Sve je više glasina o zapadnim vojnim savjetnicima zarobljenim u Mariupolju

Mariupolj

Na društvenim mrežama pojavile su se nepotvrđene glasine da su ruske snage zarobile general-bojnika američke vojske Cloutiera u Mariupolju.

Telegram kanal Intel Slava Z izvijestio je ranije da su časnici NATO-a iz Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Švedske opkoljeni s borcima Azov bataljona u Mariupolju.

Zabilježeni su bjesomučni pokušaji spašavanja ovih opkoljenih pojedinaca. Zapadne sile ne bi željele vidjeti da zapovjednici NATO-a ili plaćenici na kraju budu paradirani s borcima Azov u propagandne svrhe. Izgledalo bi loše, da se vidi da se bore sa nacistima.

Postoje čak i glasine o uhvaćenom američkom generalu, ali se one nisu mogle potvrditi. General o kojem je riječ je za ukrajinsku vojsku ono što je Victoria Nuland za ukrajinske političare – instrumentalna figura.

Ruske snage u Mariupolju su mogle zarobiti general-bojnika američke vojske Cloutiera. Kao vojni čovjek stare škole, prije rata je mnogo puta fotografiran na terenu unutar Ukrajine, obučavajući ukrajinsku vojsku prema standardima NATO-a. Na konferenciji za novinare Cloutier je Ukrajince opisao kao svoju braću.

Britanci su pomagali ukrajinskoj mornarici dok je Francuska obučavala zračne snage.

Cloutier bi bio ključan u planiranom ukrajinskom napadu na Donbas i takav bi dobro upućen čovjek želio biti na terenu i pomagati u koordinaciji kombinirane američke, britanske i francuske obavještajne i tehničke podrške Ukrajini tijekom pripreme napada na Donbass. “Njegova arogancija ga je također mogla dovesti u zamku unutar Mariupolja”, istaknuo je jedan izvor.

Još jedna činjenica koja može ukazivati ​​na važnost onih zarobljenih unutar čeličane u Mariupolju: prema francuskom istraživaču Thierryju Meyssanu, 29. ožujka 2022., general Eric Vidaud, direktor francuske vojne obavještajne službe, smijenjen je i nije dano službeno objašnjenje. “Čini se da je u stvarnosti general Vidaud rasporedio ljude prema izravnim uputama privatnog stožera predsjednika Macrona, 2021., kada je bio zapovjednik specijalnih operacija, da nadziru puk Azov Banderica.”

Dva od pet ukrajinskih helikoptera koji su pokušali pobjeći iz uporišta pukovnije Azov, nakon što su Rusi opkolili Mariupolj, oborena su 30. ožujka. Preživjele je zarobila ruska vojska i bili su prilično kooperativni. Novinari u blizini mjesta događaja u međuvremenu su pronašli predmete koji pripadaju francuskim vojnicima. Prema nepotvrđenim glasinama, drugi pokušaj bijega helikopterom također je propao.

“Vojnici Zapovjedništva za specijalne operacije postavljeni su za sva logistička pitanja prema naredbama načelnika stožera Oružanih snaga, generala Thierryja Burkharda, ali primaju zapovijedi izravno od šefa oružanih snaga, predsjednika Emmanuela Macrona”, objasnio je Meyssan.

Piloti helikoptera za specijalne operacije obično se ne šalju da spašavaju plaćenike ili čak obavještajne operativce, osim ako slučajno nisu viši agenti CIA-e, MI6 ili Mossada, rekao je izvor. “Mnogo teško bi se visokokvalificirani i vrijedni piloti Specijalnih Snaga dvaput poslali u misiju s iznimno visokim rizikom.” Osim ako se, naravno, ne dogodi slučaj da su visokorangirani pojedinci zarobljeni unutar čeličane.

Vjeruje se da su napadi ruske mornarice u blizini povezani s postavljanjem britanskih projektila SeaSkua, što sugerira daljnje mjere Britanaca kako bi osigurali da takvi operativci ne budu zarobljeni.

“Iako je Sea Skua stari sustav, Britanci imaju velike zalihe i mogu se postaviti na zemaljsku lansirnu platformu i ispaliti iz zaklona, ​​kamiona, unutar skladišta. Napravili bi nered u ruskim opskrbnim brodovima i desantnim brodovima.”

Britanci su do sada Ukrajini isporučili tisuće projektila u obliku NLAW-a, a sada i Starstreak, prijenosnog protuzračnog obrambenog sustava kratkog dometa. Boris Johnson je ranije potvrdio da će protubrodske rakete biti poslane u Ukrajinu.

Američki general, koji zajedno s NATO-om koordinira napore Ukrajine protiv Rusije, mogao bi razotkriti izravnu vojnu umiješanost NATO-a, a time i njegovo aktivno sudjelovanje u ratu.

Ratni komentator Pepe Escobar siguran je da su savjetnici NATO-a još uvijek zarobljeni u Mariupolju: “Da, postoji niz NATO-ovih „frajera“ koji se još uvijek kriju s azovskim neonacistima u utrobi Azovstala. Ipak, ključno je ono što se događalo u ovom podzemlju osam katova niže.”

Prema Escobaru, u dubokom bunkeru postoji laboratorij za biološko oružje u kojem se muče civilni zarobljenici “Biblioteke” i možda ih izlažu ljudskim eksperimentima. “’Jama’ je možda bila podzemni biolaboratorij koji vodi NATO u Azovstalu.”

Vlasnik Avostala Rinat Ahmetov, ukrajinski oligarh, bio je uključen u ove eksperimente, rekao je Escobar. Ahmetov je povezan s Metabiotom, tvrtkom u koju je umiješan Hunter Biden. Na Hunterovom zaplijenjenom laptopu nalaze se e-poruke u kojima se detaljno opisuje kako je Hunter pomogao osigurati milijune dolara financiranja za Metabiotu, poduzeće Ministarstva obrane specijalizirano za istraživanje bolesti koje izazivaju pandemiju, a koje bi se mogle koristiti kao biološko oružje.

Nadalje, Biden je upoznao Metabiotu s navodno korumpiranom ukrajinskom plinskom tvrtkom Burisma za “znanstveni projekt” koji uključuje laboratorije visoke razine biosigurnosti.

Izvor: freewestmedia.com

glasineMariupoljrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
135 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

To je to! Bilo je vrijeme, da se objavi ovdje…
Jer, ako se ovo potvrdi, daje potpuno drugu dimenziju operaciji u Ukrajini!!!!!

sebastian
1 godina prije

Neka,neka.Što se više koprcaju to dublje propadaju.

panStje
1 godina prije

Daj budite realni sto se tice americkog generala. Stavimo to u kontekst vremena.
Kad ste culi, procitali, vidjeli da su americki generali bili na prvoj crti nekog bojista i da su onda uhvaceni. U zadnjih 50 godina svega cetvorica su ubijeni…
Govorim to zato sto amerikanci nikada ne rade ovakve propuste sto se tice visokog vojnog osoblja. Ne branim ih, samo pisem ono sto je ocito.
Ovo za zapadne instruktore mi se cini kao istinitija vijest, posto su tako zaglavili i u Alepu pa su ih spasavali, a i u jednom od oborenih helikoptera nadjene su zapadne vojne oznake. U biti ovo sa helikopterima je preslika izvlacenja iz Alepa.
Ovo za americkog generala/pukovnika ili sto vec mi se cini malo vjerovatno

panStje
1 godina prije

Pa dobro sto je sa ovim odobrenjima komentara. Em veoma rijetko komentiram, em sam tu jos od Altermainstreama kad smo presli na Logicno.
U zadnje vrijeme mi nista niste odobrili, mail za verifikaciju ne saljete danima, stvarno da se covjek zapita sto se dogadja.

abc
1 godina prije

To nisu samo glasine. S nekima je več uspostavljen kontakt. Ima Njemaca, Šveđana, Amerikanaca, Francuza, Poljaka, Talijana…….Sve sami vojni plačenici, mnogi sa visokim činovima. Čak ima i američkih generala. Nadam se, da če jim Rusi suditi za vojne zločine prema ukrajinskom i ruskom stanovništvu. Uništili su ceo grad i čeka jih duga radna akcija. Poneki te sreče neče imati. Bit če vješani na bandere.

Postolar
1 godina prije

Na Wikipedia pod War in Ukraine, pise da 20 000 stranih placenika se bori na strani pro-americkog rezima U Kijevu

abc
1 godina prije

Danas je ukrajinska neonacistična banda granatirala selo, u kojem uopšte nije bilo ruskih vojnih snaga. Napravili su masaker nad svojim civilima. O tome zapadni mediji čute.

Ukrajinske trupe napale su civile u selu, vjerujući da su tamo stacionirane jedinice ruske vojske.
To je Ruskom proljeću rekao vojni izvor koji sudjeluje u specijalnoj operaciji u Ukrajini.
Oružane snage Ukrajine su dugo vremena zasipale granatama selo Jagodnoje, černigovski okrug Černigovske oblasti, pogrešno vjerujući da su tamo stacionirane jedinice ruske vojske.
Nekoliko od ovih trenutaka snimio je ruski dron. Nediskriminatorno granatiranje ukrajinskog topništva dovelo je do masovne smrti civila.

Ima i snimka drona ali ovde se to ne može objaviti.

Max
1 godina prije

NATO je do grla u Ukrajini koisteći je kao nekoć Afganistan. Više NATO poruka je presretnuto mnogo stranih časinika je zarobljeno. Pronađeni su dokumento. Zarobljeno je mnogo stranog oružja a mnogi su pobjegli ili su pušteni u zadnji čas. Naime nejasno kako su neki helikpteri uspjeli pobjeći lili je radila linija Pariz Moskva. Još veći misteriji je napad na Belgorod.

burt
1 godina prije

to je ruska propaganda da su tamo strani savjetnici i da se vođe Azova pokušavaju izvući helikopterima, prema izjavama svjedoka ukrajinska strana helikopterima dostavlja municiju i pojačanja u Mariupol a sistem im je da pošalju 4-5 helikoptera pa ako ruska vojska obori jedan ostali su se probili i tako više puta, vjerovatno su se neki vojnici Azova iz njihove podrućnice iz Kijeva uspjeli helikopterima probiti u Mariupol jer odjedanput je otpor pojačan u centru grada i azovstalu

abc
1 godina prije

U Mariupolu ima zločinaca, koji su u čečenskom ratu silovali, pobijali i masakrirali čečenske civile.
Čečensko-ruske snage jedva čekaju, da se s njima poigraju. Biče veselo.

abc
1 godina prije

Pitaj boga šta če sve nači Rusi u podrumima Azovstala. Kako kažu, pod zemljom se nalazi ceo kompleks od pet spratova, u kome su zatvori, mučilište, vojni zapovjedni centar, laboratorij za biološko oružje, spremište oružja, kasarne, itd. Pravi đavolji kompleks užasa i strave.

македонец🇲🇰
1 godina prije

nati oficiri i obaveštajci u ukraini ma idi begaj nemoguče 🤣. pa ovo i je rat nati & rusija !

Robery
1 godina prije

Opa pa ovdje ratuje Nato vojska, fasisti englezi, francuzi, ameri razni emigranti koje ova nato banda god.obucava. donodi oruzje a kritikuje Putina. Nacisti iz zap. Ukrajine banderovci. On je vjesao ljude za noge i onda kidao ruke i djelove tijela.A navisti mu podigli po UK spomenike. Davnònje.Putin ovu bagru fasista trebao istrijebiti. Jos 2014 kada su u Donjeck ubili156 djece i zapalili 90 civila. 8 god azovci ubijaju ruski narod i svijet cuti. Sada su 26 feb.mislili iz Ukrajine da napadnu RU.

Mlata
1 godina prije

Misliš da Rusija pre glasanja nije bila konsultovana? Na tvoju veliki žalost u Srbiji je u roku mesec dana Rus pootvarao par stotina firmi! Pozdrav

Sardelino
1 godina prije

Kad im dođe vrijeme biti će im naređeno da popiju cijankalij kako nebi pali u zarobljeništvo. Usta koja se ne miču ne mogu ništa reći.
Ma neće oni to učiniti iako bi im to bilo najbolje riješenje.

Praetorian
1 godina prije

To ce biti i sluzbeno da je NATO napao Rusiju, daje pravo Rusima da nas sve zroka u 3pm

Adriana
1 godina prije

Nemojte tako, čak i kod nas penzići imaju pravo na nekakav honorarni rad, ugovor o djelu, pola radnog vremena itd., a u ivih na zapadu, nitko ne pita što se radi po odlasku u mirovinu.

1 godina prije

Odavno bi civili izišli iz Mariupolja, da ne trebaju svojim mesom štiti nato borce, jer se
nato odlučio boriti do posljednjeg Ukrajinca.
Kad su to radili sa Talibanima dobili su 11.9.2001. Možda neki Ukrajinski pilot shvati radi koga Ukrajinci ginu, pa se zaleti do New Yorka.

tihobl
1 godina prije

Rusi su gotovi. Za 15 dana krece velika kontraofanziva Kijeva. Prvi dan: bombardovanje svih ruskih aerodroma sa ove strane Urala. Drugi dan: resko bombardovanje svih ruski i novoruskih jedinica i polozaja. Treci dan: u tri pravca kece tri teske oklopne divizije ojacane sa 5-6 mehanizovanih brigada + pjesadija, artiljerija i sve ostalo. Prvi pravac je Herson – Sevasopolj. Drugi pravac je Mariupolj – Soci, treci pravac je Donjeck – Rostov. Lugansk ostaje u kotlicu i njega ce cititi laka pjesadija i desni sektor. Za manje od 15 dana bice dostignuti svi krajnji ciljevi, a 9. maja Putin ce slaviti paradu poraza u Moskvi. Plan su izradili americki i poljski generali. Za mjesec dana Ukrajina ce udvostruciti teritoriju i bice pred vratima Staljingrada. Zar nije genijalan plan? Meni ovaj plan nekako zvuci poznato, kao da sam nekad davno ucio u skoli o njemu. Davno je bilo kad sam bio pionir, puno… Čitaj više »

abc
1 godina prije

Ахмад – Сила! Аллаху – Акбар! Спасибо вам, братья, что вы помогаете нам, славянам, в бандеровским укрогавном покончить

rade
1 godina prije

Rusi bi trebali da isporuce kindzale Iranu i Kini,u tom slucaju ce se americka mornarica povuci.Hezbolahu i Hamasu isporuciti napredno naoruzanje,kao i svima koji nisu dobrim odnosima sa nato zemljama.To kao odgovor na nato naoruzavanje ukrajinaca.

FATIH
1 godina prije

PRAVAC GROZNI!!

Radarista
1 godina prije

Od početka specijalne operacije jedna stvar mi nikako nije jasna a to je dotok NATO naoružanja u Ukrajinu. Znači, ili je oprema dostavljena mnogo prije početka operacije a sada se samo, kako bi rekli, razdužuje u skladištu, i ide priča kao da je sada poslana ili je neki teški dogovor sa rusima da se ti dostavni putovi ne diraju, što mi je vrlo teško povjerovati, nevjerojatno čak. Preciznim zračnim motrenjem i izviđanjem nikakvo vozilo ne bi neopaženo prošlo preko Ukrajinske granice.
Nešto tu zaudara.

abc
1 godina prije

Ovo je prevod sa ruskih medija u vezi sa zločinima; Rusija ima mnogo svjedoka onoga što se događa u Mariupolju i Buči, koji su govorili o strašnim akcijama ukrajinskih nacionalnih bataljuna. To je objavljeno u Kremlju. Tiskovni tajnik predsjednika Rusije Dmitrij Peskov, u eteru britanskog TV kanala Sky News, naglasio je da je Moskva zainteresirana za “nezavisnu i objektivnu istragu svih zločina” u različitim gradovima, čiji stanovnici pričaju strašne stvari o mučenju i blokiranju izlazak civila. U međuvremenu, u prilog ovoj izjavi, stotine ljudi govore kako su nacisti pod zapovjedništvom Zelenskog uništili Mariupol i njegove stanovnike. Na sljedećem videu stanovnici Mariupolja govorili su o svom odnosu prema ukrajinskim vlastima i nacistima iz Azova, koji su pljačkali, ubijali ljude i uništavali nebodere kako bi raščistili pogled na grad. “Kad bi ovaj nakaza mislio na ljude, a ne na svoje moronsko pamćenje, sve bi bilo u redu”, “Mislim da je Zelenski kriv za… Čitaj više »

Ime
1 godina prije

Treba ga javno objesiti, pa da cujemo objasnjenje od “zapadnih partnera”, kako to da njihov visi, ako oni nisu umjesani.

abc
1 godina prije

I još nešto sa ruskih medija:

Sjedinjene Države priznale su da je optuživanje Rusije da namjerava upotrijebiti kemijsko oružje u Ukrajini bila propaganda.
Dužnosnici američke administracije doslovno navode da “Sjedinjene Države koriste obavještajne podatke da vode informacijski rat protiv Rusije, čak i ako su obavještajni podaci nepouzdani”.
“…Trojica američkih dužnosnika izjavila su za NBC News ovog tjedna da nema dokaza da je Rusija isporučila bilo kakvo kemijsko oružje Ukrajini.
Rekli su da su SAD objavile informacije kako bi obuzdale Rusiju…”

Vir. RT, Sputnik, RusVesna,

zz top
1 godina prije

Cekajte malo,nato fakticki na dnevnoj bazi izljavljuje za najsiri auditorij kako obucava ukre,snabdjeva ih najsavremenijim oruzjem, koordinira akcije na terenu,zatrpava ih satelitskim i obavjestajnim podacima itd itd…. I sad bi se mi trebali cuditi da su neki od natovih terenaca uhvaceni u Mariupolju.Pa Rusi su u otvorenom ratu sa nato snagama na terenu, s tim da nato ovi jos ne koriste zracne snage, vjerojatno iz bojazni da ih Putin ne poklopi atomom.

abc
1 godina prije

Još kad Rusi među ukro neonaciste ubace svoje krtice i špijune i počnu izvoditi po celoj Ukrajini potajne likvidacije nacista, neče više niko ni pomisliti, da se jim pridruži.
Ovo je tek počelo. Čim Rusi unište glavninu snaga u Donbasu, počinje specialni deo čiščenja cjelog ukrajinskog sudskog, političkog i policijskog sistema.

Pecivo
1 godina prije

Svakojake ideje u tekstu..
No,sve i da je tako,ne vidim sta je problem.
Saradnja izmedju drzava i njihovih sluzbi ? Zasto bi bio problem ?
To drugi ne rade,ne ?!
Ajmo malo laganije.
Ali ovo sto rusi rade u ukrajini,to je,kao,ok ?
Ma dajte..

CAN.
1 godina prije

“….Zabilježeni su bjesomučni pokušaji spašavanja ovih opkoljenih pojedinaca. Zapadne sile ne bi željele vidjeti da zapovjednici NATO-a ili plaćenici na kraju budu paradirani s borcima Azov u propagandn…”

Pijuni pijuni…nema šaha bez njih.
Kakav NATO?
Pa ista bagra ga je formirala.. započela svj.ratove…dabi kroz ostvareni profit preuzela cijelu planetu. Kristalno jasni primjer je nekdašnji šef osoblja pri drugu Hitleru,A.Heusinger…obnašao istu funkciju pri NATOu do kraja 50ih prošlog stoljeća…A takvih primjera imaš koliko hoćeš i danas….samo što nisu u vijestima:)

tihobl
1 godina prije

Pljacka bivse Ukrajine u zastoju:

U zapadnoj Ukrajini, oko 1100 vagona vlakova koji prevoze žito zaglavljeno je u blizini glavnog željezničkog graničnog prijelaza s Poljskom, ne mogu prevesti svoj teret u inozemstvo.
To su samo neki od 24.190 vagona koji prevoze raznu robu za izvoz, uključujući biljno ulje, željeznu rudu, metale, kemikalije i ugljen…

I Hitler je tako radio – slao je oruzje i municju u Ukrajinu, a da se neb vracali prazni tovario je sve, pa cak i crnozem (zemlju crnicu).

tihobl
1 godina prije

Afrički čelnici, oporbeni političari i utjecajne javne osobe s „Crnog kontinenta“ pojačavaju potporu Rusiji. Neki od najvatrenijih branitelja ruskog predsjednika Vladimira Putina panafrički su zagovornici doktrine afričkog jedinstva i protu-imperijalizma, objavljuje medij France 24 pozivajući se na francusku agenciju AFP.

Kemi Seba: “Na njegovim rukama nema krvi ropstva i kolonizacije. Putin nije moj mesija, ali mi je draži od svih zapadnih predsjednika i svih prokletih afričkih predsjednika koji su pod petom zapadne oligarhije”.

tihobl
1 godina prije

Slusao sam dopisnika iz Moskve koji kaze da je sve poskupilo: makarone su poskupile na 1,30 KM, ulje na 2 marke i sve tako. Kaze kako je sve bilo daleko jeftinije kad je dosao u Moskvu prije mjesec dana. Kaze da je tad bezin bio 0,40 KM, a sad je blizu marke.

Eto kako jacanje rublje negativno djeluje na dnevnice dopisnika. Kad je stigao rublja je bila na minimumu, a sad se vratila. Pravo iznenadjenje ce ga sacekati kad se vrati u BiH i vidi kolike su cijene ovde i koliko je sve poskupilo za vrijeme njegove odsutnosti.

Lucija, prva
1 godina prije

Nisu samo savjetnici.
Velika je vjerojatnost da su i znanstvenici iz onih bio labova…

“Франц Клинцевич, лидер Руског савеза авганистанских ветерана: „Поред националиста, унутар металуршког комбината Азовстаљ налазе се и високопозиционирани представници земаља НАТО. Према неким извештајима, и научници повезани са америчким биолошким лабораторијама у Украјини. Свашта ће се разоткрити“

Реномирани московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: У Марипољу ћемо се – ако не изгину пре тога – дочепати и високих чинова из земаља НАТО. И показаћемо их целом свету”

abc
1 godina prije

A ono šta su ukrajinske vojne postrojbe radile sa stanovnicima Donbasa osam godina, ono je kao bilo o.k., jel ? Zar ste stvarno mislili, da če Rusi vječno samo posmatrati kako ukrajinski neonacisti masakriraju rusko stanovništvo i vrše nad njima masovne zločine? Rusija je morala reagovati, kao što bi reagovala svaka druga sila u zaštitu svojih ugroženih manjina. Jer da nije u zadnji čas reagovala, 300.000 neonacističkih plačenika bi dan kasnije izvršilo potpuno čiščenje Donbasa od svega šta posječa na rusko. U Rusiju bi se svalilo preko 5 miliona građana Donbasa. Samo iz Donjecka 2 miliona. Koliko bi bilo tek likvidiranih civila i koliko domova bi bilo uništenih. Mnogi histerizirate zbog ruske vojne intervencije, a namjerno prešučujete uzroke, razloge i zaboravljate stotine mrtve donbaške djece, koja su likvidirana u osmogodišnjem granatiranju i klaonici, koju su vršile ukrajinske kaznene ekspedicije, kako jih neonacistički režim u Kijevu vole nazivati. Treba vidjeti širu… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Zapamtite ime gradica Pokrovsk – Покровське
On ce biti kljucan u fazi dva. Ukri tu gomilaju tehniku i ukopavaju se, praveci od njega tvrdjavu. Iz njega brane Zaporozje i Dnjepetrovsk, a istovremeno blokiraju zatvaranje klijesta i pravljenje kotlica. Ti ce biti glavna bitka faze dva.

abc
1 godina prije

Zapadni mediji histerično plaču za 5000 mrtvih civila, koji su nastradali u 40 dana ruske vojne intervencije, a osam godina su prešučivali 20.000 pobijenih civila sa strane ukrajinskih neonacističkih kaznenih postrojbi, koji su bili zločijnački pobijani u vlastitim domovima. Nijednom nije nijedan zapadni medij objavio, da ukrajinske vojne postrojbe granatiraju sela i gradove na istoku zemlje, te pobijaju civilno pučanstvo. Greh tih jadnih ljudi je bio samo u tome, što su se osječali Ruse i nisu priznavali državnog udara i nasilne nelegalne smjene vlasti. Htjeli su imati svoju lokalnu samoupravu, koja če zaštiti njihove interese i zbog tog demokratičnog zahtjeva jih je zapad preko marionetnog kijevskog režima, osudio na likvidaciju i pregon. Zapadni mediji su glasnik američkog zločinačkog režima, kojemu se je pridružila cela EU i koja u tim zločinima aktivno surađuje. Zato je bila jedina logična stvar, da ruska vojska reaguje i spreči tragediju širokih razmjera, te zaštiti milone… Čitaj više »

abc
1 godina prije

A ono šta su ukrajinske vojne postrojbe radile sa stanovnicima Donbasa osam godina, ono je kao bilo o.k., jel ? Zar ste stvarno mislili, da če Rusi vječno samo posmatrati kako ukrajinski neonacisti masakriraju rusko stanovništvo i vrše nad njima masovne zločine? Rusija je morala reagovati, kao što bi reagovala svaka druga sila u zaštitu svojih ugroženih manjina. Jer da nije u zadnji čas reagovala, 300.000 neonacističkih plačenika bi dan kasnije izvršilo potpuno čiščenje Donbasa od svega šta posječa na rusko. U Rusiju bi se svalilo preko 5 miliona građana Donbasa. Samo iz Donjecka 2 miliona. Koliko bi bilo tek likvidiranih civila i koliko domova bi bilo uništenih. Mnogi histerizirate zbog ruske vojne intervencije, a namjerno prešučujete uzroke, razloge i zaboravljate stotine mrtve donbaške djece, koja su likvidirana u osmogodišnjem granatiranju i klaonici, koju su vršile ukrajinske kaznene ekspedicije, kako jih neonacistički režim u Kijevu vole nazivati. Treba vidjeti širu… Čitaj više »

Rimtutituki
1 godina prije

Zato mozda Macron zove sto puta Putka,ko nejebama mlada.

Sve samo HDZ NE
1 godina prije

Hoće li Boris Johnson pred Haški tribunal po zapovjednoj odgovornosti?

1 godina prije

Druga vojska svijeta nije u stanju osvojiti grad u totalnom okruženju već više od 50 dana. Samo su znali porušiti i zapaliti. Pa da su svi nato stručnjaci i kamikaze u njemu. Hoće li to biti još jedan mit kako bi se lagala ruska javnost? Kao eto nisu tamo bili neki obični Ukrajinci već stvarno ispada neka nadrasa? :-))) A jedina je istina da je ruska vojska poslana nepripremljena i godinama podkradana od strane nesposobnog kleptomanskih režima koji se služi jedino dobro represivnim i “KGB” aparatom kako bi štitio sebe na vlasti. Putina su očito držali u jednoj vrsti magle jer su punili vlastite džepove umjesto doista ulagali u vojsku i prije svega industriju i svoj narod… Zgodan citat iz NYT: oduvijek je bio misterij kako točno zemlja sa skoro upola manjim BDP-om od prosječne EU clanice, s korumpiranim, mafijaškim KGB, kleptokratskim režimom na vlasti, može imati modernu,prvoklasnu, sofisticiranu vojsku.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI