The Huffington Post: “Rijad, a ne Teheran, najveći je državni sponzor terorizma”

Saudijska Arabija - sponzor terorizma
16 komentara

Saudijska Arabija, a ne Iran, najveći je državni sponzor terorizma u regiji i svijetu, iznenađujući je naslov američkog lista The Huffington Post.

Saudijska Arabija, a ne Iran, najveći je državni sponzor terorizma i vehabizma u svijetu, zbog čega ostaje izvor ekstremizma” piše The Huffington Post.

Komentirajući izjave američke administracije, koja optužuje Iran za financiranje terorizma, američki list je objavio spisak 61 skupine koje je američki State Department proglasio terorističkim organizacijama, a većina su vehabijske skupine koje financira Saudijska Arabija.

“Vehabizam je vladajuća radikalna ideologija u Saudijskoj Arabiji, koju slobodno propovijeda kler povezan s kraljevskom obitelji Al-Saud, a njome se nadahnjuju ekstremisti i terorističke skupina širom svijeta. ISIL je glavna teroristička skupina s ideologijom koja ljude drugih religija i “loše” muslimane definira kao “nevjernike koje treba ubiti”, piše The Huffington Post.

List također navodi napore i mjere koje Saudijska Arabija ulaže da se riješi imidža sponzora terorizma.

“Saudijska Arabija troši milijune dolara godišnje na tvrtke za odnose s javnošću u Washingtonu kako bi bili sigurni da se na njih ne gleda kao na državne sponzore terorizma. Rijad se pokušava distancirati od propovjednika mržnje i osuđuje teška teroristička djela koja se čine svijetu, ali istovremeno prihvaća selafijske poruke”, navodi list.

The Huffington Post na kraju predlaže Washingtonu da odustane od dvostrukih standarda u pristupu prema zemljama koje financiraju i promiču terorizam.

“Sjedinjene Države moraju prestati različito tretirati implicitne i eksplicitne državne sponzore terorizma. Napori Saudijske Arabije, koja više zadržava nego što iskorjenjuje ekstremizam, ne bi trebali biti hvaljeni kao istinsko partnerstvo”, zaključuje The Huffington Post.

Članku američkog lista se nema što oduzeti ni dodati, osim što je objavljen u vrijeme neutemeljenih optužbi Trumpove administracije protiv Irana, dok se slični napisi nisu mogli vidjeti u vrijeme Obamine administracije ili tijekom predizborne kampanje Hillary Clinton, koji je ovaj američki list zdušno podržavao. Svejedno, jer čak i ako je objavljen s ciljem kritike nove administracije, ovaj je put The Huffington Post barem rekao istinu.

ISILsponzori terorizmaTerorizamThe Huffington PostVehabizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
7 godine prije

“U cara Trajana kozje uši” – rekla bi stara narodna pripovjetka i baš kao i u toj pripovjetci uvijek se nađe neka svirala koja će istinu izreći glasno, ma koliko ona bila duboko zakopana.

Srba
7 godine prije

istina ce spasiti covecanstvo…

Georgij Žukov
7 godine prije

Da je covjecanstvo dostiglo razinu svijesti koje joj omugucuje racionalno razmisljanje , saudijskim devojebima i americkim prekupcima nafte udruzenim u zlocinackom poduhvatu teroriziranja prirode i stanovnika planete zemlje odavno bi odsvirali posmrtni mars i to bez ispaljenog metka , naime dovoljno bi bilo recimo mjesec dana ne koristiti automobil i njihovo carstvo bi se urusilo kao kula od karata .

Natovac za novac
7 godine prije

Tko njih obadava.

Ivan1
7 godine prije

Huffington post, ili nije u potpunosti u rukama oligarha, ili su objavili ovo samo da bi kontrirali Trumpu. Ako su ovo znali i za prethodne administracije znači da su i oni pobornici virusa vehabizma, u ostvarivanju geopolitičkih interesa mijenjanja granica Bliskog Istoka i uzdrmavanja EU.
NATO s jedne strane gazi Europu, a vehabizam i monarhije s druge.
Uz punu podršku korporativnih medija.

dalmata
7 godine prije

Aj,laku noc imperijo.I ovo se dogodilo.Amerikenjska novina napisala istinu?!Je li ovo provjereno?!

Alen
7 godine prije

Sto bi se reklo ,sve istine.stoje u nekoj ladici u necijem stolu..Izvlace se kako koja zatreba.. Tako je i kod nas u politici tako i svugdje u svijetu..

Jupiter
7 godine prije

Mozak operacije su Bušovi i klika oko njih.Arapi samo daju mani

Weteran
7 godine prije

Predator na vrhu lanca ishrane je prvo pod svoju kontrolu stavio jednu sjajnu i jedinstvenu državu – SAD !?
Nakon toga, postala je rutina ili zabava terorisati planetu ?!

jale
7 godine prije

Neko je možda iznenađen napisom u The Huffington Postu, ali nema razloga biti. Svi sve znaju, samo se prave da ne znaju kako bi mogli tezgariti istinom u korist interesa zapadne financijske oligarhije i zaljevskih monarhija. A sada je tome došao kraj i istina se mora pisati onakva kakva jeste, ne ušminkana, uljepšana, nego onakva kakva jeste jer, ljudi danas lako nanjuše manipulaciju i laž, a ako lažeš nekoga danas, sutra ćeš lagati meni. Jednadžba je jasna.

jon sneg
7 godine prije

Hvala portalu Logično za te novi,ce,kajti pri nas v SLO. so v vseh medijih samo še ameriški pizduni.Izjema je revija Mladina.Pri nas mnogi mislijo,da ste vi Hrvatje še veliko bolj v ameriških šapah,pa se motijo,mi vas pajsamo-malo za šalo malo zares na vseh slabih področjih.Lep pozdrav vsem-posebno komentatorjem,katere z užitkom prebiram in se celo nasmejim,zelo sočen jezik imate.

Ivo
7 godine prije

Rahitična Grkinja koja se ponosi svojom nacijom, ali ne i prezimenom jer je ostavila od muza koji ju je onako ružnu reda radi oženio da bi se ubrzo rastavio kako bi skakao po mladim deckicima, konacno je na svom portalu objavila istinit tekst….Cudo nevidjeno Hilary ce biti ljuta…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI