Sve više dokaza upućuje na to da su SAD i NATO sabotirali Sjeverni tok

Sjeverni tok 2
9 komentara

Ako živite u Njemačkoj, možda biste trebali započeti s potragom drva za ogrjev prije zime.

Sve je jasnije tko stoji iza incidenta oko plinovoda Sjeverni tok, koji su doveli do curenja plina, kojih sada ima četiri. Mainstream mediji nesretno pokušavaju okriviti Rusiju za dizanje u zrak vlastitog naftovoda vrijednog više milijardi dolara i njegovog skupog tereta, ali kao i obično, korporativni propagandni mediji ne pružaju nikakve dokaze koji bi to potkrijepili.

Iz tog tako pouzdanog izvora vijesti, Expressa slijedi:

”Ogromno curenje plinovoda Sjeverni tok 1 i 2, za koje su mnogi sumnjali da je čin sabotaže, moglo bi biti način na koji Rusija šalje užasavajuću prijetnju Europi, upozoravaju stručnjaci. Kažu da ima snagu i vatrenu moć potrebnu da ošteti druge cjevovode. U proteklih nekoliko dana otkrivena su četiri curenja duž 1234 km dugog plinovoda Sjeverni tok 2 između Rusije i Njemačke. Cjevovodi koji su zaobišli Ukrajinu i Poljsku tranzitom plina preko Baltičkog mora počeli su curiti u ponedjeljak, što su potvrdili stručnjaci iz Danske i Švedske nakon snažnih eksplozija. Doista, siguran sam da Rusija posjeduje takvu tehnologiju. Međutim, to čine i SAD i NATO, oboje s više poticaja da dignu plinovode u zrak nego Rusija. Ne treba to činiti. Rusija može jednostavno zatvoriti slavinu na svom kraju, kao što je djelomično postigla kao odgovor na to što Njemačka i Europa šalju streljivo za ubijanje ruskih vojnika”.

Što se potrebne tehnologije tiče, slijedi:

”BALTOPS je godišnja vojna vježba koja se održava u Baltičkom moru. Iz Mornaričkih vijesti:

Zemlje sudionice uključuju Belgiju, Bugarsku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Njemačku, Latviju, Litvu, Nizozemsku, Norvešku, Poljsku, Švedsku, Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države. Te će zemlje vježbati mnoštvo sposobnosti pokazujući svojstvenu fleksibilnost pomorskih snaga. Scenariji vježbe uključuju amfibijske operacije, topništvo, protupodmorničku obranu, protuzračnu obranu, operacije čišćenja mina, uklanjanje eksplozivnih sredstava, bespilotna podvodna vozila i medicinski odgovor”.

Štoviše, korporativni propagandni mediji ne spominju činjenicu da je BALTOPS održan u blizini obale Bornholma, otoka na istočnoj obali Danske, upravo na mjestu gdje su se dogodile eksplozije i curenje plina.

Nije otkriveno sve, jer ova naprava s eksplozivom pripada američkoj vojsci ili NATO-u (ili možda Švedskoj, zemlja se žarko želi, s Finskom, pridružiti NATO-u). Da je identificirana kao ruska, jutarnji naslovi bili bi preplavljeni bombastičnim naslovima.

Samo su stručne publikacije izvijestile o čudnom otkriću. Očito, malo Amerikanaca čita časopise o tehnologiji cjevovoda. Vozilo je otkriveno tijekom rutinske operacije istraživanja u sklopu godišnje procjene integriteta plinovoda Nord Stream. Budući da se nalazio unutar Švedske ekskluzivne ekonomske zone (EEZ) otprilike 120 km udaljen od otoka Gotland, Šveđani su pozvali svoje oružane snage da uklone i konačno razoružaju objekt.

Kao što primjećuje deplatformirani analitičar društvenih medija Pepe Escobar, razvoj i proizvodnja ove vrste podvodne letjelice već je neko vrijeme na NATO-ovom popisu zadataka. “NATO je sa svoje strane bio vrlo aktivan u odjelu podvodnih bespilotnih letjelica. Amerikanci imaju pristup norveškim podvodnim bespilotnim letjelicama na velikim udaljenostima koje se mogu modificirati drugim dizajnom”, piše.

U međuvremenu, korporativni propagandni mediji pojačavaju priču “Rusija je to učinila”. Povezao bih se s pričom The Washington Posta, ali oni žele novac kako bi mogli čitati njihovu propagandu.

Autor: Kurt Nimmo
BALTOPSNATOnjemačkaSADSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Ovo izgleda kao dokazivati da govno smrdi. Pošto svako normalan zna da govno smrdi, možda “izuzetni” žele da ubede čovečanstvo da njihovo govno miriše .

frenkknez
1 godina prije

To valjda samo zapadnjacima nije jasno

Nikola
1 godina prije

Ma nisu nebi oni boze sacuvaj.Njemci su njihovi prirodni ssaveznici😉

Zuzu
1 godina prije

Tko ima koristi od sabotaže taj ga je i sabotirao. Ne trebaju nikakvi dokazi.

Max
1 godina prije

Tko bi drugi? Jedino oni su imali interes i sredstva i mogućnost to učiniti. Za koju godinu će se time hvaliti u dokumentarcima.

Minn
1 godina prije

Ne znam šta se ima dokazivati,pa Amerikanci su jasno rekli da će uništiti taj plinovod…

Samo U Prolazu
1 godina prije

“follow the money” – tko ima najvise koristi, taj je iza toga! Ne treba puno pameti za zakljuciti. Tko je evropljanima zabio noz u ledja, od koga kupujemo (pre)skupi plin?

tihobl
1 godina prije

Znamo da su detonaciju izveli rusi sa posejdonom.
A ako neko sumnja bice probuseni skandinavski i alzirski gasovodi. Busice gasovode sve dok svima ne postane jasno da su to ucinili rusi.

tuf
1 godina prije

Ne treba vam jači dokaz od činjenice da su se ovih dana države koje sudjeluju u istrazi oko NS1 povukle iz međusobne suradnje. Šveđanima je očigledno postalo više nego jasno tko je izveo sabotažu a krumpir je suviše vruć da bi se njime okolo nabacivalo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI