Turska želi bolje veze sa Izraelom, ali ima „problema sa ljudima na najvišem nivou“

Erdogan
12 komentara

Ankara teži da ima bolje odnose sa Tel Avivom, rekao je turski predsednik Erdogan, istovremeno kritikujući vrhovno izraelsko rukovodstvo i osuđujući njegova “nemilosrdna dela” prema Palestincima.

‘Želeli bismo da naše veze dovedemo do bolje tačke’, rekao je Erdogan, ali opet kritikovao izraelsku politiku prema Palestini.

„Palestinska politika je naša crvena linija. Nemoguće je da prihvatimo izraelsku palestinsku politiku. Njihova nemilosrdna dela tamo su neprihvatljiva“, rekao je Erdogan. Ankara se glasno protivi izraelskoj okupaciji Zapadne obale i njenim planovima aneksije i politici ilegalnog naseljavanja, kao i navodnim kršenjima ljudskih prava na palestinskim teritorijama.

„Glavni problem trenutno su pojedinci na vrhu. Da nije bilo problema na najvišem nivou, naše veze mogle bi biti veoma različite”, rekao je Erdogan novinarima u petak.

Iako Turska i Izrael uživaju snažne ekonomske veze, njihovi politički odnosi postepeno su se pogoršavali tokom poslednjih nekoliko godina. Dve zemlje su se čak odlučile da međusobno proteraju ambasadore još 2018. Odbijanje Turske mirovnog plana za Palestinu pod pokroviteljstvom SAD-a i oštre kritike nedavne normalizacije veza između Izraela i nekih arapskih država dodatno su otežale odnose.

Uprkos zategnutim odnosima na najvišem nivou, dve nacije i dalje nastavljaju saradnju na drugim poljima. „Naši odnosi sa Izraelom nisu prekinuti na nivou obaveštajnih podataka – oni se nastavljaju“, rekao je Erdogan.

IZRAELTayyip Recap Erdoganturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tucker carlson
3 godine prije

ovaj bi se drndo sa zionistima ali da mu ne udje..treba malo pogledati erdoganovo obiteljsko stablo i do kuda seze.hvala.

tucker carlson
3 godine prije

zasho gotovo sve drzave zele imati dobre odnose sa izraelom a izraelu je manje vise svejedno sa kime ce imati dobre odnose..vecina mu se ionako klanja…

Ganicus
3 godine prije

Objavio je jedan pisac porijeklo da su njegovi roditelji ili djed zidovi koji su presli na islam.Epilog taj pisac je zavrsio u zatvoru gdje je i ubijen

Pero
3 godine prije

Bibi je zategao lanac Erđi.
😂😂

Max
3 godine prije

On je Khazar )donmeh i samo glumi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI