”Trojanski konj” u ruskoj središnjoj banci. Hoće li se Putin probuditi zbog prijetnje ruskih atlantističkih integracionista?

Ruska rublja
102 komentara

Jučer sam izvijestio da je Anatolij Čubajs, koji je stvorio ruski oligarhijski sustav tijekom Jeljcinovih godina, sustav u kojem su bogatstvo i kapital istjecali iz Rusije, pobjegao iz Rusije. Bio je član Grupe trojice s Latvijcem Aleksejem Kudrinom i šefom središnje banke Nabiullinom. Uvjerili su Putina u ekonomsku politiku koja je ozbiljno oštetila Rusiju ekonomski i ostavila je nespremnom za sankcije Washingtona.

Politika Čubajs-Kudrin-Nabjulina natjerala je Rusiju na zaduživanje od Zapada, bez ikakvog razloga, osim kako bi bila ranjiva na sankcije.

Politika je natjerala Rusiju da podržava valute SAD-a i EU-a na štetu rublje, čime je ruska valuta postala još jedna ranjiva točka zapadnog napada i dala ruski prihod strancima, privatizacijom ruske imovine. Politika je kočila ruski ekonomski razvoj. Iz nepoznatih razloga, Putin je vjerovao ovim čelnicima prozapadnih atlantističkih integracionista koji su gradili brane protiv ruskog ekonomskog razvoja.

Putinova nedavna najava da će od sada “neprijateljske zemlje” (zašto samo neprijateljske zemlje) morati plaćati rusku energiju u rubljama ukazuje da se konačno u Kremlju čuje ekonomist Sergej Glazjev, kojemu je u srcu interes Rusije, a ne interes Washingtona.

To što su ruski izdajice i agenti Washingtona Kudrin i Nabjulina još uvijek na vlasti ukazuje na to da Putin još ima puno toga za naučiti.

Čubajs, Kudrin i Nabjulina su kandidati Washingtona koji će biti postavljeni kao kandidati za predsjednika Rusije, nakon što Putin bude svrgnut. Iako je Čubajs pobjegao, Putin nije poduzeo ništa protiv Kudrina i Nabjuline.

Nabjulina snosi isključivu odgovornost za ruski gubitak deviznih rezervi. Šef središnje banke većinu ruskih rezervi imao je u stranim bankama gdje su ih sankcije lako zaplijenile. Kako je rekao Glazjev, radi se o otvorenoj neskrivenoj izdaji, a Putin je upravo predložio Nabjulinu za ponovno imenovanje!

Povećanje dobi za mirovinu jedna je od njihovih politika koju su prodali Putinu i koja je oslabila njegovu podršku među ruskim narodom.

Možda će se jednog dana Putin probuditi i uhititi Kudrina i Nabjulina zbog veleizdaje. Ako ne, njihova će prisutnost nastaviti poticati više provokacija Washingtona, sve dok ne dovedu nuklearni rat.

Upravo prisutnost atlantističkih integracionista, koji su spremni žrtvovati ruski suverenitet da bi bili dio Zapada, u ruskoj vladi, i njihova zastupljenost u intelektualnim i višim klasama i milijarderskim oligarsima, potiče napore Washingtona da osramoti Rusiju. Ista kampanja demonizacije koja je korištena protiv Donalda Trumpa koristi se i protiv Putina. Washington se nada da će atlantistički integratori srušiti Putina ili uzrokovati njegovo svrgavanje svojom ekonomskom politikom koja slabi rusko gospodarstvo i okreće ljude protiv Putina.

Autor: Dr. Paul Craig Roberts
EkonomijarusijaSredišnja bankavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
102 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Lakše je Paulu, izgleda, Putina nazvati glupim i naivnim, nego reći…pa čekaj malo, možda i nije.
A šta je onda?

Babage
2 godine prije

Izvana uvijek sve izgleda lako i ocito

Detektor
2 godine prije

Apsolutno svi ti “stupovi društva”, ti “renomirani ekonomisti”, “top menadžeri” i “vrhunski stručnjaci” koji se vucaraju i rotiraju po istaknutim pozicijama u nacionalnim insitucijama i međunarodnim organizacijama, ti likovi o kojima “Financial Times” piše hvalospjeve, a kojekave cehovske udruge im dodjeljuju nagrade, svi oni, bez izuzetka su ološ koji u sebi nema ni trunke načela, poštenja ili domoljublja, Sve što te debelo precijenjene propalice gledaju i priznaju su isključivo njihovi osobni interesi i njihov ego. Treba li nama u Hrvatskoj boljih primjera od našmrkanog guvernera HNB ili “vrhunskih ekonomista”, redom bivših visokih dužnosnika poput Rohatinskog, Dalićke, Švaljekice, Jurčića i tolikih drugih štetoćina? Ni ovo troje o kojima se piše u članku nisu ništa drugačiji i bolji. Svi oni redom su samo potrčci i sluge globalne anacionalne kabalističke oligarhije koja iz pozadine povlači konce tih marioneta. Jedini način da se zaštite nacionalni interesi bio bi potpuno s pozicija moći izbaciti te… Čitaj više »

2 godine prije

Situacija postaje zanimljiva. Koliko do juče bio je aktuelan narativ „geopolitika je samo za !d!ote“, „svi su oni isti, Putin je samo cionistički sluga – šalje stotine tona zlata u Britaniju“… i slične nebu!oze. Narativ se praktično preko noći promenio, sada o geopolitičkim pitanjima diskutuje većina koja kao da je zaboravila koliko je napadala one koji su pokušavali da im objasne da su u zabludi dok pomenute nebu!oze zastupa još samo nekoliko fanatika koji mišljenje neće promeniti ni kad ih činjenice udare po glavi – uvek se može naći „alternativno objašnjenje“.   Promena većinskog stava se u velikoj meri poklapa sa odlaskom nekih „gurua fanatizma“ . Sada preporučujem da se stavi prst na čelo i razmisli koliko su uticaj imali ti „influenseri“, kakva bi njihova agenda mogla biti odnosno onih čiji su narativ prihvatili. Takođe razmisliti zašto su odbačene činjenice koje su decenijama potvrđivanje zbog par pretpostavki izgrađenih na osnovu… Čitaj više »

2 godine prije

Margarita Simonjan kaze danas , komentirajući iznenadjenje ruskih bogataša kako im je london oteo imovinu , da je Putin iste upozorio prije 20 godina da će im oteti imovinu koju imaju na zapadu…

Dodatno pripremao se je, to se planiralo mozda i desetljeće , ovi dogadjaji s ukrajinom , reakcija zapada je i više nego očekivana….
Znači neka druga matematika je tu u pitanju ..

Ja mogu samo dodati da je cijenu da Rusiju vrati Rusiji platio prilično jeftino , čak je i na dobitku ..

Max
2 godine prije

Oni će umrijeti od korone.

tihobl
2 godine prije

I mene je to zbunjivalo – zasto se Putin ne rijesi Medvedeva i te ekipe. Umjesto da se rijesi on Medvedeva postavlja da vodi nacionalnu bezbjednost. Wtf? Prije nekoliko mjeseci kad je trazena Elvirina smjena on je odlikuje, a sad jos produzi mandat. Jos cudnije. Valja se vratiti u period do 2011-12. Novine su stalno pisale o problemima u vojsci, o pronevjerama, o aferama, rasulu, da bi kulminacija bila bas tih godina kad su hapseni generali zbog milionskih pronevjera. Pisalo se kako imaju vile i jahte dok vojska gladuje. Naredne dvije godine malo se pisalo uz opsteprihvaceni stav da je vojska u rasulu. A onda su se ti genrali pojavili 2015. u Siriji sa novom opremom i dobro opremljenom vojskom. Stani malo zar oni nisu istjerani zbog pronevjera i upropastavanja voske? Treca stvar: Rogozin, komad budale nalik na Zirinovskog bio je na celu odbrambene industrije. Budzet njegovog ministarstva je bio… Čitaj više »

Gorki šećer
2 godine prije

Pripadnicima okultne oligarhije nije na prvom mjestu domoljublje ili ne daj Bože narod. Kao i svakoj religioznoj osobi i njima je na prvom mjestu njihov bog kojem vjerno služe i prinose žrtve.

tihobl
2 godine prije

Ima jos zbunjujuci momenat: poljaci su izasli sa kartom podjele Ukrajine. Bajden kaze da nema nista protiv ako se kijevski rezim dobrovoljno odrekne nekih teritorija. Rusi kazu da ce braniti cjelovitost Ukrajine i da ce bombardovati napadace.

Polaci predlazu da se namire oni, madjari i moldavci, da RF pripoji Novorusiju, a da ukrima ostane Malorusija. Rusi odgovaraju da ako se nesto bude dijelilo to ce biti podjela Poljske sa germanima.

Orban trazi Zakarpatje kao odstetu za odustajanje od ruskih energenata.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Biden: “Bacit ćemo na vas neutronsku bombu. Sve živo će vam nestati, a sve što je vrijedno će ostati.”
Putin: “Mi ćemo na vas baciti Čubajsa. Sve živo će ostati, a sve dragocjenosti će vam nestati!”

łedeno doba
2 godine prije

“…Chubais was born on 16 June 1955 in the town of Borisov, Belarus, which was then part of the Soviet Union, the son of Raisa Efimovna (Sagal) and Boris Matveyevich Chubais. His father was Russian and his mother was Lithuanian Jewish…”

Kudrin je član WEF-a

a još prije 16 godina mu je kabala davala nagradu:

“..in 2006, Kudrin received the award “Best Finance Minister of a Developing European Country” by the Emerging Markets newspaper, published by the IMF and the World Bank...”

Nabjulina,… bila je stipednistica elitnog američkog sveučilišta Yale

“….In subsequent years, she was also selected for the 2007 Yale World Fellows Program…”

a i nju je “neprijatelj” hvalio na sav glas, kao i Kudrina:

“In 2017, the British magazine The Banker chose Nabiullina as “Central Banker of the Year, Europe”…

The Banker je magazin poznatog kabalinog lista Financial Times, čiji je šef hazar Martin Wolf, član glavnog odobora Bilderberga

tihobl
2 godine prije

Guglajte Золотые вехи России sa stranice Я русский
Ne morate znati ruski, sve je vidljivo iz grafikona. Lenjinovi komunisti i bjelogardejci su maznuli 1000 tona. Trockisti su jos 250 tona. Staljin je za 12 godina sakupio 2650 tona. Nasljednici su raskrcmili (izuzetak su Androppov i pijani Jeljcin koji su nesto malo prikupili). Putin je za 20 godina prikupio 1900 tona.

Zapad baca drvlje i kamenje na Staljina i Putina, a hvali Trockog i Gorbacova. Pogledajte na grafikonu zasto.

Koga zapad hvali bjezite od njega. To je pravilo kojeg se drzim. Stock i jos neki misle da su svi isti, ali nisu. Nebi zapad jedne hvalio, a druge toliko kudio da su svi isti.

Tristan
2 godine prije

Koliko se ovom Robertsu može vjerovati? Navodno je šefica RNB htjela dati otkaz, ali taj nije prihvaćen. To bi po mom značilo da je pod prismotrom, ako ne i nešto drugo.

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Sjećam se jednog intervjua sa Lordom Owen, on je bio najjači u privlačenju Ruskih oligarha i njihova kapitala u Veliku Britaniju. Pitali su ga zar se ne provjerava porijeklo kapitala koji ulazi u VB a on odgovara da je to nebitno, i da je jedino bitno da taj kapital uđe u VB. A na pitanje a što ako oligarsi jednom odluče da vrate kapital u Rusiju on odgovara, tada ćemo odrediti pravila po kojima to neće biti moguće, zaplijeniti ćemo to. A to se eto sada dešava, podmukli Lord Owen je sve unaprijed smislio.

Markk
2 godine prije

Samo da ova akcija Rusije ne bude dogovorena sa WEF-om mladim liderima radi stvaranja krize i igre gladi u evropi i ostatku svijeta. bidenu, putinu i ostalim se zivo j…e za narod koji u konacnici ispasta posljedice ovih akcija. Oni okrivljuju jedni druge i TRAŽE od naroda da trpi.. a narod zarad solidarnosti sa Ukrajinom ili Donjeckom trpi i guta ove možda naštimane price

Alen
2 godine prije

Kad budete saznali tko drzi sve banke na svijetu onda ce vam sve bit jasno.

Awaiting for approva
2 godine prije

Ima sve poluge vlasti u svojim rukama,sam je kriv za svoju propast

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI