Trump bombardirao Somaliju

Somalija - djeca
30 komentara

Nakon Sirije i Afganistana, Donald Trump je počeo bombardirati i Somaliju, gdje je aktivna islamistička teroristička skupina Al-Shabab.

Pentagon je potvrdio da je operaciju proveo jučer ujutro, po srednjoeuropskom vremenu, a udari su provedeni “u suradnji s regionalnim partnerima, kao izravan odgovor na djelovanje ove paravojne postrojbe, uključujući nedavne napade skupine na somalske redovne snage”.

Potpomognuti američkim bombarderima, somalijski specijalci su navodno uspjeli uništiti kamp za obuku terorističke skupine, rekao je predsjednik zemlje Mohamed Abdullahi Mohamed. Prema nekim izvorima, ubijeno je najmanje osam militanata.

Napad Al-Shababa na vojnu bazu

Neposredno uoči akcije su teroristi Al-Shababa napali vojnu bazu u somalijskom gradu Bossaso, ubivši najmanje 38 vojnika. Napad je trajao tri sata, nakon čega su militanti počeli gubiti bitku i bili su prisiljeni na povlačenje.

Također u Bossasu, prošli mjesec je Al-Shabab proveo svoj prvi samoubilački napad u kojem je ubio pet ljudi, zaštitara i četiri civila. Napad je potvrdila poluslužbena agencija terorista “Islamske države”, Al-Amaq, koja je prenijela da se je u napadu bobaš samoubojica koristio “eksplozivni prsluk”.

Trumpova borba protiv terorizma

Odluka Trumpa da bombardirati ISIL u Somaliji i navodno slanje američkih specijalaca da pomognu filipinskim snagama u gradu Marawi, čije su dijelove zauzeli militanti “Islamske države”, službeno je dio “nove strategije” Donalda Trumpa, koji kani bombardirati teroriste i ne dati im priliku za bijeg.

To je u stvari “razrađeni plan” kojeg je najavio tijekom svog inauguracijskog govora u Bijeloj kući.

Mi ćemo zbrisati terorizam s lica zemlje“, rekao je tada Trump.

Međutim, ovi napadi, baš kao što je bio slučaj s Obaminom administracijom, uzrokuju brojne civilne žrtve. Samo u ožujku ove godine je potvrđena smrt 332 civila, koji su stradali u američkim zračnim udarima u borbi protiv kalifata.

NapadSomalija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
6 godine prije

Kramp je dizajniran da bude najkrvaviji cionistički predsjednik u povijesti ukradene zemlje indijancima.

jale
6 godine prije

Da kinezi nisu izmislili barut Kramp bi sada heklao goblene? Karmpuze, zahvali se kinezima što si od malo poznatog tatinog sinčića i vlasnika licence Miss Universe postao potencijalni monstrum broj 1 na planeti.

gostgost
6 godine prije

glupo je i pomislit da americka politika vodi borbu protiv necega sto je ona sama stvorila osim u momentu kada im izmaknu kontroli kao sad u slucaju al shababa a sto se tice trumpa evidentno je da je on doveden na vlast od globalisticke frakcije mimo volje vrha globalisticke strukture mozemo reci da je to bio vojni puc unutar vladara svijeta koji je i sad u tijeku i to ce trajati ne mislim da kao subaru da je trump dizajniran da bude to sto on kaze ali ako frakcija izgubi bitku moguce je da to postane nama preostaje da se nadamo jer da je klintonica pobijedila stvar bi bila jasna

Jupiter
6 godine prije

Treba tuci teroriste! Bojim se da će stati kad naiđe na finansijere terorizma.

Bobi
6 godine prije

Za godinu dana u kina stiže nastavak filma “Blachawk down”

stefan
6 godine prije

GHOST ništa se bitnije nebi desilo ni da je KILARY pobijedila. U stvari ni jedno od njih dvoje nije pobijedilo nego je trapavi odabran. Vjerujem da si čitao o onoj djevojci iz US koja je dešifrilala porodično stablo u kojem su svi predsjednici amerike u rodu pa tako kilary i trapavi. Oni sada gupe kompas i prave greške jer znaju da je kraj blizu .Postoje strukture koje misle da su manje okrvavili ruke pa se pokušavaju izvući i postoje oni koji ne priznaju poraz i svim sredstvima stvaraju još veći kaos .U Velikoj krvi bi mogli završiti US a ja se nada da če to nas što manje dotaći . mada ne bezbolno

stefan
6 godine prije

Znate li vi koliko oni potomaka imaju i da su u krvnom srodstvu a da nitko o tome pojma nema

fopa
6 godine prije

@ stefan – Da je Clinton Hillary pobjedila danas bi govorili i pripremali se za treci svj. rat.
Od kad je Trump pobjedio nitko vise ne govori o nuklearnom ratu.
Meni to puno znaci.

Ako vi svi ne mozete ovo primjetiti onda za vas nije geopolitika nego – masoni, vanzemaljci, globalisti , cetnici, ustase i partizani i sukob civilizacija…pa i vjetrenjace……

Trump je drugaciji, uzmite u obzir da je na njega veliki pritisak od americkog establishmenta s svrhom da plese kako oni sviraju.

Vidjet cemo, hoce li oni njega promjeniti ili ce on promjeniti sistem
Osobno vjerujem da ce ga sistem slomiti, eto naginjem na pesimiste.

Ja vam mogu reci da ga Britanci mrzu, a kad ga Britanci mrzu onda ima nade i za nas koji smo Slaveni, ili koji smo bili nekad Slaveni a danas smo dog’s shit.

stefan
6 godine prije

fopa- ode ti u teorije zavjera .pusti rat u ex yu. Stvarno misliš da je Hilary toliko moćna da pokrene svjetski rat a Tramp se bori za svjetski mir.

stefano
6 godine prije

E fopa a tko danas želi eskalaciju sukoba sa rusijom. Svašta je tramp govorio u kampanji pa i to da više neće oni biti svjetski policajci i proizvoditi obojene revolucije. Sam ti naslov kaže kako je tramp bombardirao somaliju ali ipak ne želi sukob sa rusijom. To što je zbog bomberdiranja somalije do sada bilo 330 ljudi kao kolateralne žrtve koga je to briga

Marija
6 godine prije

Koliko civila je stradalo u EU pa ni niti rat. Sa đihadistima se samo tako može. Žal

Guest
6 godine prije

Borba protiv terorizma? Ma ovo je borba za vlasnike korporacija koje profitiraju bombardiranjem, i ne nisu samo proizvodjaci oruzja!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI