fbpx

Trump čisti Pentagon – Otišli vodeći savjetnici iz odbora za obrambenu politiku

Donald Trump - Capitol Hill

Mnogi vodeći demokrati kao i mediji u Americi postavljaju pitanje  zašto je Trumpova administracija čekala do posljednjih mjeseci da uzdrma utjecajnu skupinu vanjskih stručnjaka koji savjetuju najviše čelnike Pentagona. Izgleda svima jasno osim njima!

Američki predsjednik Donald Trump i tadašnji ministar obrane Jim Mattis ulaze u Pentagon na sastanak s vojnim čelnicima u Arlingtonu u državi Virginia, 18. siječnja 2018.

Nekoliko članova najvišeg saveznog savjetodavnog Odbora američkog Ministarstva obrane iznenada je izbačeno, reklo  je više američkih dužnosnika Foreign Policyu , u onome što se čini rastankom  „odlazeće“ Trumpove administracije i raspadom vanjskopolitičke organizacije.

Direktivom, koju je Pentagonov kontakt s Bijelom kućom, Joshua Whitehouse, poslala u srijedu popodne, uklanja se 11 visokih savjetnika iz Odbora za obrambenu politiku, uključujući bivše državne tajnike Henryja Kissingera i Madeleine Albright, zatim umirovljeni admiral Gary Roughead, koji je služio kao šef pomorskih operacija,  potom članica Odbora za obavještajne poslove House-a, Jane Harman.  Smijenit će se i Rudy De Leon, bivši glavni operativni službenik Pentagona kojega je tadašnji ministar obrane James Mattis smatrao čovjekom s političkom ulogom na visokoj razini.

U današnjem popisu odbora, koji je na snazi, također su na odlasku bivši čelnik  u Odboru,  Eric Cantor  kao i David McCormick, bivši podtajnik Ministarstva financija za vrijeme administracije Georgea W. Busha. Oboje je u Odbor imenovao Mattis 2017.

Također su smijenjeni Jamie Gorelick, zamjenik državnog odvjetnika Clintonove administracije,  Robert Joseph, glavni američki nuklearni pregovarač koji je uvjerio Libiju da odustane od oružja za masovno uništenje, bivši Bushov zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost  JD Crouch II, kao i Franklin Miller, bivši najviši dužnosnik obrane.

Ova se priča temelji na intervjuima s trojicom sadašnjih i bivših dužnosnika. U izjavi kasno u četvrtak Ministarstvo obrane potvrdilo je odluku. “Kao dio dugo razmatranih promjena, možemo potvrditi da je smijenjeno nekoliko članova Odbora za obrambenu politiku”, rekao je dužnosnik  iz Ministarstva obrane.

„Iznimno smo zahvalni na njihovoj predanoj službi, predanosti i doprinosu našoj nacionalnoj sigurnosti. Buduće najave za nove članove Odbora bit će objavljene uskoro. “

 Odbor, koji nadgleda najviši politički dužnosnik Pentagona, podtajnik obrane za politiku, služi kao vrsta interne poveznice, kontakta za najviše vojne dužnosnike, pružajući savjete o   obrambenoj politici. Odbor za obrambenu politiku uključuje bivše vrhunske vojne dužnosnike,  državne tajnike, članove Kongresa i druge visoke diplomate i stručnjake za vanjsku politiku.

Dužnosnici su rekli da je Trumpova administracija već duže pokušala  izmjeniti dio Odbora s članovima  koji se smatraju lojalnima predsjedniku  ali je to tek postalo moguće   nakon nedavno smijenjenog ministra obrane Marka Espera i vršitelja dužnosti podtajnika obrane za politiku Jamesa Andersona, koji su nastojali  zadržati Odbor u istom sastavu  kako bi se omogućio „kontinuitet“  politike.  I Esper i Anderson smijenjeni su  početkom ovog mjeseca u čistki dužnosnika Pentagona.

Bijela kuća pokušala je u Odbor imenovati Scotta O’Gradyja, bivšeg pilota ratnog zrakoplovstva srušenog nad Bosnom, kako bi ga pripremila za nominaciju za čelno mjesto u Pentagonu, kao i bivšeg predsjednika parlamenta Newta Gingricha, bliskog saveznika predsjednika Donalda Trumpa. Administracija je također stavila veto dodajući umirovljenog admirala Erica Olsona, bivšeg šefa američkog Zapovjedništva za specijalne operacije i bivšu državnu tajnicu Condoleezzu Rice, kao i Gordona Englanda, bivšeg zamjenika ministra obrane za vrijeme Busheve administracije, zbog percepcije protiv Trumpa.

“Ako se prema njima tako ponašaju, tko će onda htjeti volontirati?”- izjavio je bivši visoki dužnosnik Trumpove administracije, govoreći pod uvjetom da ostane anoniman, navodi  Foreign Policy.

Iako Odbor nema opipljivu ulogu unutar Pentagona u procesu donošenja politika, on rutinski savjetuje više vojno vodstvo o nekim glavnim strateškim prijetnjama nacionalne sigurnosti s kojima se suočavaju Sjedinjene Države. Odbor je sazvan u listopadu za povjerljive rasprave o formuliranju dugoročne strategije prema Kini i odvraćanju od  svemirskog programa, navodi se u obavijesti iz Federalnog registra. Sastanak je uključivao brifinge iz CIA-e, Pentagonovog ureda za procjenu mreže i drugih visokih dužnosnika Pentagonove politike.

Sastav Odbora suočio  se s komentarima  nekih republikanskih vanjskopolitičkih analitičara, koji kažu da trenutni članovi ne odražavaju točno stavove administracije, uključujući njezine tvrdokorne stavove prema Kini, kao što je Washington Times izvijestio u listopadu.

S obzirom na kritike, nije jasno  zašto je Bijela kuća pričekala posljednje mjesece Trumpovog mandata u Ovalnom uredu kako bi unijela promjene u Odbor za obrambenu politiku.

Napomena: vrlo je jasno zašto.

 Neki članovi odbora, uključujući Roughead, Albright i Harman,  imenovani  su u Odbor tijekom Obamine administracije 2011. godine.

Potez slijedi nakon nedavne odluke Whitehousea, časnice za vezu, da započne provjeru nepolitičkih stručnjaka i zaposlenika obzirom da je u prošlosti  postala praksa imenovanja samo političkih istomišljenike, točnije politička imenovanja.

Što će se sve dogoditi do 14. prosinca 2020. tek ćemo vidjeti. No prije održana tiskovna konferencija predsjednika Donalda Trumpa mnogo govori, za one koji znaju.

IZVOR:

https://foreignpolicy.com/2020/11/25/pentagon-purges-leading-advisors-from-defense-policy-board/ by JACK DETSCH ROBBIE GRAMER

https://www.washingtonexaminer.com/news/trump-says-it-will-be-very-hard-to-concede-if-electoral-college-declares-biden-winner by Mica Soellner, Breaking News Reporter , 26. studenoga 2020. 18:39

4.4 20 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
84 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Žvuž
Gost
Žvuž
1 mjesec prije

Odbrojavanje je u tijeku. Bit će veselo. Trump je jučer twitnuo da će Biden morati dokazati tih 80 000 000 glasova ako želi u Bijelu kuću, u suprotnom neće iđe. Sidney Powel nije dio Trumpovog pravnog tima, ona zastupa birače i neovisno o Trumpovom timu gura priču s Dominionom i vanjskom agresijom na SAD. Powel je jedna od rijetkih koja je ovlaštena voditi procese pred vojnim sudovima, vjerojatno pravo koje joj je ostalo otkad je bila državna tužiteljica. Kockice se zanimljivo slažu.

Arma
Gost
Arma
1 mjesec prije
Reply to  Žvuž

+

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije
Reply to  Žvuž

Svaki slijepac vidi da su sa ovim multimedijskim kovidom u svijetu i izborima u USA svi bigtechovi, fondacije, farmaceutske i medijske korporacije nabijanjem maski, cenzurom i otvorenom prevarom skinuli sebi gaće i naguzili mu se. Trumpu. Baš svi. Kojemu je dovoljno samo postupati po slovu zakona jer nema zakona kojeg prekršili nisu. To vide i slijepi i gluhi, samo ne oni bez mozga.

Šta je iza kulisa ovoga igrokaza i čiji je on interesni igrač zapravo se samo može nagađati. Iako mora se priznati da za lika iz proročanskih crtanih Simpsona djeluje iznenađujuće smireno i odmjereno. Kao netko tko zna što radi i netko tko bi mogao srušiti prvi domino za kojim će onda popadati svi factcheckeri i faktografi po svijetu i oni koji stoje iza njih i ove plitke, prozirne multimedijsko-farmaceutske profiterske prevare.
Sve je to ipak u domeni: Što se babi tilo to joj se i snilo.

U svakom slučaju pokazat će se vrlo brzo kome će ovo biti dugih 10 godina. Zamaskiranoj cijepljenoj zastrašivanoj populaciji koja hodi po planeti distancirana od sebe same ili big tech farmaceutsko medijskim političkim agendarima po suđenjima koja će trajati bar desetljeće. Do ostvarenja agende 2030. Nama ili njima.

Prije duhovne obnove kolektivne svijesti populacije mora doć do njene duhovne katastrofe koja se odvija već dugo i bliži se kraju.

Sretno svima.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Pametan ste Vi prorok .
Danas u 20 05 na hrt odličan dokumentarac Zemlja…vezano za kolektivnu svijest.

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Budaletina samo, kao i sve druge.
Samo sa otvorenim očima i slobodnim duhom.

Tina
Gost
Tina
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Nažaost, još puno ljudi nije svjesno što se događa..

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije
Reply to  Tina

Jedan slijepi čovjek pitao me je: “Što je to zeleno?” Kako ćete objasniti što je zelena boja nekome tko je rođen slijep? Upotrijebite analogiju. Rekao sam mu: “Zelena boja je kao lagana glazba.” “A-ha, kao lagana glazba”, reče. “Da”, kažem, “Nešto kao lagana glazba.” Drugi slijepi čovjek upitao me je isto: “Što je to zelena boja?” Kažem mu da je to nešto kao mekani saten, vrlo mekan i nježan na dodir. I drugi dan ugledao sam tu dvojicu kako jedan drugome razbijaju boce na glavi. Jedan je vikao: “Lagana je kao glazba”, a drugi: “Mekana je kao saten.” I tako to ide. Nijedan od njih dvojice nije znao o čemu govori, jer da su znali začepili bi.
Fanatizam je takvo zlo. I veće, jer jednoga dana, na primjer, jedan od te dvojice progleda, pa sjedne u vrt i gleda oko sebe. I kažete mu: “Sada znate što je to zelena boja.” I on vam odgovori: “Da. Baš sam je jutros malo slušao!”

Iz Svjesnosti

Zsphere
Gost
Zsphere
1 mjesec prije
Reply to  Tina

Nema to veze, tako je kako je. Prije 50 godina nije bio svjestan doslovno gotovo niko. Prije pola godine je bilo svjesno mozda 0.001 % a sada vec mozemo reci da je svjesno mozda 1%. Progres je ogroman i to znaju ovi losi momci pa nam zamagle nebo da nam dodje manje svjetla ali progres ne mogu zaustaviti. Tako da osmijeh na lice i primajte i dijelite svjetlo.

Mr.Coffee
Gost
Mr.Coffee
1 mjesec prije
Reply to  Žvuž

Glup si.

Blu trabant
Gost
Blu trabant
1 mjesec prije
Reply to  Mr.Coffee

To bas ima tezinu kad napise ameba poput tebe

mars
Gost
mars
1 mjesec prije
Reply to  Žvuž

Mozda Tramp priprema teren za vojni drzavni udar ako sve pravne i politicke mogucnosti ne uspiju osigurati njegov ostanak u Bijeloj Kuci? Ne znam, samo dajem vlastito misljenje, s obzirom na ogroman ulog koji je na stolu.

Vedran V.
Gost
Vedran V.
1 mjesec prije

STRAVA:
jučer čitam javio se neki moron koji radi u bolnici i rekao sljedeće:
da su svi oni koji se odbiju cijepiti bio-teroristi pa dokle seže ljudska glupost, zloća i zloba. Mislim da niti jedna država nema ovoliko izdajnika koliko Hrvatska.
Do kada narod to misli torerirati?

r111thgvdr1452žggg
Gost
r111thgvdr1452žggg
1 mjesec prije
Reply to  Vedran V.

vedrane…čitaš…gdje se to u goveđim medijima može pročitati istina?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Vedran V.

Najavio sam da ce nas tako zvati jos prije pola godine ali su me svi redom castili minusima, govorili mi da sam kukavica, pesimist i kojesta…

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije

znaš li gdje je danas skup u ST

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije

Na Matejušci,na zidiću ili klupi ispred Fife.Obavezno u svaku ruku po jednu pivusu.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Tko tebe pita, alkosu?

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije

Znaš li ti ko je alkos,onaj tko pije vise od svog doktora!

Žvuž
Gost
Žvuž
1 mjesec prije
Reply to  Vedran V.

Pa to će im i biti strategija, da te tvoji bližnji prisile. Sve se vidi iz aviona, propaganda je u punom zamahu, pripremaju teren za neobavezno ali obavezno cijepljenje.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Vedran V.

ima, ima, nema bolje nego narodom na narod;)

Walldorf
Gost
Walldorf
1 mjesec prije
Reply to  Vedran V.

@Vedran V Izdajnika je oduvek bilo.Svuda.Ključno je to,da su takve ljige uvek bile prikrivene.Delovale iz potaje,tiho,ubitačno i otrovno.Danas više nije tako.Danas su veleizdajnici na vrhovnim položajima i službama.I to je bolno očito.Tako je u Hrvatskoj,Srbiji i Sloveniji.Njihov je cilj jasan.Proterati mlade,pristojne,obrazovane,sposobne i stvoriti države starih,isluženih.Bez snage i volje za otporom.Zato bih te zamolio da za sve navedeno ne kriviš narod.Ni hrvatski,ni srpski ni slovenački.Narodu treba rodoljubiva elita.Bez takve elite,narod je obezglavljen i samo može očekivati mrvice sa stola veleizdajnika.Navedeni narodi su i najveće žrtve.S’toga,ja narode ne krivim,već sa njima saosećam.Do trenutka kada bi se,nekim čudom,medju Hrvatima,Srbima i Slovencima pojavili hrabri ljudi poput Viktora Orbana.Kao i čelnici zemalja članica “Višegradske grupe”.Neka je Bog uz sve nas u ova prelomna vremena.S’poštovanjem,svako dobro želim.

Istina
Gost
Istina
1 mjesec prije

“uključujući bivše državne tajnike Henryja Kissingera i Madeleine Albright”…
Trump je znječio zmijinu glavu.
Henry K. = ZLO. Veliko zlo.

Netko
Gost
Netko
1 mjesec prije
Reply to  Istina

Sanjam da dođe dan kada će Henry i Madeleine visjeti sa stabla na nekom bulevaru.

Komunjara
Gost
Komunjara
1 mjesec prije
Reply to  Netko

Ufff kako bi im rado izmaknuo stolicu….i onda u prvom bircu trgnuo vlahovac dok svira Azra

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Istina

Da, zamjenit ce ih mladim akandelima…

mike
Gost
mike
1 mjesec prije

Emiliano druže i njih ćemo obesiti 😁

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  mike

Tesko jer moras prvo pregazit pola familije, kumova, skolskih, komsija, poznanika itd. da bi se docepao onih na vrhu jer oko mene pola njih veruje u struku a mene iako mi to nesmiju reci u lice smatraju me antivaxerom!

mike
Gost
mike
1 mjesec prije

sve si u pravu druže.. i sam sam do nedavno bio ovca… i dalje sam… počeo sam se buditi… vidim nepravdu i zlo koje se događa.. pokušavam bližnjima preneti to što sam do sada uvideo…i to je borba protiv vetrenjaca… jedino sam uspeo svoju suprugu trzniti jer stalno igram na kartu dece pa onda lakše progleda…ali mišljenja sam da što nas jače stisnu to ćemo brže progledati i možda nešto napraviti… jaka je njihova obmana…

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije

ha, izgleda kao da smo mi uljezi u ovom drustvu – zlo & naopako;)

rimtutituki
Gost
rimtutituki
1 mjesec prije
Reply to  Istina

Henry Kissmyassinger
Napokon neki koraci koji obečavaju…

RoPe
Gost
RoPe
1 mjesec prije

Ovaj kao da se sprema za ozbiljno djelovanje.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  RoPe

Da, citav mandat nije mu bio dosta da se obracuna barem s jednim od vodecih kabalista i evo sad ce, samo sto nije…

Žvuž
Gost
Žvuž
1 mjesec prije

Bojim se da uopće ne razumiješ okolnosti u kojima je on djelovao kao predsjednik. Pa njega 90% visokorangiranih republikanaca (deepstateovci) smatraju neprijateljem. Mi ćemo zapravo tek u sljedećih nekoliko tjedana vidjeti šta je on napravio u obračunu s kabalistima.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Žvuž

Aha, dok budemo gledali kako se oko nas “gase” oni koji prvi prihvate njegove varp speed boce…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Hdz/Sdp, Milanovic/Plenkovic, demokrati/rep. Biden/Trump svi skupa ko keceri u ringu, samo glumataju i drvlje/kamenje jedan po drugome ali niko nesme da dirne u banke i svi do jednog za BOCU💉

Žvuž
Gost
Žvuž
1 mjesec prije

Ja vidio Trumpa na svoje oči i čuo na svoje uši kako govori da cjepivo stiže, ali da je on uvjeren da će se covid pobijediti i bez njega.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Žvuž

Imas video u kojem Trump zali sto gradonacelnik NY ne zeli vakcinu za svoje sugradane i u nastavku govora izrazava nadu kako ce promjeniti misljenje jer i NY zasluzuju svoju porciju💉

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije

To je na zalost tacno.
Medjutim – moramo ipak uzeti par cinjenica u obzir:

  1. svaki “demokratski izbori” su oduvijek bili – totalna prevara (a to su jasno objasnili sami cionisti u onim “Protokolima…)
  2. ovi americki “izbori” su definitivno najveca prevara koju je Svijet mogao gledati – ali ne preko totalno kontrolisanih cionistickih i tzv “drzavnih” medija… naime, tu je u igri nevidjena cenzura i laganje…
  3. prakticno cjelokupni tzv “drzavni aparat” SAD kao i ostalih banana-drzava jeste pod totalnom stegom Cionistickih manijaka (Rotschild/Rockfeller) a mi samo gledamo njihove minione poput Sorosa, Kill Bila, Bergulija ili Ksingera – kako cestitaju “president elect” Bidenu – na “pobjedi”… Prakticno je nemoguce pronaci sudiju u SAD koji ce reci – hallloooo, ovo nisu “izbori” nego obicno primitivno pljackanje glasova i prevara…
  4. za vakcine (“bocu”) – su svi “predsjednici” i tzv “drzave” svijeta… (ukljucujuci i Putina)… Zrtve smo zlocinackog sudjelovanja Rockfellerovog tzv “WHO” kao i njegove pseudo-nauke, kontra cjelokupne populacije ljudi na Svijetu… Lazi i teror suzbijanja i gusenja svake informacije koja nije u prilog “spasonosnim vakcinama”…
  5. ogromna vecina (zaglupljenog) stanovnistva kao i “vehabija” pseudo-nauke, samo cekaju na te “spasonosne vakcine” …
  6. ne smijemo zaboraviti da je Trump – vec odavno pricao sa Kennedy Jr koji je totalni protivnik vakcina (mada kaze da nije) i da je o tome obavijestio Rockfellerovog operativca i zlocinca (eugenicara) – Kill Bila.
  7. Sam Kill Bill je potvrdio da ga je Trump pitao “da li su vakcine stetne, te da razmislja nakon razgovora sa Kennedyjem da pokrene istragu”… Kill Bill je tada nadobudno tvrdio da je Trumpu “savjetovao” (prijetio?) – “nemoj niti pokusati takvo sto…?”

E sada zamisli Trumpa, koji se bukvalno bori za opstanak (a mozda i zivot) – da izadje i kaze: “… ljudi sve je ovo ogromna prevara…”
Mozda nisi citao Platonovu pecinu…?
Ako jesi – onda ti je jasno sta se desilo sa onim “glasnikom” koji je donio vijest da postoji puno ljepsi zivot – izvan pecine?
Ako nisi – predlazem ti da procitas tu pricicu… Odlicna je 😉

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Nisam citao,no nema vise ni potrebe ili ce me Trump spasit ili cu u vecna lovista medu istrebljene indijance.
1. Izbori jesu namjesteni i o tome lupetaju na sve strane kako bi izazvali narod na ulice da se potamane.
2.Nakon toga ce prezivjele razoruzat za njihovo dobro da se ne ubijaju i zatim tako razoruzane s lakocom prisilno cjepiti…
3.Vjerovati da ce sirotinju spasavati ostarijeli milijarder ili da ce uopce zapocinjati bilo kakvu bitku u kojoj bi stvarno mogao stradati (a ne neki igrokaz, videoclip u stilu NASAe) je ravno ocekivanjima da citav tjedan dobijas na lotu a zatim u subotu gremia i u nedjelju oscara.
4. zaboravljas da je vec jednom pobjedio pa nije nista napravio ali eto sad ce ako pobjedi…
Jos nisam cuo politicara koji je perticipirao na vlasti da drugcije govori…

Istražuj
Member
Istražuj
1 mjesec prije

“…
4. zaboravljas da je vec jednom pobjedio pa nije nista napravio ali eto sad ce ako pobjedi… Jos nisam cuo politicara koji je perticipirao na vlasti da drugcije govori…”

Ma nisam zaboravio.
Medjutim do “pLandemije” nisam niti mogao pojmiti – kolika je mocvara…

Licno, ne mogu objasniti ovakvu smijesnu i prozirno primitivnu pljacku glasova…Vidim da je bukvalno sva mocvara (iz “korone”) – kontra Trumpa.
Da li je samo igrokaz?
Pa mozda, ali je ne vidim logiku…
Znam za ovu tvoju potencijalnu “soluciju” iz tacke 1 i 2.
Cak sam je spomenuo danas.
Mozda je i to, ali evo zasto mislim da je to malo teze…

  1. previse je ljudi naoruzano (i to poprilicno)…
  2. previse je ljudi u vojsci i policiji – koji su za Trumpa. Dakle siguran sam da takvi nece razuruzavati “Trumpovce”… Prije ce doci do raspada zemlje.

“Platonova pecina” zanimljiva prica…
Grupa ljudi zivi u pecini – “od uvijek”… jedino sto vide je odsjaj vatre iza njih – na jednom od zidava i sjenke ljudi koji idu i nasto nose… I to im je cijeli svijet i poimanje.
Jedan od njih odluci da ispita one sjene.
Izadje napolje i vidi da ljudi zive u prekrasnoj prirodi, da je napolju sunce i zeleno prostranstvo …
Vrati se nazad – da priopci sretnu Informaciu ovima sto su cijeli zivot u pecini i ne znaju za drugo…
Kad ih pocne ubjedjivat da podju sa njim u tu ljepotu koja im je pred noso – ubiju ga, jer im “kvari koncepciju”…

Diego
Gost
Diego
1 mjesec prije

Tako je.Priznajem da sam u slučaju Trampa bio ovca i verovao da se otrgao od zlikovaca i da je spreman na borbu.Jako naivno.I on je kao i svi glumac na daljinskom upravljaču.I nije se pre 4 godine dogodilo nikakvo iznenađenje.Jednostavno postavljen je od strane zlikovaca sa razlogom.Kojim tačno,ne znam,ali da se njima desi greška i iznenađenje,to nema šanse.I tada je bila naredba Hilari da mora odmah da prizna.I sada je sve ovo njihova igra.
Pa njemu su ćerka i zet Habad Lubowitz.Preko njih mu zavrću ruke kad požele.Nemoj da smo naivni i da verujemo u bajke.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Diego

Cestitam na hrabrosti, malo je ovdije onih koji priznaju da su bili u krivu…

4r4tt1thgvdr1452žggg
Gost
4r4tt1thgvdr1452žggg
1 mjesec prije

danas u podne prosvjedi na trgovima većih geadova u hr…uredništvo,naravno,spava. mislim da je vama netko žešće zaprijetio.ako ste i dobili kazne nevidim nigdje žiro da se prikupe sredstva?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Stvarno?
Eto prvo slovo!
Gdje se moze pronaci?
Na GABu?
Sto su zahtijevi?

Žvuž
Gost
Žvuž
1 mjesec prije

Nemoj se ljutiti, ali ovako navrat-nanos organizirani prosvjedi bez prave pripreme su samo voda na mlin tiranima, osim ako ne mislite biti krajnje nasilni, tu bi onda moglo biti svašta jer je potpuno nepredvidivo šta bi iskra mogla raspaliti, no nadam se da to nije (još uvijek) scenarij. Mora se biti svjestan da smo u totalnoj, neviđenoj medijskoj blokadi i manipulaciji i da ovaj rat treba voditi mudro. Na žalost velika većina ovaca će guštati kada vas policija rastjera, a hoće. Vi ćete biti bad guys, oni će biti good guys i bit će to samo još jedan korak prema tiraniji koji nije trebao doći tako brzo. Čak ima smisla teza, kada bismo gledali qui bono, da ove prosvjede iza žita zapravo organizira režim.

L. R.
Admin
Famed Member
1 mjesec prije

Poštovani,

Logično je dva puta objavilo i najavilo ove prosvjede, ali vi to ne vidite, jer niste na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=logicno.ba&set=a.241223662957894

https://www.facebook.com/logicno.ba/photos/a.241223662957894/1106236543123264

Lp

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  L. R.

Postovano urednistvo, nitko ko je protiv ove lazi vise nemoze biti na facebooku a da ga ne blokiraju, shadow banaju, obrisu itd. tak da neznamo…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  L. R.

Bogami ste se ubili od najavljivanja. Dva kao fol plakatića na kojima osim datuma i vremena ne piše baš ništa sakrivena u galeriji s memeima na vašoj fejsbuk stranici. Koliko ljudi uopće zna za tu vašu fejsbuk stranicu?

O kojim se to gradovima radi? Tko je organizator? I kako je taj organizator uopće i pomislio da će na ovakav konspirativan način organizirati prosvjed?

L. R.
Admin
Famed Member
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Poštovani,

Objavili smo što smo našli na stranicama organizatora.

Izmišljanjem informacija se ne bavimo.

Ako želite čitati mainstream “bajke”, portal Logično nije za vas.

Lp

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  L. R.

Poštovani

Hvala na diskretnoj preporuci da se gubim s portala koji nije za mene. Počinjem i ja po tome razmišljati.

No to više nije ni važno. Ali čisto za informaciju svim čitateljima portala, zašto ste te najave zakopali u galeriji na fejsbuk stranici za koju skoro nitko ne zna, a niste objavili ovdje na samom portalu gdje ipak ima znatno više publike?

Objavili smo što smo našli na stranicama organizatora.

I zar se zaista vaše novinarstvo svodi samo na to što nađete na internetu? Mislim, niste li mogli nekako stupiti u kontakt s organizatorima pa od njih dobiti malo više informacija? Ili se ni time ne bavite?

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 mjesec prije

Meni se isto čini da im je neko zaprijetio. Poprilično su se ušutili u vezi prosvjeda u zadnje vrijeme.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Mölltaler

Kuka i Moltaler, to je normalno i ljudski.
Pogledajte samo kako je Assange prosao!
Nitko to od njih ne zeli, a i zasto bi?
Pogotovo sto je narod nezahvalan i nista ne cjeni a kamoli da ustane i kasnije takve ljude izvuce iz gova*a…
Meni je logicno da ce se ubuduce pisati o plocicama, zavijesama, kako je neki asteroid tik promasio zemlju, o planovima NASAe, o gacicama starleta, tko je sto povecao na tijelu, tko se napio u realityu i sl.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

narod? Pa narod bi ih prvi prozvao da su neprijatelji, narod, onaj koji glasa za ovakvu vlast, koji narod ?

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Trebao je davno, sve sve službe i ministarsva, al opet bi baruština bila puna aligatora i …

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

S obzirom na kritike, nije jasno zašto je Bijela kuća pričekala posljednje mjesece Trumpovog mandata u Ovalnom uredu kako bi unijela promjene u Odbor za obrambenu politiku.
Napomena: vrlo je jasno zašto.”

Pa iskreno rečeno meni nije jasno. Što spriječava Bidena da, kad preuzme predsjedničku dužnost te ili njima slične ljude vrati u taj odbor?

I jedna opaska. Joshua Whitehouse, “časnica za vezu” koja je “poslala” direktivu je muškarac. Joshua je muško ime.

mirko
Gost
mirko
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

S obzirom na kritike, nije jasno zašto je Bijela kuća pričekala posljednje mjesece Trumpovog mandata u Ovalnom uredu kako bi unijela promjene u Odbor za obrambenu politiku.
Napomena: vrlo je jasno zašto.”

Ni meni nije jasno. Ocekivao sam da objasni.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Kuka ih sve raskrinkao!

Mario Perić
Gost
Mario Perić
1 mjesec prije

Dragi moji, upravo sam se vratio sa jednog od ovih prosvjeda dilje Slijepe Naše i mogu vam svima reči da sam tužan, jako tužan.
Na prosvjedu se skupilo 15 ljudi, dvije djevojke su razvile nekakav transparent na bijelom platnu gdje traže ljudske slobode i to je to.
Bilo je više policije i ubačenih policajaca/policajki u sivilu među njima i to je to, to je neki prosvjed za bolje sutra svih nas?
SRAMOTA! Sramota me u kakvoj državi živim, sramota me u šta se pretvorio ovaj narod.
Za manje bitne ili nebitne stvari izađe tisuće ljudi a za ovo šta je bitno za nas svih nitko.
Sada shvaćam zašto je Franjo rekao da mu je narod stoka sitnog zuba, imao je pravo, hrvati su stoka sitnog zuba i to s karijesom.
KAda je prije nekih 10.tak dana Torcida slavila 70. godina svi su izašli na ulice, bengalke itd. itd,, ali zar je 70. godina Torcide važnije od ljudskih sloboda?????????
Majko mila koji glupi narod!

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije
Reply to  Mario Perić

Majko mila koji glupi Mario Perić!
Proslava 70. godina Torcide LJUDSKA JE SLOBODA! Njima važnija od tvog glupog slinavog kvaziprosvjeda.
Bliža povijest je ionako potvrdila riječi pokojnoga Stjepana Spajića da se u ovoj državi ništa na bolje promjeniti neće dok oni u Splitu propisno ne popizde, jer uvijek je tako bilo i jer su uvijek za sobom povukli sve ostale.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Oprosti,molim te, znači Torcida ima neku tamo svoju slobodu koju ne kani dijeliti sa ostalim sugrađanima? Sloboda kao….komad nečega…

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije

Budu li slušali preporuke stožera i poštovali mjere, organizirat će im državne službe i 75-i rođendan i, naravno,… neće završit karijeru u nižerazrednom Vratniku.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

A dat će momci ruke za dignit pa rastavit, pa opet dignit, akobogda opet i rastavit kovid šatre u svom voljenom, slobodnom gradu.Kad se već ne ide gledat Hajduka na Poljudu.

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije

Duha. Ne komad nego sastavni dio. Ima istu slobodu kao i svi ostali sugrađani, pa i oni koji misle da bi im tu slobodu netko drugi trebao dati. Uživaju u njoj po svom nahođenju i imaju na to potpuno pravo kao i svi ostali koji to pravo ne koriste iz bilo kojeg osobnog ili kolektivnog razloga.

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Svaka čast ,nisam odavno pročitao bolji komentar ,torcida im je svima pokazala kako se organizira ,bori za prava i slobodu ,gradjani Splita su to osjetili i masovno im se priključili u proslavi to su ljudi koji dišu kao jedan imaju svoju hijerarhiju,a ne kao ovi placipizde koji bi se Posvađali između sebe za uru vremena.Pozdrav od starog torcidasa

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Nesposobna šaka slinavoga jada. Nisu u stanju skupit 20 ljudi na prosvjedu, pa ni one rent-a-prosvjednike koji su na svakom, od gej parade do klečanja za crnce u americi. I onda im je zbog vlastite gluposti i nesposobnosti kriv i glup neko drugi. Glupi narod i Torcida. Sve za njih treba učinit neko drugi. I obrisat nos i guzicu. Slinavi fejsbuk seratori i ništa drugo.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Moj slobodni duh mi kaže: pljujem na takvu slobodu koja se diči vatrometom u organizaciji i na trošak gradske uprave, dok na stadionima nema navijača, dok se djeca njihova i naša guše pod maskama (Emiliano Z.), dok navijačima (i ostalima) umiru babe po staračkim domovima od samoće i tuge, koje nisu posjetili nijednom u osam mjeseci,dok ne možeš zaraditi plaću nego ti gospodar baci kost i kaže na , drž, dosta ti je to!

Mućki
Gost
Mućki
1 mjesec prije

Ako voliš i tražiš prava domaća jaja dođi u Muć,nauživati ćeš se obilato domaćih jaja.Torcida je skupila 400 000kuna grad nije donirao ni kune,a ostalo je sve bilo u privatnom aranžmanu,ne siri dezinformacije.

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije

Moj slobodni duh ne pljuje na ničiju slobodu, pa ni na tvoju pljuvatorsku, ali takve pljuvatore, seratore, plačipizde i jadnike žali. Treba imat jaja za bit slobodan duhom, a ne tražit ih okolo.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Pljujem na laž koja se predstavlja za slobodu.Laku noć.

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije

Ok. Pljunio si sebi u usta onda. Sad progutaj prije spavanja. Po jajima se počešat ionako ne možeš jer ih još našao nisi. I tebi laku noć. Sanjaj tratinčice ili mimoze.

Ludi Prorok
Gost
Ludi Prorok
1 mjesec prije
Reply to  Ludi Prorok

Torcida je zaužgala nebo, a ova šaka slinavaca nije u stanju zaužgat svićice na torti. U stanju je samo srat po svima, zbog trunja drugima oči kopat dok balvani iz njihovih ispadaju. Torcida je više od Splita i nemoguće ju je stavit pod totalnu kontrolu. Manipuliraju kupljenim pojedincima i okreću ih na drugu stranu, kao i u svemu ostalom, ali kad Torcidi pukne film onda se i oklopni transporter baca u more. Golim rukama.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Mario Perić

To je ono o cemu pisem vec jako dugo!
Nista od “kriticne mase” ili probudenih ljudi i sl.
Cak naprotiv, morat ces se s bratom poruc jer ce on tvrdit da njegovo cjepivo koje je primo nedjeluje ako ga i ti ne primis!
Isto tako nista od bjega u sumu/selo/brdo time koji mjesec mozda produzite ovu agoniju.
Zaboravite i na falsificiranja i kupovinu potvrda jer ce u cjepivo biti ugradeni markeri ili ce se djeliti narukvice koje ce tesko biti kopirati.
U ostalom niste sposobni ni test lazirat a kamoli cjepivo.
Jos jedina nada preostaje da ce nas tvorac, bog, karma, svemir ili sto vec spasit u posljedni cas ali samo ako zaboravimo na silne pogubljene, istrebljene i porobljene jer ako ih se sijetimo jasno da nist od toga…

Sad ostaje samo jedna dvojba umrijeti s sapunom u ruci iscekujuci da nam puste tople tuseve ili znati unaprijed da sapun uopce nece trebati…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Mario Perić

Pa prijatelju kako da dođemo kad nitko nije imao pojma o tome?

Sara
Gost
Sara
1 mjesec prije

Kasno je za čišćenje, kasno je za sve, osim za ratove….sad će Biden zaratovati čim se dočepa prijestolja. Njegovi ( nato govnad i ekipa) već hvataju zalet….

bwe
Gost
bwe
1 mjesec prije
Reply to  Sara

Natovci pale motore………….brbrbrnbrrrrrrrr

Frodo
Gost
Frodo
1 mjesec prije

Ja ne znam pa molim da mi se objasni!

Melita
Gost
Melita
1 mjesec prije

Ako objektivno pokušamo sagledati ono što je Trump učinio za vrijeme svog mandata, vidimo veći broj konkretnih poteza koji su potpuno oprečni temeljnim ciljevima tehnokrata uobličenima u Agendi 21, pod pokroviteljstvom UN, koji su kasnije nadopunjeni i ojačani p(l)andemijskim mjerama:
1) Odbijanje potpisivanja Pariškog sporazuma koji propisuje strategiju postupnog smanjenja korištenja fosilnih goriva, koja treba biti provedena na globalnom planu. Ova akcija se temelji na “naučnoj” pretpostavci da CO2 koji se emitira izgaranjem fosilnih goriva sakupljanjem u atmosferi izaziva postupno zagrijavanje Zemlje i glavni je uzrok klimatskih promjena. Međutim, što god mislili o toj temi, ona bi trebala poslužiti za postupno nametanje kontrole nad cjelukupnom ljudskom populacijom, postupnim gašenjem nezavisnih izvora prihoda i diktiranjem novog životnog stila do u detalje (porezi na CO2, prehrana, stanovanje…). Naravno da je u SADu od početka postojao jaki otpor ovoj inicijativi, s obzirom da predložene mjere ozbiljno ugrožavaju financijske interese utjecajnih grupacija. Međutim, Obama je za vrijeme svog mandata započeo pripremati teren za pridruživanje SADa ovoj inicijativi, dok je Biden iste uvrstio među ciljeve svog budućeg predsjednikovanja. Trumpov stavovi o klimatskim promjenama koje uzrokuje čovjek: “Mislim da nema prijevare. Mislim da vjerojatno postoji razlika u klimi. Ali ne znamo da je to umjetno stvoreno ... Ne želim davati trilijune i bilijune dolara.” – intervju DZS-a, listopad 2018. “Ništa oko toga nije podvala. To je vrlo ozbiljna tema … Želim najčišći zrak, želim najčišću vodu. Okoliš mi je jako važan. Također želim radna mjesta. Ne želim zatvoriti našu industriju jer je netko rekao da moramo ići “niz vjetar”. ” – siječanj 2020.
Odbijanjem da potpiše Sporazum o klimi, Trump je pljunuo na bibliju novog svjetskog poretka i stvorio još širu frontu neprijatelja.
2) Corona politika- prateći Trumpove istupe vezane za Corona-krizu, vidljivo je njegovo upinjanje da održi kontrolu nad situacijom koja mu je nametnuta, a koju je u prvom redu sagledavao kao ugrozu za svoj slijedeći mandat. Teško je vjerovati da nije imao vjerodostojne informacije o pravoj prirodi ove p(l)andemije, makar od dijela njegovih savjetnika. Međutim, prevara od strane tzv. “stručnjaka” i glavnih medijskih kuća je bila tako dobro elaborirana i široko postavljena, da bi poricanjem ozbiljnosti pandemije Trump vjerojatno izgubio kredibilitet i podršku kod većeg dijela svojih birača. Pandemijskom akcijom gotovo je poništen veći dio njegovih zasluga u podržavanju domaće proizvodnje, smanjenju poreza i povećanju zaposlenosti. U očajničkom nastojanju da se izvuče iz ove “šah-mat” pozicije kratko pred izbore, Trump se u svojim javnim nastupima ponekad ozbiljno poskliznuo, što su njemu neprijateljski mediji (čitaj većina medija) obilato iskoristili. Međutim, ostaju nepobitne činjenice: 1) da je Trump među prvima promovirao Hidroksiklorkin kao efikasan lijek protiv teških Covid-19 simptoma, unatoč silnom upinjanju medija i tzv. stručnjaka da to ospore i proglase ga neznalicom. Ostaje činjenica da su ovu terapiju podržali i podržavaju brojni ugledni liječnici širom svijeta. 2) Trump je čitavo vrijeme otvoreno bio protiv rigoroznih mjera “zatvaranja” i ugrožavanja radnih mjesta u ime Corona mjera. Međutim, ove drastične mjere su spadale pod nadležnost lokalnih guvernera i političara, koji su radili “po naputcima partije”, namjerno urušavajući ekonomiju do klimaksa u kojem će Trump izgubiti izbore; 3) Trump je čitavo vrijeme bio protiv tmurnog narativa koji nameće “novo normalno”, odnosno beskonačno trajanje pandemijskih mjera pa je otvoreno kritizirao jezuitskog štakorčića Faucija, kojeg su u njegovom timu prigodno zvali doktor “gloom and doom”; 3) ne baš na potpuno otvoren način, više gestama i ponekim komentarom, jasno je pokazao da nošenje maski smatra više simbolom pravovjernosti, nego opravdanom mjerom i u javnosti se vrlo rijetko se pokazivao u “zabrnjičen”; 4) odluka o prestanku financiranja SZO, zbog nekonzistentnih i pristranih preporuka vezanih za pandemiju i pristranost prema Kini. Odluka je više simboličkog značenja, jer je financiranjem Faucijevih projekata istraživanja lijekova i cjepiva ubacivao novac u isti stroj.
Operacija Warp speed, kruna je njegovih nastojanja da pokaže ozbiljnu inicijativu u suzbijanju “kineske kuge” I dobije dragocjene bodove neposredno pred izbore. Radi se o upumpavanju ogromih financijskih sredstava u brzi pronalazak lijekova I sigurnog I efikasnog cjepiva protiv Covida 19 te brzog cijepljenja populacije korištenjem i vojnih resursa. Na temelju sagledavanja šire slike i svega prethodno nabrojenog, ne mislim da je Trump svijesno uključen u opskurnu agendu masovnog cijepljenja, više se radi o želji da stvori dojam da je poduzeo sve protiv ove nametnute ugroze. Nastavak akcije Warp speed vjerojatno u velikom dijelu ovisi o tome tko će sjediti u Bijeloj kući nakon 20.01.21..
3) Vanjska politika– mnogi zamjeraju Trumpu nekonzistentnu vanjsku politiku. Zaista, u brojnim situacijama Trump je na visokim skupovima djelovao kao slon u staklani. Iz aviona se vidi da on u suštini nije političar, nego se radi o poslovnom čovjeku koji je izgleda mozganje o vanjskoj politici prepustio drugima, i to nažalost ne baš umješnim ljudima. Međutim, kroz sve njegove nastupe u vanjskom okruženju stalno se probijao slogan “America first”, što predstavlja veliki otklon od dotadašnje vanjske politike SADa. Donio je odluke za postupno povlačenje vojske iz Afganistana, Sirije, Njemačke. Obični Amerikanci naravno pozdravljaju povratak živih vojnika (umjesto tijela u vrećama). Hladan tuš za NATO saveznike, već na početku njegova mandata bio je njegov oštar i ne baš entuzijastičan pristup samom savezu te ukazivanje na neispunjavanje obaveza država članica. Svoju nenakolonost ulaženju u međunarodne sporazume, inicijative i saveze, najavio je već u inauguracijskom govoru, kada je rekao da tijekom svog predsjedništva “neće nastojati nikome nametnuti naš način života, već će ga pustiti da svijetli kao primjer. Svjetlit ćemo da nas svi slijede.” Također, ne baš prava muzika za uši globalista.
4) Unutarnja politika – također se može opisati sloganom “America first”. Porezima i drugim mjerama destimulirao je prijenos proizvodnje u Kinu, Meksiko i druge zemlje. Veliki udarac, ravno u njušku velikim korporacijama, olakšanje za radnike, male i srednje poduzetnike. povećanje proizvodnje i zaposlenosti u samom SADu. Od prvog dana na meti glavnih medija, koji ga ismijavaju i proglašavaju nekompetetnim, zapravo sramotom za SAD. Kao sujetan čovjek Trump teško podnosi ovo neprestano fiktivno cipelarenje medija i političkih protivnika, čiji je broj rastao sa svakim danom mandata. Izgleda da su mu zadnji politički skupovi pred izbore, gdje je imao neposredan uvid u ogromnu podršku među običnim Amerikancima, dali dodatnu snagu da ustraje i bori se za novi mandat.
Ne temelju ovih činjenica možemo sigurno reći da Trump nije igrač tehnokrata koji stoje iza Corona prevare i nametanja totalitarizma. Čiji je zapravo igrač, to ćemo tek vidjeti. Amerika je, bez sumnje odabrala Trumpa i teško će se pomiriti s drugačijim ishodom predsjedničkih izbora.

Blu trabant
Gost
Blu trabant
1 mjesec prije
Reply to  Melita

Potpisujem i dodajem da je u jako maloj grupi drzavnika koji se bore ne za bjelacku nadmoc kako ih opisuje msm vec za bjelacki opstanak. Ako pedof dodje na vlast krecu migrantski valovi sa obje strane atlantika.

Ico
Gost
Ico
1 mjesec prije
Reply to  Blu trabant

Senilac

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  Melita

Tako istinito, tako lijepo prezentirano, hvala vam na vašem trudu.

A neg.
Gost
A neg.
1 mjesec prije
Reply to  Melita

Trumpa u Americi ne podržava nitko osim 70 i nešto milijuna Amerikanaca.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Melita

Postoji teorija da je Trump Bibijev igrač.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik