Troje poginulih u napadu ukrajinskih dronova na ruski aerodrom

Aerodrom u Rusiji
33 komentara

Ukrajina je gađala aerodrom Engels u ruskoj Saratovskoj oblasti dronom rano u ponedjeljak, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Bespilotnu letjelicu, koja je letjela na maloj visini, oborila je protuzračna obrana baze, ali su trojica vojnika zadobila smrtonosne ozljede od krhotina koje su padale, priopćilo je ministarstvo. Muškarci koji su poginuli bili su tehničko osoblje, a nijedan od zrakoplova stacioniranih na aerodromu nije oštećen u incidentu, navodi se u priopćenju.

Saratovska regija nalazi se duboko u Rusiji, nekih 900 km od područja istočne Ukrajine pod kontrolom Kijeva.

Ukrajina je 5. prosinca pokušala slične napade bespilotnim letjelicama na postrojenje Engels i aerodrom Djagilevo u ruskoj regiji Rjazanj. Prema Ministarstvu obrane, mlazne bespilotne letjelice “sovjetske proizvodnje” korištene u napadima uništila je protuzračna obrana, ali su njihovi ostaci ubili tri pripadnika osoblja i “malo” oštetili dvije letjelice.

U bazama Engels i Djagilevo smješteni su ruski bombarderi dugog dometa koji sudjeluju u udarima na ukrajinske vojne objekte i energetsku infrastrukturu.

AerodromDronoviNapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Meni stvarno nije jasno zašto Putin ne počne postavljati nuklearne bojeve glave na krajnjem istoku Rusije kod Kamčatke gdje tek Beringovo more odvaja ruski teritorij od američke Aljaske.

Čisto da izuzetnima da do znanja da ratne fanfare nisu samo tamo negdje na drugom kraju svijeta i da ih urazumi sa slanjem naoružanja, jer izuzetni misle Ukrima slati i dalekometne rakete nastojeći proširiti rat u Ukrajini i na Rusiju, jer tada bi bilo još više ovakvih incidenata o kojima se piše u članku.

Sir Oliver
1 godina prije

Stalno mislim da iza ovakvih napada po dubini stoje Amerikanci ili Englezi a ne Ukrajinci. E sad pitanje dokle će Rusi još da trpe to očigledno mješanje .

eks
1 godina prije

Stekli su se uslovi da počne upotreba Cirkona i Sarmata.

Herc
1 godina prije

Isti dron kakav je pao u Zagrebu. Ruska vojska PVO je nemarno,aljkavo ukratko pijandure
Ako nema alkohola zbog zabrane ne brini snaće se rujo pa će kod kuće ili na poslu peći rakiju od fermentisanog šećera. marmelade,slatkog sirupa.

Max
1 godina prije

Pa što radi Ruska PZO i ostale službe.

hiber
1 godina prije

Zapravo je stvar jednostavna. Ako jedan ili dva drona mogu letjeti neprimjećeno 800 km Rusija nema protuzračnu obranu, a za AWAKSe nisi ni čuli. S druge strane, ako su dronovi lansirani nedaleko Englsa onda zapravi nema FSB, osim za teroriziranje vlastitog stanovništva i lova onih kojih rat nazovu ratom. Čak ni Putina jos nisu uhvatili.

chichiriba
1 godina prije

Fasisti su pronasli rupu u protuzracnoj. Koriste civilne koridore za putanju drona a civilni avioni nisu opremljeni friend or foe signalima. Vojno vodstvo je vise puta upozoravalo da se civilni promet ogranici/zabrani jos dalje prema istoku, ali to politicki “ne izgleda dobro”. Moje misljenje je da ce to sad promijeniti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI