Turska pokrenula masovnu operaciju u sjevernom Iraku

Turska operacija u Iraku
13 komentara

Turska je najavila dvostruku ofanzivu vazduh i zemlja protiv kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka koje je Ankara zabranila.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su operacije “Kandže-munja” i “Kandže-grom” počele u petak i nastavile se tokom cijele noći.

Ministar odbrane Ankare Hulusi Akar rekao je da je oko 460 ciljeva Kurdistanske radničke stranke (PKK) uništeno kopnenom vatrom, a 60 drugih vazdušnim udarima u regionima Metine i Avasin-Basian.

Izvor iz iračkih snaga bezbjednosti rekao je da se do subote popodne turska operacija proširila na veći dio pograničnog područja.

“Čini se da je cilj operacije prodor duboko u iračku državu. Turske oružane snage češljaju sjeverni Irak sa kopna i iz vazduha”, rekao je izvor.

Turska je redovno sprovodila prekogranične operacije u iračkom poluautonomnom kurdskom regionu, uprkos protestima Bagdada, u pokušaju da iskorijeni militantnu PKK koja teži stvaranju suverene kurdske države u djelovima Turske i Iraka.

Irakkurditurska
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

izgleda da je stvarno moguce da svevidecem oku plan a oko pretvaranja civilizacije u globalnu kinu ne ide po planu..onda se pokrece plan b..otvaranje hrpe malih sukoba koji prijete prerasti u vece..i uvijek je u pitanju stvar sa starim kontinentima-europa,azija,afrika..ovo nema veze sa geopolitikom vec kockicama koje netko baca..igra..hoce opet sjever afrike,hoce mozda istok europe,hoce li mozda zapadna azija.. hvala.

Max
2 godine prije

Tipično Turci tuku Kurde ovi o borbi pojma nemaju kukaju apeliraju.. To je agresija na Irak.

Zvrk
2 godine prije

Pa to oni rade u manjoj ili većoj mjeri godinama. Vidimo koliko im uspješno ide kada stalno najavljuju te masivne operacije koje ostvare malo toga postignutog.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI