Telefonski razgovor između predstavnika SAD-a i Kine

Kina SAD zastave ekonomija
4 komentara

Pregovarači na nivou SAD i Kine su održali „vrlo konstruktivan“ telefonski razgovor u srijedu, dok Trumpova administracija još uvijek planira direktne pregovore u septembru, rekao je ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow.

Kudlow je takođe rekao da su tokom ove nedelje u toku trgovinski pregovori japanskog ministra ekonomije Toshimitsu Motegi-a i američkog trgovinskog predstavnika Roberta Lighthizer-a koji su postigli prilično dobar napredak u pitanjima poljoprivrede i telekomunikacija.

Kudlow je, razgovarajući s novinarima u Bijeloj kući, odbio da ponudi datum za moguće razgovore između savjetnika, američkog ministra finansija Stevena Mnuchina i kineskog potpredsjednika vlade Liu He.

“Poziv je bio prilično konstruktivan i to može dovesti do sastanka direktora ovde u Washingtonu,  rekao je Kudlow i dodao da su predstavnici dvije zemlje dogovorili još jedan konferencijski razgovor. Kudlow je odbio da komentariše specifičnosti diskusije.

„Oni rade kroz neka od ključnih pitanja. A onda će šefovima uputiti preporuku “, rekao je.

Američke sankcijeBijela kućaTrgovinski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

Možete pričati što god hoćete, Trump diže američku ekonomiju, štiti američke interese, …Kad bi imali takvog političara i barem bilo kakav napredak (tehnologije) ili naznaku poboljšanja života klečali bi pred njim.

Savonarola
4 godine prije

Imali su jako konstruktivan sastanak gdje su utvrdili da se u nicemu ne slažu sta je odlična pretpostavka za daljnje pregovore.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI