spirit“ nakon što je godine proveo u proučavanju zone isključenja koja okružuje objekat. „Ali ovo nema smisla, jer su boce namijenjene britanskom tržištu i jasno su obilježene važećim britanskim akciznim markicama“.

Kompanijom koja proizvodi dotični duh navodno upravljaju naučnici koji rade u zoni isključenja Černobilja i žele da utvrde da li se poljoprivredna roba uzgajana u toj zoni može koristiti za proizvodnju proizvoda koji su bezbjedni za konzumaciju.

Kompanija takođe namjerava da usmjeri dio svog profita kao pomoć onim zajednicama u Ukrajini koje još uvijek trpe od ekonomskog uticaja nuklearne katastrofe u Černobilju.

„Nadamo se da će se ovaj problem riješiti kako bismo mogli da nastavimo svoj rad dok pokušavamo da pomognemo ljudima pogođenim razarajućim socijalnim i ekonomskim uticajima koje je Černobil imao na zajednice“, rekao je dr Gennady Laptev, jedan od suvlasnika kompanije.

alkoholčernobilukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jim
2 godine prije

S obzirom da nuklearna radijacija nije stetna za živa bića pa tako i čovjeka, pitanje je od čega to jos i danas ljudi bježe iz Černobila, dok preostali pojedinci još uvijek žive ako nisu umrli od starosti. Da nije mozda neki nevidljivi neprijatelj bio u pitanju?

tata mata
2 godine prije

radioaktivna rakija ,,taj projzvod treba zasrititi

VasilisaPremudra
2 godine prije

#”Kompanijom koja proizvodi dotični duh…”

Mda.
Duhovito, duhovito…

(Glow in the Dark Spiritus Sanctus)

2 godine prije zadnji put uredio VasilisaPremudra
stalin
2 godine prije

ima jedna baba u Pripjatu tik do centrale koja nikako nije otišla i eto je živa i zdrava kao i njeno blago tj.stoka i povrče…..navikli smo več na radijaciju koliko su samo bacili ameri,sovjeti,francuzi i englezi u pokusima mogli smo dignut jupiter u zrak da su ih detonirali otputa

2 godine prije

“… Kompanijom koja proizvodi dotični duh navodno upravljaju naučnici koji rade u zoni isključenja Černobilja i žele da utvrde da li se poljoprivredna roba uzgajana u toj zoni može koristiti za proizvodnju proizvoda koji su bezbjedni za konzumaciju….” 🤣 Na diiivno… Dakle sranjstvenici – su “odlucili da utvrde” (naravno sranjestvenom-metodologiom) – da li se poljoprivredni proizvodi iz Cernobila mogu “bezbjedno konzumirati“… Naravno ta sranjstvena metodologija je kao i svaka druga sranjstvena metodologija – kojom nas danas terorisu… Sranjstvena metoda kaze: Nece obavjestiti nikoga ko ce piti tu rakiju “Atomic” ni o cemu… Prodavace je masovno svugdje (ovdje su ih u Engleskoj otkrili, ali ko garantuje da vec nisu izvezli tone takve rakije recimo i na Balkan…?) svaki dobrovoljni zamorac “konzument” – ne samo da nece imati pojma sta konzumira, nego ce cak kupovanjem ovog “sranjstvenog proizvoda” – u mnogome pomoci vec tradicionalnoj “filantropskom renomiranom Sranjstvu“… Cak su i posteniji od… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI