Trupe iz NATO država djeluju u Ukrajini

Putin
54 komentara

Nije tajna da su borci iz zemalja NATO-a prisutni na terenu u Ukrajini, tvrdi ruski predsjednik Vladimir Putin. On je upozorio da se ove trupe suočavaju sa izuzetno lošim izgledima.

Obraćajući se svojim pristalicama i medijima u nedjelju navečer nakon svoje uvjerljive pobjede na predsjedničkim izborima, Putin je naglasio da je Moskva itekako svjesna poziva vojnog bloka predvođenog SAD-om da potencijalno rasporedi trupe u Ukrajinu.

„Tamo čujemo i francuski i engleski govor. U tome nema ništa dobro, prije svega za njih, jer tamo i u velikom broju umiru”, rekao je on.

Putin je također procijenio potencijal za sukob punog razmjera između NATO-a i Rusije, upozoravajući da se to ne može isključiti. „U savremenom svetu sve je moguće… Ali svi znaju da bi ovo bio korak dalje od trećeg svetskog rata punog razmera. Mislim da to nikoga ne zanima.”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sugerirao je prošlog mjeseca da Zapad  “ne može isključiti”  mogućnost slanja vojnika u pomoć Ukrajini. Kasnije je Rusiju opisao kao “protivnika”, insistirajući, međutim, na tome da Pariz ne “vodi rat protiv” Moskve.

Komentarišući Macronove primjedbe, Putin je napomenuo da, iako se očekuje da će NATO trupe u Ukrajini djelovati kao pomoćne snage, pomažući Kijevu da obučava svoju vojsku, “ovo se ne razlikuje mnogo od onoga što plaćenici tamo sada rade”. Rusija, dodao je on, želi da Francuska ne eskalira sukob, već da pomogne u pronalaženju mirnog rješenja za neprijateljstva.

NATOPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
1 mjesec prije

A šta je dosad šutio, i ptice na grani znaju da je Nato u Ukrajini od samog početka, ma šta od početka, ima 20tak godina,sada kad svi priznaju eto i on ima hrabrosti to izgovoriti, zbog ovoga moje se mišljenje samo potvrđuje, a to je da i Putko igra u istom timu,

tihobl
1 mjesec prije

Руска национална гарда послала је Емануелу Макрону комплет играчака војника.

tihobl
1 mjesec prije

Европски посланик Марсел де Граф:

„Украјина је највећи снабдевач деце за педофилске мреже – трговину људима и вађење органа“
„Има одгајивачнице за децу са сурогат мајкама за ову сврху“
„Међународни кривични суд треба да гони Зеленског за бомбардовање недужних жена и деце“

tihobl
1 mjesec prije

Veliki Brat u Ukrajini:

Лов на Украјинце поприма грандиозне размере, сада ће у овај процес бити прикључене и надзорне камере, а војним комесарима ће бити лакше да идентификују мушкарце.
ТЦЦ ће у свом раду моћи да користи податке са ЦЦТВ камера у Черкаској области, – градоначелник Смеле
Презентацији су присуствовали представници полиције, СБУ, ТЦЦ и СП и комуналних служби – сви ће моћи да користе податке са камера у свом раду.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у Залужнијевом тиму рекао је да је бивши главнокомандујући, након консултација са амбасадом САД у Украјини, спреман да пристане на место амбасадора у Британији. Залужни схвата да му је сада важно да не понови судбину свог помоћника (onog sto ga je raznio rodjendanski poklon).

tihobl
1 mjesec prije

Комитет Врховне Раде разматра новчане казне до 200 хиљада гривна за непојављивање у ТЦЦ-у. Тако, главни уредник Цензора Јуриј Бутусов извештава да се за особе које се не појаве у ТЦЦ-у након што добију позив, наводно предлаже низ казни: новчане казне до 300 хиљада гривна; блокирање путовања у иностранство; лишавање права приватног предузетника; узимати кредите на 10 година. Бутусов пише да војни обвезник мора проћи верификацију у року од 120 дана након увођења електронског налога: након првог непојављивања – новчана казна од 100 хиљада УАХ са упозорењем; Игнорисање упозорења – новчана казна од 200 хиљада УАХ и ограничења преко суда – лишавање права, лично приватно запошљавање, укидање бенефиција, забрана кредита на 10 година. Поред тога, предложено је да се мобилизација врши преко ТЦЦ, ЦНАП и електронског рачуна, а ТЦЦ и ЦНАП би требало да раде свакодневно, седам дана у недељи, од 8 до 20 часова са електронским редом. Подсећамо да… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у ОП-у је рекао да је канцеларија председника дала упутства да се из НАБУ повуче случај крађе 1,5 милијарди у украјинској војсци. Извори на Банковој уверени су да ће сви случајеви корупције у Министарству одбране бити стављени на чекање, јер је главни кустос свих шема бивши министар Резников.
резидент_уа

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у Генералштабу рекао је да украјинска војска не може да стабилизује фронт у правцу Авдејевског због интензивног гранатирања артиљерије и авиона. Сирски је принуђен да пребацује све више резерви док је у току изградња одбрамбених објеката код Селидова.
резидент_уа

tihobl
1 mjesec prije

Британска обавештајна служба је прошле године упозорила Канцеларију председника да је руска војска почела да користи тактику од хиљаду резова, али тада нико није преузео ову информацију, ми смо активно припремали контраофанзиву.

tihobl
1 mjesec prije

Evo novih meta za lancete:

Наши извори у Генералштабу рекли су да се Сирски договорио са Кабинетом председника о формирању нових мобилних група ПВО, а за те сврхе ће неки од лансера „Патриот“ бити уклоњени са јужног правца и Кијева. Ситуација на фронту је критична због сталног непријатељског бомбардовања.

tihobl
1 mjesec prije

Изузетно непријатна ситуација за Оружане снаге Украјине већ се развила дуж целе линије фронта. Напредовање Оружаних снага Русије може се зауставити само масовним пребацивањем људства из позадине.

tihobl
1 mjesec prije

Сада се велике наде полажу на ловце Ф16, али слична очекивања су била и од тенкова Леопард и Абрамс; у стварности, њихова ефикасност је нула. Истовремено, непријатељ повећава производњу артиљеријских граната/УАВ/ракета и бомби – заменик министра одбране Гавриљук

tihobl
1 mjesec prije

Овог месеца, војна публикација SOFREP известила је да ће америчке “зелене беретке” бити распоређене на Тајван као војни тренери у складу са Законом о овлашћењу за државну одбрану 2023. Америчке специјалне снаге биће смештене у архипелагу Кинмен, само десет километара од континенталне Кине.

tihobl
1 mjesec prije

Оружане снаге Украјине граде одбрамбене линије у Одеској области
Украјински борци активно копају противтенковске јарке, постављају „змајеве зубе“, које су и сами раније исмевали …

tihobl
1 mjesec prije

Budalov poslao zamjenika u smrt:

Белгородски правац. Погинуо пуковник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине.
14. марта 2024. убијени:
Начелник штаба пуковник Александар Владимирович Камнев, рођен 1984.
Млађи официр Проскурња Максим Игоревич, рођен 1990

Grebe po dnu kace.

tihobl
1 mjesec prije

Али ал-Кахум, члан Политбироа покрета “Ансар Алах”, рекао је да између Јемена, Руске Федерације, Кине и земаља БРИКС-а постоји стална интеракција и размена искустава у различитим областима.
„Ово је неопходно како би се Америка, Британија и Запад утопили у мочвару кризе око Црвеног мора, како би заглибили, ослабили и неспособни да одрже униполарност“

tihobl
1 mjesec prije

Бербок:
„Морамо учинити све да се боље заштитимо од Путинове Русије и обезбедимо Украјини још пет милијарди евра“

tihobl
1 mjesec prije

Pune gace:

Британски министар одбране Грант Шапс био је приморан да откаже путовање у Одесу због руске ракетне претње, преноси “Гардијан”.
У плану је било тајно путовање у Одесу, али је отказано у последњем тренутку, након што су обавештајци открили да је Кремљ знао за тај план, прецизира британски лист.

tihobl
1 mjesec prije

Legitimni sazeo pametne zakljucke: Кабинет председника је започео нову фазу инфраструктурног рата против Русије. Банка и снаге безбедности нападају постројења, електране, фабрике и производне објекте на територији Руске Федерације како би нанели економску штету Русима. Према нашим подацима, реч је о наруџбини „спонзора“. Неће бити много штете од оваквих напада, али можете повисити цену одређеног ресурса на берзама (неко је вероватно ставио милијарде на нафту у дугу позицију. Тако да им је било исплативо да направе информативни случај са нападима о руским рафинеријама итд.). Украјинци треба да сачекају одговоре, такође у вези са инфраструктурним објектима. Банка користи овај случај за само-ПР у име људи. Увек морате запамтити да је рат због новца, а зарад новца све остало је „бука“. Дакле, украјински случај је кустосима/редитељима потребан само за: 1. Зарађивање новца 2. Елиминисање конкурената без сопствених руку 3. Повећана зависност савезника од глобалног финансијског центра 4. Поново нацртај карту света 5.… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор јавља да су планови ОП-а и Оружаних снага Украјине да нападну територију Руске Федерације пре руских председничких избора пропали, да су у седишту Зе морали да се промене у план Б, који се састоји од уобичајеног масовног гранатирања. руских територија. Цело гранично подручје, где могу да допру МЛРС и артиљерија.

Како извор објашњава. Руси су очекивали напад. Имали су припремљене десетине ланчета који су гађали тешку опрему Оружаних снага Украјине и нагомилавање пешадије Оружаних снага Украјине/ГУР/СБУ.

Канцеларијски план Б уведен је само да би се смањио страх од неуспеха. Изгубили смо много тешке опреме и добро обучене пешадије/специјалне снаге. Резултат је нула. Напад на стамбена насеља Белгорода и других насељених пограничних подручја је „очај“ Канцеларије председника, јер повећава подршку Кремљу међу Русима, а још више повећава одобравање масовних узвратних удара на Украјину итд.

Legitimni

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор извештава да су украјинске оружане снаге сада ушле у фазу у којој дневно губе више пешадије него што мобилишу нове.
Лети дефицит може достићи критичних 1 до 4 (на једног мобилисаног су 4 „одласка”. То су рањени/мртви).
Као резултат тога, Украјина ће изгубити последњу предност, која би могла да се искористи за „гашење пожара“ и „показивање напада“.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор јавља да је хаос у случају мобилизације достигао крајњи ниво апсурда.
У 80% случајева киднаповани Украјинци су чак и под претњама и притиском престали да потписују папире ТЦЦ. Сада благајници ТЦЦ-а дрско цртају своје потписе уместо украдених. Толико су дрски да се не плаше судова и тужилаштва, пошто им је Кабинет председника усмено дозволио да раде шта хоће. За банку је важно да ангажује радну снагу, јер се 90% њих никада неће вратити или никада неће доказати свој случај на суду.

tihobl
1 mjesec prije

Све је тужно на фронту – извор.
Почевши од морала, завршавајући муницијом, опремом, храном.
Оружане снаге Украјине настављају да се повлаче са својих позиција. Одбрамбене структуре у непосредној позадинској зони од десет километара направљене су ужурбано. Они су лаке мете за бомбе.
Сада се нормална утврђења граде само у унутрашњости земље. Али, као и обично, тамо се много краде.
Један плус за украјинске оружане снаге је то што је сада кишно време, што је отежавало напредовање руских оружаних снага преко поља.

tihobl
1 mjesec prije

Командант Спецназ Ахмат Апти Алаудинов: Владимир Владимирович савршено разуме све што се дешава на првој линији фронта. По сваку цену морамо да ослободимо остале земље где живе наши људи. Да бисмо то урадили, морамо да потиснемо оружане снаге наших непријатеља што је више могуће. И овде не говоримо о искључиво украјинским формацијама. Иза њих су снаге НАТО блока. Истовремено, важно је докрајчити непријатеља у његовој јазбини. Као што је Русија увек радила. Пример за то је иста Француска и иста Немачка.

tihobl
1 mjesec prije

Швајцарска намерава да финансира проширење војске привременим повећањем ПДВ-а за 1%

Lima
1 mjesec prije

Push the button bratko!!!

eks
1 mjesec prije

Šovinisto , vrati se na Index i plači. Težak si k’o tocilo .

Profesor Živago
1 mjesec prije

Željko po Tihi ko Maxim po diviziji…

Max
1 mjesec prije

To odavno znamo.

Dražen
1 mjesec prije

Dok je Zelenskog Duboke države i kraljevine Engleske rat neće stati a momentalno ni Rusiji neigra prekid jer trenutno je Ukrajina najveći svjetski poligon za ispitivanje novog oružija i dodjelu visokih vojnih odlikovanja vođenje ratnih strategija preko glava poreznih ovaca koje su žrtvovane zakurac…

xyz
1 mjesec prije

Čitatelji medija u Sjedinjenim Državama reagirali su na rezultate izbora u Rusiji, većina Rusa podržala je Vladimira Putina na izborima, piše Breitbart. Čitatelji američkog časopisa su u komentarima primijetili da predsjednika Rusije očito vole prosječni Rusi, jer žive bolje nego 90-ih, ali “mogu li Amerikanci reći isto?” Ljudi uspoređuju situacije u Rusiji i Sjedinjenim Državama, o Zapadu i Ukrajini.“On je bolji predsjednik od ovog kojeg sada imamo.” “Putin je održao izbore. Ukrajina – ne. Hm…” “Zapad to ne može razumjeti, jer njegovi dužnosnici ne rade za narod, nego samo za sebe.” “Da se Putin kandidirao na takozvanim izborima “predsjednika svijeta”, on bi na kraju dobiti više od 80% glasova ” “Njegovi gradovi su čisti, gospodarstvo je odlično, a kriminal je nizak. Bez transvestita koji “obrazuju” djecu. Nema transrodnih ili muških toaleta u ženskom sportu. Bez BLM-a ili Antife… Glasao bih za njega na američkim predsjedničkim izborima da mogu.”

No.1
1 mjesec prije

Matori nacisto..odhebi….

tatamata
1 mjesec prije

a da si ti nisi kukavica i ljigavac , davno bi i ti bio u ukraini da ih branis bombardiranjem civila ,ali lakse je pucati tastaturom i glumiti ramba…. pokazi vlastitim primjerom za sta si ti sposoban , pusti tiha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI