Sud u Pekingu kaznio tajkuna nekretnina na zatvorsku kaznu od 18 godina

Pekingški tajkun Ren Zhiqiang
16 komentara

Srednji narodni sud u Pekingu broj 2 osudio je u utorak Rena Zhiqianga, bivšeg predsjednika državne firme Huayuan Real Estate Group i glasnog kritičara kineskog predsjednika Xi Jinpinga, na 18 godina zatvora zbog optužbi za korupciju.

“Sud je presudio da su postupci optuženog Ren Zhiqianga, uključujući podmićivanje, pronevjeru sredstava, zlouporabu javnih sredstava i zlouporabu ovlasti državnog službenika, biti kažnjeni u skladu sa zakonom”, rekao je sud u izjavi, koja je objavljena na službenoj internetskoj stranici.

Sud je presudio da je od 2003. do 2017. godine Ren službeno bio šef grupe za nekretnine te da je kao šef pronevjerio više od 49,74 milijuna yuana (7,3 milijuna dolara) iz javnih sredstava, ali da je i primio mito u ukupnom iznosu preko 1,25 milijuna yuana. Tajkun je također optužen za pronevjeru javnih sredstava u iznosu od 61,20 milijun yauana i zlouporabu službenih ovlasti, zbog čega je tvrtka pretrpjela gubitke od 116,7 milijuna yuana.

S obzirom na to da je Ren dragovoljno priznao svoje zločine i prihvatio presudu, sud je primio na znanje preporuke tužitelja i osudio ga na 18 godina zatvora kao i na novčanu kaznu od 4,2 milijuna yuana.

Ren je uhićen u ožujku, nakon što je kritizirao državne vlasti zbog njihovih radnji u borbi protiv pandemije koronavirusa. Krajem srpnja izbačen je iz vladajuće Komunističke partije.

Ren ZhiqiangXi Jinpinga
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
snb
3 godine prije

Narodni sud je zakon.

Istrazuj
3 godine prije

“….nakon što je kritizirao državne vlasti zbog njihovih radnji u borbi protiv pandemije koronavirusa. Krajem srpnja izbačen je iz vladajuće Komunističke partije…”

Ova zlocinacka (satanisticka) tvorevina zvana Kina je – bukvalno san svakog cioniste i eugenicara!
Tako cvrstu NEljudsku piramidu straha i terora – cionisti namjeravaju nametnuti svim stanovnicima Svijeta.
Ako neko zeli shvatiti – kakvu buducnost satanisticka/ cionisticka banda namjenjuje cijelom svijetu – samo pogledati Kinu…
To ZLO je i nastalo u saradnji sa Cionistima (Rockfeller/Kisindzer) i satanistickim bratsrvima iz Kine!
Naravno, ta bratstva su u krvnoj vezi sa zidovima /cionistima jer je Rusko-Turska horda imala blagajnike (tzv”danasnje zidove”) i u Kini.

Dokurčilomi
3 godine prije

“uključujući podmićivanje, pronevjeru sredstava, zlouporabu javnih sredstava i zlouporabu ovlasti državnog službenika” u tom slučaju Milanu Bandiću bi se presudilo sa četiri doživotne.

Max
3 godine prije

Miriši na politički obračun.

Bosanac
3 godine prije

Pekingška patka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI