Sve još miriše na Novi svjetski poredak

Svjetski ekonomski forum - Klaus Schwab
323 komentara

Organizatori Svjetskog ekonomskog foruma na virtualnom okupljanju očekuju čelnike  moćnih država, među kojima su kineski predsjednik Xi Jinping, indijski premijer Narendra Modi, njemačka kancelarka Angela Merkel i južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa. Središnja tema summita bit će, kako smo se dosad uvjerili, “ izgradnja mirnijeg i prosperitetnijeg doba nakon pandemije COVID-19“. Tzv. Agenda Davos trajat će od 25. 01. do 29. 01. i kako „Veliki Gospodari“ tvrde, raspravljat će o temama poput ekonomskog sustava, odgovornog rasta, suradnje i iskorištavanja tehnologija u četvrtoj industrijskoj revolucji. Osim navedenih sudionika, summitu će prisustvovati japanski premijer Yoshihide Suga i predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in (čija je ključna uloga raspravljati o ulozi Azije u oporavku od pandemije), izraelski premijer Benjamin Netanyahu, francuski predsjednik Emmanuel Macron i kolumbijski predsjednik Ivan Duque.

Inače, Agenda Davos događaj je koji se odvija svake godine u švicarskom gradiću Davosu i kojemu prisustvuju brojne političke elite koje zvanično žustro raspravljaju o dobrobiti i blagostanju u svijetu. Vrlo je neizvjesno što očekuje čovječanstvo nakon ovoga Svjetskog foruma, ali s obzirom da je „mozak“ operacije Agenda Davos izvršni predsjednik Svjetskog Foruma Klaus Schwab, zagovornik „Velikog reseta“  kapitalizma koji će iz temelja promijeniti sve aspekte našega društva i gospodarstva, počevši od obrazovanja do socijalnih ugovora i radnih uvjeta, ne bi se moglo reći da će donijeti išta novo osim više totalitarnih mjera. Što nas sljedeće očekuje, porez na zrak? Ili možda prelazak na anaerobni način življenja kako ne bismo okolo rasprostranjivali svoje bacile?

Ne treba zanemariti činjenicu da, osim Schwaba, koji je napisao knjigu o „Velikom resetu“, iza ovoga projekta stoji skupina najbogatijih svjetskih oligarha i najmoćnije svjetske korporacije koji praktički funkcioniraju kao zasebni entiteti, usprkos „vlasti“ koju viđamo na TV-u i za koje glasamo kako bismo ispunili svoju demokratsku dužnost. E pa, koga god birali, lijeve ili desne, svejedno ste izabrali jednu svjetsku vladu koja će i jednima i drugima naređivati što da čine, a oni će pristajati na sve kako bi sačuvali svoju stražnjicu i uhljebili se u nekoj uvaženoj instituciji da mogu cijeli život putovati na „poslovne sastanke“ koje naravno, nisu platili iz svoga džepa.

O kojim velikim svjetskim korporacijama je riječ? Amazon, Apple, Astra Zeneca, Bank of America, BMO Financial Group, Bayer, Chevron, Deutsche Bank, Facebook, Google, HP, ING Group, Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Mastercard, Manulife, Microsoft, Moderna, Nasdaq, Ontario Učiteljski mirovinski plan, Institut za otvoreno društvo (tj. George Soros), PayPal, Pfizer, Royal Dutch Shell, Saudi Aramco, Standard Bank Group, Suncor Energy, Visa i Walmart tek je nekolicina onih koji nam stavljaju brnjice i lišavaju nas života vrijednog čovjeka. Većina rukovoditelja ovih korporacija dio je oligarhije koja u potpunosti kontrolira svaki aspekt života na Zemlji.

S druge strane, jedna od tema virtualnog summita bit će Četvrta industrijska revolucija koja je donedavno bila samo vizija razvijenih zapadnjačkih društava, a sada nam dolazi na mala vrata. Ovaj tip industrije zamišljen je kao globalni koncept koji pomoću tehnologije transformira tradicionalne proizvodne procese i načine rada. (Svaka sličnost s ciljevima Novog svjetskog poretka je slučajna.)

Rečeno između redaka, industrija 4.0 će ubrzati robotizaciju svijeta te u neko dogledno vrijeme, možda nekom novom krizom ili novom pandemijom, dovesti do spajanja biološkog i digitalnog, i od čovjeka pretvoriti strogo nadzirani i bezumni stroj za rad. Zaista, globalistima treba skinuti kapu zbog uspješno isplaniranog projekta „plandemije kontrole“. Kako bi Schwab rekao: “Nećete posjedovati ništa za deset godina, ali ćete biti sretni zbog toga“. Uživajte, dragi čitatelji, dok još uopće smijete necijepljeni izlaziti iz kuće. S obzirom na to što nam elita iz Davosa sprema i koliko je ovaca i vune, svima će nam nedostajati „little white lies“ Markotićke, Beroša, Capaka i Božinovića za par godina.

Klaus SchwabNovi svjetski poredakSvjetski ekonomski forum
Pretplatiti se
Obavijesti o
323 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Patriot
3 godine prije

Stari pacovi. Sanjam kako vise na drvu hrasta i kako im Vrane trgaju ono što je od njih ostalo.

3 godine prije zadnji put uredio Patriot
Joe
3 godine prije

Uspravnice vidim tamo nema više….

3 godine prije zadnji put uredio Joe
piždro
3 godine prije

Davos, okupljalište hijena

Tucker carlson
3 godine prije

Svjetska vlada o kojoj je govorio David icke.i jedan od glavnih ciljeva joj je:kako smanjiti svjetsku populaciju bez previse uzburkanog mora.buduca Ekonomija i tehnologija nas ne treba vise.famozna 4.industrijska(tehnološka) revolucija.hvala.

Pera Kojot
3 godine prije

Znanost je ustvari daleko rudimentarnija nego sto mislite. Evo sto pravi super vrhunski kemicar i nanotehnolog kaze o tome kakav je nivo povjerenja ogromnog postotka Amera u znanost i zasto je to povjerenje trajno naryseno : https://youtu.be/peOVH5j-h2E POANTA : Kao sto svakim danom nismo blize nego dalje od razmrsivanja tajne zivota tako ni covjek nikad nece biti inferioran nikakvom stroju. Ono sto i dalje ostaje pravi izazov za covjeka jest izgradnja humane-pro-life, a ne sotonisticko-eugenicke kulture zivota. Je li ljudski genij tome dorastao ili svakim danom postajemo sve veci barbari i sve manje samosvjesna (slobodi privrzena) bica veliko je pitanje.

3 godine prije zadnji put uredio Pera Kojot
MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

U DAVOSU NA KONFERENCIJI MORALNOG I POŠTENOG ČOVJEKA NEMA. SAMO GAMAD.
A ZNA SE ŠTO SE RADI S GAMADI.

Realno
3 godine prije

Ili rat ili pakt (citaj kapitulacija). Druge vam nema.

abopl
3 godine prije

Gledam bas sada na youtube sto govori general Michael Flynn
Kad ga pita urednik tko je neprijatelj Americi i zasto.

On kaze da su neprijatelji Kina, Rusija, Iran zato sto svaka od tih drzava zeli ekonomski zavladati svijetom.

Postoji i drugi red koji su ekonomska prijetnja Americi to su Sj.Koreja, Venezuela…onda sam prestao gledati

Video je stavljen na youtube 27 December 2020
Ima englski subtitle.
Ovo pitanje je postavljeno na 29:00 minuti.

Exclusive: Gen. Michael Flynn—Will the American Republic Survive? | Pt 2 | American Thought Leaders

3 godine prije zadnji put uredio abopl
vetmaniac
3 godine prije

samo tandžara gojima spašava hehe

abopl
3 godine prije

Veliki broj americkih novina su objavile
ovakav naslov.

Sin je odcvikao oca policiji koji je ucestovao na Capitol protestu.

Son tipped off FBI about his father, who is charged in Capitol riot

Makedonac
3 godine prije

Neće mi faliti liberalizam i celi postmodern, tako ili inače sa Švabom ili ne ove godine se ruši sve to, i neće mi faliti. Samo da kažem da ne budemo toliko pesimisti, tehnofeudalizam Švaba to je samo jedno moguće buduće, nakon postmoderna. Za sada im nešto ne ide kako treba, tako da može zaokret da je u sasvim drugi i dobri pravac. Problem je sličan kako u drevnom Rimu, u samom zalazu su plaćali tuđu armiju, tako i danas ni MUP, CIA, DBK, NATO, sve te milione ne piju kafu sa Švabom, i nisu deo te elite, tako da jedan moment če usmeriti oružje na drugu stranu. Dajem drugi apsurdniji primer, Aušvic, a čuvari da su 100% jevreji, moglo li biti tako? Isto je i danas, kada dođe vreme počeće neki procesi… Može da izgledate Besogon TV nova emisija Nikite Mihajlova ‘22.01.21 Jedem das Seine / Каждому свое. №189’, tu… Čitaj više »

Ive
3 godine prije

Ih da se nadje neki heroj pa da nad Davosom sada istovari tert bombi i da poravna Davos.

Gogolj
3 godine prije
habanero
3 godine prije

Novi poredak su odavno postavljene uzice oko vratova koje se sada zatežu.

Blade Gunner
3 godine prije

Paradoksalno, ali ja sam prvi puta optimističan od prošlog srpnja, kada sam počeo uviđati širi kontekst pandemije i što se “iza brda valja”! Prijateljima i rodbini sam već dosadio sa svojim paničarenjem da će nas zatvoriti u kaveze itd itd. Svi me gledaju kao luđaka, antivaksera, teoretičara zavjere, “poludio čovjek, a bio je normalan”…  Inače,stari sam IT-evac, ljudi su navikli na koliko-toliko racionalno ponašanje od mene, a ja im pričam da ćemo skoro imati mozgovne implantate i spajanje direktno sa mozga na Google(Zvijer) i da će disidente za 5-6 godina ganjati rojevi dronova(Terminator anyone?). Sve mi je to potpuno jasno da će se dogoditi, jer tehnološki razvoj ima svoje predvidljive trajektorije i samo je pitanje (političke) volje kako će se tehnologije koristiti, a jasno je da je setup takav da se uvodi tehnokratski sustav sličan kineskom i da Zapad mora pasti. Pa zašto sam unatoč tome ipak optimist? Prva sjećanja… Čitaj više »

Darko
3 godine prije

Evo, tu je odrediste gdje treba ici, ne upadati u skupstine, kongrese i sl.

3 godine prije zadnji put uredio Darko
Realno
3 godine prije

Koprofagu, obrisi usta i zatvori ih, manje ces smrdit. Ti koji nemas nista, ocito ni mozak, nisi u stanju ista samostalno stvoriti vec zivis na tudjoj grbaci i parazitiras ko i vecina Rvata, ces prihvatiti sve da bi tu svoju iluziju od zivota odrzavao milimetar iznad vode, cisto da se ne utopis, al ne svacas da ces prvi biti i glavom i nogama 10 metara ispod povrsine kad potop krene.

3 godine prije zadnji put uredio Realno
but
3 godine prije

nista ne razumis, slusaj sto kaze Biden

A neg.
3 godine prije

Pravo na rad i 4. industrijska revolucija.

Prvi put u povijesti poslodavac ograničava rad radnicima koji uza sve nezadovoljstvo sustavom žele raditi. Dakle, izrabljivač po definiciji odbija izrabljivati, a radnik koji bi se u
tom igrokazu trebao izboriti za veću plaću i bolje uvjete rada, ili čak prestati raditi, poziva se na pravo na rad.

Čovječanstvu se sprema kolektivni otkaz bez prava na žalbu.

Ella
3 godine prije

Sva ta BAGRA koja ide u Davos je kriminalna parazitska ekipa. Zatvoriti im vrata dvorane i onda spojiti kanalizaciju na ventilaciju. Puniti dvoranu da mogu plivati u izmetu i nastaviti puniti do plafona. Tako da trebaju roniti u fekalijama.
I ostaviti ih u tom ambijentu. Zauvjek. Svijet bi prodisao, strasne gripe bi nestale. Boze zasto nam oduzimaju zivot, planetu u svome pohlepnom pohodu. Sotone proklete.

Realno
3 godine prije

Najtragicnije mi je sto ove psihopate prvo najave sve unaprijed sto ce napraviti, a gojimi i dalje zombirani zive u bajci misleci da su to neka blebetanja babe Vange. Znaci psihopate unaprijed znaju da gojimi nece kurcem mrdnut ma sta god im radili, a iza ledja im se smiju u facu. Tek ce se smijati dok ne krepaju kad uvide da su gojimi popusili najvecu prevaru ikad i to bez ikakvog otpora. Iskreno, ako im upali sve to, ljudskog roda tj. izroda mi nije zao ni najmanje.

Joe
3 godine prije

…miriše???.. čini se da ipak smrdi…

jablan u žitu
3 godine prije

Moj jedini gospodar je Bog a jedini zakoni koje priznajem su 10 Zapovedi.

ZAGREPCANKA
3 godine prije

Davno je Einstein rekao:
“Bojim se dana kad će tehnologija nadrasti međuljudske odnose.
Svijet će dobiti generaciju idiota!”

Smrt fašizmu
3 godine prije

Zašto ih zovete “elita” kad su to ZLOTVORI PSIHOPATE

piždro
3 godine prije

Ajde to sad o novom s. poretku fino primjeni na papi.. – svake godine neki novi papa.. e onda ćemo se dogovoriti i o onda ću te vidjet modernim, tad si spreman na novo

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Raulko
3 godine prije

ŽAO MI JE, POGRIJEŠIO SAM !!

“Ljudi nisu postali
od majmuna, ovce
su naši preci.”

Charles Darwin

Spektator
3 godine prije

Bravo, Klaudia? Prvi korak je spoznaja, no što se događa već ptičice znaju. Ono što nama, koje su uvjerili da živimo u demokraciji, najboljem od svih poredaka koje je čovječanstvo stvorilo te u kapitalističkom sustavu koji je najproduktivniji i kroz otvorenu konkurenciju omogućuje da uspiju najbolji. Ali rezultat nije najbolji na kvadrat, već distopijska budućnost koju sada vidimo pred nama.
Kako to, kako to? pitamo se Vojko V. i svi mi https://m.youtube.com/watch?v=g3QyFTEDLZk

notw
3 godine prije

@ PERA KOJOT Spadam u starije generacije i jako se dobro sijecam kako je zapad promicao tu knjigu Arhipelag Gulag i kako sam kao teenager gutao sto je tamo pisalo bez imalo razmisljanja a kako sam mogao uopce misliti kad je cak i moj otac to gutao. Onda je dosla druga knjiga od istog autora pod imenom 200 Godina Zajedno onda saznam tek nakon mnogo godina da je on napisao tu knjigu i da je nitko nije htio objaviti. Najprije se pojavljuje njemacko izdanje i tako dolazi pomalo do javnosti sadrzaj te knjige. Prije par godina se objavljuje i na engleskom, bez reklame, bez publiciteta, puna napadaja, proglasena je puna netocnosti i Solzenjicin je falsifikator povijesti. U ovoj drugoj knjizi prikaziva A.S. sto su sve Zhidovi radili Rusima a to je taboo tema. Mislim da je za prvu knjigu dobio nobelovu za knjizevnost, tu prvu knjigu je koristio zapad protiv… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio notw
Patriot
3 godine prije

Tebi nema spasa, bez obzira na poredak.

john q
3 godine prije

O mišo živ si nam … koji dan je danas da si primio lijek ?

Tvrtko
3 godine prije

Hakeri svih zemalja ujedinite se !

Willer
3 godine prije

Pravo pitanje je je li covik uopce potreban? Ako nije tribat ce brzo nac neku novu ulogu za sebe. Po meni bi moderni filozofi tribali pokusat dat odgovor na ovo pitanje. Jesu li ljudi razvojem tehnologije postali tehnoloski visak sami sebi?

Mercury
3 godine prije

Kad ti je kralj blizu, onda ga lako skratiš za glavu.

Blade Gunner
3 godine prije

Ne mogu se nekad pošteno dogovoriti ni 2 rođena brata. Za odluku stanara o nečemu vezano uz zgradu skoro nikad nema foruma. A ti bi buraz da isti zakoni i pravila vrijede i za nas i za Kineze i za Amere i za Bantustance?! Parlamentarna demokracija je nužno zlo i daleko od idealnog, ali ovo što ti predlažeš je teoretski nemoguće!!!

Max
3 godine prije

Bravo Klaudija i jest novi svjetski poredak. Ljudi probudite se.

Ante
3 godine prije

Ove robote razvija Boston Dynamics, prije su ti roboti jedva hodali, sada već znaju plesati, mogu preskakivati razne prepreke, hodati po neravnom terenu. Za otprilike pet do deset godina Amerika će imati potpuno funkcionalnog robota, koji će moći zamijeniti ljude u mnogim poslovima. Video koji sam postavio prikazuje kako robot pleše na jednu pjesmu. Tko se imalo razumije u softver i mehaniku zna da je za to postignuće inženjerima i programerima trebalo više desetljeća mukotrpnog rada da dođu do ovog stadija razvoja robota. To je ta četvrta industrijska revolucija koja se spominje u članku. https://www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw&feature=emb_logo

3 godine prije zadnji put uredio Ante
mverfverpiteritngerg
3 godine prije

I Nosferatu će se iz Moskve javiti na raspravu o velikom rešetu za goje.

pozitivan pesimista
3 godine prije

qq – qq, jos ce “raja da ocera” vlast, bas onako kako je vestacka inteligencija i zamislila;)

Franka katic
3 godine prije

Od cega ćemo živjeti kako se oblačiti pa vi više neznate što bi radili sa ljudima toliko ste se uz oholi li

Anonimno
3 godine prije

https://youtu.be/uPYx12xJFUQ
Po najavi sve zvuci kao odlicna ideja. Zanimljiva je cinjenica na 2:30 pa je time sve nekako jos uvjerljivije,realisticnije. Neke izjave se slazu sa izjavama pojedinih komentatora ovdje – sjediniti se s prirodom, ne biti materijalist i slicno.
U teoriji zvuci dobro, ali u praksi ne po meni. Odavno vise nismo empaticni ni skromni.

3 godine prije

Od septembra konferencije za štampu sve češće vodi varilac, tutkum premjer ministar. Zašto, znaš li?
Od tada i Švedi počinju sa raznoraznim mjerama, a pod pritiskom i medija i svih ostalih partija.
“Neko” ih je (Švede) dooobro stisno za jaja, tako da su se morali pokoriti.

ledeno doba
3 godine prije

Schwab (82 godine) je Rockefellerov operativac za reset nakon plandemije.
Iza WEF-a kao i iza grupe Bilderberg, kao i iza Trilaterale, stoje Rockefelleri. Schwab je ujedno član glavnog odbora Bilderbergovaca, tzv. “steering comeitee”, zajedno sa Kissingerom, bivšom niozemskom kraljicom Beatrix i ostalim velikm zvjerkama. I istakao je da je ponosan , što mu je učitelj bio Kissinger.
a ova lista gostiju je još jedan dokaz da su svi glumci. Inače, WEF je oduvijek bio neka vrsta “bulderberg light” za javnost. Dok su skupovi bilderberga bili zatvoreni za javnost, skupovi WEF-a su uvijek bili otvoreni i na njima su ranijih godina sudjelovali i predstavnici Irana i Rusije i svi, svi…

ledeno doba
3 godine prije

Schwab kao parodija likova luđačkih superzločinaca iz filmova o Bondu.
Donald Pleasance, pokojni britanski glumac, koji je u jednom filmu o Bondu glumio super zločinca, koji hoće ovladati svijetom
comment image/revision/latest?cb=20160331011725

ivi.tz
3 godine prije

Sve tačno gore u tekstu…psihopate nastavljaju punom parom.😡

ledeno doba
3 godine prije

Blade Gunner dobri ti komentari.. I ja se sjećam tog vremena pred raspad SFRJ, ali moram reći, da je, iako je tada bila ta sumorna atmosfera, da je sada, psihički gledano, još gore, još sumornije, jer doista apokalipsa nekako visi u zraku, koja se nadvila nad svijetom, Ali da, nažalost, veliki dio ljudi, to još uvijek ne uviđa, previše su bezbrižni… Oni koji se nikada nisu bavili NWO-om i dubokom državom, uopće ne mogu zamisliti, da zla svjetska globalistička elita 1) ima u svakoj državi svoje ljude i 2) da ti ljudi, tj. državnici i ostali koji rade za tu elitu, nemaju dobre namjere za nas, već zle namjere. Oni još uvijek ne mogu to pojmiti, da državnici i vlade u ovoj plandemiji, ne rade za nas, za narod, i ne žele nam pomoći i ne žele nas zaštiti, već oni rade protiv nas i žele nam naškoditi na svaki mogući… Čitaj više »

Florijan
3 godine prije

Diabole odite si malo setati po prirodi ,mojne te si svirati kurcu kad niste za to

Perun
3 godine prije

Primat (majmun) na slici je „mozak“ operacije Agenda Davos izvršni predsjednik Svjetskog Foruma Klaus Schwab, zagovornik „Velikog reseta“ kapitalizma( čitaj majmun kojem je majka priroda podarila vakum umjesto sive mase )…P.S..SFSN…

Jovo Kjava
3 godine prije

Da li mi moze neko dati adektvatni odgovor da li u ovom novom svijetskom poretku se zatvaraju kladionice ili ne ? Imam neki prelaz iz keca u X pa da pozurim danas dok ne zatvore.

socijalistica
3 godine prije

Tko će sve izaći van na ulice od nas “tastatura” ratnika, baš se pitam….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI