Trumpu na Twitteru drago da vidi da se Kim Jong Un “Vratio i dobro je”

Donald Trump Kim Jong-Un
8 komentara

Američki predsjednik Donald Trump kaže da mu je drago što sjevernokorejski lider Kim Jong Un izgleda dobro, što se vidi i na fotografijama koje su objavili državni mediji.

Sjevernokorejski list Rodong Sinmun u subotu je objavio fotografije Kim Jong Un-a sa prvomajskih proslava, pobijajući glasine o njegovoj smrti. Na fotografijama se vidi kako Kim otvara fabriku fosfatnih gnojiva Sunchon u gradu Sunchon, sjeverno od Pyongyanga.

Trump se oglasio na Twitteru, komentarisanjem fotografija, kako bi izrazio sreću zbog “povratka” sjevernokorejskog lidera.

Južnokorejska državna novinska agencija Yonhap u subotu je izvijestila da je Kim prvi put javno nastupio poslije 20 dana.

Prethodni nastup sjevernokorejskog lidera bio je 12. aprila. Poslije medijskih izvještaja o Kimovoj operaciji, neke novine su izvještavale o navodnoj smrti lidera.

U ponedeljak, Trump je rekao da ima “jako dobru ideju” o Kimovom stanju, ali nije mogao da je objelodani. Trump je takođe rekao da želi svako dobro lideru Sjeverne Koreje.

Donald TrumpKim Jong UnSADSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crna guja
3 godine prije

iskreno do boli sto si blize epicentru atomske bombe vise ljubavi i manje boli eskap fan

shumadinac
3 godine prije

“Da, da, ja sam vrlo, vrlo srećan što je Kim Young Gun živ i zdrav. Pričale su moje obaveštajne agencije da nije dobro ali ja im nisam verovao…”

Red Dog
3 godine prije

Druze Kime, ljubicice bela
Tebe voli omladina cela.

Alex
3 godine prije

Najdraži neprijatelj je ok. Što bi oni jedan bez drugoga. 🤔

viktor
3 godine prije

Verujem da mu je drago. Ono sta su dogovorili ostaje na snazi. Mozda sad nestanu neki dr., ali zauvek. Ne pada sneg da pokrije breg, nego….

Max
3 godine prije

Pa onda je i službeno živ je a i rakete su još uvijek tu pa da je kojim slučajen i umro, ništa se za Sjevernokorejske rivale promjenilo ne bi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI