The Times tvrde da oni znaju tko je odgovoran za napad na Sjeverni tok

Sjeverni tok 2 napadi
38 komentara

Ime ukrajinskog osumnjičenika koji stoji iza sabotaže “mjesecima kruži u obavještajnim krugovima”, tvrdi list

Zapadne obavještajne agencije gotovo su odmah utvrdile da je prošlogodišnje eksplozije u Sjevernom toku orkestrirala osoba povezana s Ukrajinom, ali su odlučile prikriti tu informaciju kako bi izbjegle diplomatski spor između Kijeva i Berlina, izvijestio je u srijedu The Times. Prema medijskom izdanju, skandinavsko izaslanstvo saznalo je tjedan dana nakon napada na plinovode koji povezuju Rusiju i Njemačku ispod Baltičkog mora u rujnu 2022. da ga je inscenirao “privatni pothvat porijeklom iz Ukrajine”. Navodno su ovu informaciju dobili na obavještajnom brifingu u Bruxellesu.

“Ime osumnjičenog privatnog sponzora napada mjesecima kruži u obavještajnim krugovima, ali nije otkriveno”, stoji u izvješću.

Ne objavljujući imena, The Times je identificirao krivca kao Ukrajinca koji nije povezan s vladom u Kijevu. Također se navodi da je osumnjičenik “čini se da je ostavio neobičnu posjetnicu”, bez elaboriranja. Izaslanstvu je također navodno rečeno da odvrati bilo kakva pitanja o tome zašto istraga o predmetu teče tako sporo.

Mediji sugeriraju da su dužnosnici NATO-a očito željeli “zaštititi Ukrajinu od javnog sukoba s Njemačkom”. U vrijeme incidenta, Berlin nije bio voljan opskrbiti Kijev tenkovima Leopard 2 bez savezničke potpore. Njemačka se predomislila u siječnju 2023., a nekoliko drugih zapadnih zemalja također se obvezalo na isporuke tenkova.

Izvješće dolazi nakon što je The New York Times u utorak ustvrdio, pozivajući se na anonimne izvore, da je “proukrajinska skupina” možda stajala iza napada na naftovode. Istoga su dana njemački mediji naveli da su istražitelji koji su istraživali incident otkrili da je jahta navodno korištena u napadu pripadala poljskom poduzeću u vlasništvu dvojice Ukrajinaca.

Komentirajući ova izvješća, tajnik Kremlja za medije Dmitrij Peskov rekao je da optužbe izgledaju kao “koordinirana medijska kampanja prijevare” i pokušaj da se skrene pozornost s pravih krivaca. Prošlog mjeseca eminentni američki novinar Seymour Hersh objavio je istragu u kojoj je Washington okrivljen za organiziranje napada na Sjeverni tok. Dok je Bijela kuća odbacila bilo kakvu odgovornost, u siječnju je američka državna podtajnica za politička pitanja Victoria Nuland sugerirala da Washington mora biti “vrlo zadovoljan zbog toga što zna” da Sjeverni tok 2 više ne radi.

rusijasabotažaSjeverni toktimesukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

“Ne objavljujući imena, The Times je identificirao krivca kao Ukrajinca koji nije povezan s vladom u Kijevu.”

Dobili smo potvrdu da James Bond nije izmišljen lik!
Ali Bond je ništa bez podrške britanske špijunske agencije MI6 😃
Nabavili mu ukrajinsku putovnicu, a gadgete R, jer je Q umro od starosti 😁

dpf filter
1 godina prije

Vrlo upitno da li je on uopce unisten. Ovo unistenje samo se vrti na medijima,u stvarnosti i suvise malo dokaza ima obican covjek. Ali zato na osnovu te informacije,bila ona istinita ili lazna,zgrnula je se ogromna kolicina novca i kojeg cega drugog. Ali zato sve to placa krajnji kupac,to jest obican covjek.

eks
1 godina prije

Mašinerija laži i propagande na zapadu je monstruozna. Uzalud, svi znaju ko je terorista. Svo zlo dolazi od Londona i Vašingtona. .

Dragačevac
1 godina prije

Gasovode su napali oni koji su i pre toga javno govorili da će ih napasti.
Ukucajte san jutjubu: Biden Nord Stream / i videće te kako preti šta će da uradi.
E sad malo je postalo nezgodno šta će rusi da urade pa je američka istraga došla do zaključaka da su Ukro diverzanti zaronili i uništili gasovode.
U prevodu jeb!te njih nemojte nas, ne bi me čudilo i da zelenski prizna da su to oni uradili iako nemaju veze sa tim.

panStje
1 godina prije

Znaci, ako sam dobro shvatio par prijatelja Ukrajinaca je sjedilo pred trgovinom i pilo pivo. Onda se jedan sjetio da bi se mogli osvetiti Rusiji tako sto ce dici u zrak Sjeverni Tok 1 i 2. Iznajmili brod, eksploziv kupili na deep webu, iznajmili ronilacka odijela i odradili posao. Pa tko normalan bi sumnjao u ovu pricu.

Noname
1 godina prije

Kolektivni Zapad i dalje traži nekoga koga će proglasiti krivcem za rušenje plinovoda Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2 iako svi dokazi pokazuju da je to učinila USA.
Kijevski režim i dalje je tvrdoglav i odbija preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo, iako američki mediji pokušavaju uvjeriti europsku javnost u ovu verziju . “Vlada (Ukrajine) nema ništa s ovim.
Smatram da su članci bez dokaza štetni jer ostavljaju dojam da je za sve kriva Ukrajina. Čekamo rezultate istrage”, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba u intervjuu za talijanske novine La Repubblica, objavljenom 9. ožujka.

Tri p
1 godina prije

Ma napilo se par frendova ukrajinaca pa odlucili dic sjeverni tok, ponjeli peraje, maske i dihalice i pravac na cijev. Prvo do njemacke po brod i onda prema svedskoj do plinovoda (navodno tamo plicina). Realna opcija, nema sta….

Rusmir
1 godina prije

Je li uopće potrebno više objavljivati članke s ovom teorijom? Na ovom portalu mislim da je jedan bio dovoljan za veliku većinu

Max
1 godina prije

SAD i NATO saveznici.

Dux
1 godina prije

Eto lovili ribu dinamitom, pa im se omaklo, ništa čudno, događa se. Za koji dan eto i isprike Putinu, kao nismo znali što je ispod…, sory nećemo više.

noppo
1 godina prije

pa to to znamo svi. Samo vlast kao (Šolzi, Ursula, Bajden…) “ne znaju”.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Dok su tražili kratak sažetak Budinog učenja o četiri istine…
Našli proukrajinski passport.
Ispao nekom bezveznjaku dok je na dnu mora bušio rupe u betonu…
Za stavit koji čiket dinamita ispod cijevi Sjevernog toka.

P.S.
U Indiji, na aerodromu, njemačku ministricu vanjskih poslova dočekali portir, nosač kufera…
I rikša.

Hagar
1 godina prije

Dakle ispada da tenkove dobijaju od njemaca jer su ih trajno energetski unistili. U povjesti nije bilo vecih morona od europljana danas.

Puhpoh
1 godina prije

Dr. Evil je razvalio Nordstream

duki
1 godina prije

Ukrajinac-nije povezan sa Kijevom,šta zato znači ,da Je on Ukrajinac sa Marsa ?
E moji lažovi ,još samo malo još malo varate,a onda pada teška !Sa obje strane “bare” u Engleskoj je počelo !

Zulu King
1 godina prije

Sve je to samo jos jedan neuvjerljiv pokusaj prikrivanja americkog medjunarodnog terorizma. Ama kakvi Ukrajinci i miniranje plinovoda u Baltickom moru?! To je otprilike kao da optuzuju Zimbabwe za neku eksploziju u Sredozemnom moru! Zna se tko su pocinioci tog teroristickog napada. To je do u detalje objasnio mozda i najbolji istrazivacki novinar, dobitnik Pulitzerove nagrade Seymour Hersh. Uostalom, mafija je taj napad cak i besramno i otvoreno najavila preko medija… Pogledajte izjave americke mumije i laznog americkog predsjednika od prosle godine, jos prije ruske invazije. Pogledajte izjave Victorie Nuland, onog poljskog europarlamentarca, izjave Jensa Stoltenberga… Sve je jasno kao dan. ‘Imperija zla’ skupa sa svojom podguznom muhom Norveskom je digla u zrak vitalnu infrastrukturu koja je u djelomicnom posjedu i jedne clanice ‘obrambenog saveza’. Imperija zla je gurnula Ukrajinu u tragediju za svoje interese, oni su gurnuli u tragediju i svoje dugogodisnje saveznike… nema milosti kad su interesi ‘imperije… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI