fbpx

Sve još miriše na Novi svjetski poredak

Svjetski ekonomski forum - Klaus Schwab

Organizatori Svjetskog ekonomskog foruma na virtualnom okupljanju očekuju čelnike  moćnih država, među kojima su kineski predsjednik Xi Jinping, indijski premijer Narendra Modi, njemačka kancelarka Angela Merkel i južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa. Središnja tema summita bit će, kako smo se dosad uvjerili, “ izgradnja mirnijeg i prosperitetnijeg doba nakon pandemije COVID-19“. Tzv. Agenda Davos trajat će od 25. 01. do 29. 01. i kako „Veliki Gospodari“ tvrde, raspravljat će o temama poput ekonomskog sustava, odgovornog rasta, suradnje i iskorištavanja tehnologija u četvrtoj industrijskoj revolucji. Osim navedenih sudionika, summitu će prisustvovati japanski premijer Yoshihide Suga i predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in (čija je ključna uloga raspravljati o ulozi Azije u oporavku od pandemije), izraelski premijer Benjamin Netanyahu, francuski predsjednik Emmanuel Macron i kolumbijski predsjednik Ivan Duque.

Inače, Agenda Davos događaj je koji se odvija svake godine u švicarskom gradiću Davosu i kojemu prisustvuju brojne političke elite koje zvanično žustro raspravljaju o dobrobiti i blagostanju u svijetu. Vrlo je neizvjesno što očekuje čovječanstvo nakon ovoga Svjetskog foruma, ali s obzirom da je „mozak“ operacije Agenda Davos izvršni predsjednik Svjetskog Foruma Klaus Schwab, zagovornik „Velikog reseta“  kapitalizma koji će iz temelja promijeniti sve aspekte našega društva i gospodarstva, počevši od obrazovanja do socijalnih ugovora i radnih uvjeta, ne bi se moglo reći da će donijeti išta novo osim više totalitarnih mjera. Što nas sljedeće očekuje, porez na zrak? Ili možda prelazak na anaerobni način življenja kako ne bismo okolo rasprostranjivali svoje bacile?

Ne treba zanemariti činjenicu da, osim Schwaba, koji je napisao knjigu o „Velikom resetu“, iza ovoga projekta stoji skupina najbogatijih svjetskih oligarha i najmoćnije svjetske korporacije koji praktički funkcioniraju kao zasebni entiteti, usprkos „vlasti“ koju viđamo na TV-u i za koje glasamo kako bismo ispunili svoju demokratsku dužnost. E pa, koga god birali, lijeve ili desne, svejedno ste izabrali jednu svjetsku vladu koja će i jednima i drugima naređivati što da čine, a oni će pristajati na sve kako bi sačuvali svoju stražnjicu i uhljebili se u nekoj uvaženoj instituciji da mogu cijeli život putovati na „poslovne sastanke“ koje naravno, nisu platili iz svoga džepa.

O kojim velikim svjetskim korporacijama je riječ? Amazon, Apple, Astra Zeneca, Bank of America, BMO Financial Group, Bayer, Chevron, Deutsche Bank, Facebook, Google, HP, ING Group, Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Mastercard, Manulife, Microsoft, Moderna, Nasdaq, Ontario Učiteljski mirovinski plan, Institut za otvoreno društvo (tj. George Soros), PayPal, Pfizer, Royal Dutch Shell, Saudi Aramco, Standard Bank Group, Suncor Energy, Visa i Walmart tek je nekolicina onih koji nam stavljaju brnjice i lišavaju nas života vrijednog čovjeka. Većina rukovoditelja ovih korporacija dio je oligarhije koja u potpunosti kontrolira svaki aspekt života na Zemlji.

S druge strane, jedna od tema virtualnog summita bit će Četvrta industrijska revolucija koja je donedavno bila samo vizija razvijenih zapadnjačkih društava, a sada nam dolazi na mala vrata. Ovaj tip industrije zamišljen je kao globalni koncept koji pomoću tehnologije transformira tradicionalne proizvodne procese i načine rada. (Svaka sličnost s ciljevima Novog svjetskog poretka je slučajna.)

Rečeno između redaka, industrija 4.0 će ubrzati robotizaciju svijeta te u neko dogledno vrijeme, možda nekom novom krizom ili novom pandemijom, dovesti do spajanja biološkog i digitalnog, i od čovjeka pretvoriti strogo nadzirani i bezumni stroj za rad. Zaista, globalistima treba skinuti kapu zbog uspješno isplaniranog projekta „plandemije kontrole“. Kako bi Schwab rekao: “Nećete posjedovati ništa za deset godina, ali ćete biti sretni zbog toga“. Uživajte, dragi čitatelji, dok još uopće smijete necijepljeni izlaziti iz kuće. S obzirom na to što nam elita iz Davosa sprema i koliko je ovaca i vune, svima će nam nedostajati „little white lies“ Markotićke, Beroša, Capaka i Božinovića za par godina.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
330 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije

Stari pacovi. Sanjam kako vise na drvu hrasta i kako im Vrane trgaju ono što je od njih ostalo.

Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

A uvijek sam mislio kako ne bi mogao vlastitim rukama likvidirati drugu osobu.

Noman
Gost
Noman
1 mjesec prije
Reply to  Tucker carlson

Jako kršćanski sa tvoje strane. Hvala.

Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Molim lijepo.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Pa ni Isus ne bi pomilovao masovne ubojice!

Starina
Gost
Starina
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Ni neće. Isus je moćni vojskovođa Božje vojske i upravo će se oni razračunati sa svima zlima.

Smak
Gost
Smak
1 mjesec prije
Reply to  Starina

Daj samo jedan primjer kad je to ucinio u proslosti NIKAD niti ce ovaj put,jer su sve religije stvorili ista bagra.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Smak

Strpljen spašen.

Jozo
Gost
Jozo
1 mjesec prije
Reply to  Smak

Upravo tako. Barem ove religije koje se smucaju tu u našem dijelu planete.

Jozo
Gost
Jozo
1 mjesec prije
Reply to  Starina

Krivo. Isus ti je jedna od mnogih židovskih izmišljotina sa svrhom manipulacije ovcoidima. (koristim terminologiju popularnu na ovom portalu, da ti bude jasnije)

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  Starina

ahhhhhhhhhhh, vojska ko minkenski bataljon !

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Starina

Ko sto se obracunao s ubojicama indijanaca, aboridzana i pedofilma

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije

Sve ima svoje vrijeme pod Suncem(Propovijednik 3:1)
Tako ima određeno vrijeme i za Sud Božji( otk.11:18)
Po proročanstvima i znakovima vremena mi smo tik pred Sudnjim Danom.

Korso
Gost
Korso
1 mjesec prije
Reply to  Starina

Evo samo što nije! Budimo ozbiljni.

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

“Stručnjaci Dukea, Harvarda i Johnsa Hopkinsa: COVID zaključavanje uzrokovat će milijun viška smrtnih slučajeva. “Ovi rezultati predstavljaju  snažan pokazatelj za kreatore politike  da moraju uzeti u obzir ozbiljne, dugoročne posljedice velike ekonomske recesije na živote ljudi, razmišljajući o mjerama suzbijanja COVID-19.” Akademici s Dukea, Harvarda i Johnsa Hopkinsa zaključili su da bi u sljedeća dva desetljeća moglo doći do oko milijun viška smrtnih slučajeva kao rezultat zaključavanja. Radni dokument NBER pod naslovom Dugoročni utjecaj šoka nezaposlenosti Covid-19 na očekivanu životnu dob i stope smrtnosti sugerira da „Za ukupnu populaciju, porast stope smrtnosti nakon pandemije COVID-19 podrazumijeva zapanjujućih 0,89 i 1,37 milijuna viška smrtnih slučajeva u sljedećih 15, odnosno 20 godina. ” U radu se sugerira da smrtni slučajevi uzrokovani ekonomskim i društvenim kolapsom kao posljedice zaključavanja mogu “daleko premašiti one neposredno povezane s bolešću COVID-19”. Autori također primjećuju da je „Na temelju novih podataka vjerojatno da će ograničeni pristup zdravstvenoj zaštiti tijekom zaključavanja, privremeni prekid intervencija preventivne zaštite, masovni gubitak pokrića zdravstvenog osiguranja koje pruža poslodavac i dugotrajni strah stanovništva od zaraze covid 19  radi čega izbjegavaju traženje  medicinske pomoći, još će ozbiljnije utjecati na stopu smrtnosti i očekivani životni vijek. ” Nalazi  NBER nadovezuju se na „planinu“ već postojećih istraživanja koja… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Duke, Harvard, JH-cijepljenjem protiv lockdowna. Prijatelju nemoj pasti na ovu propagandu. Protesti protiv lockdowna su dio njihove igre.

nonwo
Gost
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

Nek se oni službeno izjasne protiv lockdowna i daju materijale,brojke za to.To je sve što nam od njih treba.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Kao da to nisu znali od početka

Maslina-Želja
Gost
Maslina-Želja
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Ako tako razmišljaš kao oni ,onda nema razlike zla i dobra.po tebi je sve zlo??
Šta onda ocekuješ od njih?

Marko
Gost
Marko
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Pera Kojot bi Isus pomilovao masovne ubojice, ali samo po uvjetom ako bi se iskreno pokajali. Znači da bi spasili dušu, ali ne bi odmah išli u Raj nego bi okajavali svoje grijehe u Čistilištu.
Plus toga Isus je na Križu pomilovao razbojnika kada se ovaj pokajao i rekao: Isuse, sjeti me se kada dođeš u  Kraljevstvo svoje , a Isus mu je odgovorio: Zaista ti kažem: danas ćeš biti s Mnom u Raju.

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije
Reply to  Marko

Marko,jedno pitanje za tebe: Ako je Isus rekao razbojniku da će taj dan biti s njim u Raju,znamo da je Isus bio 3 dana mrtav,a Bogu je uzašao 40 dana nakon uskrsnuća. (Ivan 20:17) To je sam potvrdio kad je Mariji Magdaleni rekao: Nemoj me više zadržavati jer još nisam uzašao svome Bogu i vašem Bogu,svome Ocu i vašem Ocu.
Dakle,loš ti je prijevod jer Isus je rekao ovako:
Kažem ti danas, bit ćeš sa mnom u Raju.
Dakle, Isus mu je taj dan zagarantirao,presudio da će jednom kad bude usrsnuće mrtvih biti s njim u Raju…( Danijel 12:1,2,12)(Djela Ap.24:15)

baća Đura
Gost
baća Đura
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Jehovin svjedok?! vi se volite igrati točkama i zarezima u bibliji… uvjek sam se pitao zašto ne napišete svoju.

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Po cemu zakljucujes da je krscanin? Ime ili prezime?

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Provokator.

tedi
Gost
tedi
1 mjesec prije
Reply to  Noman

a sa NJIHOVE?

Smak
Gost
Smak
1 mjesec prije
Reply to  Noman

To bi bio patriotski gest u korist cijele civilizacije znas onu kada zakon postane tiranija onda je otpor obaveza.

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Amen

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Nabij si to u guzicu stari.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Koja religija nije ubijala, sem Budizma?

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Neznam bas, i Kina je vekovima bila imperija i drzala od Rusije preko Mongolije do Indije i ceo azijski istok i jugo-istok sve osim Japana.
Nesto sumnjam da su kinezi -budisti, utome uspeli poklanjajuci ljubicice.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

Budizam je donesen u Kinu , Kinezi praktikuju mešavinu Budizma i Taoizma , to nije izvorni Budizam .

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ni jedna religija ne ubija,već ubijaju odpadnici od svoje religije. Znaš li ti i jednu religiju koja opravdava oduzimanje nečijeg života u ime religije.Indijci pripadnici Budističke religije 1946/47 ubili su oko 5 miliona Pakistanaca prilikom teritorijalnog razdvajanja dviju država.Japanski Šintoizam jedna grana Budizma tako da bih se moglo još toga.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Samo cu se malo ubaciti da ti odgovorim na pitanje o religiji koja opravdava oduzimanje necijeg zivota u ime religije – jesi ikad procitao bibliju? Ne samo da je opravdavao (jerihon) vec je i el osobno oduzimao zivote (veliki potop npr).

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Eto i mene

Hvala ,mislio sam najviše na Novi Zavjet koji to sve mijenja,možemo i to staviti pod religiju .

Limeni
Gost
Limeni
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

O Djomla koji si ti bedak nemre si vjerovati, koje ti bedastoce povedas kmetu jedan.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Limeni

Mi se kmetovi ne spuštamo na nivo Austro-Ugarskih konjušara.

Vicko Vicanovich
Gost
Vicko Vicanovich
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

hahahahah

e4556jjjxxxf
Gost
e4556jjjxxxf
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

opa plaćeni provokatori rade prekovremeno…

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Aj ti sto volis pametovat, pre tipkanja proveri dal je mozak ukljucen, da neispadas bas svaki put duduk, da nekazem volina.
U Indiji 80% stanovnistva su HINDUISTI ostalih 20 se deli na muslimane (15%, hriscane 2%, sikh 2% a budista je jedva 0,7%.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

Oprosti ,mislio sam na Hinduse a napisao Budisti.U firmi gdje radim ima veliki broj Indijaca Hindusa i Katolika.Jeb..a brzina .

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Indiju su podelili Englezi , da bi lakše vladali . Pre ovakvih komentara molio bih te da “prošvrljaš” po knjigama o Budizmu , napravi osvrt na Zen Budizam , možda nađeš notu smirenosti i odmerenost u sebi pre navoda da ni jedna religija ne ubija već otpadnici od religije što smatram urnebesno netačnom konstatacijom .

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Čini mi se da je Indija dobila nezavisnost od Britanaca 1945 a potom nastaje 1947 zapadni i istočni Pakistan današnji Bangladeš,ali nema veze.Moj je stav da svatko tko ubija u ime religije da je odpadnik od svoje religije.Najbolji primjeri slučajevi Islamskih fundamentalista i neopravdanja takvih poteza njihovih visokih vjerskih poglavara.A sad mi molim te objasni tvoj stav kako religija ubija?

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Nadam se da isto mišljenje imaš i o inkviziciji i križarskim ratovoma.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Stojim iza svake svoje gori napisane rijeci i kad je riječ o inkviziciji i križarskim ratovima.Nekoliko kršćanskih gradova je opljačkano i porušeno u križarskim pohodima. Među njima i Zadar.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Tačno , mnogo krvi je proliveno u ime Hrista , nažalost .

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Zvanična verzija jeste takva , ali to nije cela priča . Gde si video moj stav kako religija ubija ?

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Kako glasi poznato načelo Katoličke Crkve,odnosno Jezuita: Cilj opravdava sredstvo.
Razumiješ? Dakle,opravdano je bilo npr.ubijati Indijance,kako bi oni na kraju prihvatili katoličku vjeru. Ili opravdano je započeti križarske ratove,kako bi zauzeli Jeruzalem… tako i sad sve zlo i ratovi su opravdani,kako bi se postigao NWO i Svjetska Vlada.

Da li razumiješ što znači,da Bludnica( svijet religija otpalih od Boga) jaše Zvijer?(svjetski politički sustav,UN) Ona je stvorila Zvijer i kontrolira ga,kako bi imala potpunu kontrolu svijeta.Babilon Veliki( otk.17 i 18 pog.)
Upravo ovo o čemu govori članak. Iza ovih moćnika iz Davosa stoje još moćniji krugovi, plemstvo,Vatikan. Oni su kroz stoljeća organizirali učilišta kako bi iz svojih škola ,nakon izazvanih ratova i revolucija,postavljali svoje ljude na istaknute položaje moći po svijetu. Svo ovo zlo danas je veliki projekat Vatikana i ostalog otpada od Boga.
Sve pod načelom: Cilj opravdava sredstvo.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Jezuiti su masoni i uvijek su se trudili uništit katolike, a ne radit u korist katolicizma.

Bukovica i R. Kotari
Gost
Bukovica i R. Kotari
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Jehovini svjedoci. U vrijeme nacizma su odvođeni u konc logore jer nisu htjeli uzeti oružje u ruke. Na stotine je streljano po raznim logorima, danas u Njemačkoj i Mađarskoj ulice nose nazive nekih od pogubljenih Jehovinih svjedoka. Kamo sreće da su katolici i protestanti u Njemačkoj slijedili njihov primjer. U logorima su bili označeni s ljubičastim trokutom.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije

Jehovini svjedoci neki ne smatraju religijom nego sektom.Nisu ubojice ali znaju biti jako perfidni lažovi i varalice.Hitlerov dugogodišnji osobni brijač bio je Jehovini svijedok.Nije nikome pouzdanijem u to vrijeme smio staviti vrat pod britvu.

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Znaš li da je Himleru u koncetracionom logoru jedna Jehovina svjedokinja rekla da će Njemačka izgubiti rat. Pitao je : Otkud joj pravo to govoriti s takvim uvjerenjem? Rekla je :Piše u Bibliji.

U Bibliji sve piše ,samo treba čitati s srcem i moliti Boga za duh razumijevanja pročitanog. Ponosne,nevjerne,arogantne osobe nikad neće dobiti točnu spoznaju…
Također ,želim reći da Jehovine svjedoke ne smatram ni religijom ni sektom,već bih rekao da je to Put,slično kao i prvi kršćani. Mi smo ,kako reče Isus : Na uskom i tijesnom putu koji vodi u život i malo je onih koji ga pronalazu…
A širokim putem idu gomile ljudi,i taj trasirani autoput vodi u propast….
Sekta je po definiciji organizacija koju vodi neki čovjek, mi za vođu nemamo čovjeka ,već Isusa Krista…
Pogledaj oko sebe i vidi koje religije imaju istaknutu ličnost koja im je Vođa,Sveti otac,Patrijarh,Dalaj Lama…

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Davor

Ja sam Rimokatoličke vijere ,u svojoj bližoj idaljoj obitelji imam ,pravoslavce,jehovine svijedoke ,protestante, mogu ti reci da se svi uzajamno poštujemo i u velikoj većini stvari slažemo. U našoj zajednici nesmije inema religijske isključivosti.Imam strinu Jehovinog svjedoka koju jako volim,isto tako vrlo dragog prijatelja Jehovinog svjedoka izrazito poštenog ali ima jedan Jehovini svjedok vlasnik jedne gradjevinske firme u mom gradu u kojoj su svi zaposlenici Jehovini svjedoci,koji je lažov i prevarant.Mogli bih ovako nabrajati primjera do duboko u noć,hvala vam na tekstu,odavno nisam procitao bolji komentar.Moj životni moto su Isusove riječi”Ja sam put istina i život”L.P.

Davor
Gost
Davor
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Bravo! Ja sam se rodio kao Rimokatolik,ali sam bio u zadnjem ratu,i tad sam shvatio da Bog nema ništa s ratovima ni onima koji huškaju na ratove,bez obzira na religiju ni naciju.
Što se tiče tog J.svjedoka kojeg spominješ…znaš da je Isus rekao: Ohladnjet će ljubav većine,ali tko ustraje do kraja taj će biti spašen.(Matej 24:12-14)
Ili rekao je: Dvije će biti za mlinom,jedna će se uzeti druga ostaviti,dvije će biti u polju jedna će se uzeti,druga ostaviti…
Dakle,polje i mlin su povezane s zadatkom koji nam je Isus povjerio,propovijedanje o Božjem Kraljevstvu.(Matej 24pog.) Time što se jedan uzima,a drugi ostavlja znači da će preživjeti poslušni,a ne svi koji sebe smatraju pravim kršćanima…
Tako ,da Bog pozna svoje…zar nije rečeno da će Sud početi od kuće Božje ,od starješina u domu ( Ezekijel 9 pog.)

Glup
Gost
Glup
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Izvini gospodine krscanine

Franko
Gost
Franko
1 mjesec prije
Reply to  Tucker carlson

Što bi uradio, kad znaš da te netko želi ubit (makar sa “softl vakcinama”). Posve prirodno je samo jedno………….pozdrav svima na portalu.
ps: pošto ne radi sud, znači, da smo u ratu.

tucker carlson
Gost
tucker carlson
1 mjesec prije
Reply to  Franko

prosto ko pasulj,rekli bi istocni susjedi.svako dobro,franko.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Franko

Da, ovo je neproglašeni rat protiv čovječanstva.

Starina
Gost
Starina
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

Nažalost tako će otprilike i biti, baš kako je prorečeno u Otkrivenju 19:17:
“I vidjeh jednog anđela: stajaše na suncu vičući iza glasa svim pticama što nebom lete: »Ovamo! Skupite se na veliku gozbu Božju 18 da se najedete mesa kraljevâ, i mesa vojvodâ, i mesa mogućnikâ, i mesa konjâ i konjanikâ njihovih, i mesa svih mogućih ljudi, slobodnjakâ i robovâ, malih i velikih.”

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  Starina

Grk bi rezao sve te bankarske tehnokratske kopilandere na hiljadu komata i onda bi od njih pravio OSTATAKA, a poslije tarana, fileka, rezanči i na kraju piljevina!

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Uz Sirtaki i gutljaj Metaxe.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Ne bi tu bilo obroka za Šonija, jer je to POKVARENO OSTATAKA.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Njegov pas Šoni ima žuba celika deset čentimetara, a osim toga on ima glava tezak pedeset čilograma i sapa veliki ko boksacki rukaviča.
A njuh – njegov Šoni ima takvo njuh, da moze da nanjusi bankarsko politicarski tehnokratski kopilo na jedan čilometara.
Šoni bi lako izasao na kraj sa svim tim kopilanderima – u to nema nikakve sumnje!
On bi grižao kopilandere sa žuba celika deset čentimetara i vrlo brzo bi od svih njih napravio OSTATAKA – dolje stopalo do glezanj, gore kosa, a izmedzu zrak!
Njegov pas Šoni je zapravo bio Baskervilsko Pas od Šerlok Holms!

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Starina

Starina evo nešto od onih što nečataju knjigu o anđelima i šta govori, nego oni imaju svoje sa rošćicima stvorove i izvode njihove agende. možda je rezultat isti – ko će znati. Jedan nedavni tekst lista Handels Zeitung (kapitalističkog trgovačko-bankarskog i osiguravajućeg swiss društva. Kako oni blagogagoljivo tumače veliki reset igru i igrače iza..) malo o ovom starom Varanu na slici i skupu u hladnim Davosu: Veliko resetiranje: Kako je Wef dospio u središte svih teorija zavjere Može li to biti slučajnost? Klaus Schwab, a zatim potpredsjednik Joe Biden na Wefu u Davosu 2016. Izvor: Keystone Sljedeće godine održat će se Svjetski ekonomski forum na Bürgenstocku. Jedno je već jasno: sastanak hrani spektakularne teorije zavjere. Objavljeno 20.11.2020 Jeste li znali da je Covid-19 stvoren za instaliranje novog svjetskog poretka? Jeste li primijetili kako se to otvoreno događa – pred našim očima? Projekt se naziva “Velika resetacija”, a središte plana je u Švicarskoj. Točnije: u Ženevi, gdje je kod kuće Svjetski ekonomski forum. Ili u Davosu. Ili sljedeće godine na Bürgenstocku. “Veliko resetiranje”: Ovo je ispred čovječanstva. Novi početak. Provedba je započela. Do 2030. stvorit će se novi svijet u kojem će elite čuvati pomno nadgledanu populaciju poput pastira koji čuvaju… Pročitaj više »

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

Dao Bog da ti se san ostvari sinko.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Joe

Dao Bog da ti i patriot svaku noć sanjali takve snove.

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Alo Buzin? Trta..ha!

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Dreams will come true

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

Ne zagađivati tlo oko hrasta.

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

Po količini vrana varanskih po Zagrebu vidi se u kom apokaliptičnom vremenu živimo, misliš da su slučajno zabranili ubijanje vrana…………

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije

Subaru, cilj im je da se poistovjetimo s distopijskim filmovima koje nam već decenijama uvaljuju.

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

Istina Mrči, zato su nas filmovima i programirali, onaj tko je to uvidio se odprogramirao i ne gleda više filmove.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

teško za vjerovati, ali ja sam u životu odgledala tri filma- dva domaća (Vuk samotnjak i Tko pjeva zlo ne misli) i jedan strani (žali bože vremena)-jednostavno sam oduvijek “bježala”od televizije a u kino ni pomislit! Toliko ne volim pretvaranja i izmotavanja, a isto tako mi je ogavan običaj maškara i karnevala. Ja tako, uvijek isto, a oko mene …karneval sve žešći…

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije

Ti si bila pametnija od mene koji sam pušio te mentalne fore lobotomiziranja mozga putem fotona i audia.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Da ćeš joj primer i ostavićeš mobilni kod kuće ?

gg2
Gost
gg2
1 mjesec prije

da nazalost, cijeli svijet je postao maskembal

tucker carlson
Gost
tucker carlson
1 mjesec prije

nesho nam otezavaju izlazak na svjezi zrak..zivio,nepismeni.hvala.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije

Zadnjih 20 godina se forsiraju zombi filmovi, svi nevakcinisani se pretvaraju u zombije i samo metak u glavu pomaze.
Bice da se velikom brzinom priblizavamo tom scenariju.

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

Istina, tako je u filmovima kojim nas programiraju a na kraju bude tako, evo uzmi samo primjer terminatora, uskoro će kauboje koji ne slušaju ganjati dronovi okolo.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

Ja sam odrastao na dokumentarcima o prirodi sa Dejvidom Belamijem , a što reče “čudila se aman ja” , filmove više ni ne gledam .

Komunjara
Gost
Komunjara
1 mjesec prije
Reply to  Patriot

Žive na lomaču. Maštam potpaliti tu lomaču i gledati kako plamen pomalo hvata, i kako vrište s izbuljenim očima

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije
Reply to  Komunjara

Treba im dati ono što su namijenili nama. Svakom po par doza dnevno.

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije

Uspravnice vidim tamo nema više….

Trpimir
Gost
Trpimir
1 mjesec prije
Reply to  Joe

Za njih je ostvarila svoju svrhu

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Davos, okupljalište hijena

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Nemoj bre da vredas plemenitu zivotinju hijenu.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

hehehe P. Kojote, imaš pravo. povlačim uvredu za plemenita stvorenja hehe onda strvinara

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Hvala pizdro! Vidis sta se dogodi kad ti ne radi hrvatska tipkovnica… 🙂

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

ništa, bit će tipkovnica..evo veliki borac za čovječanstvo i istinu slavni prof. dr. Bhagdi poziva ne otpor protiv laži i tiranije – evo mali prilog sa austijskog portala : Bhakdi poziva na velike demonstracije 31. siječnja – Nehammer aust. ministar policije želi ograničiti slobodu okupljanja. Vladin strah od ljudi koji su godinu dana robovali masovnim ograničenjima sve je veći. U današnjem dnevniku za ručak Ö1(dežavni pvi kanal), ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer (ÖVP) izrazio je iskrenu molećivu želju da ministar zdravstva Anschober odredi maksimalan broj sudionika na skupovima koji kritiziraju vladu. U međuvremenu, poznati infektivni epidemiolog profesor Sucharit Bhakdi poziva na sudjelovanje u sljedećim velikim demonstracijama 31. siječnja u Beču. Nehammer kao prijetnja demokraciji Nehammerov nastup na radiju ORF odmah je izazvao oštre kritike glasnogovornika liberalne sigurnosti Hannesa Amesbauera. Za njega je Nehammerov prijedlog “ništa drugo nego napad na slobodu okupljanja svih onih koji tada nemaju više prostora na demonstracijama”. Oni koji takvo što zahtijevaju predstavljaju “prijetnju demokraciji, tim više što je ova želja očito rezultat vladinog paničnog straha od ljudi – odnosno od suverena demokracije”. Ministar unutarnjih poslova uspoređuje prosvjednike s teroristima Amesbauer se također naljutio na nedavnu usporedbu desetaka tisuća sudionika mirnog skupa s desničarskim ekstremistima, a ovaj… Pročitaj više »

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Buraz znaš i sam da dok ne provale u skladišta glokova i auga i ne postanu čimbenik ko policijoti i vojska, koji rade za tamu, ništa od tamo.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

znam buraz ti govoriš iz dubljeg uvida i vlastitog iskustva – i štima! a ja se malo poveselim i ponadam…al znam da tu još fali da bi se skinule psiho teške veruge, koje su generacijama i generacijama sistemski i odgojem nametnute..pozz

Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
1 mjesec prije

Svjetska vlada o kojoj je govorio David icke.i jedan od glavnih ciljeva joj je:kako smanjiti svjetsku populaciju bez previse uzburkanog mora.buduca Ekonomija i tehnologija nas ne treba vise.famozna 4.industrijska(tehnološka) revolucija.hvala.

viktor
Gost
viktor
1 mjesec prije
Reply to  Tucker carlson

7 milijardi,”tehnoloski vishak”.

Vlada Dozorac
Gost
Vlada Dozorac
1 mjesec prije
Reply to  viktor

Poslat će taj tehnološki višak u “penziju”. Prijevremenu.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Vlada Dozorac

Nema ništa od tog , nema i neće biti mašine koja je superiornija od čoveka , emocije se ne daju programirati u binarnom kodu . Mogu oni svojim AI obrisati g…

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije

Znanost je ustvari daleko rudimentarnija nego sto mislite. Evo sto pravi super vrhunski kemicar i nanotehnolog kaze o tome kakav je nivo povjerenja ogromnog postotka Amera u znanost i zasto je to povjerenje trajno naryseno : https://youtu.be/peOVH5j-h2E POANTA : Kao sto svakim danom nismo blize nego dalje od razmrsivanja tajne zivota tako ni covjek nikad nece biti inferioran nikakvom stroju. Ono sto i dalje ostaje pravi izazov za covjeka jest izgradnja humane-pro-life, a ne sotonisticko-eugenicke kulture zivota. Je li ljudski genij tome dorastao ili svakim danom postajemo sve veci barbari i sve manje samosvjesna (slobodi privrzena) bica veliko je pitanje.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Podpitanje : Znamo da mRNA govna ne dolaze u obzir. Za ta govna kazu da ako nekog od neceg i mogu zastititi onda su unaprijed proizvedena tj. na izradi tih “cjepiva” je radeno vise godina paralelno s radom na proizvodnji virusa. Medutim, kako su Rusi, Kinezi, Indijci i Kubanci uspjeli iznjedriti svoje vektorske vakcine u tako kratkom roku? Jel se to netko zapitao?

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Ako im propadne plan da nas vakcinišu, nikom ništa, staviće novce od vakcina u džep jer su sve države sveta to već platile novcem poreskih obveznika. Ako hoće da nas pobiju, nije problem, svaki vodovod je njihov, sami ćemo popiti njihov otrov.

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ubijanje resursa, osim u ratu, ne smije biti tako očito, mora se poslije toga prodavati pokoljenjima lažna prića da ju puše u ganglije.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Hlor u vodi ubija , polako ali sigurno . Znaju nečisti šta rade . Da nas odjednom pobiju , ko bi plaćao poreze ? Šta bi bili Vučić , Milo i Plenković da nema nas ? Vladari zemalja bez naroda , čuvari plaža u zimskom periodu .

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Za tuse znam – preradili su vakcinu protiv ebole.
Sjecas li se koliko je Obama pricao o eboli i proglasio ga americkim neprijateljem br.1. Kad su rusi objavili da su razvili vakcinu odjednom je ucutao i vise nikad nije pomenuo ebolu, a ruse je vratio na prvo mjesto.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Ekspres vakcine za naivne.

Žare
Gost
Žare
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

U pravu si brate, nažalost nazadujemo kao društvo umesto da težimo humanijem sistemu

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Polako i neprimetno smo postali deo sistema koji nas pljačka. Primer : ako nam ljudi iz elektro privrede ugrade brojilo na kuću i mi mesečno plaćamo onoliko koliko je brojilo očitalo, da li smo mi apsolutno sigurni da smo stvarno potrošili baš toliko struje? Moja majka ima priključak za gas u kući, kad upali šporet, plamen je jedva vidljiv i pucketa, smatram da u tome ima mnogo više vazduha no gasa, da li mi smemo da znamo kolika je stvarna kalorična vrednost tog gasa koji toliko mnogo plaćamo? Ili je to “to je tako zato što ti ja kažem da je toliko”. Šta bi se desilo kad bi postavili kontrolne strujomere i odneli uzorak gasa na analizu? Verujem da bismo mi završili na sudu, ne oni. Ako je “Opel” 1954. preradio svoj auto iz proizvodnje i tim modifikacijama ostvario autonomiju od 160km. sa 1 litrom benzina a u “Volkswagen” u ’90-im napravio malu seriju auta koji su prelazili 100km. s 1 litrom nafte, zašto današnji auti imaju potrošnju kakvu već imaju?

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Patent ovog izumitelja (auta na vodu) su najprije pokusali otkupiti za milijardu dolara, kad je ovaj odbio ubili su ga : https://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

E, ja bi im ga prodao za milijardu dolara, makar mi netko rekao da dolar i nije najbolja valuta…

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije

Prodao bi im ga i on da je stvar bila fake kako je to kasnije prikazano. Ali ako je stvar bila fake nek nam netko objasni kakav madionicarski trik je izumitelj koristio pri demonstraciji voznje svojeg buggya? Sta je pogonilo vozilo koje su tv ekipe snimile u akciji u gornjem videu? Nafta, benzin, vec ekstrahirani vodik (gdje su boce sa vodikom)?

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Pogodio je srž , shvatio je šta je Tesla hteo reći sa “rezonanca , ne frekvencija” .

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije

Ja bi ga objavio na internetu pa neka ubiju internet.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Tvrtko

I niko te ne bi ubio jer bi svoj rad obznanio .

Rooster
Gost
Rooster
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

To je zbilja zanimljivo
No,negdje bi ta voda bila skuplja od benzina
A kladim se ,da bi i cijena vode otišla u nebo
Nažalost svijet ne funkcionira na principu da svi ljudi dobro žive i da se meďusobno pomažemo,nego je sve profit
Na kraju sami sebe uništavamo,tužno

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Rooster

Ta voda je “živa voda” , Viktor Šauberger je to podrobno objasnio u svojim knjigama . Znaci , voda koja prirodno izvire i teče , ima energiju koju mi ne razumemo , vodu iz česme koju pijemo je klasifikovati kao “mrtvu vodu” , ako je dodao i hlor koji je otrov , vidi šta pijemo .

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

On im je prodao patent i to za 10 miliona, a isto vece, posle potpisivanja ugovora, se najeo otrovnih gljiva u restoranu, maler sta ces.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

jablane – smijao sam se iako je tužno. majstori smo u zajebat sam svoga, a na kraju i sam sebe

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  piždro

I nadodaju kilovate, kubike vode,… A kad reklamirate nikad ne uvaže reklamaciju. Uvek su oni u pravu. Čudno, zar ne?

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Iva

To je odavno razrađena mašina . Eto , sagradio kuću , kupiš strujomer , čim ga uključe u sistem , više nije tvoj već njihov , kad ga menjaju za moderniji , odnesu ga , ako isključe struju , nose ga .

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Tačno tako. Uzimaju novca koliko im treba, Nije ni čudo što imaju ogromne plate i što u distribuciji, vodovodu, opštinama, mupu, vojsci rade čitave dinastije.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Iva

da iva prave nas budalama kao da smo mi vesla sisali, a oni svetu kravu.to smo i mi krivi, jer se kod nas gleda na državnog činovnika odozdo naprema gore..

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Potpuno ste u pravu.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro, ponašamo se kao poludjela zmija koja guta vlastiti rep.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

da Mrči. neznam kako neka jebena tajna društva izvode živi ringišpil i mačka-miš igru sa cijelom ljudskom populacijom!? kao da je njima viša sila dodjelila iq 300 i druge gene i kvalitete, a nije – pa ih nesvjesno slušamo slijedimo i služimo. jučer si ti ima intresantne polemike sa Morenom putnikom i baš ste vodili jake teme o manipulaciji majstora i nasjedanju puka. ti si naveo da za to nužno poznavanje i okulitni tajnih vještina.. je sam poslije htjeo dodat jedan prastari video o istočnjačkim tajnim učenjima, koji to potvrđuje da su zapadne ekspedicije mešetarile u vrijeme 2 velika rata tražile skrovita istočnjačka magijska i ezoterijska znanja. validacija je dugo trajala pa sam je onda sve izbrisa…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro, ovo što nam majstori rade je zapanjujuće, a još više zapanjuje da većina toga uopće nije svjesna i nastavlja bauljati misleći da “žive” život.
Ovdje je vjerojatno u pitanju ezoterija i okultno ili neka onozemaljska znanja i tehnike kojima majstori omamljuju i uspavljuju Zemljane, mimo ovoga što nam truju zrak, vodu i hranu.
Na spomen ezoterijskih znanja većina se samo nasmije i odmahuje rukom ali ima svjedoka da su na “istoku” vidjeli stvari koje bi se mogle nazvati čudima.
Gurdijeff je, na “istoku”, navodno ovladao tehnikom kojom je nakon nekoliko sati meditacije i prikupljanja energije, mogao na deset kilometara ubiti tibetansko govedo.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

Mrči e ovo je taj video što sam pokuša postavit kad si ti i Moreno prekjuče vodili diskusije . meni krajnje misteriozno i onostrano, a znam da iako je video urađen skromnom tehnikom majstorija je i jako puno kazuje..izgleda da su majstori opsjene pokrali (ili pak ovi im odali..) od Himalaya majstora tajno znanje i iskoristili magijske tajne u mafijaške vještine i manipulacije. – tu se krije tajnookultno znanje a i na kraju videa interesantno, prezime snimatelja ovog videa isto kao i držača matrixsa:
🌟POWERFUL SRI YANTRA
DOCUMENTARY | An Electromagnetic Meditation 🌟

putnik
Gost
putnik
1 mjesec prije
Reply to  piždro

“Mrči e ovo je taj video što sam pokuša postavit kad si ti i Moreno prekjuče vodili diskusije . meni krajnje misteriozno i onostrano…” Ok, pogledao sam ovaj “dokumentarac” i mislim da mi je sada jasno zasto dolazi do tolike razlike u misljenjima izmedju mene i dosta drugih komentatora kada pricamo o “okultnom” i “racionalnom”. Naime, meni je dosta ovih stvari poznato vec odavno i upoznat sam dijelom sa njihovim funkcioniranjem, pa mi zato takve stvari zapravo spadaju u domenu “racionalnog” iako su tebi eto krajnje “misteriozne” i “onostrane”. I da, istina je da se takva znanja mogu koristiti i sa losim namjerama, no opet, to zaista nema nikakve veze sa tim znanjima i pojedinim tehnikama vec sa onim koji to koristi. Kao sto se recimo noz, dinamit ili nuklearna tehnologija svi redom mogu koristiti i za konstruktivne ali i destruktivne stvari. Moj iskreni i krajnje dobronamjeran savjet svima koji prvi put dolaze u kontakt sa ovakvim stvarima jest da ih zaobidju jer ovaj nacin njihovog prezentiranja nije na razini prosjecnog zapadnjaka. Ako udjete u ovakve stvari zeljni nekakvih “tajnih znanja” i osjecate se pametnijim i mudrijim od drugih kada to prakticirate, to je vrlo dobar znak da ste na… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  putnik

putniče nit imam volju ni energiju sad o ovom razglabat.. ja sam samo predočio jedan rijedak i vrlo neobičan video – koji prikazuje tehnike himalaja meditacije.(povodom razmjene komentara o okulitnom prije dva dana između vas) naravno, da zloupotreba ovakvih znanja samo bi štetila induvidui koja bi ih koristila u svoje ego i sebične svrhe. bila bi igra slona u prodavnici porculana i ogledala..
da duboke meditacije ulazak i otvaranja čakri se nebi trebao koristit bez prisustva majstora jer bi donio više štete nego koristi. sam samo naznačio kako su zapadne ekspedicije za mirakuloznim istočnim tajnovitim znanjima u ta vremena kod određeni moćnih krugovima imale jak interes i želju da se dokuče – stim iskoriste i zloupotrjebe. kao i sve na divljem zapadu, ovom i ovakvom bolesnom egomanskom svjetu.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  putnik

putniče, vjerojatno nisi pratio piždrine komentare jer on je već odavno u “ovome”. Istina je da površnost, na koju u jednom dijelu komentara, čini se, aludiraš, poprilično opasna. U estetskom smislu, možda i ne previše, ali u fundamentalnom, itekako. Kaže mi jednom, prije nekoliko godina, jedan od mojih mlađih rođaka, otprilike ovako: “Pošto znam da se ti voliš baviti tim nekim stvarima, imam knjigu koja će te sigurno zanimati jer je meni, nakon što sam je pročitao, promijenila život, a ja u tom trenutku pomislim: “Aha, evo još jednoga…klasika”. Uglavnom, ta moćna knjiga koja “mijenja” živote je bila “Moć sadašnjeg trenutka”. Malo smo “veleumno” proljudikali i govorim mu ako ga tema stvarno zanima, da mu mogu izabrati i posuditi neka primjerena štiva, a mali govori da mu se čini da nema smisla ulaziti u detalje jer da je on iz “svoje knjige” naučio sasvim dovoljno. Dobro govoriš da se u ove teme ne može olako upuštati jer su za takvo nešto potrebne pripreme i predznanja, treba ovladati vokabularom gdje riječi i pojmovi mogu imati različita značenja, a najpoželjnija bi bila urođena moć apstrahcije. Mistik i filozof R. Steiner, kaže da je utrošio dosta vremena i truda da bi našao i… Pročitaj više »

putnik
Gost
putnik
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

“putniče, vjerojatno nisi pratio piždrine komentare jer on je već odavno u “ovome”” Tako je, nije bas da sam po cijele dane na ovom portalu, niti citam sve clanke i komentare, pa samim time ni ne poznam “profil” svakog komentatora osobno niti sto je prije pisao ili ne. Ukljucim se tu i tamo na neku temu i komentar i to je to… No, bez i najmanje zelje da komentatoru “pizdri” bilo sto lose impliciram, djelovalo mi je kao da i nije bas u ovoj “temi” i zato sam napisao neke dodatne informacije koje sam mislio da bi mu mogle biti zaniljive i / ili korisne. Ne samo njemu, nego bilo kome drugom koji to procita. Vidim da nije bas dobro prihvatio moj komentar pa ga necu vise zamarati. Nije mi zelja bilo kome bilo sto nametati… “Uglavnom, ta moćna knjiga koja “mijenja” živote je bila “Moć sadašnjeg trenutka”.” Moram priznati da nisam shvatio sto si ovime zelio reci. Knjiga “Moc sadasnjeg trenutka” je po meni izvrsno napisana knjiga, koja prosjecnom zapadnjaku, a koji nikada nije dosao u kontakt sa istinskim znacenjem pojma “svijesti” to objasnjava na jedan vrlo razumljiv nacin. Tko zaista zeli u svom zivotu primjeniti spoznaje iz te… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  putnik

Putniče, iz različitih pravaca gledamo na bit i smisao ljudskog postojanja, kao i na to kako svijet funkcionira ali je uvijek dobro ćuti drugačije razmišljanje.

putnik
Gost
putnik
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

Ok 🙂

Samo da nadodam, pa naravno da sam cuo za Steinera, ali iz totalno drugih voda. Nisam znao da je to isti tip koji je pokrenuo Waldorfsku skolu, ali se bavio i poljoprivredom itd.
Bio je zaista rijetko svestrana osoba…

Pozdrav!

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

vidi Mrči ja samo sam želio na tom tajnovitom videu da skrenem pažnju da se snimatelj na kraju videa piše jasno rotschild i co.! (vidi čuda koje li slučajnosti!..? to je mene najviše zaokupilo u svem tom ..) a projekt brahmananda koji je isto moćna okulit druzina a ‘centrala slučano’ u njujorku na manhetenu’

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ako je epilog urnebesni video na “YouTube” , opravdano je 🙂

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Epilog je korona, a ti nam samo reci šišmiš ili laboratorij. Youtube je samo jedan od alata, nekome je alatka oštra, nekome tupa.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Simon

Korona je opravdanje , nije lockdown zbog Korone već je Korona zbog lockdown-a .

Simon
Gost
Simon
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ja nisam ni napisao kako je lockdown zbog korone, neznam odakle ti to.
Ako baš hoćeš korona nije samo zbog lockdowna nego i zbog cijepljenja, financijske transformacije što je opet sve zbog veće kontrole odnosno poluga moći.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Umesto da dobijem minus , mogli biste mi navesti šta sam netačno naveo ili sam možda nespretno i nenamerno uvredio , ako jesam , izvinjavam se ! Obožavam rasprave , ako se raspolaže nepobitnim činjenicama i ako je konstruktivno , bez vređanja 🙂

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
1 mjesec prije

U DAVOSU NA KONFERENCIJI MORALNOG I POŠTENOG ČOVJEKA NEMA. SAMO GAMAD.
A ZNA SE ŠTO SE RADI S GAMADI.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Zapraši.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ne nego “spraši”.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Ovo je bio poziv službi za deratizaciju 🙂

Realno
Gost
Realno
1 mjesec prije

Ili rat ili pakt (citaj kapitulacija). Druge vam nema.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Realno

Ništa velike reči , ćutke podmazuj cev i filuj municiju .

abopl
Gost
abopl
1 mjesec prije

Gledam bas sada na youtube sto govori general Michael Flynn
Kad ga pita urednik tko je neprijatelj Americi i zasto.

On kaze da su neprijatelji Kina, Rusija, Iran zato sto svaka od tih drzava zeli ekonomski zavladati svijetom.

Postoji i drugi red koji su ekonomska prijetnja Americi to su Sj.Koreja, Venezuela…onda sam prestao gledati

Video je stavljen na youtube 27 December 2020
Ima englski subtitle.
Ovo pitanje je postavljeno na 29:00 minuti.

Exclusive: Gen. Michael Flynn—Will the American Republic Survive? | Pt 2 | American Thought Leaders

gg2
Gost
gg2
1 mjesec prije
Reply to  abopl

e jesu nasli koga ce pitati i to pitanje na koje vise manje svi znaju odgovor (nista od navedenog) jer kad bi covjek rekao bio bi ziv pokopan, i to u zemlji u kojoj smo evo svi vidjeli kako je završila sloboda govora, od toga je ostao samo mit

abopl
Gost
abopl
1 mjesec prije
Reply to  gg2

Prije toga je govorio kako u Americi vlada legalizirana korupcija i kako je on zrtva
velike nepravde.

gg2
Gost
gg2
1 mjesec prije
Reply to  abopl

pa nesumnjam u to da je zrtva nepravde kao i smi mi uostalom zrtve novo-mjera ali sve sto ti javni duznosnici danas smiju reci su kontrolirane izjave umotane u kovid, politicke i ostale korektnosti kako bi se zastitili od “udara” udruzene javne mafije i to je sva sustina jer sve sto kazete moze posluziti samo da vam padne glava s ramena. toliko o slobodi, s nestankom slobode govora zavrsavaju i sve druge slobode, ostaju samo prividi.

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  gg2

https://www.youtube.com/watch?v=Imhbncy9RJg
Tucker je pokazao da Ruse ne mogu više kriviti jer nitko nije vidio dokaze.Dokumenti su otvoreni za javnost-svi su lagali.

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije
Reply to  abopl

pa iskreno je rekao, svaka konkurencija je ujedno i neprijatelj i treba ga zatući.
ko kad glavnom dileru dođe neko nepozvan u kvart prodavati, odma se vadi oružje.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 mjesec prije
Reply to  abopl

abopl
Nikad nisam vjerovao nikome tko nosi uniformu…

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  abopl

Glumac je taj ko i Krempita, onaj koji je vjerovao u taj spin koji je prije bacao je sada razoćaran, drugi nisu jer vide prevaru.

vetmaniac
Gost
vetmaniac
1 mjesec prije

samo tandžara gojima spašava hehe

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije
Reply to  vetmaniac

Moze i papovka, meni je doduse srcu prirasla argentinka…s otom spravicom teze fulat nego promasit… 🙃

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

“M-48” buši sve, polako ali jebitačno.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Ako promasis jednom neces s onih 29,a jedan,dva eventualno zavrsavaju svaku pricu.Njegovo velicanstvo ak.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 mjesec prije
Reply to  vetmaniac

vetmanica
Može i skraćena sačmara, u Srbiji popularno zvana “kratež”. Ta ništa u blizini ne fula…

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Nakon akcije , malterisanje je neizbežno 🙂

abopl
Gost
abopl
1 mjesec prije

Veliki broj americkih novina su objavile
ovakav naslov.

Sin je odcvikao oca policiji koji je ucestovao na Capitol protestu.

Son tipped off FBI about his father, who is charged in Capitol riot

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije
Reply to  abopl

I ne samo to. Nego je na GoFundMe zatražio donacije, jer će možda morati iseliti iz kuće. Kad je skupio zadanu svotu, povećao ju je jer su ga ljudi kao tražili. I tako već par puta. Naravno da nema veze ako je cilj postignut. Ljudi još uvijek mogu donirati. Ali ako iznova i iznova podižeš letvu, ljudi će misliti da nisi još uspio skupiti zadanu svotu i prije i/ili više će donirati. Tako je sada već prešao 100.000$.

viktor
Gost
viktor
1 mjesec prije

1984 – par excellence.

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  abopl

Staljin je takvoj djeci dizao spomenike. Vracamo se u mracna vremena.

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Upravo sam (vidi dolje) pisao o Solzenjicinovom Arhipelagu Gulag. Dodajmo ovdje jos nesto iz pera jednog americkog autora : Can Americans — who know more about a cartoon TV family than they do about our country’s history — still be counted on to defend freedom?   It’s quite possible we learned the answer when governors across the country faced little resistance and much applause for putting in place sweeping quarantine and isolation orders that forced the arbitrary closure of businesses. In the supposed freest country on Earth, most Americans had little or no consternation that the government’s reaction to COVID-19 was to usurp constitutionally protected rights in order to contain the virus.  One infamous poll found that Americans knew far more about the long-running cartoon television show, The Simpsons, than the freedoms enshrined in the Constitution. People could name the members of a fictional family far more easily than they can name their rights or our country’s founders. Other polls have noted, Americans struggle to identify the country from which the American colonies declared their independence. Further, public opinion surveys have shown a predilection toward the suspension of various rights in the interests of public safety — and that was… Pročitaj više »

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

Znači, na sveto nikad.

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Osim ako se ne dogodi neko cudo…

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Dupla Kamilica

Posthumno .

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  abopl

Sledeća vest : “sin je konačno napustio roditeljski dom, sa 33 godine je prvi put video biro za zapošljavanje”.

Makedonac
Gost
Makedonac
1 mjesec prije

Neće mi faliti liberalizam i celi postmodern, tako ili inače sa Švabom ili ne ove godine se ruši sve to, i neće mi faliti.
Samo da kažem da ne budemo toliko pesimisti, tehnofeudalizam Švaba to je samo jedno moguće buduće, nakon postmoderna. Za sada im nešto ne ide kako treba, tako da može zaokret da je u sasvim drugi i dobri pravac.
Problem je sličan kako u drevnom Rimu, u samom zalazu su plaćali tuđu armiju, tako i danas ni MUP, CIA, DBK, NATO, sve te milione ne piju kafu sa Švabom, i nisu deo te elite, tako da jedan moment če usmeriti oružje na drugu stranu.
Dajem drugi apsurdniji primer, Aušvic, a čuvari da su 100% jevreji, moglo li biti tako?
Isto je i danas, kada dođe vreme počeće neki procesi…
Može da izgledate Besogon TV nova emisija Nikite Mihajlova ‘22.01.21 Jedem das Seine / Каждому свое. №189’, tu su samo pitanja.
Lijepo je da izgledate sva videa Aleksandra Dugina, moze da počnete sa tim klipom ‘Александр Дугин. First online Conference on Fourth Political Theory’, tamo su rešenja, nema loše emisija Dugina, može samo da ih mi nerazumno, jer su dosta teška i duboka materija.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Ih da se nadje neki heroj pa da nad Davosom sada istovari tert bombi i da poravna Davos.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije
Reply to  Ive

Neprijatelj detektiran, trazi se izvodac radova, sredstvo izvrsenja azerbejdzanski dron turske proizvodnje.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Ova je dobra, svaka čast 🙂

Smrt fašizmu
Gost
Smrt fašizmu
1 mjesec prije
Reply to  Ive

Nisu fizički tamo prisutni

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Smrt fašizmu

Možemo mi njih i virtuelno .

Gogolj
Gost
Gogolj
1 mjesec prije
yale
Gost
yale
1 mjesec prije
Reply to  Gogolj

To ne znaci nista.
U Americi sam vidio americku zastavu iznad WC

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  yale

Muškog ili ženskog ili LGBT+?

habanero
Gost
habanero
1 mjesec prije

Novi poredak su odavno postavljene uzice oko vratova koje se sada zatežu.

Realno
Gost
Realno
1 mjesec prije
Reply to  habanero

Will you comply or will you fight?!

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot
1 mjesec prije
Reply to  Realno

Koga pitas? One koji su na Kuscevicevu kradu nekoliko desetaka tisuca referendumskih potpisa odreagirali kao na krajnje nebitnu vijest sa zadnje stranice novina? Tu je Bog davno rekao laku noc Hrvatska…

Realno
Gost
Realno
1 mjesec prije
Reply to  Pera Kojot

Pitam sve savjesne i svjesne. Nitko nece kurcem mrdnut dok mu ne uzmes kruh iz usta. Onog momenta kad u pitanju dodje taj isti kruh, vidit ces onda. A onaj ko ne bude imao nista, ili svati da nece imati nista kako ovi najavljuju, onda taj isti ide na sve. I nema milosti.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Realno

Baš tako. Treba postati još daleko gore, da bi se rodio poriv za borbom. Ali jednom kad se pokrene, bit će nezaustavljiv.

Realno
Gost
Realno
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Zato se na kapaljku trenutno odrzava privid “samoodrzivosti” gojimskog zombiranog sektora cisto radi mira u kuci, dok ih u pozadini ceka bager da ih zakopa kad za to dodje vrijeme. Odjednom ce se taj isti bager naci ispred istih pa ce biti ili skaci u stranu ili odi nevidljivom cici iz bajke na ispovjed. Bitan je onaj kruh u ustima i u cijim ustima.

PERA KOJOT
Gost
PERA KOJOT
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Bojim se da to tako ne funkcionira. Vjerojatno ste vec procitali onu mudru izreku : SPAVALI STE U DEMOKRACIJI, PROBUDILI STE SE U DIKTATURI. Naravoucenije : Da niste spavali u demokraciji ne biste se probudili u diktaturi. Iliti jos preciznije : Ako ne reagirate na vrijeme, kad pozelite reagirati biti ce kasno. Solzenjicin je upravo upozoravao na tu opasnost u svojem slavnom i epohalnom djelu Arhipelag Gulag : Upravo sam osvježio svoje sjećanje vezano za arhipelag Gulag i ovaj put čini mi se važnim za napomenuti nekoliko stvari. Prvo i najvažnije je opomena koju je Solženjicin dao u 1. poglavlju, “Uhićenje”. Napominje kako se vrlo malo ljudi oduprijelo njihovim uhićenjima – iz šoka, iz nade da će država prepoznati njegovu pogrešku i ispraviti stvari, te u uzaludnom uvjerenju da će otpor samo zakomplicirati slučaj i pogoršati stvar za uhićene. Da su, umjesto toga, vrištali, tvrdi Solženjicin i skrenuli pozornost na njihove sudbine i upozorili milijune, NKVD-GPU bi imao puno teži posao, državna bi represija bila izložena očima javnosti i na taj način oslabljena te bi joj se ljudi suprostavili. Ali ono što se dogodilo je bilo to da su ljudi (uključujući i autora (Solženjicina)) prihvatili da ih tajna policija odvodi… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

odlično povučene paralele

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

Lov na vještice.Princip je isti,ostalo su nijanse.
Zajednički nazivnik -korisni idiot postaje neprijatelj.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  PERA KOJOT

Pera Kojot,ovo je strašno i sličnosti sa današnjom situacijom su fascinantne. Slažemo se oko toga da treba reagirati, samo mislim da neke velike vajde od uličnih prosvjeda i buke neće biti. Ono što vjerujem je da se neprijatelja treba poraziti njegovim oružjem, i to još dok je “na drugoj obali rijeke”. To bi u ovom slučaju bio npr. informacijski rat, kolektivne tužbe protiv nekih ključnih čimbenika prevare(npr. tužba dr Füllmicha protiv Drostena zbog PCR testova i sl), te pronalaženje načina za zaobilaženje sistema( Freedom Airway i Freedom Travel Alliance dr Cahill). Ono što mi npr. u RH možemo napraviti je ne ići u supermarkete, već kupovati od lokalaca na tržnicama ili ako tko ima komad zemlje, probati nešto uzgojiti za vlastitu potrošnju. Što se tiče tehnologije, koliko god to sad zvučalo nemoguće, dan kada je Twitter isključio Trumpu account je prvi dan početka njegovog kraja. Apsolutno sam uvjeren da negdje u nekoj glavi već nastaje decentralizirani blockchain Twitter ili nešto slično, gdje će osoba imati mogućnost sačuvati svoje podatke, poruke i sl. i gdje mu ih niti jedna treća strana neće biti u mogućnosti ih obrisati. Ili nešto slično. Necessity is mother of invention, zato sam rekao da ne možeš… Pročitaj više »

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Realno

Tačno.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  habanero

Na kraju će oni omastiti konop.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije

Paradoksalno, ali ja sam prvi puta optimističan od prošlog srpnja, kada sam počeo uviđati širi kontekst pandemije i što se “iza brda valja”! Prijateljima i rodbini sam već dosadio sa svojim paničarenjem da će nas zatvoriti u kaveze itd itd. Svi me gledaju kao luđaka, antivaksera, teoretičara zavjere, “poludio čovjek, a bio je normalan”…  Inače,stari sam IT-evac, ljudi su navikli na koliko-toliko racionalno ponašanje od mene, a ja im pričam da ćemo skoro imati mozgovne implantate i spajanje direktno sa mozga na Google(Zvijer) i da će disidente za 5-6 godina ganjati rojevi dronova(Terminator anyone?). Sve mi je to potpuno jasno da će se dogoditi, jer tehnološki razvoj ima svoje predvidljive trajektorije i samo je pitanje (političke) volje kako će se tehnologije koristiti, a jasno je da je setup takav da se uvodi tehnokratski sustav sličan kineskom i da Zapad mora pasti. Pa zašto sam unatoč tome ipak optimist? Prva sjećanja sa TV ekrana su mi iz 80-ih godina i sve što je uvijek bilo u dnevniku su politika, nestašice, inflacija i drugovi iz Centralnog komiteta, bilo Juge, bilo SSSR-a. Gledao sam jučer Davos i ovo danas na tim svim Zoom callovima su frapantno ona ista besprizorna lica, one iste prazne… Pročitaj više »

putnik
Gost
putnik
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

“Ali, gledajući u streamu te sve evente shvatio sam jedno:ja sam u ovih pol godine vilinizirao tog našeg neprijatelja, davao mu moći koje on realno NEMA. To je zapravo šaka ljudskog smeća…”

Ovo je vrlo bitna spoznaja! Dakle evo i sam si uvidio kako je ta panika koju si osjecao i strah najvecim dijelom proizisao iz te moci koju si sam davao njima kao nekakvim utjelovljenjima zla. No kao sto si to lijepo napisao, oni su zapravo obicni ljudi, i to jos k tome vrlo iskvareni.

Sto mislis, kada bi svi tako gledali na situaciju da li bi takvi ljudi mogli vladati?
Pa ne bi mogli biti niti predsjednici nekog seoskog mjesnog odbora a kamoli svjetske face.

Ali opet, kao sto ih ne treba precjenjivati i smatrati da su utjelovljenje zla i sotonske moci, ne treba ih niti potcjenjivati. Za pocetak, sasvim je dovoljno osloboditi se od straha prema ne samo njima vec prema svim bahatima i nasilnicima na ovom svijetu. Jer ako se ne rijesi uzrok i samo se pronadju neki dezurni krivci za ovu siutaciju, opet ce nam se dogoditi neka varijacija na temu za nekih x godina.Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  putnik

@putnik: meni je trigger za strah bila ona snimka Eventa 201 i svi događaji poslije toga. I Greta naravno, ono kreveljenje u UNu. Jasno je da imaju svoje ljude u praktično svim vladama svijeta i jasno je da je sve spremano godinama i režirano do najsitnijeg detalja, da je Rona puštena da bi se srušio Trump, izazvala nezapamćena ekonomska kriza i uveo NWO/tehnokracija. Ako usput i smanje populaciju, neće ni njima ni planeti biti žao 🙂 Eto moram ovako anonimno priznati da me je od sveobuhvatnosti toga zla uhvatio strah, kao nikada u životu. Bitan je naravno faktor što sam u ITu, tako da su mi poznate tehnologije koje se uvode ili će se uskoro uvesti, a mogu poslužiti vrlo lako za stvaranje terora. To će biti po tehnologiji vladanja diktatura gora od bilo kojeg staljinizma, jer je čovjek u bilo kojem obliku državnog terora do sad imao protiv sebe druge ljude-gdje si se nekako mogao teoretski izvući, a ovdje će AI praktično sve nadgledati, tako da tu izlaza nema. Npr. jednom kad stave kamere u gradove(što je zanemariv trošak) i uvedu tracking lica i osoba(a na tome sam osobno u jednoj primitivnoj formi radio još prije 20 godina i… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

SISTEM TE LAZE!
Pjesma beogradski sindikati
https://www.youtube.com/watch?v=8bTMJ-bJJ_c

Pravda
Gost
Pravda
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Tako je! Oni se hrane nasim strahom, straha je sve manje i oni gube moc. I kao sta si rekao, njihova moc nije ni približna kako smo mi zamisljali, a oni nas to stalno uvjeravaju kroz medije i ostale produžene ruke

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Pravda

Slažem se ..dovoljno je pogledati naše katatonične likove .
Bez mimike lica odgovaraju na pitanja o manjku cjepiva .
Hrvatska nije otok, dobro da smo u Eu, koja zemlja se prije procijepi prije će se gospodarski otvoriti…
Frazetine koje već i vrapci na grani razumiju.
Izgledno je da se maskarada nastavlja bez obzira na cjepivo, poslušnost.
Sami od sebe će se urušiti kad nastane pobuna u kokošinjcu .
Njihovo umnožavanje nema učinak ,a gdje nema rezultata ima izbacivanja.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Sve si u pravu, samo razmisli za cijepljenje. Meni je izrazito sumnjivo kad se cijepljenje, kao zdravstvena mjera, spominje u istoj rečenici sa Great resetom, 4. industrijskom revolucijom, depopulacijom i sl. A to je sve vidljivo iz globalističko-sotonističkih javno dostupnih dokumenata i izjava. Ono što se meni čini je da su glede cijepljenja moguća okvirno 3 scenarija: u vezi samog cjepiva sve je benevolentno, epidemija će se procijepljivanjem većine stanovništva ispuhati i život ide veselo dalje u vezi samog cjepiva sve je benevolentno, ali big pharma iskorištava moment epidemije i mehanizme proizvodnje, marketinga, prodaje i distribucije koji su na globalnoj razini pušteni u promet i onda se svake godine moramo cijepiti-da li protiv COVID-19, COVID-21 ili nečeg trećeg samo mRNA-based cjepivo je eksperimentalni biološki agens koji se testira na globalnoj poopulaciji i dovodi u srednjem ili dužem roku do smrti, invalidnosti, neplodnosti ili teških bolesti jednog dijela populacije Scenarij 1 mi nije baš vjerojatan, gledajući sav društveni inženjering koji se otvoreno radi ili promovira. Zapitajmo se: ako netko očito dolazi sa lošim namjerama u jednom pogledu, da li mu se može vjerovati u nekom drugom pogledu? Ako netko promovira smanjenje stanovništva, želiš li uzeti cjepivo od njega? Scenariji 2 i… Pročitaj više »

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Scenarij 3 je u pitanju i ne testira se (to je odrađeno), ima ulogu depopulacije.
Povezano je sa “resetom” i uvod je u transhumanizam.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

rimtu: Moguće. Vrlo moguće. Vidjet ćemo.

Do sad mi se po meni dostupnim informacijama čini vjerojatnije 2, pa onda u jednom trenutku, kad ovcama skroz popusti pažnja, kroz kombinaciju ekonomskog, društvenog, političkog i medijskog pritiska, radit će se 3.

U svakom slučaju, Kuća dobija, Gojim gubi 🙂

e4556jjjxxxffghjk
Gost
e4556jjjxxxffghjk
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

scenario 3 je.kako znam.prvi službeni dan cijepljenja (pon) potres u petrinji,drugi dan cijepljenja još jači koji se osjetio u radijusu od 600km.znači ovo postaje biblijski.u ITu sam od 1986 i baš zato sam pesimist.nema više natrag.distopija.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije

@e4556jjjxxxffghjk: Ja sam u ITu možda godinu-dvije duže-tipkao sam po ZX 81 u šestom osnovne 🙂 Fascinantno kolega kako su nam životna iskustva slična: čovjek se vrati nekoj vjeri svojih predaka, te i ja isto u ovome vidim biblijske scene. I što se tiče sprege tehnologije i sotonističke politike gdje neki od nas kroz svoja stručna znanje možemo vidjeti taj užasavajući endgame isto mislimo. Skynet je tu iza ugla. Ali velim strah me je prošao doslovno prekjučer 🙂 i javio sam se na portal jer mi se čini da ovdje ima neka solidna masa ljudi koji su progledali. Ključno je pitanje kao i uvijek: što i kako dalje? Pa ako ovaj thread samo nekom pomogne da se lakše snađe u predstojećem kaosu, nismo badavi tipkali 🙂 Što se tiče Božjih znakova, pogledajmo samo potres u Zagrebu: toranj katedrale je pao direktno pred nadbiskupov stan! Pa hajde zamisli da ti se to dogodi kao laiku, a ne pripadniku crkve-da li bi taj čovjek iz toga izvukao neku pouku i da li bi pričao o tome? Ljudi prođu neku smrtnu opasnost i uvijek to spominju, zar ne? A zašto se naš kardinal nije o tome očitovao (barem koliko ja znam), kao o… Pročitaj više »

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

“Ali velim strah me je prošao doslovno prekjučer i javio sam se na portal jer mi se čini da ovdje ima neka solidna masa ljudi koji su progledali.”

Ima. Dobro da si se javio.
Jedna stvar koja nekad zna “zaškripit” je da na portalu ima ljudi koji su se “probudili” nedavno i ljudi koji godinama, pa i desetljećima prate i znaju što se događa. I u fizičkom i u metafizičkom.
Imaš dobre namjere, a kako si sam rekao da si se probudio “tek” u Srpnju, budi spreman otkriti stvari koje nisi zamišljao ni u najluđim snovima. 🙂

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Gunner..jako lijepo čitko jasno..

Scenarij 1
je najmanje vjerovatan ,a bio bi najpovoljniji za veliku većinu. Zatvorimo knjigu i idemo dalje.
Scenarij 2 je lako moguć uz prateće mjere, beskonačne opasnosti i zastrašivanje.

Ne mislim da je scenarij 3 jer sad utrt put ,prolongiranje i nagovještaj mutiranih sojeva, vodi ka scenariju 2.Šah mat.
Makar svaki početak ima i kraj ,treba snage i vjere.
Lp

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Slonica:hvala! Ovaj rat koji je krenuo vodit će se najprije u duhovnoj sferi, zato oštrim(o) um i pero da napravimo što možemo dok ne krene ozbiljna tarapana 🙂

Isto mislim da neće odmah ići na varijantu 3, već nas to čeka za koju godinu. Sjetimo se razgovora sa Bill Gates of Hell i njegovom zakonitom, gdje je uz blagi smiješak spomenuo da ćemo dobro zapamtiti sljedeću pandemiju… Zato treba pratiti trag novca i ako je on kupio gro poljoprivrednog zemljišta po SADu, očito je da glad dolazi! Treba posaditi vrt i osposobiti bunar, otkupiti djedovinu nazad ako si ju prodao, povezati se sa poljoprivrednicima iz okolice gradova da ne ovisimo o Lidlu i bratiji. Već je to pola posla za “onu pravu” pandemiju i scenarij 3.

I slažem se, treba vjere i snage, jednom će sve to proći. Drži se!

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Pravda

Da, najbolje je to bilo vidljivo kad je bio potres u Petrinji. Svima se fućkalo živo za njihove propusnice i ostala sranja. Car je gol, da ne može goliji biti…

Grade Bunner
Gost
Grade Bunner
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Neka bude.

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Grade Bunner

Neka bude.

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Odličan komentar! Potpisujem svaku riječ. I ja pamtim vrijeme propasti Yu, tada sam studirala u Zg.To je bilo vrijeme visoke inflacije, sjećam se novčanica sa 6 nula, kaputa koji sam platila 13 000 000 din, nakon toga devalvacije, pa novčanica sa samo 3 nule, sjednica CK SKH i SKJ, njihovih nebuloza sličnih ovima današnjeg Stožera ili kancelara Plenkovića…zatim krvavog rata, dana bombardiranja Banskih dvora kad smo iz vlaka koji je trebao uskoro krenuti, bježali u podrum Glavne pošte i slušali vijesti na tranzistoru.. ali smo sve preživjeli! Upravo zbog toga što ste rekli: niti jedno zlo ne može trajati vječno! Bilo je tokom povijesti kojekakvih manijaka željnih ljudske krvi i vladanja masama! Samo mi nije jasno kako takvi današnji psihopati nisu naučili u školi da nijedno zlo ne traje vječno. Pogotovo danas, kad se zbog razvoja tehnologije sve vrlo brzo mijenja. I da uvijek pobjeđuje onaj koji se brani. Makar morao podnijeti određene žrtve! Mogu oni nama svakodnevno trubiti s tv ekrana da treba skakati 2m unatrag kad nekoga sretneš, nositi feredžu jer tako štitiš susjedovu baku, dezinficirati sve živo i neživo da bi bio pametan i odgovoran (hahhahhhaahhhha), ali mene neće u to uvjeriti. Zdrav razum i inženjersko obrazovanje… Pročitaj više »

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Ana, hvala da ste se javili,i ako nas je samo dvoje i sakupimo se, naš je Gospodin ovdje!
Ja sam isto u to vrijeme studirao u Zg, isto apokaliptične scene i cijeli taj užas. Bivša se država mogla lijepo razdružiti bez toga svega što je bilo, ali netko je u jednom trenutku mislio da je gospodar svemira ili barem ovog dijela planete jer ima puno oružja, a svi oko njega nemaju. Sve ostalo znamo i nadajmo se da su svi izvukli potrebne pouke…
Ali back to the future: što se tiče inženjerstva, ja sam spreman, a ima nas još! Kako oni mogu sagraditi dronove, napravit ćemo i mi obranu od dronova! Kako oni mogu nadgledat Internet, možemo i mi napravit sve web usluge distribuiranima. Srušit ćemo im sve satelite! Samo zdrav razum i pasivni otpor, ne uzimati od nikog cjepiva, zdrava ishrana i svježi zrak i što manje televizije! Nijedan Babilon nikad nije potrajao, pa neće ni ovaj, svako dobro i Vama!

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Nekidan sam pročitala da je Tim Berners-Lee već pokrenuo Inrupt s ciljem vraćanja slobode na internet. Da web opet bude ono kako ga je on i zamislio u prošlom stoljeću! Koliko sam shvatila, razvija platformu Solid na kojoj bi svi korisnici bili puno sigurniji, bez kontrole Googlea, Facebooka ili njima sličnih… Znači, ima i ‘konkretne’ nade za bolje sutra!

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Upravo o tome pričam! Danas FANG izgleda kao neuništiva biblijska Zvijer, ali prebahati su i u tome je korijen njihove propasti. Gonjaćemo se još! 🙂

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Da. Oholost je temelj svakog grijeha: A toga ovi davoški manijaci imaju zbilja napretek. I mene sad već pomalo zabavljaju njihove ‘ideje’. Kolikogod zastrašujuće zvučale kad ih se prvi put čuje. Posebno se veselim svakoj novoj umotvorini našeg iluštrišimuša i primarijusa Gatesa. Uz briljantne ideje me svakiput oduševi i ona njegova podrugljiva, blagoteleća, polunasmiješena faca. Interesantno, već zna kakve nam pandemije slijede, koliko će trajati, a nikad ne nosi masku?!?
Zato treba ignorirati sve ove budalaštine iz msm-a, vratiti se klasicima književnosti, glazbe, filma, otići u planine, iza kuće posaditi vrt, uživati s obitelji i prijateljima…jer život je ipak lijep! Samo se ne smijemo bojati!

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Bravo, Ana, samo klasika! Djeci ne puštam ni RTL kockicu, ni Nickelodeon, ni ništa slično. Skinuo sam more crtića nastalih do kraja 90-ih još sa torenta i to je to, bez popuštanja. I već sam jednog woke vraga otjerao… Puno im čitamo, trudimo se one lijepe klasične bajke na kojima smo i sami odrasli. Starijem(teen) djetetu pričam svaki dan o duhovnim temeljima koji su iza nekih aktualnih tema, da zna jednom i sam od drveta vidjeti šumu. A šume tek, šume i planine su spas i lijek…

Držite se i stvarno mi je drago da ovako možemo komunicirati!

Meri
Gost
Meri
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Dragi Blade Gunner ima nas koji isto mislimo kao Vi i Ana. Kako se povezati?

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Meri

Meri, imamo za početak ovaj portal, a tko zna što život još donosi…

Meri
Gost
Meri
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Draga Ana i vi ste sve savršeno opisali. Ja sam bila dijete u SFRJ i sjećam se da sam gledala TV uz svog pokojnog djeda koji je pomno pratio te otužne sjednice i nije mi bilo nikako jasno što je tu njemu zanimljivo. Kakva god nam se bude namećala budućnost bitno je ne izgubiti humanost. A izgleda da dolazi vrijeme kad ćemo opet morat branit slobodu, pravo na život i dostojanstvo. Od djeda sam naučila da je teži put ispravan put.

Ana
Gost
Ana
1 mjesec prije
Reply to  Meri

Bitno je sačuvati mir u sebi! Bez obzira na sve što vidimo oko sebe. Nepravda i laž uvijek bole. Tokom povijesti je bilo puno osvajača i ratnika koji su nasiljem pokušavali porobiti cijele narode i nova područja. I vrlo često uspijevali. To su bile samouvjerene i umišljene osobe, a na kraju su ipak završavali živote na tužan i jadan način. Današnji ‘osvajači’ ne trebaju klasično oružje jer imaju medije i kontrolu nad velikim dijelom interneta. Kako god se činilo, na prvi pogled, da mogu lako kontrolirati cijeli svijet, to nije tako jednostavno. Ljudi su prerazličiti da bi ih se sve prisililo na jedno mišljenje. Evo jednostavnog primjera: prisilite u Zg jednog Dalmatinca ili Hercegovca da govori ‘kaj’, hahaha.. Pri tome ne mislim na Bandića. Posebnost današnje situacije je da kreatori ‘pandemije’ djeluju metodama neviđenima u povijesti: pokušavaju nas otuđiti jedne od drugih pod krinkom ‘brige’ za zdravlje, nameću izraze kao samoizolacija ili distanca, ne puštaju bolesnog čovjeka ući u zdravstvenu ustanovu nego ga drže pred ulazom na hladnoći… Svako različito razmišljanje se proglašava herezom i takve ljude pokušava ukloniti iz javnog života. Bez obzira na njihovu stručnost i dosadašnji rad. Potrajat će to neko vrijeme, ali ne smijemo klonuti duhom.… Pročitaj više »

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Ana

Ana, upravo taj film mi je isto prošao kroz glavu, jer imam malu djecu doma! Pred nama je pogibelj velika i teške odluke nas čekaju, a moramo djeci osigurati da i u tom predstojećem kaosu imaju svoj mir i svoje kakvo-takvo djetinjstvo. Nikad više one slobode koju smo mi imali, ujutro škola, u 12 doma i cijeli dan po cestama, šumama, potocima i loptalištima, ali opet moramo im i u tom zatvoru koji nam se ubrzano gradi oko nas nekako napraviti prostora. I javio sam se na ovaj portal da na neki način strukturiram i svoje misli kako to napraviti, pa mi je drago da postoje istomišljenici!

I također sam počeo humorom, samo humorom protiv tog ispiranja mozga i straha kojeg nam propagiraju! Ne može se nekim teškim antivaxxerskim stavom, to automatski odbija ljude. Samo humor, ako znaš sve što je endgame, može se biti nevjerojatno kreativan u ismijavanju ovog ludila. A onda će valjda netko i shvatiti, i onda mu se može ozbiljnije pristupiti. Meni se to već dogodilo sa par nepoznatih ljudi, nisu ljudi ludi ako nemaju informacija.

Ingerman
Gost
Ingerman
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Otprilike isto to mislim o ovim sludjenim komentatorima. Ne postoji urota koja se može sakriti ,pogotovo ne koja bi uključivala toliko broj ljudi i sve ove varijable prije pandemije ,tijekom i kad ona prodje. Jednostavno elite jašu na tom valu koji je pitanje gdje će udariti od obalu…I uvijek je bilo tako i sustav koji u svojoj srži nema čovjeka je osuđen na propast. Bar zasad dok još imamo tehnologiju zauzdanu njom samom ako ne sazrijemo kao društvo onda će nam ona doći glave za 50tak godina a tu nikakvu urotu ne ćemo gledati već čistu evoluciju…

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Ingerman

“Otprilike isto to mislim o ovim sludjenim komentatorima.”

Jel baš moraš “koristit” novog kolegu za trolanje?
Nema urote i pandemija je stvarna, ponovi to milijardu puta i ni onda neće biti istina.

Ingerman
Gost
Ingerman
1 mjesec prije
Reply to  rimtu

Urote takvog tipa ne postoje. Možda je netko i namjerno pustio ovaj matematički precizan virus(savršen balans zaraznosti i smrtnosti koji vas sludjuje) ali to je samo potez neke državne službe ili grupe država ,eventualno neka industrijska sabotaža. Ali bjelosvjetska urota ne.Ali Bjelosvjetska pohlepa da, bjelosvjetska zaglupljenost masa da itd. Gledate previše američkih filmova

Blade Gunner
Gost
Blade Gunner
1 mjesec prije
Reply to  Ingerman

Ingerman, with all due respect, ali nije mi jasno kako možete isključiti scenarij planetarne urote? Pogledajmo slijed nekih događaja unazad godinu i nešto i reci Ingerman da to nije savršen zločin: 23.9.2019. Greta krizira u UNu i j.be nam svima mater da previše trošimo resurse planete-woke degenerici u kolektivnom deliriju 3.10.2019. U Vatikanu misa uz kip Pachamame 18.10.2019. John Hopkins Center, WEF i B&M Gates of Hell Foundation orgaziraju Event 201, “pandemijsku vježbu” 11-12.2019. prvog zaraženog od Covida u Italiji datiraju krajem 2019. 01.2020. Covid obznanjen u Kini, dan-dva nakon što je Kina sklopila ugovor sa SADom o trgovačkoj razmjeni, a “igrom slučaja” jedna od klauzula ugovora glasi da u slučaju pandemija otpadaju kineske obaveze-> Trump popušio foru, jer je zaboravio da za crvene ugovori ne vrijede 02.2020 Kina optužuje za rasizam sve koji bi zabranili letove Kinezima, WHO tvrdi da je bolest po kontrolom, virus se širi posvuda, na TVu prikazuju ljude koji se u Wuhanu ruše po cesti 02.2020 Cjepivo je već tu, nastalo za jedan vikend na osnovu mape genoma virusa koju su objavili kineski znanstvenici 02.2020. “Dr” Drosten kreira PCR test koji ima 97% false positive rezultata, posebno ako se radi više od 25 iteracija (negdje… Pročitaj više »

Meri
Gost
Meri
1 mjesec prije
Reply to  Blade Gunner

Mi koji razmišljamo isto bi se trebali ugledati na Ekipu. Razgovarati al ne na ovaj način. A kako to napraviti budući da smo zatvoreni po kućama. Ima li koji IT-evac ideju budući da je sve u kontroli. Primjećujem ljude koji se ponašaju poput noja kao da će se sve samo od sebe riješiti. Ova situacija me podsjeća na poneke scene iz filma Quo Vadis. Izgleda da su zavladali neki novi Neroni.

Darko
Gost
Darko
1 mjesec prije

Evo, tu je odrediste gdje treba ici, ne upadati u skupstine, kongrese i sl.

A neg.
Gost
A neg.
1 mjesec prije

Pravo na rad i 4. industrijska revolucija.

Prvi put u povijesti poslodavac ograničava rad radnicima koji uza sve nezadovoljstvo sustavom žele raditi. Dakle, izrabljivač po definiciji odbija izrabljivati, a radnik koji bi se u
tom igrokazu trebao izboriti za veću plaću i bolje uvjete rada, ili čak prestati raditi, poziva se na pravo na rad.

Čovječanstvu se sprema kolektivni otkaz bez prava na žalbu.

Ella
Gost
Ella
1 mjesec prije

Sva ta BAGRA koja ide u Davos je kriminalna parazitska ekipa. Zatvoriti im vrata dvorane i onda spojiti kanalizaciju na ventilaciju. Puniti dvoranu da mogu plivati u izmetu i nastaviti puniti do plafona. Tako da trebaju roniti u fekalijama.
I ostaviti ih u tom ambijentu. Zauvjek. Svijet bi prodisao, strasne gripe bi nestale. Boze zasto nam oduzimaju zivot, planetu u svome pohlepnom pohodu. Sotone proklete.

Realno
Gost
Realno
1 mjesec prije
Reply to  Ella

Inace ne idem u kina i kazalista, al rado bih platio kartu da gledam taj spektakl.

Realno
Gost
Realno
1 mjesec prije

Najtragicnije mi je sto ove psihopate prvo najave sve unaprijed sto ce napraviti, a gojimi i dalje zombirani zive u bajci misleci da su to neka blebetanja babe Vange. Znaci psihopate unaprijed znaju da gojimi nece kurcem mrdnut ma sta god im radili, a iza ledja im se smiju u facu. Tek ce se smijati dok ne krepaju kad uvide da su gojimi popusili najvecu prevaru ikad i to bez ikakvog otpora. Iskreno, ako im upali sve to, ljudskog roda tj. izroda mi nije zao ni najmanje.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Realno

10+

mverfverpiteritngerg
Gost
mverfverpiteritngerg
1 mjesec prije
Reply to  Realno

Pa upaljivalo im je uvijek do sada, zar se nadaš promjeni sada kad imaju binarni kod kao najmoćnije oružje do sada a i nadalje su u posjedu apsolutne moći, bilo kojeg oblika, nad resursom…………..

Joe
Gost
Joe
1 mjesec prije

…miriše???.. čini se da ipak smrdi…