Tucker Carlson kaže Zelenskom da ”šeta” nakon zahtjeva za pomoć

tucker-carlson
25 komentara

Kongres bi trebao odbaciti ukrajinsku “božićnu listu” zahtjeva za većom pomoći od SAD-a, rekao je popularni konzervativni TV voditelj Tucker Carlson dok se obrušio na predsjednika Vladimira Zelenskog zbog njegovog posljednjeg zahtjeva od desetina milijardi dolara da zadrži svoju vladu na površini.

Govoreći tokom svoje emisije u četvrtak na Fox Newsu, najbolje ocijenjeni komentator je odbacio ukrajinskog predsjednika kao “diktatora najkorumpiranije nacije u Evropi” kojeg podržavaju slavne osobe.

“Šta? Neki drski stranac u majici traži novac za svoje ‘kritične ekonomske potrebe’? Imamo i kritične ekonomske potrebe, druže. Ko si ti, trol? Odlazi!” rekao je Carlson odgovarajući na zahtjev. On je pitao američko rukovodstvo da li ukrajinski predsjednik ima pravo na državnu blagajnu.

Zelenski je u srijedu zatražio pomoć od 55 milijardi dolara od MMF-a i Svjetske banke, navodeći potrebu da obnovi svoju zemlju nakon štete uzrokovane ruskim zračnim napadima i da svoju vladu koja upravlja deficitom zadrži na površini. Washington je ranije produžio garancije suverenih zajmova kako bi olakšao zaduživanje Kijeva.

Segment Fox Newsa bio je fokusiran na kritiku progresivnog poslaničkog kluba u američkom Kongresu, posebno demokratske predstavnice Alexandrie Ocasio-Cortez iz New Yorka, koja se često naziva AOC. Carlson je istakao da su svi demokrati u Predstavničkom domu u više navrata glasali da se potroše milijarde na slanje oružja u Ukrajinu, što je, kako je tvrdio, dovelo u pitanje akreditive ljevičarskog “odreda”.

Umjesto finansiranja sukoba, AOC i drugi samoproglašeni progresivci trebali su raditi na tome da “razbiju čaroliju hipnoze pod kojom je Kongres SAD” i da zaustave njegovo potpisivanje na Zelenskijevu “božićnu listu”, napomenuo je Carlson, dodajući da je AOC “tajni neokonoperativac” a ne ono što ona tvrdi da jeste.

U ovoj epizodi je takođe učestvovao nezavisni novinar Aaron Mate, pristalica progresivne unutrašnje politike AOC-a i kritičar onoga što on naziva proxy ratom SAD sa Rusijom u Ukrajini. On je sugerirao da je Demokratska stranka i dalje pod utjecajem “propagandne kampanje poznate kao Russiagate”, zbog čega je pozivanje na diplomatiju s Moskvom rizično za američke političare.

„Šest godina demokrate su učili da vjeruju da je Rusija egzistencijalni neprijatelj koji može isprati mozak milionima Amerikanaca da ne podrže Hillary Clinton i zamahnu na izborima 2016.“, rekao je.

Administracija predsjednika Joea Bidena više puta je obećavala da će podržati Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije “koliko god bude potrebno” i Kijevu je pružala sve naprednije oružje.

rusijaSADTucker CarlsonukrajinaZelensi
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
1 godina prije

Fenomenalan, fenomenalan komentar od strane frnomenalnog voditelja.

Marijana S
1 godina prije

Nazalost, jedini u Americi. Ostali su svi debelo na strani guranja rata u Europi.

Tucker Carlson
1 godina prije

vec godinama,jedini zagovornik prestanka americkog poticanja ratova po svijetu.i samim time,vec 2 godine najgledaniji voditelj u povijesti cable news programa.navedeni segment iz clanka https://youtu.be/theoRnX1NT0?list=PLlTLHnxSVuIzrARlmz9oCfQEF08UV-v-E hvala.

Max
1 godina prije

Kao i naš Tucker i ovaj je u pravu.

Rudar
1 godina prije

Baš si nešto mislim, kada bi u ponedeljak proglasili mobilizaciju 1mil vojno sposobnih osoba u USA, kakav bi bio odaziv ?
Bi li bilo bježanije u Kanadu i Meksiko ili bi svi zaplesali kolo, gurnuli rame za iglu i pravac istočni front.
Pitam se pitam ..

Partizan
1 godina prije

USA štampa i djeli milijarde papirića bez pokrića, na taj način želi zadržati primat dollara, masovnom emisijom, uz kamatu od 6%. U biti, USA na taj način vrši epsku globalnu prevaru. Plasira bezvrijedne papiriće s kojima kupuje geostrateški utjecaj, resurse i apsorbira nove kolonije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI