fbpx

“Trocki 21. stoljeća” – Zašto sve više zemalja u Sorosu vidi neprijatelja?

Soros i Trocki

Plan američkog milijardera da se svijet ujedini pod jednim liberalno-demokratskim vodstvom se suočava sa sve žešćim otporom nacionalnih vlada.

Izraelski parlament, Knesset, trenutno raspravlja o prijedlogu zakona kojeg lokalni mediji nazivaju “Sorosevim zakonom”. Ako bude odobren, on će blokirati tok novca u nekoliko neprofitnih organizacija Zaklade Otvoreno društvo koju je osnovao američki milijarder George Soros .

Ova zaklada donira novac za takozvanu “liberalizaciju” država širom svijeta. U međuvremenu se stalno povećava broj zemalja u kojima aktivnosti Otvorenog društva više nisu dobrodošle. Međutim, otprilike prije mjesec dana je Soros na zakladu prenio 18 milijardi dolara.

Ne tako davno, Soros je bio 29. na listi Forbesa najbogatijih ljudi na svijetu i postao je “persona non gratau Izraelu, bez obzira na njegovo židovsko podrijetlo i što je preživio holokaust.

Izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova je ranije izdalo priopćenje u vezi ovog slučaja, navodeći “kako Soros ponovno i iznova pokušava potkopati demokratski izabranu vladu Izraela podržavajući različite organizacije koje šire laži protiv židovske države, kojoj pokušava uskratiti pravo na samoobranu”.

“Globalna vatra će se rasplamsati”

U Rusiji je Zaklada Otvoreno društvo proglašena nepoželjnom 2015. i njene su aktivnosti obustavljene. Njezin se rad je vrhuncu bio devedesetih godina prošlog stoljeća, kada je Rusija krenula putem liberalnih i demokratskih reformi. Sergej Stankevič, ruski politolog i istaknuti političar u to vrijeme, američkog milijardera naziva “Trockim 21. stoljeća“.

Lav Trocki je htio svjetsku revoluciju. Vjerovao je da je došlo vrijeme da se čovječanstvo ujedi pod zajedničkim vrijednostima, zajedničkom idejom i jednom vladom. Trocki je koncept nacionalne države smatrao zastarjelim”, rekao je Stankevič.

“George Soros je vrlo blizak toj ideji i smatra da su nacionalne države anakronizam. Uvjeren je kako je došlo vrijeme da se čovječanstvo ujedini pod demokratskim i liberalnim vrijednostima i pod jednim demokratskim i liberalnim vodstvom”, nastavlja ruski stručnjak.

Dok su sovjetski revolucionari isticali da pokušavaju ostvariti svoje ciljeve kroz revolucije i revolucionarne ratove, Soros smatra kako je za ostvarivanje njegovih ciljeva potrebno da se stvori kritična masa zemalja s vladama demokratskih liberala, koje će onda udružiti snage i proširiti svoje vrijednosti na ostatak svijeta. George Soros je za tu svrhu skupio veliku količinu novca, stvorio je potrebnu organizacijsku strukturu i počeo provoditi svoj plan.

“Međutim, njegove aktivnosti se suočavaju sa sve žešćim otporom od strane nacionalnih vlada. To se dogodilo u Rusiji, a sada se isto događa u mnogim drugim zemljama, a broj tih zemalja stalno raste”, sažima Stankevič.

Mađarska

Kampanja protiv Sorosa u Izraelu se pokazala kao kronološki posljednja karika u lancu. Naime, ovog proljeća je izbio skandal vezan za Sorosa u Mađarskoj. U toj je europskoj zemlji je usvojen Zakon o obrazovanju koji je omogućio zatvaranje Srednjoeuropskog sveučilišta (CEU), osnovanog i koje radi pod pokroviteljstvom američkog milijardera židovskog i mađarskog podrijetla.

Provjere stranih obrazovnih institucija u Mađarskoj, uključujući i CEU, otkrile su niz kršenja pravila u njihovim aktivnostima.

Rasprava oko donošenja zakona je popraćena brojnim demonstracijama u zemlji. U obrani CEU je stalo nekoliko mađarskih i stranih organizacija.

Međutim, u travnju je predsjednik János Áder potpisao Zakon o obrazovanju s amandmanima koji su omogućili zatvaranje sveučilišta .

Zakon je promovirao mađarski premijer Viktor Orban, koji je više puta optužio desetke institucija koje su financirale CEU da pokušavaju utjecati na politiku njegove zemlje, a posebno na njegov stav o imigracijskoj politici EU.

Američki milijarder je više puta optužio mađarsku vladu da ne prima muslimanske izbjeglice u zemlju, a nakon ovih optužbi su se prosvjedi protiv uplitanja Sorosa u unutarnje teme proširili diljem Mađarske.

Istočna Europa

Jedna za drugom, nekoliko država istočne Europe su pridružile borbi protiv milijardera Sorosa. Tako su poljske vlasti odlučile u zemlji zaustaviti distribuciju novca iz Batory fonda kojeg financira Soros, koji iz Norveške prebacuje sredstva poljskim nevladinim udrugama, a financiranje se trebalo nastaviti do 2020. godine kako bi se postigla smjena vlade.

Samo 2014. godine je Batory institucijama u Poljskoj podijelio oko 31,7 milijuna eura. Poljske vlasti naglašavaju da unatoč činjenici da te udruge za cilj imaju “promicanje parlamentarne demokracije”, one istovremeno napadaju tradicionalne vrijednosti koje podržavaju vlada i većina stanovništva.

Predsjednik Češke, Miloš Zeman, optužio je Otvoreno društvo Georga Sorosa da se pokušava uplitati u unutarnje poslove zemlje.

U Rumunjskoj Soros financira oko 90 nevladinih udruga koje se bave upitnim političkim aktivnostima i organiziraju prosvjede, uglavnom s uobičajenim sloganima kao što su borba protiv korupcije, sloboda medija i pravosuđa i slično. Zbog toga je i Socijalistička partija Rumunjske zatražila strože kontrole nad nevladinim organizacijama.

Političari Bugarske, Slovačke, Srbije i Makedonije su također dali slične izjave.

Velika Britanija

Jedna od zemalja koja je pretrpjela najviše štete zbog Sorosevih aktivnosti je bila Velika Britanija. U rujnu 1992. godine je američki financijer u samo jednom danu velikom operacijom na deviznom tržištu uspio “zaraditi” više od milijardu dolara. Soros je kupio veliku količinu funti i razmijenio ih za njemačke marke. Time je uzrokovao trenutni pad vrijednosti britanske valute, a Soros je nazvan “čovjekom koji je slomio Englesku banku“.

Deprecijacija funte je izazvala ekonomsku krizu u Ujedinjenom Kraljevstvu, porasle su cijene, a oštro je porasla i nezaposlenost. Velikoj Britaniji je trebalo nekoliko godina da prevlada posljedice njegovih špekulantskih financijskih aktivnosti.

Novi napad protiv Ujedinjenog Kraljevstva se dogodio prije nekoliko dana. Ovaj put je cilj bila Buckinghamska palača. Takozvani Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara je objavio materijale o stranim ulaganjima kraljevske obitelji.

Iako tehnički takvi postupci nisu u sukobu s britanskim zakonom, a dohodak kraljice Elizabete II nije opterećen porezima, imidž kraljevske obitelji je pretrpio težak udarac.

Nema sumnje da iza objavljivanja Rajskih dokumenata stoji milijarder Soros, budući da je njegovo Otvoreno društvo najvažniji sponzor ovog novinarskog konzorcija.

Sjedinjene Države

U Sjedinjenim Državama George Soros tradicionalno lobira za interese Demokratske stranke i troši stotine milijuna dolara u borbi protiv republikanaca.

Osim toga, burzovni špekulant i milijarder je uložio veliku količinu novca, oko 600 milijuna dolara, u kampanju za reformu američkog zakonodavstva s ciljem legalizacije marihuane i ukidanja kaznenog progona za uporabu droga.

Donacije se šalju nevladinoj organizaciji Drug Policy Alliance sa sjedištem u New Yorku, koja kasnije vodi kampanju i lobira za izmjene zakona.

Krajem ovog ljeta se na internetskoj stranici Bijele kuće pojavila peticija u kojoj se traži da američki predsjednik Donald Trump milijardera Georga Sorosa proglasi “teroristom”.

Potpisnici traže da američke vlasti i Ministarstvo pravosuđa Sorosa i sve članove njegovih organizacija proglase za “domaće teroriste”. Također inzistiraju na tome da se milijarderu oduzme sva osobna imovina i ona vezana za njegove organizacije.

Tekst peticije navodi kako Soros “namjerno i trajno destabilizira” situaciju u zemlji ili pokuša provoditi “nasilje protiv Sjedinjenih Država i njezinih građana”. Peticiju je potpisalo 151 702 Amerikanaca.

“Trocki 21. stoljeća”

Usporedba s Lavom Trockim je posebno znakovita. Jednako kao što se sovjetski revolucionar zbog svojih ideja sukobio s vrhom u Moskvi, isto čini i George Soros. Američki milijarder u želji da dokine nacionalne države i ujedini svijet ujedini pod jednim liberalno-demokratskim vodstvom ne samo da se sukobljava s Rusijom, Kinom i zemljama koje gravitiraju oko ova dva pola, nego je u otvorenom sukobu i s Bijelom kućom, Izraelom, britanskom kraljevskom obitelji, potom s Indijom, Turskom i brojnim drugim zemljama koje su svjetske ili regionalne sile.

Trocki je sanjao permanentnu revoluciju i ujedinjenje proletarijata pod jednom idejom i jednom vladom, a George Soros ne samo da sanja, nego aktivno promiče i financira projekt svijeta bez granica s liberalnim i “demokratskim” vodstvom.

Lav Trocki je izgubio bitku sa Staljinom i prognan je iz Sovjetskog Saveza, ali je koristio svaku priliku za žestoku kritiku Staljina i njegove politike kao izdaje marksizma. Trocki je skončao 1940. godine, kada ga je sovjetski agent Ramon Mercarder u Meksiku ubio sjekirom za led.

Danas su ovakve likvidacije zastarjele, ali s ovoliko neprijatelja američki milijarder u najmanju ruku može očekivati sve veću kriminalizaciju aktivnosti Otvorenog društva, što bi za njega bila puno veća kazna od “mučeničke smrti” kakva je sustigla bivšeg sovjetskog revolucionara.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
139 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Usporedbe su postale medijski modni hit ,pa je tako Trocki = Soros, Staljin = hitler , TITO = pavelic ….. nastavi niz .

Mercader
Gost
Mercader
3 godine prije

nije valjda da imas pozitivno misljenje o ovom zidovskom đavlu? Staljin je bio anđeo za lenjina i staljina, zapravo sto vise slusam i citam o staljinu sve vise imam i pozitivno misljenje o njemu. Staljin je bio covijek koji je uzdigao sovjetski savez na noge nakon anarhisticko sotonistickog divljanja zidovskog dvojca lenjina i trockog. Drago mi je sto je trocki skoncao na tako brutalan nacin bolje nije ni zasluzio

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Stalin je podijelio i pobio milione poljaka. Svoj narod isto a ovaj jos nikoga.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Staljin je bio opasan psihopat i zločinac,ali unatoč tome i milijunima žrtava koje su ostale iza njega,on je osujetio krajnje ciljeve boljševičke revolucije i komunizma.Prvotni revolucionari nisu do kraja uspjeli provesti planove potpune okupacije SSSR-a jer je Staljin razbio čitavu tu organizaciju.Dakle nema nikakve sumnje da je Staljin bio jedan pod najvećih masovnih ubojica u prošlom stoljeću,ali ima i ona da “nije svako zlo,samo za zlo”.Današnji neoliberalni korporativni fašizam,kojeg oličuje Soroš,nastavak je boljševičke revolucije i komun- izma.Cilj je isti,samo su tehnike i metode realizacije drugačije.A govoriti da Soroš nije nikog ubio je smiješno.Vjerovatno niti Rothschildi i Rockfelleri nisu nikog osobno ubili,ali radi njihove želje za moći i materijalnim bogatstvima,pobijene su stotine milijuna ljudi u zadnja dva stoljeća.Uostalom,Soroševa obitelj se obogatili sakupljanjem imovine Židova koji su završili u holokaustu.Oni su bili nacistički kolaboracionisti pa mi nikako nije jasno kako neki Židov nije Soroša umlatio sjekirom za led kao što je likvidiran njegov prethodnik Trocki.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Da je tako pajdo mosadovci bi ga davno skratili.citas previse fasisticke propagande. Pa ko napada sorosa danas? Pogledaj malo koje su to partije i ljudi.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Momak,te ti bajke ostabi za svoje drugare iz nevladinih udruga.Čitave generacije parazita plaćene da rade proitv interesa svoje države i naroda,radi nečijih viših ciljeva i interesa.Soroš je neoliberalni fašist i kriminalac.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Opasan psihopat i zločinac?? Ti čuješ sebe? Pa da je tako ne bi izbliza bio toliko moćan nego što je bio. Ostatak ti je manje-više korektan, ali ovime si posrao toliku glupost kakve se ne bi postidili oni koji bi rado usporedili staljina i hitlera. Tko zna, možad si i ti takav. Onda ti džabe sve ostalo što si pisao.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Zvrk- ti to meni ? To što je bio psihopat,ne mijenja na stvari da je bio vrlo inteligentan i lukav i znao je prikriti ta svoja obilježja.Jer da nije bio,nikad ne bi došao na vlast.A uz to je dobro poznavao tko su mu potencijalni neprijatelji koji su mu radili o glavi.No osim što je pobio neprijatelje,u njegovoj strahovladi je stradalo enormno puno nevinih ljudi što ga čini negativcem.Pozitivno je što je razbio zločinačku organizaciju sa globalnim ciljevima porobljavanja slobodnih naroda i taj dio nadmašuje sve ono loše što je napravio.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Pa ne sporim da je puno nevinih poginulo, ali to nije ni blizu koliko se navodi. Pa sigurno su dvije trećine stradalih u čistkama bili trockisti, buharinisti i slične devijacije. Oni su jak utjecaj imali u vojsci pa je ondje bilo čišćenja, u takozvanoj inteligenciji gdje je po meni i dosta nevinih stradalo i u kominterni pa je s njima palo i dosta komunista diljem europe. Uostalom, tako je bilo i čišćenja u bivšoj državi kada je posve odstranjen kadar. Da ne spomenem španjolski rat gdje su htjeli povratiti ono što su zagubili upravo od “psihopata”. Precjenjuješ i njegovu moć jer je on tek nakon čistki postao prvi autoritet u samoj zemlji i oko njega se počeo graditi kult ličnosti. A počeli su ga graditi oni koji bi stradali da se nisu snašli, između ostalih budući lider Hruščov.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Jedna moralna nakaza je spasila svijet! Svašta.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Sa Joletom se u malo ćemu slažem osim toga da je Staljin bio pshipat i zločinac, neznam koji dio od te dvije riječi nije točan?

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Ovim sto daju minuse neka procitaju dogovor hice i staljina za poljsku i sta se desilo

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Cigo sta su se dogovorili,da se vrati deo Rusije koji je Poljska “dobila” poslije prvog velikog?Prvo ti procitaj sta su se Poljaci dogovorili sa Hitlerom kada su komadali CehoSlovacku.

mmne
Gost
mmne
3 godine prije

najbolje ti je tamo u jatagan mali….ovde lupas kao otvoren prozor!

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Milone Poljaka?

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

Stalji je bio gruzijac,zavrsio je vjerske skole.Putin je jednom rekao “Hvala Gruziji sto nam je dala Staljina koji je spasio narodei drzavu SSSRa”.

555
Gost
555
3 godine prije

tebi će mossad pokucati na vrata jer previše naglašavaš židovstvo . nije mana biti židov. svatko je pojedinac, nebitno kojeg je porijekla. soros je zabranjen u izraelu. što više reći na to. ali tebi treba štofa jer bi ih vjerojatno najradije istrijebio.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Ja spominjem kazarske elite,među koje spadaju zloglasni lihvari.Upravo je to što je Izrael protiv Soroša,
najbolja stvar da se taj ološ spriječi u svom destruktivnom naumu.Soroš nije zabranjen u Izraelu,ali će uskoro biti jer zakon je u proceduri ili će uskoro biti.Što se tiče trebljenja,možda da se pozabaviš malo i tuđim žrtvama,osim ako misliš da gojimi nisu ljudi.

StarDam
Gost
StarDam
3 godine prije

Pokušao sam naći nešto nebulozno, ali eto, @Jole me preduhitrio.
Komunizam = neoliberalni korporativni fašizam.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Za tebe je to preteška materija.Nemoj se previše truditi jer bi mogao dobiti bruh na mozgu.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Druze Jole mora da te malo propuh uhvatio u glavi pa pises o prozorima.Soros nije dobar a ko je to dobar?Eto daj mi reci ko to zelim narodu bolje? Kada to zavrsimo proci ce te propuh, vjeruj mi..

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

ma ulovio ga je žešći propuh sa svojim revizijama i izjednačenjima. šteta intelekta kad se gubi u nebulozama.

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

sta god mediji pisali o nekim zakladama sorosa on i veliki brat dobro provode plan doci ce na red cipovanje ljudi ukinuce kes vakcinisace ljude i uvesti svjetsku vladu samo me cudi ovaj stari mulac i ostali iz ekipe eugenicara dva su skoro crkla pitam se zasto zemlje i vlade koje se protive njihovom planu ne organizuju i planiraju atentate nego in fino ugoste u svojoj zemlji pa kad odu onda pricaju protiv njih ili su svi iz iste ekipe

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Čuj, upitno je. ovo je neka skraćena lista. Otvoreno društvo je izbačeno iz Kine i Indije. Iran, ni primirisat. Alžir vrlo budno prati što rade, ako rade. egipat, također. U EU samo kad kažeš Soroš, općenito se svima kosa diže na glavi. OK, uspijeva preko nevladinih udruga, ali su i one sve manje popularne i običnim je ljudima muka od tih uhljeba i je*ivjetara. Neće dobit sikirom u glavu , ko Trocki, ali je čak i 18 mlrd dolara malo da popravi imidž. Na redu je neka nova strategija. Ne znam. Blažu od ”soft power” ne vidim. Možda rat?

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije

obzrom da svi znamo da je soros samo zaposlenik bankaroidne elite a niti trump niti putin niti orban niti kinezi poljaci nitko se ne usudjuje ni spomenuti soroseve gazde a kamoli sto konkretno uciniti protiv njih moze znaciti samo jedno tj da su jednostavno premocni ida u potpunosti vladaju svijetom ili iza njih stoji jos netko tko u stvari vlada svijetom ami svi skupa nemamo saznanja o cemu se ustvari radi jer ljudska bica su smrtna i svakog se moze eliminirati ili disciplinirati mozda je ipak icke u pravu

Joker
Gost
Joker
3 godine prije

Ohran bravisima! 🙂

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Nema to veze.Udarom na Soroša se udara i na tu lihvarsku mafiju.Nisu oni baš tako nevidljivi iako pokušavaju biti.Na kraju krajeva,KGB ili današnji FSB ima najviše informacija i materijala o toj organizaciji i njenoj umreženosti.Putin je uzdrmao tu bagru i nizom uspješnih poteza je blokirao njihove pokušaje uništenja Rusije i potpunu prevlast u svijetu.Uz pomoć Kine i država BRICS,udara se i na USD,kao centralnu polugu njihove moći.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Jole o cemu ti?Putin uzdrmao tu mafiju? Rusijom vlada najveca mafija.Propustio raspad Sovjeta? Drzava pola u ruke kriminalcima kao i kod nas.lupas ko maksim po diviziji. Ukljuci malo razum i logiku. Pusti tog rusi,Putin Erzogen mi braca
..

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Cigo – trolčino, kod vas sorošijanera je iskrivljena logika.Svjetlo= mrak,poštenje = lopovluk itd.Ostavi se ti naše gojimske logike i razuma koji su tebi sasvim strani.

DLM
Gost
DLM
3 godine prije

Jole – *ebo taj FSB kad ti znas koliko materijala i za koga sto oni imaju!

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Da, upravo tako. Iza Sorosa stoji citava cio-bankarska elita. Sasvim sigurno ne trosi samo svoj novac na te monstruozne projekte. Jos na zalost usput muze americke poreske obveznike za finansiranje kojekakvih NVO. Nego nije mi jasna opaska u tekstu Babica da je Soros preziveo holokaust? Zar on nije bio direktan saradnik nacista i ucesnik u tzv. holokaustu?

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Ne samo to da su Soroš i njegova obitelj bili nacistički koolaboranti i da su se obogatili na stradanju Židova i holocaustu,nego postoji izjava Soroša da je to njemu bilo najljepše razdoblje u životu.Znači dok su drugi ginuli i bili ubijani,on je uživao u bajkovitom djetinjstvu.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Jole to ti ono iz prve ruke

lisac
Gost
lisac
3 godine prije

Da, to Soroš izjavio u intervjuu prije više od deset godina.

Đuka Fićuka
Gost
Đuka Fićuka
3 godine prije

Tada cigo još nije znao citati i pisati pa mu je promaklo. Kasnije je preko ubrzanog vecernjeg kursa i to svladao.

rtl
Gost
rtl
3 godine prije

znaš li ti uopće što je cionizam??? taj pokret ne postoji već 50 godina jer nema smisla da postoji.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Greška, jer postoji u okviru Aliyah – Aliya, kako već, projekta doseljavanja Židova iz cijelog svijeta, što traje i danas , te širenja države na Golan i Južni Libanon, pa dokle se može. kao pokret za utemeljenje države ne postoji, jer država već postoji, ako si to mislio,.

Gustirna
Gost
Gustirna
3 godine prije

Zato sto su obojica zidovski zlocinci….trocky je direktno odgovoran za 4 miljuna pobijejih u sibirskim gulazima….dok je zidov soros radio skupa sa nacistima oko pljacke mađarskih zidova i nastavlja i sada svoju djelatnos preko komunista umjesto nacista…

rtl
Gost
rtl
3 godine prije

vidim, ipak su u pravu oni koji kažu da su hrvati antisemiti i mrzitelji židova. nema teksta gdje se to ne spominje. još malo pa ću i povjerovati u srpsku istinu.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Otkrio si nesto sto drugi nisu. Cionizam ne postoji 50 godina? Naravno da postoji. I nisu svi cionisti Zidovi kao sto ni svi Zidovi nisu cionisti. Hajde ti sad nama pokazi da nisam u pravu.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Kako moze biti soros kriv za ono sto se dogadja na prostorima bivse SFRJ ,zasto nije bio kriv od 1945 -1990 g pa mi smo svjetski prvaci u bjezanju od odgovornosti , za sve, apsolutno sve krivi su nam drugi , pa ljudi moji je li to moguce .

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije

Od WikiLeaks:
Prvi vikend poslije rezultata HR referenduma za nezavisnost, Soros je proveo 4? dana u ZGB. Prije Vukovara se sastao sa ‘poglavarima’ SFRj u Madjarskom odmaralistu negdje prema granici sa Austrijom?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Da i sto hoces time reci , da je soros svemoguci bog koji je srbima 90 te nabio kokardu na glavusu a hrvatinama omiljeno U. Soros i ekipa su samo iskoristili uvijek korisne balkanske idiote za svoj biznis , jos jednom ponavljam pitanje , gdje su sve te mracne soroseve sile bile dok je stari bio na zivotu ,pa nisu smjeli pogledati prema SFRJ a kamoli rovariti …. zasto tada nisu osnivali zaklade i civilne udruge po Jugi, najvise sto su mogli ucinit jest laprdati u eter preko glasa amerike , a i to je Tito dozvolio samo da bi gradjani jugoslavije culi o kakvim je to kriminalcima rijec .

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije

Soros & Co. je umijesan u sve. Za bivsu YU: je dobio nagradu 1994? za ‘specijalne zasluge’ od State Departmenta (WikiLeaks). Prije nego sto je i jedan tenk presao Dunav prema Vukovaru, engleski ministar obrane je rekao da ce VETO-irati bilo kakvu NATO intervenciju.

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije

@Georgij Žukov
..i tko može reći da on nije bio ‘zrno riže’ koje je prevagnulo?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Druze tarzane citas li ti moje komentare , ja po drumu ti u sumu , zakljucujem da su sorosa i ekipu u jugoslaviju pustili nacionalisti ,rasturili je , skrcmili pare ,rasprodali sve i svja , i sada 27 godina kasnije soros za sve kriv a patuljci pojma nemaju …. soros samo naplacuje svoje usluge i naravno da to nece naplatiti od kvislinga i domacih izdajnika , vec od ovaca , kapito?

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije

@Georgij Žukov
…aaaaaaa… pa što ne kažeš?! Bio si mi malo sumnjiv.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Nije svemogući Bog,ali je jako moćan kao i oni koji stoje iza njega.Pa tko je prvi odradio Ukrajinu,prije nego je CIA napravila državni udar.Prvo je taj bandit instalirao svoje udruge i utro put pobuni i državnom udaru.

Tedi
Gost
Tedi
3 godine prije

@Zukov,nesto jesi u pravu a nesto i nisi,pa zar ti mislis da je Tito piso uz vjetar toj bagri?Ne kolaricu Tito je isto bio njihov projekat, uz nos Staljinu,zar mislis da bi on samo tako rekao staljinu “njet” da nije iza sebe imao tu zapadnu bagru,dobar prijatelj sa Cercilom u 2ww na Visu.U Vatikanu nemos dobit niti jedan papir za proucavanje njegove proslosti,NOB i vladanje u SRJ.I o njegovoj ulozi u Pokretu Nesvrstanih bi se dalo govoriti.
Pitanje za miliun $,sto se krije i sire razne teorije o njemu?Nije vjeme,zar ne ili ti sta si mi zamisljamo da je on bio svetac.Koliko je on pokoko svojih ne istomisljenika,a?Ma koja vlast je sveta i od Boga,pa vidis i ona prababa iz VB tura novce po rajevima,pa malo malo umjesaju i Putina,a Staljina mrze iz dna duse,zasto?.Bankari i novac vlada svjetom i Soros je njuhov projekat.Nekako mi se cini kako ih istok nagriza padaju polako a i njihova moc to se vidi po njihovim igracima kako ih napusavaju.Covece pa to je ugrijana ekipa kroz sve svjetske institucije na vrhu piramide jos od Venecije.Ima na netu ruski general koji je osnovao tim od oko 10000 istrazivaca i naucnika “tko vlada sjetom”.Okrenuli su piramidu naopako i godinama pratili trag novca i njihove cv.Rusi znaju sve,ne beri brige,nije Putin sam skocio ko puran na svj.pozornicu da samara ovu bagru,pa da dobije sjekiru u leda,sta Statfort ima samo u Americi? Ima Bajo i u Rusiji i u Kini i oni su zaigraliigraju igru svojih neprijatelja,usli su im u matricu i zato se polako ali sigurno taj stari svjet raspada i novo doba dolazi. Nama malima je bolje da manje talasamo dok ovaj svjetski tajfun malo izgubi na snaz,pazeci da nas ne capi u svoje oko.Poz.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Tedi kada pises Tito trebas ustati i odpjevat hej slaveni….

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Cigo…prvo se sa sobom dogovori sta hoces pa se onda javi!

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Žukov = soroševac.Provaljen si i sakrij se u mišju rupu,skupa sa Marxom,Lenjinom,Trockim,boljševičkom revolucijom,komunizmom i najnovijom retardiranom ideologijom,neoliberalnim fašizmom.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Valjaš gluposti. Sada bi i lenjina usporedio. Ha, kako ne. Jedina poveznica među njima je što su imali cilj svjetsku revoluciju s tim da je lenjin prozreo njegove pokvarene namjere i dobio metak u glavu. Pretpostavljam tebi nebitno.
Boljševička ideja je svakako dobra s obzirom kakve su osobe je željele usmjeriti u pravcu onih na koje prolijevaš žuć. Ali to je tebi nebitno, sve je isto. Uhvati se malo menjševika i luksemburgista sa njihovim naprednim idejama.
Uglavnom tebi je to sve isto, ali nije. Niti može biti.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Valjaš ti gluposti.Nije Lenjin nikog prozreo jer su iz iste kace.Boljševička revolucija je 100% projekt kazarskih elita i nema nikakve veze sa Rusima.dapače to je projekt uništenja Rusije i Rusa.Boljševička revolucija je svakako super ideja za Židove i njihove interese i tu si u pravu.Vodeći komunistički prvaci židovskog podrijetla bili su oslonac pri uspostavljanju prosovjetskih režima u gotovo svim istočnoeuropskim zemljama od Varšave i Berlina, preko Praga do Budimpešte i Bukurešta .Za to vrijeme nije se toliko marilo i primjećivalo da su Židovi ili židovskog podrijetla: Trocki i Buharin, Zinovjev i Kamenjev, Kaganovič i Litvinov, Tomski i Rikov, R.Hilfering i Otto Bauer, Rosa Luxemburg i Karl Radek, Max i Victor Adler i Friedrich Austerlitz, Eduard Bernstein i August Thalheimer, Paul Levi i Parvus-Helphand, Laszo Rajk i Matyas Rakosi, itd., itd. – To je u revoluciji bilo sporedno, puko, pitanje nacionalnosti. Ono istom kasnije postaje ne samo važno pitanje nacionalnosti nego još k tome dobiva i sadržajni pečat židovstva. The Hidden History of Jewish Bolshevism-YouTube.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Iz jedne gluposti u još više gluposti. Kako ti ne dosadi?
Ne, nisu iz iste kace jer je lenjin zaista bio zanesen idejom svjetske revolucije i prekasno (za njega) je shvatio opake namjere trockista i bulumente. Definitivno si promašio ako navodiš da je to ideja uništenja rusije. Možda ni ne znaš, ali rusiju je uništila samovolja elite na čelu s carom koja je nagomilala toliko bogatstva dok je siromašni puk radio na černozemu ili su išli u rat jer je tvoj ljubljeni car poslao milijune rusa u smrt. Nakon pat-pozicije u prvom svjetskom ratu i dolaska na samo dno cara ruše februarci (bit će to tebi sve isto), pa tek onda boljševici.. Te glupe priče o uništenju rusije bi imale možda smisla kad bi se navelo koliko se ulagalo u bijelu armiju, a koliko u crvenu. Naročito od strane britanije. Sam kasniji građanski rat u rusiji je izrazito kompleksno navoditi jer bilo je toliko aktera i interesa jer od ostataka nekada velikog carstva trebalo je rastakati ostatke. Vidiš, naveo si te režime koji su zapravo dio iste kace, od Kuna preko Luxemburg do Zinovjeva. Priča o židovima koji stoje iza revolucije su ništa drugo nego preuveličane propagandne priče palih carista koji s vremenom su znali biti i izrazito antisemitski. Dakle, ništa drugo nego antižidovska propaganda. Zašto ne spomeneš tajne policije koju su sačinjavali latvijci, poljaci i litvanci ili možda tobože patriotske ukrajinske anarhiste koje financira Pariz? Zašto ne spomeneš stalno nametnute ratove s Poljskom, Finskom, kavkaskim zemljama, ustanke u srednjoj i istočnoj aziji. Sve u isto vrijeme kad i građanski rat.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Pale se na teorije zavjere. Boje se suzivota bez religija i nacija i zastavica.boje se napretka a svaki dan to koriste.to je evolucija i nestat ce bogovi htjeli vi,mi ili ne…gdje religija jaka u tim zemljama je sloboda manje.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Gazda vam je pustio u opticaj 18 milijardi usd da propagirate njegovu retardiranu ideologiju.Tko je uopć ta lihvarska propalica da on određuje tko će kako i sa kime živjeti.Na kraju će proći kao i Trocki.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Jole pazi prati te “sia”
Sve je to zavjera a ti u glavnoj ulozi. Dobit ce nobel i oskara..

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Sad si došao na svoju pravu razinu.Kad više nema argumenata onda počinje prenemaganje i manglupiranje.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Jos buraseru.Argumenata ko u prici al nisam ja zaduzen za tvoju glavu…smori me ta teorija zavjere…

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Haxahaxahaxa pravi si Cigo,prst u uvo i zapjevaj…pusti brigu na veselje i linijom manjeg otpora kao breza na vjetru;jos ti hvali kolac.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Onaj tko negira zavjere naročito u politici je ili naivan ili sam učestvuje u njima,međutim malo se previše pojavilo tih terorija bez logične argumentacije .U to uvrštam i priču o oktobarskoj revoluciji i Lenjinu itd to jest marksizmu općenito.Soroš je stvaran lik ali njegove namjere i funkcija je dobar materijal za ozbiljan ogled.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

E Kume, nisu to nikakve teorije zavera, to je istina. Koji je to napredak kad se dovede gomila divlje horde medju civilizovan svet? Idi ti kod njih tamo, nemoj ih nama dovoditi.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Soroš = agent Rothschilda ,Rockfellera.Morgana,Warburga itd. ili organizacije Kosher Nostra za specijalne zadatke.Njihov krajnji cilj je stvaranje robovskog društva u kojem bi te incestuozne nakaze bile upravljačka struktura.Ideologije za uništenje nacionanlnih država i porobljavanje slobodnih naroda.Taj ološ kontinuirano sniva tako nešto već stoljećima.Dobro je što im se čak i Izrael suprostavlja.A drug Žukov je izgleda jedan od njih ili je strašno glup i ništa mu nije jasno.Između Soroša I Trockog u suštini nema razlike.Trocki je bio glavni korodinator između kazarskih bankara sa zapada i boljševičkih revolucionara.On je držao lovu za potrebe njihove revolucije ili bolje rečeno zavjere i državnog udara.Poznat je komentar Lenjinove žene gdje govori kako se sa Trockim mora biti dobar jer drži lovu.U istoj poziciji je i Soroš ,makar ga prikazuju kao nekakvog samostalnog igrača.Kad se događa obojana revolucija u nekoj državi,Soroša prate USAID,CIA i druge organizaciie potpomognute logistikom u američkim i drugim savezničkim veleposlanstvima.U EP je čak trećina zastupnika u Soroševoj prijateljskoj mreži,što je nedavno vlada premijera Orbana pustila u javnost.Juncker,Schultz,Mogherini itda,također spadaju u isti krug.Belosvjetska bagra i šljam.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

genijalče, prvo nauči razlikovati boljševike od menjševika. onda nauči razlikovati boljševike na lenjiniste, trockiste i ostale. Onda na staljiniste, buhariniste, kropotkiniste…..Da, znam, to je tvom umu nemoguće jer si se naučio da ti je sve isto.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Zvrk onda je Staljin zbilja dobar,zgazio je sva ta govna i ostali samo jedni,spasao covjek USSR.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Apsolutno. Ali po logici našeg vrlog mislioca je istovremeno i spasitelj i uništavatelj jer je cccp uništio rusiju.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Spasio od čega, samog sebe kad je izdahnuo!

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Hvala na pomoći.Zar sam spominjao menjševičku revoluciju ? Ti uopće ne razumiješ što pričaš ili ne znaš čitati.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Ne, već ti ne razumiješ apsolutno ništa osim samonametnute matrice koja ti se uklapa u vlastitu šizokonstrukciju koja ima malo uporišta u stvarnosti.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Ne samo da si zvrk,nego si i zvrknut.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Što je pjesnik htio reći? Možda trenutak nadahnuća nakon što si popio plavu pilulu?

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Jole i nacionalne države mogu i bile su robovlasničke naravi, i ne treba im Soroš za to,slaba je to argumentacija.

Miljenko
Gost
Miljenko
3 godine prije

On je marioneta vlada iz sijenke ,to su upravo oni koji zele smaniti populaciju stanovnika u svijetu ,koji prave ratove da bi oni bili bogati , vladaju zapadom i svijetom vec 600 godina

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Koji to novci, bogatstvo njima treba a da ih sami ne mobu napraviti pobogu?

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Još jednom da udarim u integritet forumaša Žukova i njegov komentara.Soroš je toliko bahat da javno iznosi svoje planove.Npr. planira svake godine da u Europu ubaci milijun migranata iz Afrike i Azije,koje financira godišnje sa 500milijuna usd,a njegove udruge su glavni logističari te invazije.I što se onda tu ima pričati.Lik vam sam najavljuje da želi uništiti nacionalne države i narode,skupa sa njihovom vjerom,kulturom i običajima.Drug Žukov sasvim podržava tog bandita i kriminalca pa se pitam nije li on odavno u jednoj od soroševih udruga ?

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Sad jos samo da salutiras pred hicinom slikom…

Vidkun Quisling
Gost
Vidkun Quisling
3 godine prije

Tako zbori moje čedo…

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Provalio si me , my name ist Grga , Grga Zlatoper , pisem iz office Voice of America i na sorosevom sam platnom spisku 🙂

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Hahaha…. Dobar ovaj druze Zukov

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

a sto da mu odgovorim , pernar revolucija 🙂 , u sluzbi onog kojeg najvise mrzi a da toga nije svijestan , takvi upravo i sluze kao ispusni ventil raji ,ovaj laprda po netu , pernar i ekipa po saboru a karavane prolaze .

Damir
Gost
Damir
3 godine prije

Oho, Žukov sve se više otkrivaš. Ako ti Pernar smeta pored svih drugih krimosa onda stvarno nisi čist.

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije

zukov gdje si sad pernara nasao i uvaljao ga u ovaj sljam zaista nisi u pravu laprdas vrijeme ti je za spavanje

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Žuki ,glavno da ti čvrsto stojiš kano klisurine,odan revoluciji i drugu Titu,kao pravi nepokolebljivi drug i komunist.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Kakve ti imaš probleme sa Titom , dali si uopće živio u njegovo vrijeme?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Nemate vi pojma o zivotu ! …. Ne znate vi tko vam glavu nosi !

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije

zukov previse si zadojen drugom titom znas pernar je puno bolji covjek od njega ja osobno sam shvatio da drug tito nije bog kad sam imao osam godina kada jos nisam znao tko mi glavu nosi aneki kati usprkos godinama za postovanje ne mogu doci do takve spoznaje

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

kad se bolje pogleda, primjećuje se da nije ništa zatucaniji u stavovima od nekih sa kojim polemizira. ne mislim nužno na tebe, ali ima čak i među ovim komentarima takvih.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

A sto bi ja sad trebao , spustiti se na vas nivo polusvijeta pa da me dokrajcite iskustvom, ma ne pada mi na pamet 🙂
Povijest ne ponovila, Tito je i sam nagovjestavao i bio svjestan da ce se rezultati njegove revolucije raspasti cim on umre .Ne politicki nego bioloski i zaista do posljednjeg daha pa cak neko vrijeme(10 godina ) i iz groba je drzao na okupu ovu balkansku bulumentu koja se danas raspada u paramparcad i vratila se za citavi vijek unazad u istorijskom smislu rijeci.
Nije tocno da povijest ide samo napred , pokazalo se to odmah nakon odlaska Tita , to divljastvo taj atavizam , taj prokleti balkanski instinkt entropije i samounistenja .
Koji je tako brzo dosao do izrazaja nakon njegove smrti a ovakvi kakvi sada vladaju bjezali su pred njim kao misevi .
Medjutim mnogo je bilo lakse razbiti Jugoslaviju nego li duh Jugoslovenstva i misljenja sam da ce Jugoslovenska dusa ne samo dugo zivjeti , nego ce de ja vue doprinjeti radjanju jedne nove svijesti da Jugoslovenstvo nikada nije u svojoj sustini razbijeno.
Jer njega ne cini drzava , sistem ,ideologija ili institucije , njega cini ono duhovno.
Ono sto nama ne dostaje pa cak i na ovom portalu jest potreba za cinjenicnim i argumentovanim komentarima ,zdravorazumskom razmjenom misljenja , za govorenjem odnosno pisanjem ali i slusanjem odnosno citanjem .

SF-SN !

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Ja ipak primjećujem da je Tito Ustavom iz 1974. stvorio pravni okvir za raspad SFRJ. Mislim da je trebao znati ako dopustiš samoodređenje do otcijepljenja jednog dana će to završiti u lokvama krvi, republike su postale poludržave. Ali nije ga bilo briga šta će biti poslije njega. Imao je i dobrih poteza ali daleko da je nekakav svetac, samo dobar čoban. Jugu kao državu poštujem i mogla je opstati bez partije i tih ideoloških sranja samo da je bilo pameti. Svugdje su sada marionetske vlasti u banana republikama pa se bojim za mlađe generacije koje su rođene nakon raspada SFRJ da li će ikada doći do toga da naprave ozbiljnu državu a to je moguće samo zajedno. Nove državice su premale da bi igdje bilo ozbiljno shvaćene.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Perune mislim da si naj vise od svih u pravu,dao nam je u ruke napunjen pistolj i nacrrao gdje da pucamo.
Puno prije 80. Tito je izgubio kontrolu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Precjenjujete utjecaj tita. Nije bio toliko svemoćan. U biti nakon brijunske deklaracije njegova moć se svela samo na formalnost i na pojave u javnosti gdje se postavljao kao neprikosnoveni lider. Zapravo je bilo jako puno sukoba unutar struktura vlasti za moć i utjecaj. Još kad se nadodaju maspokovci, porast terorizma od strane imigracije, pa liberalni 68aši, sekcesija itd postajalo je jasnije da se urušava sustav. Za bolje razumjeti trebate vidjeti klanove /skupine/struje koje su se borile za što veći utjecaj.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Perune, stavljaš čovjeku na teret da je ugradio u ustav mogućnost odcjepljenja, pa se zbog toga raspala juga.Tvrdnja za ubiti, da bi onda optužio za ideološka sranja , a svako društvo visokog socijalnog stupnja ima ideologiju, a na toj socijalističkoj ideologiji je i nastala tzv.Juga, to je bilo vezivno sredstvo.Za raspad je upravo kriva nacionalistička ideologija Slo/Hr/Sr strane i utjecaj čiiaške škole ekonomije.Sada sa vremenskim odmakom se zapravo vidi koliko je bio ispred vremena i kako se zapravo odlično nosio sa jačima od sebe, a domačih i stranih neprijatelja nije falilo.I tada je bilo Soroša raznih oblika,Da sada smo svi banana republike, ali za to nije kriv Tito !

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Druze Zukov citam komentare pojedinaca pa mi prvo smijesno Al onda me prodje jeza. Zar je ovo njihovo stvarno misljenje??
Ali evolucija ide dalje. Dok nase balkanske glave lupetaju neki odose dalje…
Sfsn

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Ne znam što se čudite, pa Žukov je boljševik, a boljševička revolucija i Soroš dolaze iz iste kuhinje. I ne mislim da je Žukov ičiji plaćenik, prije je korisna budala. Ovdje ne vrijeđam, samo parafraziram Lenjina.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

s tom analogijom može se navesti da iz iste kuhinje dolaze mladoturska revolucija, prva španjolska republikanska pobuna, mlada bosna, američka revolucija, francuska revolucija, takozvana buđenja naroda i tako dalje…i bio bi u pravu.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Tako je.Izmedju ostalog mladoturska revolucija koje je napravila strašan genocid nad Armenskim kršćanima.Još bih dodao vladajuću Al Saud kraljevsku familiju.Muhammed ibn Abd koji je u 18 stoljecu uspostavio vahabi sektu Al Wahhab, svoje podrijetlo vuce iz turske Donemah zajednice ( kripto Zidovi) ,sto je njegov djed bio, kao i kasnije Mustafa Kemal Ataturk.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

žrec – složio bih se sa tobom.On je korisna budala.Kako je u tim soroševskim nevladinim udrugama mahom puno jugonostalgičarskih antifa i jugounitarista,Žukov se nada da će uz pomoć Soroša opet stvoriti novu,njemu nikad prežaljenu,novu južnoslavensku zajednicu.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

maspokovci….samo domaći komunisti i srpski desničari skupa s unitaristima rabe taj pojam. Valjda im zvuči onako zlokobno, za razliku od Hrvatskog proljeća. Usput, Jole te pregazio ko plitak potok.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

znači ti si ta zakrpa. Čudno da o gaženju piše netko koga redovno repliciraju kad se hvata lokalnih tema. Nego, veliš da su ti isti domaći komunisti i njijovi desničari? Čini se meni da si ti isti poput njih, samo malo našminkan ublehaškim šprehama da je sve to jedna velika zavjera. Žalim, ali nasjeo si na njihovu igru i postao si dio matrice. Teško je vjerovati u zablude, čak i ako se iste ne podudaraju…

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Soroš = boljševik , pa na koju foru si to toga došao???????
Desnica gubi kompas ludilo..

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

E Đorđe sada ga ode u krivo , ako slušaš Pernara neznam što mu možeš naći krivo , a ako ti se lik ne sviđa onda možeš svašta.Dečko javno govori ono što se većina ne osudi jer svi mi imamo neki kredit za otplatiti ,a on je najvažniji, da nam nebi trebao Živi zid.

luni lunovic
Gost
luni lunovic
3 godine prije

samoodredenje do odcjepljenja ali samo uz pristanak ostalih pa prema tome tu smo gdje smo pronadi taj ustav pa ga procitaj 10 puta

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Ajmo opet ispočetka.Republike su po Ustavu iz 1974g. samostalni subjekti svojoim voljom udruženi u zajedničku federaciju koja se sastoji od 6 republika i dvije socijalističke autonomne pokrajine.Taj ustav je stavljen izvan snage nakon što je rukovodstvo SR Srbije,na čelu sa Miloševićem preko jogurt revolucije i ulice nasilno srušila rukovodstva SAP Kosova i SAP Vojvodine,a nakon toga i rukovodstvo SR Crne Gore.To je bio državni udar kojim je Ustav SFRJ iz 1974g. stavljen izvan snage.Ovdje neki još čitaju naopačke i kako im odgovara.I tada nije bilo nikakvih dogovora Franje i Slobe,kad je Srbija izašla sa realizacijom projekta Velike Srbije ,na bazi Memoranduma SANU i uz bezuvjetnu podršku SPC.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Nije bilo nasilnog rušenja, najbliže rušenju su bili mitinzi istine, obračuni preko novina i birokratske pobune. Stoga navedi nekakve žrtve tobože nasilnog rušenja tih vlasti? Pretpostavljam da ni ne znaš da ih je zakinulo jer su SAP-e imale praktički status države, a ne autonomije i da je to trebalo dovesti u red. Ali možda tebi paše da su ih redovno preglasavali jer su ondje umjesto jednog glasa dolazila tri. Memorandum SANU je preuveličana priča o nekakvom nepotpisanom aktu koji čak nije ni uveden kao nešto službeno, ali odlično dođe u svrhu propagande. Priča o velikim srbijama je došla iz istih centara moći o kojima prolijevaš žuć. Vidim da i ti voliš čitati naopačke i pisati kako ti odgovara.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Zvrkonja – Bajke za djecu su još uvijek na drugom katu.Drago mi je da su pokazao tko si.Ne samo da su SAP-e trebalo dovesti u red nego cijelu državu preurediti u skladu sa isključivim interesima Srbije.Ionako su to sve pokatoličeni i islamizirani Srbi pa da se bre napravi moderna federacija po mjeri srpske hegemonije.
Nema to veze sa velikom Srbijom,ma niti slučajno.A ove tvoje njuške ,potpisnika SANU Memoranduma sam gledao svako malo kako drže političke govore o potrebi stvaranja velike Srbije i uspostave granice na liniji Virovitica – Karlovac- Karlobag.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Nego, tko sam? Vidim da su se nekim pobrkali lončići ili je riječ o nekom intelektualnom ispadu iz tvojih nadasve poznatih konstrukcija? Opet ideš u sasvim drugu krajnost. Jer ako dva pokrajinska glasa imaju istu važnost kao republički, onda bi se to trebalo korigirati. Pokrajine trebaju imati statust pokrajina, a ne država. Cilj je svakako bio smanjiti toliku političku moć koju su dobili zloupotrebom ustava i poradi sukoba unutarvladajućih struktura. Ove daljnje gluposti su već šovinizam pa ako bi po tebi onda si se “razotkrio”. Navodim da memorandum je tek imao radnu verziju i da nije imao pravnu moć. To je konstrukcija nacionalista svih boja s ciljem izazivanja nemira među ovc…narodima. Nego, baš me zanima koga si sve gledao da drži političke govore? Nadam se da su među njima buduće zvijezde rijaliti emisija koje su malo ratovale, malo propovijedale, malo politizirale. Ne bi bilo naodmet spomenuti ni domaće intelektualce s pričama o hrvatskom barjaku iznad trebevića, ili da hadeze spominje hrvatsku do zemuna. Vjerojatno si to preskočio jer se ne uklapa u tvoju konstrukciju.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Zvrk, s ovim si se ti outao kao klasični srpski nacionalist. A bio sam uvjeren da si samo Yu-unitarist.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

To je njima klasična krinka jer svaku Jugu smatraju proširenom Srbijom .Svi Srbi u jednu državu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Znači teška srbofobija u priči. Pretpostavljam da si dosta nastradao u ratu pa si izgubio mogućnost pravilnog rasuđivanja. A možda si samo nasjeo na propagandu. Toliko o istini i “istini”.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Jole dao bi ti plus za ovu izjavu ali i ti si samo nacionalist drugog predznaka.Velikani hrvatske Pavelić , Kvaternika ,Boban i društvo.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Počinjete mi se doimati kao ista osoba. Znači tko se ne slaže s vašim kapacitetima je nacionalist ili unitarist. Bojim se da si/ste zatucaniji nego što sam mogao zamisliti. Čak ni članovi skj-a nisu ovako osuđivali temeljem nekakvih pisanja.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

SAP = Socijalistička Autonomna Pokrajina.Autonomna !! Trebalo je srušiti njihovu autonomiju I postaviti Sejdu Bajramovića I Mihalja Kerteša,Miloševićeve marionete da bi se mogli preglasati svi koji se protive velikosrpskoj politici I uvesti izvnredno stanje gdje bi vojska I policija pohapsila rukovodstvo pobunjenih republika.Lažeš koliko si dug i širok.Velikosrpska mitomanija i dalje živi,a bajke za djecu su i dalje na drugom katu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Tko o čemu, lažljivac o mitovima. Autonomija znači proširena regionalna prava UNUTAR savezne države. Ne mogu oni umišljati da su nekakva država i preglasavati ih. Ali jasno, ti ne možeš protiv vlastitih mitova i sad bi bio ljubitelj bivšeg bankara. Mitove širi na progresivnim domoljubnim stranicama gdje uvijek se mogu ubirati plodovi tvojih nadasve intelektualnih priča.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

I dalje lažeš i izmišljaš.SAP-e su bile sustavni dio federacije ,upisane u preambuli Ustava SFRJ.Ne može se poništiti njihova autonomija jer kad ste to napravili,srušili ste Ustav SFRJ.Ti nemaš veze sa mozgom.Ustavna kategorija nije nešto podložno tvojoj slobodnoj interpretaciji ,tvojim željama i zabludama.Smiješan si i tragikomičan kad mi objašnjavaš ono što se ne može objasniti.To što ja ovdje pišem ima pravnu podlogu,za razliku od tebe koji si potpuna truba za ozbiljnu raspravu.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Ja smiješan, pa pogledaj sebe?
Navodiš neke krive zaključke iz vlastitog uma i onda projiciraš na ostale. Sa ostalim uvredama ispadaš totalni blam. Sam su itvrdio što je fakt: SAP su dio federacije i kao takve one nemaju što uzurpirati sebe na federalnu razinu. Znaš i da je Milošević kako je ukinuo autonomiju Kosova i Vojvodine, a on im je zapravo ukinuo prerogative republika koje su SAP uzurpirale. Dakle, ukinuta je njihova samovolja. Nauči razlikovati legitimni cilj od kasnijeg uzurpiranja kada je postavio lojalne kadrove. Možda tebi nije problem što su SAP-e imale pravo glasa kao da su savezna država. Ali to više govori o tebi i tko zaista ispada smiješan.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Sa kim janraspravljam ? Sa likom koji je od malih nogu obolio od velikosrpskog virusa.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

U nedostatku ičeg pametnog ostadoše samo uvrede. Bolje vrati vlastitu providnost koju si zagubio povjerujući u zablude.

Zigi
Gost
Zigi
3 godine prije

Zvrk
“Priča o velikim srbijama je došla iz istih centara moći o kojima prolijevaš žuć. Vidim da i ti voliš čitati naopačke i pisati kako ti odgovara.”
Lipi moj ta priča o velikoj Srbiji je dolazila iz srca Srbije , Beograda i to svaki dan .Bio i vidio na svoje oči.Vojvode su nicale go gljive , nemoj okretati pilu naopačke, Zbog tih srbskih sranja sam proveo godinu dana na prvo crti , i ti sada našo izmišljati novu teoriju zavjere.

igi
Gost
igi
3 godine prije

…soros je produhovljeni tibetanski mudrac koji želi i može uništiti nacionalne države i stvoriti jedan utopijski multi kulti melting pot u kojemu ćemo svi živjeti sretno i zadovoljno bez obzira na boju kože i vjeru…..nacije će nestati i svi ćemo biti jedan narod koji nećemo svojim nepotrebnim nacionalizmom i ksenofobijom maltretirati i tako prezauzeto vodstvo odabranog naroda koji upravlja krvo žilnim tokom ove planete zvanim – lova…ovaj,novac.

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije

Dobar, dobar, ha-ha! A mi cemo biti zadovoljne, sarene ovce sa platama od 200-300 Eura i sluzicemo nase pravedne pastire. Za nagradu sto smo tako fini , oni ce nas musti, klati, derati nam kozu i praviti od nas kobasice. Ipak smo mi po Talmudu dvonozna stoka.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Sorros je antkrist koji je opisan u svetim knjigama i samo nas bog i vjera moze spasit uz pomoc nasih politicara
Amen

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Kume Cigo – Soroš je prije svega filantrop,a svi koji ga mrze su mizantropi.Zamisli kolika je dobrota u tog plemenitog čovjeka da je odlučio staviti 18 milijardi usd na raspolaganju čovječanstvu.Slično kao jedan drugi filantrop Bill Gates,koji je također oslobodio veliki novac za cijepljenje djece u svijetu od zaraznih bolesti i proizvodnju jeftine gmo hrane da nahrani milijune gladnih usta diljem svijeta.Znači ulaganjem u Monsantno ,riješit će čovječanstvo gladi ,a djeca više neće oboljevati od zaraznih bolesti,nego od novih ,za koje su već spremni lijekovi u čiju je proizvodnju naš dragi brat Bill uložio novce.Zamisli kakvi su to ljudine i filantropi,Druže Cigo ja se duboko stidim svega lošeg što sam napisao o Sorošu i molim talmudskog boga da bude milostiv i da mi oprosti na tim zločama.

Cigo
Gost
Cigo
3 godine prije

Imas li dokaze za te navedene stvari?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Cigo a sto ce mu dokazi , takvom mentalnom sklopu dokazi , argumenti , cinjenice i istina , zadnja su rupa na svirali , on bi ti moj druze cigo esencijalna i egzistencijalna pitanja danasnje civilizacije rijesio na ovaj nacin .Sorosa bi zakucao na kriz , u medjuvremenu razvukao sajlu na glavnom trgu te doveo najboljeg plesaca na zici koji bi uveseljavao puk , vjerojatno bi se i pokoji vol okrenuo na raznju , kad bi kirvaj zavrsio sakupio bi trust mozgova a oni bi nakon dugog , dubokog i filozofskog pristupa probemima civilizacije odlucili slijedece :
1.soros vise nije problem , soros je mrtav.
2.Bill Gatesa utamniciti , ukinuti cijepljenje i razmisliti o ukidanju kompletnog zdravstva , sto ce nam to , vise vrijedi jedan popo nego li 10 doktora .
3.ukinuti jeftinu proizvodnju hrane , zabraniti sve osim ciste organske hrane , stanovnici tokija , moskve , londona , berlina , pekinga ….. nek izvole posaditi rajcice na balkonima .
4.svima je poznato da danas djeca masovno umiru od zaraznih bolesti , sto prije izuma
cijepiva protiv istih nije bio slucaj , prljavi bill gates je mucki smislio kako da nam potruje djecu , financira vakcine ali i lijekove koje ce ih lijeciti od vakcina .
Dakle hranom , vakcinama , lijekovima nas truju , svako jutro bill gates napravi vizitu odnosno kontrolu da li je svaki stanovnik planete popio svoju plavu ili crvenu tableticu .
Ima tu jos vjerojatno sjajnih ideja u toj pametnoj glavici , medjutim da ne duljim obrazlozio sam samo par epohalnih ideja , kako mjenjati svijet .

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

ignoriraš problem, a to je još gore nego gubiti u borbi protiv njega. nekim ovcama nedostaje vuna u hladnim danima.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Nakon Loleka i Boleka,koaliciji se pridružio i Smolek.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

A u “partnerski odnos” se priključio oštroumni Jolek.

PeroDD
Gost
PeroDD
3 godine prije

Babic nam samo prepricava Tuđmana i njegove “žute i zelene vragove” što se prodaju za “judine škude”. A Tuđmanu smo se smijali……što ćemo s Babićem

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Još malo o boljševičkom komunizmu,koji je imao isti cilj kao i današnji neoliberalni fašizam.Citat Moše Pijade s prvog
zasjednja AVNOJ-a, Bihać, studeni 1942.- “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova,sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom.Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere..Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira”.
************* Tko je bio Moša Pijade i kojim krugovima je pripadao,nadam se da je svima poznato.Očito da je dolazio sa svojim stavovima iz glavne centrale.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

A tek farmerke iz trsta , nestasica kafe , deterdjenata , prazne police i umiruci ljudi po cestama Jugoslavije , pa par -nepar , pa inflacija , pa nestasice struje , pa totalitarizam , pa kanibalizam , pa diktator , pa jedno 10 tak milijuna pobijenih na golom otoku , pa jedno 10 tak milijuna zivih zazidanih u kovcjem rogu , najvise djevojicica sa pletenicama , pa jasenovac mit o logoru koji je u biti bio odmaraliste , pa dug juge od 2000 milijardi dolara po danasjem kursu , pa truc , mus , srac , ……. Sve ovo napisah jer sam razocaran tvojim nastupima u posljednje vrijeme , kaj nije placa sijela , nema vise mani mani a soros ne da novi kredit?:)

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Izvini Zuki…mit o Jasenovcu?

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Aaaa evo ga sa novim lažima i glupostima. On bi sve izjednačavao pa onda sam sebi skače u usta. Još mi je najjače kad veli “boljševičkom”, a veze nema o čemu piše samo da štrapa.
Ne, ne postoji nikakav dokaz da je spomenuti to naveo niti je to zapisano. Nije čak ni bio u tom gradu tog dana. Ali glavno da se laže. Inače prvo je o tome pisala srpska emigracija jer im je srušen državni poredak, kasnije su pokupili ostali zato jer je bilo pogodno kuditi bivšu državu bez obzira kakve laži pisali…jer sto laži…
Bojim se da si ti jedan od onih koji su pokupili tu laž, umetnuli je u vlastite krive zaključke i stvorili ovu bolesnu konstrukciju koja jedino gladi tvoj/vaš ego. Blago zatucanima, njihovo je kraljevstvo zemaljsko.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

Zvrk, oporavio si se od izdaje Morgana Freemana? Dobro je, ja sam pomislio da si se objesio od tuge. Da nećeš možda ti objašnjavati boljševizam? Ah, nakon što si progledao za Freemana, ako progledaš i za Lenina, to bi te stvarno moglo ubiti. Nema goreg kada u jednom trenutku otkriješ da si čitav život vjerovao u laž.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Kakva izdaja, kakvo rušenje svijeta? Pa on je takav kakav jest. Dotični o kojem pričaš je obični eksponent koji mora govoriti što mu nametnu inače bi mu zašili skandale kakvih jedan drugi njegov kolega o kojem se piše ne bi ni blizu skupio. Ne treba gledat toliko emotivno kad je i on dio igre. U tom kontekstu, zaista nisam iznenađen, ali neću ni da ga kudim radi istog. Čini se meni da tvoja malenkost to gleda emotivno sudeći po pisanju o kojekakvoj “izdaji.” Što se tiče lenjina, ne znam o kakvom ubijanju te pisanje navodi jer i njega je doslovno došlo glave kad je shvatio s kim je radio revoluciju. Bojim se da tvoja malenkost voli vjerovati u te laži jer se uklapaju u čudne konstrukcije koje imaju malo uporišta. Dok god se uklapa, samo se trebaš držat toga i svaku informaciju ukalupit, a ostatak malo istrabunjati pa odbaciti.

Hrvat
Gost
Hrvat
3 godine prije

Zato što je Soroš honvno. Jednostavno.

Maksimilijan
Gost
Maksimilijan
3 godine prije

Čitam komentare i ne verujem… Kako uopšte možete reći Staljin je bio bolji ili Lenjin je bio bolji? To je kao kada bi poredili Pavelića i Miloševića? (Znam da će sad proustaše i pročetnici da se uzjogune i neka će!) Zlo je zlo, bilo ono manje ili više, ono je zlo! I Lenjin i Staljin su napravili ogromne zločine prema sopstvenom narodu i + Poljacima, Mađarima… Ti ljudi su bili antihrišćani i proučite malo kako su prošle crkve pravoslavna i katolička pod Staljinom i Lrnjinom! Koja je razlika između Pavelića i Miloševića, ko je bolji? Pa ni jedan nije bolji! I jedan i drugi su bili poremećeni i pod maskom patriote su napravili teške zločine! Da li znate koliko Hrvata je stradalo od Pavelićevog režima i koliko Srba od Miloševićevog? Ali ne posredno, nego direktno naredbom jednog ili drugog, a o zločinima prema Hrvatima, muslimanima, Jevrejima i Srbima da ne govorimo… Koliko vlada je u Africi propalo zbog Soroša? Ko finansira migrantsku krizu i ko ogromne količine tek odštampanog novca ulaže u sve destruktivne činioce u celoj Evropi i Africi? Djordje Soroš, isto zlo kao i ova četvorica gore!

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Velika je faktografska greška njih izjednačavati. Treba u detalje pregledati odnose prema religiji, prema narodu i prema prirodi. Nema tu da je netko bolji/lošiji već da nema smisla držati se agende kojoj je i to cilj. Dakle, nehotice bi revidirao povijest.

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja
2 godine prije

čim ga sva bijelo svjetska bagra napada znaći da radi nešto dobro

POVEZANE VIJESTI

Izbornik