Trump obećava “snažan” odgovor Kini zbog Hong Konga

Donald Trump prijeti Kini
37 komentara

Predsjednik Sjedinjenih Država obećao je da će poduzeti daljnje akcije protiv Pekinga zbog zakona o nacionalnoj sigurnosti u Hong Kongu. Prema Bloombergu, američka administracija priprema ograničenja za određene kineske dužnosnike i kompanije.

Washington se priprema pružiti “snažan” odgovor Kini zbog situacije koja se razvila u Hong Kongu, rekao je stanar Bijele kuće u brifingu za novinare.

“Mislim da će vam se ovo svidjeti, ali o tome sada neću govoriti. Najavit ću to za nekoliko dana”, rekao je Donald Trump na pitanje da li njegova administracija planira uvesti sankcije protiv Kine.

Istodobno, Bloomberg je izvijestio da američke vlasti pripremaju ograničenja za određene kineske dužnosnike i velike tvrtke.

Peking se sumnjiči da želi “preuzeti” Hong Kong

Kineski parlament nedavno je u Hong Kongu donio nacrt zakona o nacionalnoj sigurnosti. Kina kaže da dokument, koji još nije usvojen, neće utjecati na prava stanovnika grada koji uživa široku autonomiju. Međutim, savjetnik za nacionalnu sigurnost Donalda Trumpa Robert O’Brien rekao je da je zabrinut što Peking pokušava “preuzeti” Hong Kong. Tekst uključuje, između ostalog, mjeru koja omogućuje Kini da dozvoli sigurnosnim službama da se otvoreno smjeste u Hong Kong. Projekt izaziva zabrinutost kod stranih investitora i zapadnih vlada.

Donald TrumpHong KongkinaSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
3 godine prije

Obećanje ludom radovanje.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Koji igrokazi za naivne. Podjeli pa vladaj. Ako treba neka se i pokolju medusobno to je jos bolje za vladajuce, lakse je kontrolirat manje robova. Ako u ratu poruse i uniste, jos bolje zaduzit ce buduce generacije a i sami ce morati izgraditi sve iznova ,nece sigurno kabala ili jezuiti zasukat rukave pa mostove i ceste gradit…Samo naivci navijaju za jedne ili druge ili pak za neke trece…

neznanje
3 godine prije

Kad će im napokon netko adekvatno odgovoriti.

tuf
3 godine prije

A onako, sasvim slučajno, na listi se uvijek nađu kompanije koje su konkurencija američkima i pojedinci koji su prijetnja američkim interesima.
Prozirno i smiješno da itko može vjerovati u političke razloge ovih odluka.

Ante
3 godine prije

Neka se Kina ugleda u Iran, koji unatoč prijetnjama isporučuje naftu Venezueli. Neka Kina konačno pokaže zube, tako da ameri budu toliko iznenađeni tim kineskim potezom da će se morati povući. Koji je to potez neka Kina bira, od istjerivanja amera iz Hongoknga, ili neka jednostavno uđu u veleposlanstvo i uhapse veleposlanika. Slično je Amerika napravila kada su upali u Rusko veleposlanstvo pa su izbacili veleposlanika iz jedne od Američkih država.

Kajzer Soze
3 godine prije

Svakim danom meni je sve manje jasno kako je ovaj čovjek postao predsjednik i kako se obogatio , na početku sam ga gotivio i mislio da donosi neke promjene ali kako vrijeme odmiče vidim da lik nema dodirne tačke sa realnošću i sa stvarnom situacijom u svijetu , lik u zadnje vrijeme lupeta takve nebuloze da bi ih se postidjeli i naši političari u BiH !

Patriot
3 godine prije

Stvarni vlasnici Kine su isti oni koji se bore protiv Trumpa u USA.A sad Kina-ljupci lijepite minuse koliko zelite.

Siniša
3 godine prije

Čitam Boing otpišta 12000 radnika; godinama pljačkaju USA i svijet, na prevari i prisili državnog aparata USA su zgrnuli milijarde dolara i sada otpuštaju radnike. Malo populizma i zabve od Krampa, nije da mu vjerujem ali malo da unese zanimljivosti… “Tramp je istakao da ima mogućnost da slomi “duboku državu”. “To je grupa veoma zlobnih ljudi, veoma štetnih po našu državu. Svi ste vi bili žrtve ‘duboke države’ bilo da ste svjesni toga ili ne, maltretirali su vas sve ove godine”, rekao je Tramp za “ABC” odgovarajući na pitanje o zloupotrebama koje su otkrivene u administraciji, ali tek pošto je jedan od njegovih ljudi Ričard Grenel postavljen na mjesto vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe. Tramp je rekao da je Grenel sjajan i da je dobro obavljao svoj posao, te da misli da će ga dobro obavljati i Džon Retklif koji je prije nekoliko dana postavljen umjesto Grenela na tu… Čitaj više »

Jozo
3 godine prije

Amerika se uskoro raspada na parcele nema im spasa

*Ime
3 godine prije

Zli Peking želi smjestiti sigurnosne službe u Hong Kong koji je kineski grad i to je problem. Da li sam dobro shvatio?

nekoime
3 godine prije

Polomit će im sve štapiće za jelo, pa će pomrijeti od gladi.

Kažun
3 godine prije

Kini odmah nabiti sve moguće sankcije!Kako je moguće
da policajac (na videu se vidi – Kinez) koljenom guši crnca.koji
u Hong Kong-u protestira protiv PRC.
Košarkaš LeBron James,digao je glas protiv neviđenog terora Kine
na crncima.
‘LOVE NAS, RAZUMIJETE LI SAD?‘

LeBron James, Rudy Gobert i neki od ponajboljih sportaša zgroženi su najnovijim događanjima u
Hong Kongu.

Max
3 godine prije

I što će Trump sad? Iskrcati marince u Hong Kongu?

sobravia
3 godine prije

Trump trpa i ne vadi. Tako i treba sa kradljivcima patenata i varalicama.

Kažun
3 godine prije

Trpaju njemu i debelome Iranci.A za krađu i preprodaju
no.1 zaduženi su šestokraki.Jedino još glupi goyimi
ne kuže ništa.

Kažun
3 godine prije

Trol ide na finjaka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI