„Svi su umorni od big Techa“ i „očiglednog“ američkog miješanja u ruske izbore, rekao je bivši predsjednik Medvedev

Dmitrij Medvedev
2 komentara

Na nedavnim ruskim izborima bilo je rasprostranjenog i očiglednog miješanja, u rasponu od ciljanih preporuka i cenzure Silikonske doline do otvorenih sajbernetičkih napada na servere koji dolaze iz SAD, rekao je Dmitrij Medvedev za RT.

Bivši predsjednik i premijer Rusije sada je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti, koji direktno radi pod predsjednikom Vladimirom Putinom.

 

U ekskluzivnom intervjuu koji će se emitovati u utorak, Medvedev je rekao da su tokom glasanja od 17. do 19. septembra serveri Centralne izborne komisije “bili pod stalnim napadom”, a da je oko polovine napada došlo iz SAD, prema ministarstvu za digitalni razvoj.

“To je dovoljan razlog za borbu, zar ne?” rekao je.

„Osim otvorenog miješanja, bilo je i indirektnog uplitanja američkih Big Tech kompanija“, dodao je on.

„Kada provjerim preporuke na Twitteru koga da slijedim – naravno, prva osoba koja se pojavi je Navaljni, koji služi zatvorsku kaznu. Nije li to miješanje u poslove strane zemlje? To je očigledno miješanje“, rekao je Medvedev.

Navaljni, bloger i aktivista kojeg zapadni mediji smatraju „vođom ruske opozicije“, trenutno se nalazi u zatvorskoj koloniji na izdržavanju ranije uslovne kazne zbog pronevjere. Njegove pristalice tvrde da su optužbe politički motivisane.

I sam Navaljni je ovog meseca osudio Apple i Google kao „saučesnike“ Kremlja nakon što su dvije kompanije povukle njegovo takozvano „Pametno glasanje“ u skladu sa lokalnim zakonima. Medvedev kaže da su divovi iz Silicijumske doline zakon za sebe.

„Svi su bolesni i umorni od Big Techa – uključujući i Sjedinjene Države“, kaže on za RT. „Big Tech igra po svojim korporativnim pravilima. Oni su ih izmislili, a sada po njima odlučuju. Neke su pustili sa udice, drugima daju komadiće. Svuda su blokirali bivšeg američkog predsjednika. Imao je 85 ili 90 miliona pratilaca … doviđenja! Zašto? Zato što ga oni ne vole.”

Dmitrij MedvedevIzborirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Pa i jesu

tihobl
2 godine prije

A meni na guglovoj pretrazi i na YT stalno iskace Drasko Stanivukovic. U svakoj drzavi imaju konja za jahanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI