Trump sumnja da će republikanci zadržati većinu u gornjem domu

Trump
29 komentara

Republikanci trenutno imaju 53-47 većinu u Senatu, zbog čega će demokrate morati da dobiju najmanje tri mjesta da bi stekle većinu u gornjem domu ako demokratski kandidat Joe Biden pobijedi na izborima 3. novembra.

Washington Post citirao je neimenovani izvor da je američki predsjednik Donald Trump rekao donatorima na nedavnom prikupljanju sredstava u Nashvilleu da vjeruje kako će zadržavanje većine u Senatu biti težak zadatak za republikance.

“Mislim da je Senat zapravo težak. Senat je vrlo tvrd. Postoji nekoliko senatora koje stvarno ne mogu uključiti. Jednostavno ne mogu to učiniti. Ako izgubite dušu, ne mogu vam pomoći. Ne mogu pomoći nekima od njih. Ne želim da pomognem nekima od njih“, rekao je Trump na događaju u Nashville Marriottu. Bijela kuća nije komentarisala izvještaj.

Do prikupljanja sredstava došlo je nekoliko sati prije druge i posljednje predsjedničke debate između Trumpa i demokratskog kandidata Joe Bidena, koja je takođe održana u Nashvilleu.

Tokom debate, američki predsjednik rekao je da misli da će republikanci umjesto toga vratiti kontrolu nad Domom, u kojem demokrate trenutno imaju većinu.

„Mislim da ćemo pobijediti u Domu“, tvrdio je predsjednik, dodajući da to misli zbog ponašanja predsjednice Doma Nancy Pelosi i optužujući je za kašnjenja sa novim podsticajem protiv koronavirusa.

„To je jedan od razloga zbog kojih mislim da ćemo zbog nje osvojiti Dom“, istakao je.

Portparol Nacionalnog republikanskog senatorskog komiteta (NRSC) Jesse Hunt u međuvremenu je bacio sumnju na Trumpove primjedbe da ne podržava neke republikance iz Senata.

„Senat predvođen republikancima i predsjednik Trump imali su sjajno partnerstvo u posljednje četiri godine, što je istaknuto činjenicom da je komora spremna da potvrdi trećeg Trumpovog kandidata za vrhovni sud u narednim danima“, rekao je Hunt za The Washington Post u subotu.

Očigledno je mislio na napore lidera većine u Senatu Mitch McConnella da održi glasanje o potvrdi Amy Coney Barrett u ponedjeljak.

“Nancy Pelosi pretvorila je Dom u liberalnu noćnu moru i ako Chuck Schumer preuzme kontrolu nad Senatom, učinit će isto”, dodao je Hunt, klimnuvši glavom lideru demokratske manjine gornjeg doma.

Hunt je tako govorio dok je Mandi Merritt, nacionalnom sekretaru za štampu Republikanskog nacionalnog komiteta (RNC), citirao The Hill da “entuzijazam za predsjednika Trumpa i republikance gore i dolje na glasačkim listićima ostaje nebeski visok”.

„RNC je izgradio najveći i najsofisticiraniji program ‘Izađi glasaj’ u istoriji i uvjereni smo da će glasači izabrati republikance onako kako razumiju šta je ulog na ovim izborima – sloboda i prosperitet pod predsjednikom Trumpom i republikancima, ili „mračna zima“ pod Joe Bidenom i demokratama“, naglasila je Merritt.

Trump oštro kritikuje republikanskog senatora “malog Bena” Sassea kao odgovor na “narcisoidnog” Jibea

Izjave su uslijedile nedelju dana nakon što je Trump udario na republikanskog senatora Bena Sassea, koji je ranije oštro kritikovao predsjednika kao „narcisa opsjednutog TV-om“ koji „troši kao pijani mornar“.

Prepirka je započela u četvrtak kada je Washington Examiner izvijestio o telefonskoj konferenciji sa biračima iz Nebraske gdje je Sasse, očigledno zabrinut anketama koje predviđaju klizište za demokratskog predsjedničkog kandidata Joe Bidena, nemilosrdno napao Trumpa.

Senator koji vjeruje da će Tramp „vjerovatno“ izgubiti od Bidena 3. novembra i mogao bi sa sobom povući republikanske senatore, rekao je: „Mislim da buljimo u bačvu plavog cunamija i moramo da zadržimo Senat i to je ono na šta sam fokusiran“.

Predsjednik je senatora iz Nebraske označio kao “malog Bena” u nizu tvitova, u kojima je Sassea uporedio sa drugim nelojalnim republikancima, uključujući bivšeg republikanca Senata iz Arizone Jeffa “the Flake” Flakea.

Trump je Sassea takođe opisao kao „RINO“ – republikanca samo po imenu – i predložio da bude spreman da odustane ili da ga inače zamijeni stranka u njegovoj državi.

Američke demokrateamerički izboriDonald Trumprepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istrazuj
3 godine prije

Gledam gore ove prijedloge u “Vise sa weba”…pa se zgrazavam… Koji ljudski otpad – moraju biti tzv “novinari” koji postavljaju ovakve naslove: – Gordan Lauc….brnjice, brnjice…panika… – Beros moli … brnjice, brnjice…panika… – Novi rekord u H: “novozarazenih” (laznim zestovoma) …brnjice, brnjice…panika… – Korona prodrla u zagrebacko kazaliste…brnjice, brnjice…panika… – Statistika otkrila istinu: broj umrlih od korone veci nego od gripe (Boze blagi koji je ovo gad pisao – neka crkne dabogda)…opet…brnjice, brnjice…panika… – Hrvatska propustila…brnjice, brnjice…panika… – Narednih dana ocekujemo po 1000 zarazenih (laznim testovima), Vucic… brnjice, brnjice…panika… – Kisic: ako budem ministarka…brnjice, brnjice…panika… … Stvarno se pitam i zgrazavam – zar stvarno jos uvijek ima budala – koji vjeruju u ovo lazno “novinarstvo”? Zar ima idiota koji jos padaju na ovo ljigavo pricu “politicara” a sve u cilju dizanja – panike? (Nekad se smatralo dobrim politicarom ako NE DIZES paniku…. U “demokratiji” je ocito drugacije)… Predpostavljam da su… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istrazuj
Zsphere
3 godine prije

“Ako izgubite dušu, ne mogu vam pomoći. Ne mogu pomoći nekima od njih. Ne želim da pomognem nekima od njih“
Donald Trump

bauštelac
3 godine prije

dobro je rekao nostradamus svi ćemo fasovat u duploj godini nije lagao

3 godine prije zadnji put uredio bauštelac
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI