Trump tvrdi da Kina ima “mnogo više smrtnih slučajeva” od COVIDA-19 nego SAD

Trump - Kina - Covid-19
6 komentara

Tokom konferencije za štampu Bijele kuće u petak, američki predsjednik Donald Trump neosnovano je tvrdio da je Kina pretrpjela mnogo više smrtnih slučajeva od COVIDA-19 nego SAD.

“Kina je po mom mišljenju imala mnogo više smrtnih slučajeva od nas. To je samo moje mišljenje, ali oni ne prijavljuju svoje smrti ili ih ne prijavljuju tačno… postoje druge zemlje u kojima je broj umrlih daleko veći nego u SAD“, rekao je Tramp, takođe tvrdeći da su SAD „zaokružile preokret“ u svom izbijanju COVIDA-19 i da Amerikanci moraju da se pridržavaju mjera socijalne distance i nošenja maski tokom vikenda povodom praznika rada.

Trumpova tvrdnja bila je odgovor na novinarsko pitanje o modelu predviđanja Instituta za metriku i ocjenu zdravlja na Univerzitetu u Washingtonu koji predviđa da će broj umrlih u SAD od COVIDA-19 premašiti 410.000 do 1. januara 2021. godine.

Najnoviji podaci Worldometer pokazuju da je u SAD potvrđeno skoro 6,4 miliona slučajeva COVIDA-19, a od toga je umrlo više od 191.000 ljudi. U Kini je, međutim, zabilježeno oko 85.000 slučajeva, a ukupno je bilo više od 4.600 smrtnih slučajeva povezanih sa COVIDOM-19.

Kina je uglavnom suzbila koronavirus, a učenici u gradu Wuhan, prvobitnom epicentru pandemije COVIDA-19, vratili su se na nastavu 1. septembra, pošto je grad ponovo otvorio sve svoje škole nakon sedmomjesečnog zatvaranja.

U Wuhanu je zabilježeno 80 % smrtnih slučajeva od COVIDA-19 u Kini.

COVID-19Donald Trumpkina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
puki
3 godine prije

na dan festivala slobode, kao neki pledoaje za slobodno misliti svojom glavom – možemo u sve sumnjati, odlika je ljudi kojim misle svojom glavom, da ništa ne prihvataju zdravo za gotovo. Bolje je sumnjati u nešto, pa možda nekad ne biti u pravu, nego ne sumnjati u ništa i uvijek “biti u pravu”,- po pravilima elite, ako sve podržavaš što tupe mainstream mediji i ništa ne propitkuješ. zdravorazumski imamo pravo sumnjati u sve, a posebno u takozvanu “znanost”, jer što se ljudima zadnjih godina sve podvaljuje kao znanost… najdrastičniji primjer, prije ove inscenirane korone, je bila takozvana “seksualna znanost” po Kinseyu… Ustvari najodvratnija bolesna pedofilija po nalogu kabale, koja se pokušava prodati kao “znanost”, — da mala djeca od 1 ili 2 godine starosti trebaju masturbirati– to službeno propagira i SZO, a to je u svojim brošurama, prije 6 godina reklamirala i dr. Gordana Buljan-Flander, bivša suradnica Kinsey instituta. Ali, isto onako,… Čitaj više »

puki
3 godine prije

pedofilsko-satanska kabala naravno postoji…. -samo ono to je malo izislo na povrsinu, u zadnjih 10a-k godina: – Epstein i njegove orgije za elitu sa maloljetnicama -pizza gate u vezi sa Hilarijom i Johnom Podestom – otkrivena pedofilna proslost njemcakih zelenih, koji su se od postanka 1980. , pa sve do pocetka 90-ih otvoreno zalgali za legalizaciju pedofilije – ono sto je u njemackoj otkriveno o Helmutu Kentleru (umro 2008.), koji je uz pomoc drzavnih organa i evandjelicke crkve, godinama posredovao sirote djecake (bez roditelja) svojim gej pedofilnim pajdasima. I sam Kentler je bio deklarirani gej pedofil i usvojio 3 djecaka da im bude “tata” -slucaj Jiimmy Saville u Britaniji, koji je iznio na vidjelo i jos brojne pedofilne slucajeve britanskih politicara 70-ih i 80-ih godina, koje je policija zataskavala… Medju tim politicarima bilo je i poznatih imena kao bivsi premjer Edward Haeth i vodja Liberala Cyril Smith.. naravno svi oni otktriveni… Čitaj više »

LZN
3 godine prije

Trump prdi…….

Vuk Wolf
3 godine prije

Interesantno kako je Kina prva suzbila taj navodni “virus”i da kod njih nema više slučaja zaraze ili bar imaju u nekom mizernom broju. Ne znam, kako to, ali što imam neki osećaj da se kosooki sada zadovoljno smeškaju i rugaju se ostatku sveta pošto su bili kreatori ove korona farse.

Zavadi pa vladaj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI