Telefonski razgovor između predstavnika SAD-a i Kine

Kina SAD zastave ekonomija

Pregovarači na nivou SAD i Kine su održali „vrlo konstruktivan“ telefonski razgovor u srijedu, dok Trumpova administracija još uvijek planira direktne pregovore u septembru, rekao je ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow.

Kudlow je takođe rekao da su tokom ove nedelje u toku trgovinski pregovori japanskog ministra ekonomije Toshimitsu Motegi-a i američkog trgovinskog predstavnika Roberta Lighthizer-a koji su postigli prilično dobar napredak u pitanjima poljoprivrede i telekomunikacija.

Kudlow je, razgovarajući s novinarima u Bijeloj kući, odbio da ponudi datum za moguće razgovore između savjetnika, američkog ministra finansija Stevena Mnuchina i kineskog potpredsjednika vlade Liu He.

“Poziv je bio prilično konstruktivan i to može dovesti do sastanka direktora ovde u Washingtonu,  rekao je Kudlow i dodao da su predstavnici dvije zemlje dogovorili još jedan konferencijski razgovor. Kudlow je odbio da komentariše specifičnosti diskusije.

„Oni rade kroz neka od ključnih pitanja. A onda će šefovima uputiti preporuku “, rekao je.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Savonarola
Gost
Savonarola

Imali su jako konstruktivan sastanak gdje su utvrdili da se u nicemu ne slažu sta je odlična pretpostavka za daljnje pregovore.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Trump poslanik od Boga!?
Zamisli kada jedan nevjernik i idiot se poziva na Boga! Bog čak da i postoji sigurno ne bi ovakvu budalu postavio za svog izvršitelja na Zemlji!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

@Bob Rock :
Bog ga je jednoglasno (”demokracki”) postavio ?
Jučer u 10 sati i 12 minuta !
izvor :
radio Tirana

Tbilisi
Gost
Tbilisi

Možete pričati što god hoćete, Trump diže američku ekonomiju, štiti američke interese, …Kad bi imali takvog političara i barem bilo kakav napredak (tehnologije) ili naznaku poboljšanja života klečali bi pred njim.

Sparkling
Gost
Sparkling

Da Vi niste izronili od one podmornice F-35??

MDM
Gost
MDM

Da vi možda niste kineski robot ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik