Talibani napali bazu CIA-e u Afganistanu

Napadnuta Američka baza u Afganistanu
8 komentara

Automobil kojeg je vozio bombaš samoubojica je eksplodirao na glavnom ulazu u američku bazu “Camp Chapman” u afganistanskoj pokrajini Khost. U ovoj bazi se nalazi jedno sjedišta CIA-e i operativaca drugih obavještajnih agencija.

Nakon eksplozije je lokalno stanovništvo čulo pucnjavu iz automatskog oružja.

Odgovornost za napad su preuzeli afganistanski talibani, čiji je glasnogovornik Zabiullah Mujahid rekao da se nakon eksplozije automobila “na područje baze probila skupina militanata, koja se borila protiv osvajača i plaćenika”.

Nakon otprilike sat vremena bitke su svi napadači ubijeni, a ima mrtvih i ranjenih i među braniteljima baze.

Predstavnik američkog kontingenta u Afganistanu, kapetan William Salvin, rekao je da u bazi ima ubijenih afganistanskih vojnika, ali da američka vojska i civili nisu ozlijeđeni.

Talibanski napad na bazu “Camp Chapman” se poklopio s nenajavljenom posjetom Kabulu američkog ministra obrane Jamesa Mattisa.

Čelnik američke vojske je stigao u Afganistan kako bi se sastao s novim vojnim vrhom, nakon velikih otpuštanja u afganistanskoj vojsci zbog ogromnim gubitaka i bazi afganistanskog 209. korpusa u Mazar-e-Sharifu, kada su talibani upali u bazu odjeveni u afganistanske vojne uniforme i ubili preko 140 vojnika.

Ovo je samo jedan u nizu napada na ovu bazu, a najubojitiji je bio onaj u prosincu 2009. godine, kada je ubijeno 8 operativaca CIA-e, jedan jordanski obavještajac i jedan afganistanski časnik, a desetero ih je ranjeno.

CIANapadTalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miljenko
6 godine prije

Talibani? Pa to je narod koji se bori za svoiju slobodu ,partizane su zvali banditi nemacke okupacione snage u II WWW , To su oni ciji sad unuci vode jevropu

Zbignjev Bžežinski, jr.
6 godine prije

Napred Talibani na američki kontingent … najbolje želje!

Jupiter
6 godine prije

Ko je veći proizvođač opijuma? Talibani ili brat aktuelnog predsedika?
Ko to tamo proizvodi , vrši distribuciju na zapad i zarađuje ogromne pare.
Takve sposobnosti ima samo Miki Maus

jale
6 godine prije

Talibani se pobunili protiv poslodavaca, traže veći procenat za svoj heroin. Malo im fifti-fifti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI