Ukrajinska armija je poražena, preostalo je samo odraditi čišćenje

Larry C. Johnson o ratu u Ukrajini
162 komentara

Nedavno sam dao pisani intervju Mikeu Witneyju, koji piše za UNZ.COM. Evo ga:

Pitanje 1 – Možete li mi objasniti zašto mislite da Rusija pobjeđuje u ratu u Ukrajini?

Larry C. Johnson – U prva 24 sata ruske vojne operacije u Ukrajini, sve mogućnosti ukrajinskog kopnenog radarskog presretanja bile su izbrisane. Bez tih radara, ukrajinsko zrakoplovstvo izgubilo je sposobnost presretanja iz zraka u zrak. U tri tjedna, Rusija je uspostavila de facto zonu zabranjenog leta iznad Ukrajine. Iako je još uvijek ranjiv na rakete sa površine ispaljene s ramena koje su SAD i NATO isporučili Ukrajincima, nema dokaza da je Rusija morala smanjiti borbene zračne operacije.

Dolazak Rusije u Kijev unutar tri dana nakon invazije također je privukao moju pozornost. Sjetio sam se da je nacistima u operaciji Barbarossa trebalo sedam tjedana da stignu do Kijeva i još sedam tjedana da pokore grad. Nacisti su imali prednost što nisu udarali kako bi izbjegli civilne žrtve i bili su željni uništiti kritičnu infrastrukturu. Ipak, mnogi takozvani američki vojni stručnjaci tvrdili su da je Rusija zaglibila. Kad je vojska pozicionirana 24 milje (ili 40 milja, ovisno o izvoru vijesti) sjeverno od Kijeva više od tjedan dana, bilo je jasno da je sposobnost Ukrajine da pokrene značajne vojne operacije eliminirana. Ako je njihovo topništvo bilo netaknuto, onda je ta kolona bila laka meta za masovno uništenje. To se nije dogodilo. Alternativno, da su Ukrajinci imali održivo fiksno ili rotirajuće avijacijsko krilo, trebali su uništiti tu kolonu iz zraka. To se nije dogodilo. Ili, da su imali održivu sposobnost krstarećih projektila, trebali su obrušiti pakao na navodno zaustavljenu rusku kolonu. To se nije dogodilo. Ukrajinci nisu čak ni postavili značajnu pješačku zasjedu na kolonu sa svojim tek dobivenim američkim projektilima Javellin.

Razmjeri ruskog napada su izvanredni. Zauzeli su teritorij u tri tjedna koji je veći od kopnene mase Ujedinjenog Kraljevstva. Zatim su nastavili s izvođenjem ciljanih napada na ključne gradove i vojne objekte. Nismo vidjeli niti jedan slučaj jedinice veličine ukrajinske pukovnije ili brigade koja je napala i porazila usporedivu rusku jedinicu. Umjesto toga, Rusi su podijelili ukrajinsku vojsku na fragmente i prekinuli njihove komunikacijske linije. Rusi učvršćuju kontrolu nad Mariupolom i osigurali su sve prilaze Crnom moru. Ukrajina je sada odsječena na jugu i sjeveru.

Napomenuo bih da je SAD-u bilo teže zauzeti ovoliki teritorij u Iraku 2003. dok su se borili protiv daleko inferiornije, manje sposobne vojne sile. Ako ništa drugo, ova ruska operacija trebala bi prestrašiti američke vojne i političke čelnike.

Zaista velika vijest stigla je ovog tjedna s ruskim raketnim napadima na de facto baze NATO-a u Yavorivu i Žitomiru. NATO je proveo obuku o kibernetičkoj sigurnosti u Žitomiru u rujnu 2018. i opisao Ukrajinu kao “NATO partnera”. Žitomir je u subotu uništen hipersoničnim projektilima. Yavoriv je prošle nedjelje doživio sličnu sudbinu. Bio je to primarni centar za obuku i logistiku koji su NATO i EUCOM koristili za opskrbu vojske i oružja Ukrajini. Veliki broj vojnog i civilnog osoblja u toj bazi postali su žrtve.

Ne samo da Rusija napada i uništava baze koje NATO redovito koristi od 2015. godine, nego nije bilo upozorenja o zračnom napadu i nije bilo gašenja napadačkih projektila.

Pitanje 2 – Zašto mediji pokušavaju uvjeriti ukrajinski narod da može pobijediti u svom ratu protiv Rusije? Ako je to što kažete točno, onda svi civili koji se šalju u borbu protiv ruske vojske ginu u ratu koji ne mogu dobiti. Ne razumijem zašto bi mediji htjeli obmanuti ljude o nečemu tako ozbiljnom. Što mislite o tom pitanju?

Larry C. Johnson – Ovo je kombinacija neznanja i lijenosti. Umjesto stvarnog izvještavanja, velika većina medija (tiskanih i elektroničkih), kao i Big Tech, podržavaju masovnu propagandnu kampanju. Sjećam se kad je George W. Bush bio Hitler. Sjećam se kad je Donald Trump bio Hitler. A sada imamo novog Hitlera, Vladimira Putina. Ovo je dosadna, neuspješna priča. Svatko tko se usuđuje postaviti legitimna pitanja o tome odmah je označen kao Putinova marioneta ili ruska marioneta. Kada ne možete argumentirati činjenice, jedino rješenje je prozivka.

Pitanje 3 – Prošlog tjedna, pukovnik Douglas MacGregor bio je gost Tucker Carlson Showa. Njegovi stavovi o ratu zapanjujuće su slični vašim. Evo što je rekao u intervjuu:

“Rat je zaista gotov za Ukrajince. Usitnjeni su u komadiće, o tome nema sumnje unatoč onome što čujemo iz naših mainstream medija. Dakle, pravo pitanje za nas u ovoj fazi je, Tucker, hoćemo li živjeti s ruskim narodom i njegovom vladom ili ćemo nastaviti provoditi ovu vrstu promjene režima preodjenute u ukrajinski rat? Hoćemo li prestanite koristiti Ukrajinu kao ovna protiv Moskve, što smo zapravo i učinili.” (intervju Tucker Carlson – MacGregor)

Slažete li se s MacGregorom da je prava svrha poticanja Rusije na rat u Ukrajini bila “promjena režima”?

Drugo, slažete li se da se Ukrajina koristi kao polazno tlo za SAD za provedbu proxy-rata protiv Rusije?

Larry C. Johnson – Doug je sjajan analitičar, ali ja se ne slažem s njim – mislim da u Bidenskoj administraciji nema nikoga tko je dovoljno pametan da razmišlja i planira u tim strateškim terminima. Po mom mišljenju, posljednjih 7 godina NATO je po inerciji bio status quo. Pod tim mislim da su NATO i Washington vjerovali da bi se mogli nastaviti šuljati na istok do granica Rusije bez izazivanja reakcije. NATO i EUCOM redovito su izvodili vježbe – uključujući pružanje “ofenzivne” obuke – i dobavljali opremu. Vjerujem da su izvješća u Sjedinjenim Državama da je CIA pružala paravojnu obuku ukrajinskim jedinicama koje djeluju u Donbasu vjerodostojne. Ali teško mi je vjerovati da nakon naših debakla u Iraku i Afganistanu odjednom imamo stratege na razini Sun Tzua koji vuku konce u Washingtonu.

U Washingtonu vlada očaj. Osim što pokušava zabraniti sve što je rusko, Bidenova administracija pokušava maltretirati Kinu, Indiju i Saudijsku Arabiju. Ne vidim da bi se ijedna od tih zemalja povinula pritisku. Vjerujem da je Bidenova ekipa napravila fatalnu pogrešku pokušavajući demonizirati sve što je rusko. Ako ništa drugo, ovo ujedinjuje ruski narod iza Putina i oni su spremni na dugu borbu.

Šokiran sam pogrešnom procjenom u mišljenju da bi ekonomske sankcije Rusiju bacile na koljena. Istina je upravo suprotno. Rusija je samodostatna i ne ovisi o uvozu. Njihov je izvoz ključan za gospodarsku dobrobit Zapada. Ako zadrže pšenicu, potašu (kalijeve soli), plin, naftu, paladij, gotov nikal i druge ključne minerale sa Zapada, europsko i američko gospodarstvo bit će narušeno. A ovaj pokušaj prisile Rusije sankcijama sada je učinio vrlo vjerojatnim da će se uloga američkog dolara kao međunarodne pričuvne valute pojaviti na smetlištu povijesti.

Pitanje 4 – Otkako je 2007. održao svoj slavni govor u Münchenu, Putin se žalio na “arhitekturu globalne sigurnosti”. U Ukrajini možemo vidjeti kako se ova mučna sigurnosna pitanja mogu razviti u puni rat. Kao što znate, Putin je u prosincu postavio niz zahtjeva vezanih uz rusku sigurnost, ali Bidenova administracija je slegnula ramenima i nikada nije odgovorila. Putin je želio pismena jamstva da proširenje NATO-a neće uključivati ​​Ukrajinu (članstvo) i da nuklearni raketni sustavi neće biti raspoređeni u Rumunjskoj ili Poljskoj. Mislite li da su Putinovi zahtjevi nerazumni?

Larry C. Johnson – Mislim da su Putinovi zahtjevi sasvim razumni. Problem je u tome što 99 % Amerikanaca nema pojma o vrsti vojne provokacije koju su NATO i SAD izveli u posljednjih 7 godina. Javnosti se uvijek govorilo da su vojne vježbe “obrambene”. To jednostavno nije istina. Sada imamo vijesti da je DTRA financirao biolaboratorije u Ukrajini. Pretpostavljam da bi Putin mogao pristati dopustiti američkim nuklearnim raketnim sustavima u Poljskoj i Rumunjskoj ako Biden pristane dopustiti raspoređivanje usporedivih ruskih sustava na Kubi, Venezueli i Meksiku. Kada to gledamo u tim terminima, možemo početi shvaćati da Putinovi zahtjevi nisu ludi niti nerazumni.

Pitanje 5 – Ruski mediji izvještavaju da su ruski projektili “visoke preciznosti, iz zraka” pogodili objekt u zapadnoj Ukrajini “ubivši više od 100 lokalnih vojnika i stranih plaćenika”. Navodno se centar za obuku specijalnih operacija nalazio u blizini grada Ovrucha koji je samo 25 milja od poljske granice. Što nam možete reći o ovom incidentu? Je li Rusija pokušavala poslati poruku NATO-u?

Larry C. Johnson – Kratak odgovor – DA! Ruski vojni udari u zapadnoj Ukrajini tijekom prošlog tjedna šokirali su i uzbunili dužnosnike NATO-a. Prvi udarac uslijedio je u nedjelju, 13. ožujka u Yavorivu u Ukrajini. Rusija je tu bazu pogodila s nekoliko projektila, od kojih su neke navodno hipersonične. Ubijeno je više od 200 pripadnika, uključujući američku i britansku vojnu i obavještajnu službu, a stotine je ranjeno. Mnogi su zadobili katastrofalne rane, poput amputacija, i nalaze se u bolnici. Ipak, NATO i zapadni mediji pokazali su malo interesa za izvještavanje o ovoj katastrofi.

Yavoriv je bio važna prednja baza za NATO. Sve do veljače (prije ruske invazije na Ukrajinu), Zapovjedništvo za obuku 7. armije SAD djelovalo je iz Yavoriva sve do sredine veljače. Rusija se tu nije zaustavila. ASB vojne vijesti izvještavaju da je Rusija pogodila još jedno mjesto, Delyatyn, koje se nalazi 60 milja jugoistočno od Yavoriva (vjerujem u četvrtak). Jučer je Rusija pogodila Žitomir, još jedno mjesto gdje je NATO prethodno bio prisutan. Putin je poslao vrlo jasnu poruku — NATO snage u Ukrajini će se promatrati i tretirati kao neprijatelji. I gotovo.

Pitanje 6 – Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky je u zapadnim medijima nazvan “ratnim vođom” i modernim “Winstonom Churchillom”. Ono što mediji propuštaju reći svojim čitateljima jest da je Zelensky poduzeo niz koraka kako bi ojačao svoju vlast, a pritom je oštetio krhke demokratske institucije u Ukrajini. Na primjer, Zelensky je “zabranio jedanaest novinskih organizacija u vlasništvu oporbe” i pokušao zabraniti čelniku najveće ukrajinske oporbene stranke Viktoru Medvedčuku da se kandidira za funkciju zbog lažne optužbe za “financiranje terorizma”. Ovo nije ponašanje vođe koji je ozbiljno predan demokraciji.

Što mislite o Zelenskom? Je li on doista “domoljubni vođa” kakvim ga mediji predstavljaju?

Larry C. Johnson – Zelensky je komičar i glumac. Po mom mišljenju nije baš dobar u tome. Zapad cinično koristi činjenicu da je Židov kao odvraćanje od velikog kontingenta neonacista (i mislim na prave naciste koji još uvijek slave postignuća ukrajinske Waffen SS jedinice dok su se borili s nacistima u Drugom svjetskom ratu). Činjenice su jasne – on zabranjuje oporbene političke stranke i gasi oporbene medije. Pretpostavljam da je to nova definicija “demokracije”.

Pitanje 7 – Kako ovo završava? Postoji izvrstan post na stranici Moon of Alabama pod naslovom „Što će biti zemljopisno krajnje stanje rata u Ukrajini“. Autor objave, Bernard, čini se da misli da će Ukrajina na kraju biti podijeljena uz rijeku Dnjepar “i južno uz obalu na kojoj živi većinsko rusko stanovništvo”. On također kaže ovo:

“Ovo bi eliminiralo ukrajinski pristup Crnom moru i stvorilo kopneni most prema otcjepljenom Moldavskom Pridnjestrovlju koje je pod zaštitom Rusije. Ostatak Ukrajine bio bi zemlja ograničena, uglavnom poljoprivredna država, razoružana i previše siromašna da bi se uskoro mogla izgraditi za novu prijetnju Rusiji. Politički bi njime dominirali fašisti iz Galicije (zapadna Ukrajina), što bi tada postalo veliki problem za Europsku uniju.”

Što mislite? Hoće li Putin nametnuti Ukrajini vlastito teritorijalno rješenje kako bi pojačao rusku sigurnost i zaustavio neprijateljstva ili je vjerojatniji drugačiji scenarij?

Larry C. Johnson – Slažem se s Moonom. Putinov primarni cilj je zaštititi Rusiju od stranih prijetnji i postići razvod sa Zapadom. Rusija ima fizičke resurse da bude neovisna suverena i u procesu je ostvarivanja te vizije.

Autor: Larry C. Johnson

IZVOR sonar21.com

IntervjuLarry C. JohnsonRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
162 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Vrlo teško je danas doči do pravih informacija, ovakvih informacija…
Podsjetio me je autor na Moon of Alabama… Zaboravio sam taj dobar medij…

Let's
2 godine prije

Dragi Bozhe, jutros ste mi uljepsali dan. Hvala vam Logicno. Kako je dobrlo cuti drugacije misljenje od NATO rezimskih novina. Poslje ovog clanka covjek nema nista reci.

viking
2 godine prije

odličan intervju.

roberto
2 godine prije

Plan je odrađen,kako se sve čini,još malo pa će i to famozno primirje biti potpisano.Europa će uzimati energente od usa i još će sigurno počet kupovat i velike količine gmo hrane.Rusiji je tako svejedno,ona ima kome prodavat svoje energente,a americi ako zafali plina za europu,kupit će od rusa i prodavat europi,po naravno ko zna kojoj cijeni.Jer sankcije amerike rusiji,ne znače ništa,oni i onako posluju stalno.Ameri kad je nešto od strateške važnosti za njih,samo naprave iznimku i dozvole svojim tvrtkama da kupuju energente od rusije.

2 godine prije

Pa fino je Putin izjavio da ukrajina neće postojati u sad već tadašnjem obliku…
Nudjeno im je predugo da se stvari riješe mirnim putem..Kako ono kazu , najbolja Ruska ponuda je prva ponuda…

Što se tiče denacifikacije , mogu jedino da predju u nekakvu gerilu , dok ne potroše ono metaka šta imaju , jer su skladišta ili uništena ili zapljenjena…

2 godine prije

Prije nekoliko dana citao sam ovdje komentare,vezano za generala macgregora,kako nema pojma Sha govori,kako ima naknadnu pamet..cinjenica je da,od prvoga dana ruskog napada na Ukrajinu,svaka teza mu je bila ispravna.od toga da ovo neće završiti brzo kako je Rusija planirala do toga da Ukrajina ne moze izvuci bolji kraj.cinjenica je,takodjer,da USA rezim zeli Sho duzi rat,i svima se od toga dize kosa na glavi.iz ovog krvoprolića,ako potraje,korist izvlači jedino USA rezim,ne USA narod..i eventualno kina.kapa dolje generalu macgregoru,od samog početka je bio u pravu.hvala.

Toni
2 godine prije

Fućkaš (nepostojeću) ukrajinsku armiju, glavno da je poražen sotonski NWO. Čimpanze kao Biden, Plenković, Macron, Zelenski… sad mogu pjevati borbene i čekati novu priliku (za LGBT propagandu, chemtrailse, rodnu ideologiju, pedofiliju, cijepljenje smećem, i konjicu na ulicama). Nova Hazarija za sada ide na čekanje.

Marche
2 godine prije

Tko je Larry C. Johnson?
Larry C. Johnson bivši je analitičar u američkoj Središnjoj obavještajnoj agenciji. Suvlasnik je i izvršni direktor tvrtke BERG Associates, LLC. Najpoznatiji je po širenju prevare 2008. godine po tome što su republikanski operativci snimili videokasetu Michelle Obama koja se žalila na “bijelo”.

Lucija, prva
2 godine prije

Dobar tekst.
Manje, više sve poznato.
Zaboravite na granicu na Dnjepru.

To uopće nije rješenje. Ukrajina 2.0 na Zapadu bi opet bila problem.

Lucija, prva
2 godine prije

Istaknut ću:

“Žitomir je u subotu uništen hipersoničnim projektilima. Yavoriv je prošle nedjelje doživio sličnu sudbinu. Bio je to primarni centar za obuku i logistiku koji su NATO i EUCOM koristili za opskrbu vojske i oružja Ukrajini. Veliki broj vojnog i civilnog osoblja u toj bazi postali su žrtve.

Ne samo da Rusija napada i uništava baze koje NATO REDOVITO KORISTI OD 2015. GODINE,…”

Zemlja partner i baze u Ukrajini.
Rusi su predugo čekali.

zapadni neimac
2 godine prije

Kada ukrajinci skontaju, a vec su skontali na nekim mjestima, da samo ofanzivnim djelovanjem se moze napraviti uspjeh, ratna sreca ce biti varljiva za obadvije strane. U ovom ratu ofanziva je isplativija od defanzive. BTW ukrajinci kod Sumija ciste drzavnu granicu od ruskog okupatora. Malo, po malo.

Гавран
2 godine prije

Bitka kod ARMAGEDONA. Posle nje ništa neće biti isto, ako ičega bude. Naše je da makar unutar sebe odaberemo stranu. Nažalost za zapadnjake se može reći: “Pusti mrtve (duhovno) da sahrane svoje mrtve”. Oni su već odaberali stranu i, i tako će im biti.

2 godine prije

Ključ napredovanja je vazdušna premoć.
Setite se sirije gde je bilo preko 100 000 terorista i onda su došli rusi sa 60 letelica i polako ali sigurno preokrenuli tok rata.

Oki nava
2 godine prije

Odlican ,objektivan text. 👍 napokon malo zdravog razuma. Lp.

duki
2 godine prije

I sada ide hladna logika
Eu kupuje plin od Amerike – ok
Plaća ga 80% skuplje -ok
Amerika kupuje plin od Putina i prodaje Eu – ok?
Ispušila Eu i jadni Ukrajinski narod !
🙈🙉🙊

Croatia
2 godine prije

Rusija je trazila dogovor o sigurnosti arogantni zapad je to odbio , uskoro najgore po zapad tek dolazi.

Politicki nekorektan
2 godine prije

Necu ulaziti u vojnu komponentu jerbo nisam kompetentan, ali cu primjetiti jednu malo neobicnu stvar.
Dakle, prvo idu izvjesca da rusi pale, ubijaju i masakriraju sve sto dise u ukrajini a odmah nakon te vijesti izvjestaj o poginulima, 890 civila i 17.890 ruskih vojnika, pa majku mu staru,kako je to moguce?

Jastin Trudo
2 godine prije

Nemas ti ni za biber majstore a ne prijatelje po svijetu.

TBD
2 godine prije

Ukrajinci nisu poraženi, još se opiru, a do kad će ja neznam. Ja vidim problem u zapadnoj propagandi, kako je krenilo duh Kijeva je prvog dana srušio 9 ruskih aviona, danas je ukrajinska vojska trebala biti pred Moskvom, ali to se nije dogodilo i to je samo zrcalna priča kako je ruska vojska stala i nema hrane pa Rusija moli Kinu da pošalje hranu za ruske vojnike u Ukrajini (to je bio naslov članka na Indexu). To o ”ograničenom protunapadu” je formulacija kao o ograničenoj trudnoći žene. Nadalje, ruski cilj nije poraziti Ukrajinu nego je demilitarizirati. To je bio jedan od deklariranih ruskih ciljeva. Mene ne zabrinjavaju nazivi nego stvarno stanje, pa je meni svejedno da li je ovo vojnoredarstvaena akcija kao što je oluja bila i koju je Plenković u par navrata odlazio savjetovati Ukrajince ili agresija ili okupacija, to je nrevažno. Sradavanja civila su stvarno užas u svakom… Čitaj više »

TBD
2 godine prije

Ukrajinci nisu poraženi, još se opiru, a do kad će ja neznam. Ja vidim problem u zapadnoj propagandi, kako je krenilo duh Kijeva je prvog dana srušio 9 ruskih aviona, danas je ukrajinska vojska trebala biti pred Moskvom, ali to se nije dogodilo i to je samo zrcalna priča kako je ruska vojska stala i nema hrane pa Rusija moli Kinu da pošalje hranu za ruske vojnike u Ukrajini (to je bio naslov članka na Indexu). To o ”ograničenom protunapadu” je formulacija kao o ograničenoj trudnoći žene. Nadalje, ruski cilj nije poraziti Ukrajinu nego je demilitarizirati. To je bio jedan od deklariranih ruskih ciljeva. Mene ne zabrinjavaju nazivi nego stvarno stanje, pa je meni svejedno da li je ovo vojnoredarstvaena akcija kao što je oluja bila i koju je Plenković u par navrata odlazio savjetovati Ukrajince ili agresija ili okupacija, to je nrevažno. Sradavanja civila su stvarno užas u svakom… Čitaj više »

Ja to onako
2 godine prije

Bravo za objavu intervjua,odlican.

Rimtutituki
2 godine prije

Cilj i jeste bio da eu kupuje ruski plin ali od usa,sve po protokolu odradjeno,a eu,ko sto rece V Nuland” eu,a eu,nek se jebe”

Detektor
2 godine prije

Klasično isprazno filozofiranje i otkrivanje tople vode nekoga tko želi ispasti prepametan i jako važan (prijatelji časnici na obje strane). Razvučene komunikacije su meki ciljevi, kad ostaneš bez streljiva, goriva i hrane moraš stati…bla, bla… Ma nemoj. Tko bi to rekao Treba zaista genijalni vojnički um pa se tome dosjetiti. Ako izađeš gol van na minus 30 bit će ti hladno. Hvala kapetane Očigledni. Prvo, svi, pa i mi ovdje, i dalje samo nagađaju koji su točno ciljevi ruske invazije na Ukrajinu. Je li to promjena režima i osiguranje da Ukrajina ostane cjelovita ali ne dođe u zapadnu sferu utjecaja ili je to podjela Ukrajine i amputacija dio njenog teritorija ili jnešto treće. Do sada to nikome nije jasno. Nadalje Rusi su ovdje u vrlo osjetljivoj situaciji. Snage kojima su napali (navodno oko 200.000 vojnika uz odgovarajuću tehniku) realno ne bi smjele biti dovoljne za okupaciju zemlje od 45 milijuna… Čitaj više »

Sardelino
2 godine prije

Sve vrste ukrajinskih vojnih akcija koje vole opisivati u Jutarnjem ili Indexu a koje po mjima Ukrajince vode u pobjedu protiv mrskog neprijatelja svode se na akcije lokalnog karaktera odnosno lokalnih diverzija sa dometima unutar i donekle izvan gradova.
Nigdje se ne vidi ukrajinska vojska. Nema ukrajinskih kolona tenkova i teške artiljerije zaglibljele u blatu. Neka njihova glavnina vojske na istoku je ukopana i nalazi se poluokruženju bez mogućnosti operativnog djelovanja. Neke pojedinačne bitke se mogu dobiti partizanskom taktikom ali ne i rat.
Za dobiti rat treba izaći i ovladati prostorom a za to Ukrajinci nemaju snage niti sredstva.
Zato im je bolje sjesti za švedski stol dok još ima ponude i ustupaka na njegovom stolnjaku.

tihobl
2 godine prije

I po tvojoj procjeni sta mislis da li ce rusi kapitulirati do 10. travnja?

ForSale
2 godine prije

hahahaha ova ti je dobra!

abc
2 godine prije

Kako to?
Pa naša zapadna neovisna propaganda nam več dva tjedna govori, da su ukrajinske vojne snage pred Moskvom i da su likvidirale več sve ruske generale. Pa onda priče, da je likvidirano več 20.000 ruskih vojnika, da Rusima nedostaje toplih gača, čizmi, da nemaju šta jesti,itd.
Kad ono..vidi belaja !!! Realnost potpuno drugačija..
Jaoš malo pa se če ukro-nacisti okrenuti u bežaniju ka EU, u stilu “bežte noge, da vas ne pos.rem”. E onda če EU vidjeti i osjetiti na svojoj koži o kakvim zločincima i manijacima se radi. ISIS je djete prema njima.

Max
2 godine prije

To je nepobitno točno. Jer da je Ukrajinska očuvala svoju borbenu sposobnost Upotrijebila bi sve preostale snage i sredstva da krene protuudar i izbaci protivnika iz zemlje. Umjesto toga smo čuli kuknjavu i poziv civilima da vlastitim tjelima brane prilaz gradovima. I unuke i bake kako prave moltovljeve koktele da dočekaju Ruse. Koji su nakon 24 sata bili pred glavnim gradom Kijevom i samo čekali opakrbne konvoje. Slušam u svojoj okolini rođake koji kažu da su trebali tući Moskvu!? O blažena gluposti!

lurker
2 godine prije

A ovo je isto akalitičar od banane…

Da, Ukrajina će ostati podijeljena, ali niti Rusija neće profitirati, biti će joj Pirova pobjeda.

Lenko
2 godine prije

Bez potrebe srca svoja uznemirujemo vijestima iz svita,
triba sist i iskrenom molitvom srca obratit se Stvoritelju da skrati ovo vrime tame.
Samo Bog može dati mir.
Potrebiti smo čak i ako imamo sve, zato što ne tražimo Boga i ne prepoznajemo ga.
Dolaze mračna vrimena, treba se vratit Bogu i Njegovom Dekalogu.

gargamel
2 godine prije

Odakle ti ovi plusevi, mora da si angažovao cijelu porodicu i poznanike.

tihobl
2 godine prije

Makron je dogovorio sa Erdoganom humanitarnu akciju da izvuce iz Mariupolja legionare i tatare jeos prije nekoliko dana. A jos uvijek nista od akcije. neko koci, a to nisu rusi koji su im nudili da ih iz Mariupolja prebace u lavov autobusima, kao sto su prebacivali u Idlib.

Nena
2 godine prije

Urrraaaaaa!!!!!!!
❤️🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺❤️☦️

Nena
2 godine prije

Pročutajte proročanstvo Edgara Kejsija gde kaže za Rusiju da će ona biti pislednja nada za ceo svet…

Lenko
2 godine prije

Evo, ipak sam na net.hr uspija pronaći istinu:

Kakva je ovo država?
Ako u dvorištu nađem naftu ili rudnik zlata, to je državno,
a ako nađem marihuanu, to je kao moje.

Jela09
2 godine prije

Ovo je ludnica koliko su dijametralno suprotne vijesti na raznim portalima.. s jedne strane Ukrajinci rade odličan posao, a na drugoj su Rusi sve riješili i zauzeli ono što su htjeli.

Sava Kostadinović
2 godine prije

Izuzetno KVALIFIKOVAN tekst, BRAVO!!!

gsx
2 godine prije

Mene zanima kako takvi likovi kao ti dodju do zaključka ,da vojska koja pobedjuje , u stvari gubi, da nema goriva,hrane i municije..svaka čast…

gsx
2 godine prije

još jedan koji je zaključio da Rusi gube…

Tupko Glupko
2 godine prije

Mislim da je cilj Rusije osvojiti sav ukrajinski teritorij koji ima izlaz na Crno more (od većih gradova ostala im je samo Odesa na krajnjem istoku da ostvare ovaj cilj), možda doći i do rijeke Dnjepar, a najvažniji cilj srušiti vlast u Ukrajini u Kijevu na čelu sa predsjednikom komičarem i glumcem.

Sada je više nego očigledno da on ne želi nikakve pregovore sa Rusima, da ne popušta ni za milimetar, da mu je interes razorena Ukrajina, desetak milijuna izbjeglica, da mu narod gine za američke interese, da uplete NATO u čitavu priču i izazove Treći svjetski rat. Tektonske poremećaje u Europi je već izazvao.

Ukrajina baš nikada neće biti članica NATO-a, htjeli to njezini vlastodršci ili ne.
Ali to se moglo dogovoriti za zelenim stolom da je bilo razuma.

Lara
2 godine prije

tko ima prijatelje u NATO ne trebaju mu neprijatelji

Legendarni Grk
2 godine prije

Luđačka masonska banda iz EU je pod krinkom rata u Ukrajini našvrljala na papiriće nove opake “odredbe” kojih se uskoro kao “moramo pridržavati”. Vijeće Europe je odbacilo prijašnju rezoluciju da se nikoga ne smije silom tjerati na cijepljenje – sada se to smije i može. Svi bankomati će biti zamijenjeni QR bankomatima koji ne rade bez QR koda. Cijepljenje će biti obavezno za sve. Digitalna valuta kreće krajem 2022. i gotovina će se ukloniti iz opticaja u roku od 18 mjeseci. Ovdje je originalni opaki tekst na engleskom jeziku: MANDATORY VACCINATION FOR THE EU JUST WENT THROUGH UNDER THE RADAR It does not matter if the pandemic is over and the vaccine is proven fraudulent, they are going for it anyway. “WARNING – After June 30 2022: -the European Council has amended resolution 2361 and no longer objects to compulsory vaccination. -As of July 1 2022 the EU has announced… Čitaj više »

xoxo
2 godine prije

I turska je armija poražena na kosovu polju.

Samuraj
2 godine prije

Bravo za tekst, hvala.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Taj prokleti rat ! Moze ga voljet , samo onaj to nikad nije participirao u tom … Vrazijem igralistu ! Ukro vojska , pobijedjena ? Pa vraga u straznjicu poljubili , tupavci , nedotupavi ! Pa TKO su ti Ukrainci , uopce ? ! Ljudi , koji sami , sebe , tako definiraju I molim – to treba postivati , bez obzra na vlastito misljenje ! Kojim jezikom oni govore ?! Ukrajinskim I Ruskim , predominantno ! Kolika je razlika , izmedju ta dva jezika ?! Pa onolika , koliko I oficijelnog Hrvatskog i Zagorskog dijalekta , dakle , razumiju , jedni , druge bez problema , kada hoce ! Sto su po vjeri ?! 80 % Pravoslavni u 2 dijaceze , 15 % Grko – Katolici ( Bizantijskog Obreda ali priznaju I stuju Papstvo ) 3.5 % Rimo – Katolici , mahom , pripadnici Madzarske I Poljske manjine I… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Rusija je EU danas postavila ultimatum…. Ako za četiri dana EU ne bude ruskih energenata plačivala u rubljima, Rusija zatvara sve slavine…

Robi
2 godine prije

Zato se i kuka, moli za no-fly zonu, za sankcije, za odmoc na svaki moguci naci Rusiji. To je zato jer je Rusija izgubila..dajte ljudi, nebuloze su vam se sa korona blasfemije samo prebacile na ovaj nesretni rat. Protiv Rusije Ukrajina nece dobiti rat ni da 10 godina ratuju i da europske zemlje salju jos naoruzanja. Ako ih Hitler nije sa onakvom silom vojske, sa onakvom tehnickom i taktickom nadmoci, nece ni ova poluraspadnuta vojska ukrajinskih neonacista i stranih pustolova. Vidimo malo malo svaki dan neke strane dobrovoljce koji se vracaju kucama bjezeci glavom bez obzira, jer ipak nije bas onako kako se pokazuje na mainstream lazovima. Tamo se ipak nalazi s druge strane vojska, mocna vojska koja sa manje od pola gasa je vec dobar komad zemlje progutala i sa ovom taktikom da se pokusava sacuvati sto vise civila. Sta bi bilo da se ide na opce unistenje svega… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Kadirov cudotvorac:
Ruskog generala koga su ubili ukrajinski snajperisti, a sahranio ga Debeli Djuro snimljen je danas u razgovoru sa Kadirovim.
A mozete da pogledate i snimke sta su danas sve pogodili oboreni ruski avioni i helikopteri.

tihobl
2 godine prije

Treci redovan izvjestaj iz Mariupolja: broj nacista se ponovo prepolovio i ima ih jos oko 3.500. Koga zanima tempo neka potrazi prethodne izvjestaje kad sam objavljivao da im se broj prepolovio na oko 7.000, a prije toga na oko 15.000.
Nacisti drze vlasnistvo svoga osnivaca i sponzora: dvije fabrike, luku i mali dio centra grada. Rusi to nece stedjeti jer tu nema civila pa ce Mariupolj uskoro biti denacifikovan. Rinat ce ostati bez dobrog dijela imovine, ali to nikog ne zanima.

Koga zanima moze snimke na bloody croatia na YT.

I jedna zanimljivost: ukri su minirali luke, ali su im mine utekle. Vidjane su uz rumunsku i bugarsku obalu, a sad ih turci love kod Bosfora.

flint
2 godine prije

istina, nacistima je trebalo 7 tjedana da nađu auto cestu za Kijev

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI