Trump možda nije dobar predsjednik, ali je odličan trgovac – Ukrajina i Poljska to znaju

trump
9 komentara

Proteklih tjedana su se vodile rasprave o opskrbi Ukrajine američkim smrtonosnim oružjem. No, neki su to tumačili kao američku pomoć Ukrajini, koja stoji na braniku civiliziranog svijeta.

Na kraju je farsu prekinuo američki predsjednik Donald Trump. Važan aspekt, neugodan za Ukrajinu, jest činjenica će Sjedinjene Američke Države Kijev opskrbiti smrtonosnim oružjem, ali ono neće biti besplatno. Jednostavno rečeno, morat će platiti prilično puno novca.

Prema riječima stručnjaka, američki predsjednik je ranije davao izjave o isporukama, ali ne o kupnji.

A onda se gospodin Trump drugi dan probudio i rekao: “Mi ćemo dati dozvolu za prodaju oružja Ukrajini.” Ali odakle Kijevu novac za ovakvu “pomoć”?

Američki predsjednik je realan i milijarder koji cijeli život prodaje nekretnine. Na primjer, Trump s Poljskom pregovara o obrambenoj industriji. Ono što poljski ministar obrane nije znao da je Trumpov prethodnik Obama dugo pregovarao s Varšavom, ali su svi pregovori propali.

Sada će američki sustavi proturaketne obrane biti razmješteni u Poljskoj. Ranije se Ministarstvo obrane Poljske bojalo takve odluke, shvaćajući da će ruski projektili tada “gledati” na poljski teritorij.

Trumpovi prethodnici nisu uspjeli besplatno postaviti sustave proturaketne obrane, ali je “menadžer krize” pronašao “ključ”.

Sredinom ljeta je došao je u Varšavu, pohvalio njihov napredak, rekao im “kako su velika, moćna i najčvršća nacija na istoku Europe”. Poljacima se zavrtjelo u glavi kada im je Trump osobno rekao: “Imate najbolju povijest i ja se divim vašoj hrabrosti.”

Nije prošlo ni tjedan dana, a Poljska je oduševljeno kupila sustave proturaketne obrane vrijedne 8 milijardi dolara. Dobro, Pentagon i State Department insistiraju na 10,5 milijardi, a Poljska na manjoj cijeni, ali su američki vojni dužnosnici rekli kako će Poljska dobiti sustave “buduće generacije Patriot Advanced Capability–3”, što nije mala stvar. Čini se da je posao već zaključen. Točno ista situacija je i s Rumunjskom.

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
komarko
6 godine prije

“Soldi fa soldi, marda fa merda.” Prevedeno novac daje novac, govno daje govno. SVIMA SRETNA NOVA 2018

tututu
6 godine prije

ameri se prema svim tim politicarima ponasaju kao prema tupavim kompleksasima. Najprije im sa svoje kraljevske pozicije udjele par laznih komplimenata i potitraju im ego kao: vi ste lideri u regiji, mi se divimo vasoj slavnoj naciji…a onda im uvale sta god zele, ogule im pare, pretvarajuci ih u svoje roblje…Tako dodu u Srbiju pa im kazu da su lideri u regiji, pa dodu u Hrvatsku pa kazu vi ste lideri u regiji…i onda mediji obje zemlje imaju potpuno iste naslove po portalima kao, americki predstavnik je naglasio da smo regionalna sila koaj ce voditi glavnu rijec u odnosima… ahahahaha koja je to debilana sve skupa

basso
6 godine prije

Sretna nova godina.

Weteran
6 godine prije

Marva bez rogova voli komplimente!
Čobani, popularno “politička elita” voli proviziju iz prikazani brojeva!
I tako iz godine u godinu.
Iz veka u vekove.
Srećna Nova 🙂

Antonio
6 godine prije

Postovani prijatelji – komentatori na ovom sajtu, zelim vam:
SRETNU, ZDRAVU I USPESNU NOVU GODINU.

PS. Bilo mi je ljepo kontaktirati, razmenjavati stavove s vama. Produzite u istom tempu. Ja vas i dalje citam…

faust
6 godine prije

Kako vi regionalni jugonostalgičari možete popušiti ovako trivijalan i neozbiljan članak?No free lunch, to znaju baš svi.Podcjenjujete veliku Poljsku naciju koja je 1683.doslovno spasila Europu od Turaka.Jasno je da nas Hrvate posebno ne volite(blago rečeno)ali nismo ni mi naivci,znamo što radimo,pogotovo na obrambenom planu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI