Trump tražio od svojih pristalica da prestanu uznemiravati pripadnike manjina

Donald Trump CBS News
0
0

Novoizabrani američki predsjednik kazao je u nedjelju da je svjestan izvještaja o tome da neke njegove pristalice maltretiraju Latino-Amerikance, muslimane i članove drugih manjinskih grupa i da to mora odmah prestati.

“Ne činite to”, kazao je Trump. “To je užasno, jer ja želim da ujedinim ovu zemlju.”

Da bi naglasio svoju poentu, Trump je pogledao direktno u kameru tokom svog gostovanja u emisiji CBS televizijske mreže “60 minuta” i kazao: “Prestanite!“. Trump je, pored ovoga, prikazao nešto umjerenije stavove od onih koje je izražavao tokom svoje kampanje.

Veliki, lijepi zid” duž granice sa Meksikom mogao bi biti samo ograda na nekim mjestima, kako je kazao novoizabrani predsjednik.

On je čak rekao da bi volio da je kampanja bila manje zlonamjerna na objema stranama. Tokom cijelog intervjua pokušavao je da održi ozbiljno, predsjedničko lice i ton. Više puta je gledaoce uvjeravao da je on sasvim normalna osoba i da nije “čudovište”. Iznova i iznova se vraćao na svoju centralnu temu, a to je da on nije čudovište za kakvog ga smatra skoro polovina zemlje čiji je novoizabrani predsjednik.

Ponašaću se fino“, kazao je on, ali je zadržao pravo da bude oštriji kada bude smatrao da je to najbolje što može učiniti za svoju zemlju.

“To zavisi od situacije – nekada morate biti grublji. Kažem to s ponosom: Amerika će biti na prvom mjestu. Ne ono što mi radimo. Nekad vam treba određena retorika da biste motivisali ljude”, kazao je Trump.

“Ne želim biti mali, fini, monotoni lik”, dodao je, ali “u mnogo slučajeva, biću upravo to. Iskreno, to je lakše.”

cbsIntervjunacionalne manjine
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI