Trump je nepopularan, ali Biden dovodi Ameriku do suza

Joe Biden - Donald Trump
46 komentara

Nova anketa pokazuje da većina glasača ne odobrava predsjednika Donalda Trumpa. Ali jedva da neko vjeruje Joe Bidenu na tom mjestu. Čak i protiv nepopularnog vršioca dužnosti, Biden ima male šanse.

Niske ocjene podrške nisu ništa novo za predsjednika Trumpa, pogotovo kada liberalne ili centralističke novine provode anketu. Anketa NBC / WSJ je dokaz. Pozitivan rejting predsjednika u ovom mjesečnom istraživanju nikada nije dostigao 43 procenta, a ove nedelje je dostigao 41 procenat, sa 51 procenat negativnih ocjena.

Moglo bi se pomisliti da će kandidat demokratske stranke Joe Biden bolje proći, ali sve što se može reći o bivšem potpredsjedniku je da ga ljudi mrze malo manje. Pozitivne ocijene za Bidena iznose 37 procenata, ali samo 41 procenat je negativnih ocjena.

Dok je Trump polarizovan, značajan dio – jedna petina – biračkog tijela nema mišljenje ni o Bidenu.

Koronavirusna kriza je savršeno ilustrovala ovu podjelu. Trump svakodnevno održava brifinge za novinare, koji često prelaze u verbalne sparing-utakmice između predsjednika i medija. S druge strane, Biden priča u web kameru iz svog podruma u Delaweru. Kad se zaista pojavi na televiziji uživo, ni simpatični voditelji poput CNN-ovog Anderson Coopera ne mogu ga spasiti od mucanja tokom njegovog zlobnog i polukoherentnog govora.

Trumpovi borbeni pritisci su hit rejtinga. Bidenovi YouTube monolozi rijetko dobijaju 10.000 pregleda.

Trumpove nepripremljene i često pogrešno informisane izjave (na primjer, kada je izjavio da ima “totalnu” ovlast za ukidanje mjera zaključavanja za pojedine države) doveli su neke Amerikance u situaciju da preispitaju njegovu sposobnost vođenja. Pedeset dva procenta anketiranih u nedeljnoj anketi ne odobrava njegovo postupanje sa krizom.

Uprkos tome, više Amerikanaca Trumpove izjave o virusu smatra pouzdanim. U stvari, samo četvrtina vjeruje onome što je Biden rekao o virusu do sada. Trump, potpredsjednik Mike Pence, guverner New Yorka Andrew Cuomo, dr. Anthony Fauci i centri za kontrolu i prevenciju bolesti rangiraju se više od Bidena kada je u pitanju povjerenje.

Domaćica MSNBC-a Stephanie Ruhle predložila je u srijedu da Biden istupi i formira „vladu u sjeni“ koja bi pružila alternativni odgovor na pandemiju. Ruhle je predložila da Biden svake večeri izađe na podijum i kaže „Evo krize u kojoj se nalazimo, evo šta moramo da uradimo da se to riješi“.

Iako takva ideja može zvučati dobro anti-Trump novinarima i rukovodiocima MSNBC-a, biračima bi je teško prodali. Na Bidena se gleda kao na manje pouzdanog nego na već nepopularnu administraciju, on nadahnjuje apatično slijeganje ramenima kod velikog dijela stanovništva, a ideja o tome da nadmaši Trumpa na debati smiješna je svima osim demokratima koji se najviše zavaravaju.

Njegova jedina prodajna tačka je da on nije Trump, što ga čini opasnim igračem za Demokratsku stranku i u suštini čini da su izbori referendum o Trumpovom prvom mandatu.

Bidenov mlak nastup u anketama je relativno statičan, bez ikakvih promjena od prošlog ljeta. Približavajući se izbornom danu, Demokratska stranka se mora nadati da će Trump zabrljati svoj odgovor na koronavirus ili moliti da pad ekonomije nanese štetu Trumpu.

Oni takođe moraju posmatrati ankete sa djelićem skepse. To nisu učinili 2016., sto je bila kritična greška koju je stranka napravila. Dok NBC / WSJ anketa pokazuje da većina Amerikanaca ne odobrava Trumpov odgovor na virus, krajem prošlog mjeseca je u Gallupovoj anketi utvrđeno da 60 odsto odobrava njegovo upravljanje tokom krize.

Ako je Gallup u pravu, a NBC nije, Demokratska stranka bi mogla krenuti ka drugom porazu u novembru, samo što će ovog puta biti primorana da prizna da su znakovi upozorenja bili dvostruko očigledniji od početka.

Izvor: RT

Američki izbori 2020Donald Trumpjoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
4 godine prije
Zax
4 godine prije

Idealna sansa za treceg kandidata. Kad bi njihov najdemokratskiji sustav na svijetu to dopustao

Max
4 godine prije

Trump ne ulijeva povjerenje Biden još manje.

Mis
4 godine prije

Realno gledajući u čemu je problem s Trumpom? Sto nije dobio nobelovu nagradu za mir kao Obama koji je u mandatu pokrenuo 7ratova 7drzava napadnuto… Trump je jedini predsjednik koji na svoju inicijativu nije pokrenuo rat u preko 50godina

hiber
4 godine prije

Trump ima šanse jer se niko normalan neće uhvatiti predsjednikovanja. Biden jedino ima šanse uhvatiti koronu u zadnji čas. Onda bi izbori bez drugog kandidata bili zanimljivi. Inače, došli smo do povjesnog trenutka 1 barel nafte 2 $. ili se Bloomberg zahebava.

Tupko Glupko
4 godine prije

Naslov bi mogao biti isto – Bandić je nepopularan, ali Mrak Taritaš dovodi Zagrepčane do suza 🙂

Gott mit uns!
4 godine prije

Danas je 20. 04, dan kad je rođen najveći svetac i zaštitnik Europe i njenih naroda. Sramota da niti jedan članak niste posvetili tome.

hiber
4 godine prije

Dragi redakcijo i komentatori,
potvrđeno je da je cijena nafte na tržištu upravo ušla u negativu. To znači da je svjetsko gospodarstvo upravo doživjelo kliničku smrt. Da su svjetske vođe kardiokirurzi a ne idioti to bi značilo da pacijenta, dok još mogu, treba oživjeti defibtatorom. Defibrator je u ovom slučaju otvaranje gdje se može i po bilo kakvu cijenu. I to ODMAH. Na žalost uvjerenje o postojanju mitskih bogova, ili elite ili globaliste, kako ih neki zovu spriječilo je da vidimo da svijetom upravljaju idioti. S obzirom da su uglavnom mediokriteti nedorasli trenutku to se u povratnoj sprezi upravo formira tsunami kakav svijet još nije vidio. Ironično je da je upravo Trump to uvidio, i da je sve učinio da se to ne dogodi. U svakom slučaju vremena imamo do petka….

Bosanac
4 godine prije
Armagadon
4 godine prije

Ovo je totalno krivo sto pise Milic ili ko vec. Neznam odakle vam ove info osim ako ne sirite globalisticko neoliberalnu propagandu. Tramp je jedan od najpopularnijih u Americi sad cak i mnogi koji su simpatizirali demokrete se od njih okrecu . Ludi su stvarno ljuti radi Polosi i demokrata sto zaustavjaju pomoc ljudima . zatim Bill Gatesa koji je kriiv za mnogo bolesti u proslosti a za koronu sa nejegovim Kineskim prijatejom. Doce Gates kad tad pod Trampa ….. Kadas Tramp ima dneno izlaganje , svi su na tv . Jedini koji je stvarno pomogao i pomaze i neda da se uvede policiski sat (kao kod nasih globalista ) Vraca ekonomiju doma sto je uznemirilo Kineze . Bili zivi pa vidili. A da ne govorim koliko je popularan izmedu rodenih amerikanaca , a njegov mig svi ce biti na nogama. zato ne sirite lazne vijesti i ne budite CNN.… Čitaj više »

Brana
4 godine prije

Realno Tramp je manje lud i manje zao nego bilo koji demokrata.

Astra
4 godine prije

Dobije li Trump nove izbore NWO je uništen za sva vremena. Za saveznike ima Putina, Orbana i Salvinia. Sa nestrpljenjem ocekujem nove USA izbore.

America First
4 godine prije

Trump ima viziju da bude prvi i da zarade veliku Ameriku … zbog toga njega vole.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI