Trumpova kampanja povlači tužbu protiv Michigana

Donald Trump
28 komentara

Kampanja za ponovni izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa odustaje od tužbe u vezi s prebrojavanjem glasova u Michiganu, rekao je u četvrtak Trumpov odvjetnik Rudy Giuliani.

“Danas povlačimo tužbu u Michiganu. Ta je odluka donesena kao izravni rezultat postizanja olakšanja koje smo tražili, a koje se odnosilo na zaustavljanje preranog potvrđivanja izbora u okrugu Wayne, prije nego što stanovnici dobiju uvjerenja o tome da je svaki zakoniti glas prebrojan i da je svaki nezakoniti glas izuzet”, navodi se u Giulianijevoj izjavi.

Kampanja je tražila od države povlačenje ovjere o prebrojavanju glasova u okrugu Wayne, a kao razlog povlačenja navedene su nepravilnosti u vezi s prebrojavanjem glasova. Međutim, odlukom koja je donesena u utorak u odnosu 4:0, lokalni dvostranački odbor promatrača glasao je za potvrđivanje ishoda utrke.

Trenutno se čini da će Trump izgubiti izbore od Demokrata Joea Bidenai to zbog desetaka glasova Izbornog odbora. Da bi osigurao potrebnih 270 glasova za pobjedu, bilo bi potrebno poništiti rezultate u brojnim državama.

Michigan je sa svojih 15 glasova ponudio jedan takav put. Predsjednik je također pokrenuo parnice u Pennsylvaniji i Wisconsinu, rekavši da se glasovi koji su stigli putem pošte kao glasovi odsustva ne smiju računati zbog zabrinutosti oko prijevare birača.

Ranije u četvrtak, Trump je na Twitteru objavio kako će “vrlo jasan i održiv put” do njegove ponovne pobjede postaviti odvjetnici na konferenciji za novinare, kasnije tijekom dana.

Predsjednički izbori odugovlače se više od dva tjedna nakon dana izbora. Dodatna provjeravanja i prebrojavanja glasova nastavljaju se u nekim dijelovima zemlje, iako su ”mainstream” mediji nakon prvoga dana za pobjednika proglasili Bidena i njegovu potpredsjednicu Kamalu Harris.

Bez obzira na Bidenovu maržu glasova koje je dobio od elektora, Trump odbija priznati poraz i više je puta ponovio svoju zabrinutost zbog prijevare birača. Dvoje republikanskih zakonodavaca također su zatražile kongresnu istragu mogućeg nedoličnog ponašanja na izborima. Istraga je zatražena zbog nepravilnosti do kojih je došlo u nekim državama.

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
3 godine prije

Kako stvari stoje, izborna prevara nije nepravilnost nego pravilo.

3 godine prije zadnji put uredio AJeTo
Patriot
3 godine prije

Nepotpuna informacija. Glsanje je bilo 2:2 ali su se nakon prijetnji dvojica republikanskih predstavnika u kampanji ‘predomislila’
https://www.infowars.com/posts/republicans-in-wayne-county-caved-in-certified-results-after-being-called-racist-by-pro-antifa-poll-watcher/

Mr.Coffee
3 godine prije

Theorije u smece kanti….

Biden pobjedio posteno…

Molim te nemoj te mislit da sam glup….

Zivim u Americi…glasao sam za Biden!

E sad, slobodno daj te mi MINUSE!

Pero
3 godine prije

Da, prijevara. Najviše su varali sustavom dominion-om , čije samo ime govori čemu služi. A logo im je jako zanimljiv. Ulazi crveni listić u kutiju, a izlazi plavi. Vrlo su to domišljato smislili pred očima cijeloga svijeta. I negdje su se smijali kao ludi. Međutim, nisu očekivali da će biti otkriveni. Koja žešće psihijatrija.

Barba
3 godine prije

A šta ako se to Trumpova i Bidenova ekipa samo – dogovaraju?! Sve ustvari ostaje isto, samo malo šarenije, nabrijanije. I tako, igraju se ljudi.

Kakva duboka država, kakva sretna nacija, kakvi bakrači…

https://youtu.be/35DSdw7dHjs

3 godine prije zadnji put uredio Barba
Stara kuka
3 godine prije

Prije tri dana ovdje je objavljen članak pod naslovom: ”Donald Trump ne ide nigdje niti bi trebao! S tako briljantnom pravnicom kao što je Sidney Powell zasigurno će pobijediti!”. U njemu smo mogli pročitati i ovo: “Bivša savezna tužiteljica, Sidney Powell, koja se upravo pridružila predsjednikovom pravnom timu, dala je intervju u nedjelju ujutro za Fox, koji mi govori da se nešto veliko sprema. Obratite pažnju na njezin glas, ton i govor tijela: ona ne laže i ne blefira, a sjetimo se da je ovo žena koja je pokazala gdje je mjesto FBI-u, oslobađajući Michaela Flynna. Powell ne uzima slučaj osim ako zna da može pobijediti i ne kaže ništa što ne može potkrijepiti činjenicama (čak to govori u intervjuu).” No evo već danas Trumpov pravni tim predvođen tom “tako briljantnom pravnicom” s takvim “glasom, tonom i govorom tijela” koja “ne uzima slučaj ako ne može pobijediti” i ne “kaže… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI