Sve veći broj palestinskih žrtava u izraelskom ratu u Gazi

Izraelski rat u Gazi, genocid nad Palestincima
3 komentara

Broj palestinskih žrtava u Gazi nastavio je rasti u nedjelju, pri čemu je najmanje 90 Palestinaca ubijeno, a 177 drugih ozlijeđeno u izraelskim zločinima u posljednja 24 sata, potvrdilo je ministarstvo zdravstva teritorija.

“Izraelska okupacija počinila je devet masakra nad obiteljima u Pojasu Gaze, ostavivši 90 mučenika i 177 ozlijeđenih tijekom protekla 24 sata”, navodi se u priopćenju ministarstva.
“Mnogi su ljudi još uvijek zarobljeni ispod ruševina i na cestama jer spasioci ne mogu doći do njih”, stoji u priopćenju.

Kršeći privremenu presudu Međunarodnog suda pravde, Izrael je nastavio s napadom na Pojas Gaze gdje je od 7. listopada ubijeno najmanje 30.410 Palestinaca, većinom žena i djece, a 71.700 ih je ozlijeđeno, prema podacima palestinskih zdravstvenih vlasti.

Izraelski rat protiv Gaze gurnuo je 85% stanovništva teritorija u interno raseljenje zbog akutne nestašice hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60% infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, prema U.N.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u siječnju Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi zajamčila pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Neprijateljstva su se, međutim, nastavila nesmanjenom brzinom, a isporuke pomoći i dalje su žalosno nedostatne za rješavanje humanitarne katastrofe.

gazagenocidIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

To se mora zaustaviti.

Mrčikola
1 mjesec prije

Sjećam se kad su, tamo, sedamdesetih godina, izabrani i posebni radili shranja na BI, da su se svakodnevno sazivale sjednice u V.S. UN-a, diplomacija je radila punom parom, nesvrstani, a i svrstani, su pozivali na mir, razum, dogovore i pregovore…čak su i tkz. hipiji protestirali po svijetu povodom nereda i nesreće koju su bolesnici radili po BI i svijetu.
Bilo je i onda “šupljih priča” ali ovo danas je strašno…suludo…jer su riječi; mir, razum, pregovori, dogovori , čini se, zabranjene i izbačene i vokabulara tkz, političara i “dužnosnika”…a i nama su dobro spušteni standardi ljudskosti…i etike, i morala, i empatije.

Vilibald
1 mjesec prije

Od koga će sada nedužni i napaćeni Palestinski narod tražiti reparaciju?

Doći će kraj i toj stoki hazarskoj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI