Ukrajinska armija je poražena, preostalo je samo odraditi čišćenje

Larry C. Johnson o ratu u Ukrajini

Nedavno sam dao pisani intervju Mikeu Witneyju, koji piše za UNZ.COM. Evo ga:

Pitanje 1 – Možete li mi objasniti zašto mislite da Rusija pobjeđuje u ratu u Ukrajini?

Larry C. Johnson – U prva 24 sata ruske vojne operacije u Ukrajini, sve mogućnosti ukrajinskog kopnenog radarskog presretanja bile su izbrisane. Bez tih radara, ukrajinsko zrakoplovstvo izgubilo je sposobnost presretanja iz zraka u zrak. U tri tjedna, Rusija je uspostavila de facto zonu zabranjenog leta iznad Ukrajine. Iako je još uvijek ranjiv na rakete sa površine ispaljene s ramena koje su SAD i NATO isporučili Ukrajincima, nema dokaza da je Rusija morala smanjiti borbene zračne operacije.

Dolazak Rusije u Kijev unutar tri dana nakon invazije također je privukao moju pozornost. Sjetio sam se da je nacistima u operaciji Barbarossa trebalo sedam tjedana da stignu do Kijeva i još sedam tjedana da pokore grad. Nacisti su imali prednost što nisu udarali kako bi izbjegli civilne žrtve i bili su željni uništiti kritičnu infrastrukturu. Ipak, mnogi takozvani američki vojni stručnjaci tvrdili su da je Rusija zaglibila. Kad je vojska pozicionirana 24 milje (ili 40 milja, ovisno o izvoru vijesti) sjeverno od Kijeva više od tjedan dana, bilo je jasno da je sposobnost Ukrajine da pokrene značajne vojne operacije eliminirana. Ako je njihovo topništvo bilo netaknuto, onda je ta kolona bila laka meta za masovno uništenje. To se nije dogodilo. Alternativno, da su Ukrajinci imali održivo fiksno ili rotirajuće avijacijsko krilo, trebali su uništiti tu kolonu iz zraka. To se nije dogodilo. Ili, da su imali održivu sposobnost krstarećih projektila, trebali su obrušiti pakao na navodno zaustavljenu rusku kolonu. To se nije dogodilo. Ukrajinci nisu čak ni postavili značajnu pješačku zasjedu na kolonu sa svojim tek dobivenim američkim projektilima Javellin.

Razmjeri ruskog napada su izvanredni. Zauzeli su teritorij u tri tjedna koji je veći od kopnene mase Ujedinjenog Kraljevstva. Zatim su nastavili s izvođenjem ciljanih napada na ključne gradove i vojne objekte. Nismo vidjeli niti jedan slučaj jedinice veličine ukrajinske pukovnije ili brigade koja je napala i porazila usporedivu rusku jedinicu. Umjesto toga, Rusi su podijelili ukrajinsku vojsku na fragmente i prekinuli njihove komunikacijske linije. Rusi učvršćuju kontrolu nad Mariupolom i osigurali su sve prilaze Crnom moru. Ukrajina je sada odsječena na jugu i sjeveru.

Napomenuo bih da je SAD-u bilo teže zauzeti ovoliki teritorij u Iraku 2003. dok su se borili protiv daleko inferiornije, manje sposobne vojne sile. Ako ništa drugo, ova ruska operacija trebala bi prestrašiti američke vojne i političke čelnike.

Zaista velika vijest stigla je ovog tjedna s ruskim raketnim napadima na de facto baze NATO-a u Yavorivu i Žitomiru. NATO je proveo obuku o kibernetičkoj sigurnosti u Žitomiru u rujnu 2018. i opisao Ukrajinu kao “NATO partnera”. Žitomir je u subotu uništen hipersoničnim projektilima. Yavoriv je prošle nedjelje doživio sličnu sudbinu. Bio je to primarni centar za obuku i logistiku koji su NATO i EUCOM koristili za opskrbu vojske i oružja Ukrajini. Veliki broj vojnog i civilnog osoblja u toj bazi postali su žrtve.

Ne samo da Rusija napada i uništava baze koje NATO redovito koristi od 2015. godine, nego nije bilo upozorenja o zračnom napadu i nije bilo gašenja napadačkih projektila.

Pitanje 2 – Zašto mediji pokušavaju uvjeriti ukrajinski narod da može pobijediti u svom ratu protiv Rusije? Ako je to što kažete točno, onda svi civili koji se šalju u borbu protiv ruske vojske ginu u ratu koji ne mogu dobiti. Ne razumijem zašto bi mediji htjeli obmanuti ljude o nečemu tako ozbiljnom. Što mislite o tom pitanju?

Larry C. Johnson – Ovo je kombinacija neznanja i lijenosti. Umjesto stvarnog izvještavanja, velika većina medija (tiskanih i elektroničkih), kao i Big Tech, podržavaju masovnu propagandnu kampanju. Sjećam se kad je George W. Bush bio Hitler. Sjećam se kad je Donald Trump bio Hitler. A sada imamo novog Hitlera, Vladimira Putina. Ovo je dosadna, neuspješna priča. Svatko tko se usuđuje postaviti legitimna pitanja o tome odmah je označen kao Putinova marioneta ili ruska marioneta. Kada ne možete argumentirati činjenice, jedino rješenje je prozivka.

Pitanje 3 – Prošlog tjedna, pukovnik Douglas MacGregor bio je gost Tucker Carlson Showa. Njegovi stavovi o ratu zapanjujuće su slični vašim. Evo što je rekao u intervjuu:

“Rat je zaista gotov za Ukrajince. Usitnjeni su u komadiće, o tome nema sumnje unatoč onome što čujemo iz naših mainstream medija. Dakle, pravo pitanje za nas u ovoj fazi je, Tucker, hoćemo li živjeti s ruskim narodom i njegovom vladom ili ćemo nastaviti provoditi ovu vrstu promjene režima preodjenute u ukrajinski rat? Hoćemo li prestanite koristiti Ukrajinu kao ovna protiv Moskve, što smo zapravo i učinili.” (intervju Tucker Carlson – MacGregor)

Slažete li se s MacGregorom da je prava svrha poticanja Rusije na rat u Ukrajini bila “promjena režima”?

Drugo, slažete li se da se Ukrajina koristi kao polazno tlo za SAD za provedbu proxy-rata protiv Rusije?

Larry C. Johnson – Doug je sjajan analitičar, ali ja se ne slažem s njim – mislim da u Bidenskoj administraciji nema nikoga tko je dovoljno pametan da razmišlja i planira u tim strateškim terminima. Po mom mišljenju, posljednjih 7 godina NATO je po inerciji bio status quo. Pod tim mislim da su NATO i Washington vjerovali da bi se mogli nastaviti šuljati na istok do granica Rusije bez izazivanja reakcije. NATO i EUCOM redovito su izvodili vježbe – uključujući pružanje “ofenzivne” obuke – i dobavljali opremu. Vjerujem da su izvješća u Sjedinjenim Državama da je CIA pružala paravojnu obuku ukrajinskim jedinicama koje djeluju u Donbasu vjerodostojne. Ali teško mi je vjerovati da nakon naših debakla u Iraku i Afganistanu odjednom imamo stratege na razini Sun Tzua koji vuku konce u Washingtonu.

U Washingtonu vlada očaj. Osim što pokušava zabraniti sve što je rusko, Bidenova administracija pokušava maltretirati Kinu, Indiju i Saudijsku Arabiju. Ne vidim da bi se ijedna od tih zemalja povinula pritisku. Vjerujem da je Bidenova ekipa napravila fatalnu pogrešku pokušavajući demonizirati sve što je rusko. Ako ništa drugo, ovo ujedinjuje ruski narod iza Putina i oni su spremni na dugu borbu.

Šokiran sam pogrešnom procjenom u mišljenju da bi ekonomske sankcije Rusiju bacile na koljena. Istina je upravo suprotno. Rusija je samodostatna i ne ovisi o uvozu. Njihov je izvoz ključan za gospodarsku dobrobit Zapada. Ako zadrže pšenicu, potašu (kalijeve soli), plin, naftu, paladij, gotov nikal i druge ključne minerale sa Zapada, europsko i američko gospodarstvo bit će narušeno. A ovaj pokušaj prisile Rusije sankcijama sada je učinio vrlo vjerojatnim da će se uloga američkog dolara kao međunarodne pričuvne valute pojaviti na smetlištu povijesti.

Pitanje 4 – Otkako je 2007. održao svoj slavni govor u Münchenu, Putin se žalio na “arhitekturu globalne sigurnosti”. U Ukrajini možemo vidjeti kako se ova mučna sigurnosna pitanja mogu razviti u puni rat. Kao što znate, Putin je u prosincu postavio niz zahtjeva vezanih uz rusku sigurnost, ali Bidenova administracija je slegnula ramenima i nikada nije odgovorila. Putin je želio pismena jamstva da proširenje NATO-a neće uključivati ​​Ukrajinu (članstvo) i da nuklearni raketni sustavi neće biti raspoređeni u Rumunjskoj ili Poljskoj. Mislite li da su Putinovi zahtjevi nerazumni?

Larry C. Johnson – Mislim da su Putinovi zahtjevi sasvim razumni. Problem je u tome što 99 % Amerikanaca nema pojma o vrsti vojne provokacije koju su NATO i SAD izveli u posljednjih 7 godina. Javnosti se uvijek govorilo da su vojne vježbe “obrambene”. To jednostavno nije istina. Sada imamo vijesti da je DTRA financirao biolaboratorije u Ukrajini. Pretpostavljam da bi Putin mogao pristati dopustiti američkim nuklearnim raketnim sustavima u Poljskoj i Rumunjskoj ako Biden pristane dopustiti raspoređivanje usporedivih ruskih sustava na Kubi, Venezueli i Meksiku. Kada to gledamo u tim terminima, možemo početi shvaćati da Putinovi zahtjevi nisu ludi niti nerazumni.

Pitanje 5 – Ruski mediji izvještavaju da su ruski projektili “visoke preciznosti, iz zraka” pogodili objekt u zapadnoj Ukrajini “ubivši više od 100 lokalnih vojnika i stranih plaćenika”. Navodno se centar za obuku specijalnih operacija nalazio u blizini grada Ovrucha koji je samo 25 milja od poljske granice. Što nam možete reći o ovom incidentu? Je li Rusija pokušavala poslati poruku NATO-u?

Larry C. Johnson – Kratak odgovor – DA! Ruski vojni udari u zapadnoj Ukrajini tijekom prošlog tjedna šokirali su i uzbunili dužnosnike NATO-a. Prvi udarac uslijedio je u nedjelju, 13. ožujka u Yavorivu u Ukrajini. Rusija je tu bazu pogodila s nekoliko projektila, od kojih su neke navodno hipersonične. Ubijeno je više od 200 pripadnika, uključujući američku i britansku vojnu i obavještajnu službu, a stotine je ranjeno. Mnogi su zadobili katastrofalne rane, poput amputacija, i nalaze se u bolnici. Ipak, NATO i zapadni mediji pokazali su malo interesa za izvještavanje o ovoj katastrofi.

Yavoriv je bio važna prednja baza za NATO. Sve do veljače (prije ruske invazije na Ukrajinu), Zapovjedništvo za obuku 7. armije SAD djelovalo je iz Yavoriva sve do sredine veljače. Rusija se tu nije zaustavila. ASB vojne vijesti izvještavaju da je Rusija pogodila još jedno mjesto, Delyatyn, koje se nalazi 60 milja jugoistočno od Yavoriva (vjerujem u četvrtak). Jučer je Rusija pogodila Žitomir, još jedno mjesto gdje je NATO prethodno bio prisutan. Putin je poslao vrlo jasnu poruku — NATO snage u Ukrajini će se promatrati i tretirati kao neprijatelji. I gotovo.

Pitanje 6 – Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky je u zapadnim medijima nazvan “ratnim vođom” i modernim “Winstonom Churchillom”. Ono što mediji propuštaju reći svojim čitateljima jest da je Zelensky poduzeo niz koraka kako bi ojačao svoju vlast, a pritom je oštetio krhke demokratske institucije u Ukrajini. Na primjer, Zelensky je “zabranio jedanaest novinskih organizacija u vlasništvu oporbe” i pokušao zabraniti čelniku najveće ukrajinske oporbene stranke Viktoru Medvedčuku da se kandidira za funkciju zbog lažne optužbe za “financiranje terorizma”. Ovo nije ponašanje vođe koji je ozbiljno predan demokraciji.

Što mislite o Zelenskom? Je li on doista “domoljubni vođa” kakvim ga mediji predstavljaju?

Larry C. Johnson – Zelensky je komičar i glumac. Po mom mišljenju nije baš dobar u tome. Zapad cinično koristi činjenicu da je Židov kao odvraćanje od velikog kontingenta neonacista (i mislim na prave naciste koji još uvijek slave postignuća ukrajinske Waffen SS jedinice dok su se borili s nacistima u Drugom svjetskom ratu). Činjenice su jasne – on zabranjuje oporbene političke stranke i gasi oporbene medije. Pretpostavljam da je to nova definicija “demokracije”.

Pitanje 7 – Kako ovo završava? Postoji izvrstan post na stranici Moon of Alabama pod naslovom „Što će biti zemljopisno krajnje stanje rata u Ukrajini“. Autor objave, Bernard, čini se da misli da će Ukrajina na kraju biti podijeljena uz rijeku Dnjepar “i južno uz obalu na kojoj živi većinsko rusko stanovništvo”. On također kaže ovo:

“Ovo bi eliminiralo ukrajinski pristup Crnom moru i stvorilo kopneni most prema otcjepljenom Moldavskom Pridnjestrovlju koje je pod zaštitom Rusije. Ostatak Ukrajine bio bi zemlja ograničena, uglavnom poljoprivredna država, razoružana i previše siromašna da bi se uskoro mogla izgraditi za novu prijetnju Rusiji. Politički bi njime dominirali fašisti iz Galicije (zapadna Ukrajina), što bi tada postalo veliki problem za Europsku uniju.”

Što mislite? Hoće li Putin nametnuti Ukrajini vlastito teritorijalno rješenje kako bi pojačao rusku sigurnost i zaustavio neprijateljstva ili je vjerojatniji drugačiji scenarij?

Larry C. Johnson – Slažem se s Moonom. Putinov primarni cilj je zaštititi Rusiju od stranih prijetnji i postići razvod sa Zapadom. Rusija ima fizičke resurse da bude neovisna suverena i u procesu je ostvarivanja te vizije.

Autor: Larry C. Johnson

IZVOR sonar21.com

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
165 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
preseren3

Vrlo teško je danas doči do pravih informacija, ovakvih informacija…
Podsjetio me je autor na Moon of Alabama… Zaboravio sam taj dobar medij…

Let's

Dragi Bozhe, jutros ste mi uljepsali dan. Hvala vam Logicno. Kako je dobrlo cuti drugacije misljenje od NATO rezimskih novina. Poslje ovog clanka covjek nema nista reci.

viking

odličan intervju.

roberto

Plan je odrađen,kako se sve čini,još malo pa će i to famozno primirje biti potpisano.Europa će uzimati energente od usa i još će sigurno počet kupovat i velike količine gmo hrane.Rusiji je tako svejedno,ona ima kome prodavat svoje energente,a americi ako zafali plina za europu,kupit će od rusa i prodavat… Pročitaj više »

Alen

Pa fino je Putin izjavio da ukrajina neće postojati u sad već tadašnjem obliku… Nudjeno im je predugo da se stvari riješe mirnim putem..Kako ono kazu , najbolja Ruska ponuda je prva ponuda… Što se tiče denacifikacije , mogu jedino da predju u nekakvu gerilu , dok ne potroše ono… Pročitaj više »

Tucker Carlson

Prije nekoliko dana citao sam ovdje komentare,vezano za generala macgregora,kako nema pojma Sha govori,kako ima naknadnu pamet..cinjenica je da,od prvoga dana ruskog napada na Ukrajinu,svaka teza mu je bila ispravna.od toga da ovo neće završiti brzo kako je Rusija planirala do toga da Ukrajina ne moze izvuci bolji kraj.cinjenica je,takodjer,da… Pročitaj više »

Toni

Fućkaš (nepostojeću) ukrajinsku armiju, glavno da je poražen sotonski NWO. Čimpanze kao Biden, Plenković, Macron, Zelenski… sad mogu pjevati borbene i čekati novu priliku (za LGBT propagandu, chemtrailse, rodnu ideologiju, pedofiliju, cijepljenje smećem, i konjicu na ulicama). Nova Hazarija za sada ide na čekanje.

Marche

Tko je Larry C. Johnson?
Larry C. Johnson bivši je analitičar u američkoj Središnjoj obavještajnoj agenciji. Suvlasnik je i izvršni direktor tvrtke BERG Associates, LLC. Najpoznatiji je po širenju prevare 2008. godine po tome što su republikanski operativci snimili videokasetu Michelle Obama koja se žalila na “bijelo”.

Lucija, prva

Dobar tekst.
Manje, više sve poznato.
Zaboravite na granicu na Dnjepru.

To uopće nije rješenje. Ukrajina 2.0 na Zapadu bi opet bila problem.

Lucija, prva

Istaknut ću: “Žitomir je u subotu uništen hipersoničnim projektilima. Yavoriv je prošle nedjelje doživio sličnu sudbinu. Bio je to primarni centar za obuku i logistiku koji su NATO i EUCOM koristili za opskrbu vojske i oružja Ukrajini. Veliki broj vojnog i civilnog osoblja u toj bazi postali su žrtve. Ne… Pročitaj više »

oddball

Slažem se jedino da ovaj rat mora završiti na način da Putin pobjedi, jedino ne znamo u kojem obimu i kada će ta pobjeda nastupiti,…. zadnji dio “analize” raskrinkava poantu svega, a to je najobičnija otimačina za teritorijem, vidjet ćete da će tako i biti, ključ je crnomorski pojas pa… Pročitaj više »

zapadni neimac

Kada ukrajinci skontaju, a vec su skontali na nekim mjestima, da samo ofanzivnim djelovanjem se moze napraviti uspjeh, ratna sreca ce biti varljiva za obadvije strane. U ovom ratu ofanziva je isplativija od defanzive. BTW ukrajinci kod Sumija ciste drzavnu granicu od ruskog okupatora. Malo, po malo.

Гавран

Bitka kod ARMAGEDONA. Posle nje ništa neće biti isto, ako ičega bude. Naše je da makar unutar sebe odaberemo stranu. Nažalost za zapadnjake se može reći: “Pusti mrtve (duhovno) da sahrane svoje mrtve”. Oni su već odaberali stranu i, i tako će im biti.

Dragačevac

Ključ napredovanja je vazdušna premoć.
Setite se sirije gde je bilo preko 100 000 terorista i onda su došli rusi sa 60 letelica i polako ali sigurno preokrenuli tok rata.

Oki nava

Odlican ,objektivan text. 👍 napokon malo zdravog razuma. Lp.

duki

I sada ide hladna logika
Eu kupuje plin od Amerike – ok
Plaća ga 80% skuplje -ok
Amerika kupuje plin od Putina i prodaje Eu – ok?
Ispušila Eu i jadni Ukrajinski narod !
🙈🙉🙊

Croatia

Rusija je trazila dogovor o sigurnosti arogantni zapad je to odbio , uskoro najgore po zapad tek dolazi.

Politicki nekorektan

Necu ulaziti u vojnu komponentu jerbo nisam kompetentan, ali cu primjetiti jednu malo neobicnu stvar. Dakle, prvo idu izvjesca da rusi pale, ubijaju i masakriraju sve sto dise u ukrajini a odmah nakon te vijesti izvjestaj o poginulima, 890 civila i 17.890 ruskih vojnika, pa majku mu staru,kako je to… Pročitaj više »

Jastin Trudo

Nemas ti ni za biber majstore a ne prijatelje po svijetu.

TBD

Ukrajinci nisu poraženi, još se opiru, a do kad će ja neznam. Ja vidim problem u zapadnoj propagandi, kako je krenilo duh Kijeva je prvog dana srušio 9 ruskih aviona, danas je ukrajinska vojska trebala biti pred Moskvom, ali to se nije dogodilo i to je samo zrcalna priča kako… Pročitaj više »

TBD

Ukrajinci nisu poraženi, još se opiru, a do kad će ja neznam. Ja vidim problem u zapadnoj propagandi, kako je krenilo duh Kijeva je prvog dana srušio 9 ruskih aviona, danas je ukrajinska vojska trebala biti pred Moskvom, ali to se nije dogodilo i to je samo zrcalna priča kako… Pročitaj više »

Ja to onako

Bravo za objavu intervjua,odlican.

Rimtutituki

Cilj i jeste bio da eu kupuje ruski plin ali od usa,sve po protokolu odradjeno,a eu,ko sto rece V Nuland” eu,a eu,nek se jebe”

Detektor

Klasično isprazno filozofiranje i otkrivanje tople vode nekoga tko želi ispasti prepametan i jako važan (prijatelji časnici na obje strane). Razvučene komunikacije su meki ciljevi, kad ostaneš bez streljiva, goriva i hrane moraš stati…bla, bla… Ma nemoj. Tko bi to rekao Treba zaista genijalni vojnički um pa se tome dosjetiti.… Pročitaj više »

Sardelino

Sve vrste ukrajinskih vojnih akcija koje vole opisivati u Jutarnjem ili Indexu a koje po mjima Ukrajince vode u pobjedu protiv mrskog neprijatelja svode se na akcije lokalnog karaktera odnosno lokalnih diverzija sa dometima unutar i donekle izvan gradova. Nigdje se ne vidi ukrajinska vojska. Nema ukrajinskih kolona tenkova i… Pročitaj više »

tihobl

I po tvojoj procjeni sta mislis da li ce rusi kapitulirati do 10. travnja?

ForSale

hahahaha ova ti je dobra!

abc

Kako to? Pa naša zapadna neovisna propaganda nam več dva tjedna govori, da su ukrajinske vojne snage pred Moskvom i da su likvidirale več sve ruske generale. Pa onda priče, da je likvidirano več 20.000 ruskih vojnika, da Rusima nedostaje toplih gača, čizmi, da nemaju šta jesti,itd. Kad ono..vidi belaja… Pročitaj više »

Max

To je nepobitno točno. Jer da je Ukrajinska očuvala svoju borbenu sposobnost Upotrijebila bi sve preostale snage i sredstva da krene protuudar i izbaci protivnika iz zemlje. Umjesto toga smo čuli kuknjavu i poziv civilima da vlastitim tjelima brane prilaz gradovima. I unuke i bake kako prave moltovljeve koktele da… Pročitaj više »

lurker

A ovo je isto akalitičar od banane…

Da, Ukrajina će ostati podijeljena, ali niti Rusija neće profitirati, biti će joj Pirova pobjeda.

Lenko

Bez potrebe srca svoja uznemirujemo vijestima iz svita, triba sist i iskrenom molitvom srca obratit se Stvoritelju da skrati ovo vrime tame. Samo Bog može dati mir. Potrebiti smo čak i ako imamo sve, zato što ne tražimo Boga i ne prepoznajemo ga. Dolaze mračna vrimena, treba se vratit Bogu… Pročitaj više »

gargamel

Odakle ti ovi plusevi, mora da si angažovao cijelu porodicu i poznanike.

tihobl

Makron je dogovorio sa Erdoganom humanitarnu akciju da izvuce iz Mariupolja legionare i tatare jeos prije nekoliko dana. A jos uvijek nista od akcije. neko koci, a to nisu rusi koji su im nudili da ih iz Mariupolja prebace u lavov autobusima, kao sto su prebacivali u Idlib.

Nena

Urrraaaaaa!!!!!!!
❤️🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺❤️☦️

Nena

Pročutajte proročanstvo Edgara Kejsija gde kaže za Rusiju da će ona biti pislednja nada za ceo svet…

Lenko

Evo, ipak sam na net.hr uspija pronaći istinu:

Kakva je ovo država?
Ako u dvorištu nađem naftu ili rudnik zlata, to je državno,
a ako nađem marihuanu, to je kao moje.

Jela09

Ovo je ludnica koliko su dijametralno suprotne vijesti na raznim portalima.. s jedne strane Ukrajinci rade odličan posao, a na drugoj su Rusi sve riješili i zauzeli ono što su htjeli.

Sava Kostadinović

Izuzetno KVALIFIKOVAN tekst, BRAVO!!!

gsx

Mene zanima kako takvi likovi kao ti dodju do zaključka ,da vojska koja pobedjuje , u stvari gubi, da nema goriva,hrane i municije..svaka čast…

gsx

još jedan koji je zaključio da Rusi gube…

Tupko Glupko

Mislim da je cilj Rusije osvojiti sav ukrajinski teritorij koji ima izlaz na Crno more (od većih gradova ostala im je samo Odesa na krajnjem istoku da ostvare ovaj cilj), možda doći i do rijeke Dnjepar, a najvažniji cilj srušiti vlast u Ukrajini u Kijevu na čelu sa predsjednikom komičarem… Pročitaj više »

Lara

tko ima prijatelje u NATO ne trebaju mu neprijatelji

Legendarni Grk

Luđačka masonska banda iz EU je pod krinkom rata u Ukrajini našvrljala na papiriće nove opake “odredbe” kojih se uskoro kao “moramo pridržavati”. Vijeće Europe je odbacilo prijašnju rezoluciju da se nikoga ne smije silom tjerati na cijepljenje – sada se to smije i može. Svi bankomati će biti zamijenjeni… Pročitaj više »

xoxo

I turska je armija poražena na kosovu polju.

Samuraj

Bravo za tekst, hvala.

Schwarze Hunderte

Taj prokleti rat ! Moze ga voljet , samo onaj to nikad nije participirao u tom … Vrazijem igralistu ! Ukro vojska , pobijedjena ? Pa vraga u straznjicu poljubili , tupavci , nedotupavi ! Pa TKO su ti Ukrainci , uopce ? ! Ljudi , koji sami , sebe… Pročitaj više »

abc

Rusija je EU danas postavila ultimatum…. Ako za četiri dana EU ne bude ruskih energenata plačivala u rubljima, Rusija zatvara sve slavine…

Robi

Zato se i kuka, moli za no-fly zonu, za sankcije, za odmoc na svaki moguci naci Rusiji. To je zato jer je Rusija izgubila..dajte ljudi, nebuloze su vam se sa korona blasfemije samo prebacile na ovaj nesretni rat. Protiv Rusije Ukrajina nece dobiti rat ni da 10 godina ratuju i… Pročitaj više »

tihobl

Kadirov cudotvorac:
Ruskog generala koga su ubili ukrajinski snajperisti, a sahranio ga Debeli Djuro snimljen je danas u razgovoru sa Kadirovim.
A mozete da pogledate i snimke sta su danas sve pogodili oboreni ruski avioni i helikopteri.

tihobl

Treci redovan izvjestaj iz Mariupolja: broj nacista se ponovo prepolovio i ima ih jos oko 3.500. Koga zanima tempo neka potrazi prethodne izvjestaje kad sam objavljivao da im se broj prepolovio na oko 7.000, a prije toga na oko 15.000. Nacisti drze vlasnistvo svoga osnivaca i sponzora: dvije fabrike, luku… Pročitaj više »

flint

istina, nacistima je trebalo 7 tjedana da nađu auto cestu za Kijev

Tristan

Je, Ukrajinci pred Moskvom i Rusi nemaju što za jesti, pa mole ove koje napadaju, da ih nahrane. I da Zelenski se svaki dan javlja iz ureda i prošeta Kijevom. Tu i tamo mu dođu u goste Janša, i ona dvojica, jedino Biden je odlučio ne otići do Kijeva.Sad će… Pročitaj više »

Fille

Hvala portalu Logično,ovo se zove novinarsko izvjestavanje. Ponosim se vama i vasem predanom radu. Još jednom veliko vam hvala.

NTK

Bajka za Srbe i komunjare sirom Balkana xD
Ruska vojska je g* znate sta.

ljeto64

Opet trolovi napadaju hihihi

Horse

Pobjeduju😃😃😃, da zato bjezanija sto pobijeduju.

Mirko

I kako ide ciscenje ? Evo samo sto nije gotovo…

Pecivo

Cini se da danas,15.05.,ova prica vise – ne vazi.
Sta sad ?
😉🤔

Zvone

Iz izloženog se jasno vidi da Rusi ratuju u dogovoru sa Amerikancima. Stara poslovica kaže da što je dozvoljeno jupitru nije dozvoljeno volu.

POVEZANE VIJESTI