Trump zahtjeva od republikanskih organizacija da prestanu da koriste njegovo ime

Donald Trump
3 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump zahtjevao je od tri velike republikanske grupe da prestanu da koriste njegovo ime za prikupljanje novca, izvjestio je Politico u subotu, pozivajući se na Trumpovog savjetnika.

Prema riječima savjetnika, Trumpovi advokati poslali su u petak pisma o prestanku postojanja Nacionalnoj republikanskoj senatskoj kampanji, Republikanskom nacionalnom komitetu i Nacionalnoj republikanskoj kongresnoj kampanji i zatražili da prestanu da koriste ime bivšeg predsjednika za prikupljanje sredstava za trgovinu i e-poštu.

Politico je u petak izvjestio da je Trump „bijesan“ što su njegovo ime organizacije koristile kako bi pomogle republikancima koji su prošlog mjeseca glasali za opoziv.

„Predsjednik Trump ostaje posvećen Republikanskoj stranci i bira konzervativce America First, ali to nikome – prijatelju ili neprijatelju – ne daje dozvolu da koristi njegovu sliku bez izričitog odobrenja“, rekao je savjetnik za Politico.

Sredinom februara američki Senat oslobodio je Trumpa na suđenju za opoziv zbog optužbe za podsticanje pobune tokom nemira na američkom Kapitolu 6. januara.

America FirstDonald Trumprepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ice
3 godine prije

Ovaj klaun još nije shvatio da je s njim gotovo. Kad jednom kad izgubis vlast, nitko se poslije nije vratio. Uostalom Biden donosi zakon kojim planira dati milione državljanstva u swing državama.

Lucija, prva
3 godine prije

Budem nikad nije bio niti će biti – white hat.
Apsolutno netočno.
I pokušava se tendenciozno podmetnuti u… ovo ostalo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI