Trump tvrdi da je Kina “najveći dobitnik američkog zakona o odbrani”

Trump novi zakon
6 komentara

Ranije ove sedmice, američki Senat je usvojio Zakon za nacionalnu odbranu vredan 740 milijardi dolara (NDAA), kojim se uvode sankcije protiv projekta Severni tok 2 i protiv Turske zbog kupovine ruskih sistema S-400.

Američki predsednik Donald Tramp potvrdio je svoju nameru da stavi veto na novi zakon o odbrani zemlje, tvrdeći da će Kina imati najviše koristi od zakona.

Ranije je Tramp rekao da neće potpisati zakon ukoliko ne uključuje ukidanje člana 230 koji izdaje imunitet internet izdavačima od odgovornosti za sadržaj koji objavljuju korisnici. Tramp je više puta optužio platforme društvenih medija za cenzuru konzervativnih glasova. Takođe je tvrdio da su Facebook i Twitter pokušali da zataškaju izveštaje o poreskoj istrazi protiv Joe i Huntera Bidena. Demokratski i republikanski predstavnici usprotivili su se Trampovom zahtevu za ukidanje člana 230.

Američki senat je 11. decembra usvojio Zakon o autorizaciji za nacionalnu odbranu 2021. godine, koji između ostalih odredbi uključuje sankcije protiv projekta gasovoda Severni tok 2 i Turske zbog kupovine PVO sistema S-400 od Rusije. Predlog zakona takođe predviđa povlačenje 12.000 američkih vojnika iz Nemačke, dozvoljava dalju prodaju naoružanja Ukrajini i zabranjuje vojnu saradnju sa Rusijom.

Ako zakon usvoji Senat, predsednik će imati deset dana da ga ili potpiše ili stavi veto. Međutim, veto se može poništiti dvotrećinskom većinom u Domu i Senatu i u ovom slučaju to će postati zakon.

Američke sankcijeDonald Trumpkina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LZN
3 godine prije

4 godine trumpovanja završava. Sad treba samo još pratiti koliko sr..a če taj ludak napraviti za ovih mjesec dana, dok ga naglavačke ne izbace iz bijele kuče.

Max
3 godine prije

Nisam Shvatip Kako Kina Profitira.

Ice
3 godine prije

Pa ovaj zakon je još jučer usvojen. Autor članka nije u toku.

mladen
3 godine prije

Konzervativci u SAD-u su Kinu počeli previše koristiti kao džoker, čak i više nego što Demokrati siluju Rusiju, a to im nije pametno jer guraju pod tepih svu žabokrečinu koju su sami proizveli

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI