Twitter odgovara s podsmijehom nakon što je FBI pronašao „potpuno izgrađen“ LEGO Capitol u kući izgrednika

LEGO replika Capitol Hilla
4 komentara

Izvještaji da je FBI pronašao LEGO set američkog Capitola izgrađen u kući jednog od optuženih izgrednika, podsmjevaju se kontinuiranim pravnim naporima da se pronađe i procesuira svako ko je umiješan u „pobunu“ 6. januara.

Robert Morss, 27, optužen je prošlog mjeseca za navodno učešće u neredima 6. januara i za vođenje “sukoba” sa vlastima tog dana. Prema sudskim dokumentima do kojih je došao Smoking Gun, u Morssovoj kući u Pensilvaniji otkriven je neobičan predmet – „potpuno izgrađeni“ LEGO set zgrade Capitol.

Vlasti su takođe pronašle više vatrenog oružja u Morssovoj kući, kao i bilježnicu koja je sadržala „detaljni vodič za stvaranje milicije u rodnom gradu“.

LEGO set je, međutim, taj koji je privukao pažnju ljudi, s nekim konzervativnim stručnjacima koji su otkriće igračke koristili za napad na agresivne napore FBI u identifikovanju i krivičnom gonjenju bilo koga ko je učestvovao u neredima na Kapitolu.

„Čovječe, sačekaj dok ne saznaju da moj petogodišnjak ima potpuno sklopljenu Lego Zvijezdu Smrti kod kuće“, napisao je autor i podcaster Ben Shapiro reagujući na izvještaj.

„Mislim, momci, ako ćete iznijeti dokaze o planiranoj pobuni za rušenje američke vlade, to je vrijedno truda. Jednostavno mislim da se Lego modeli neće dobro održati na sudu. “

„O moj bože, trauma i teror nikada ne prestaju“, dodao je novinar Michael Tracey.

 

Neki su čak postavljali slike sopstvenih potpuno izgrađenih LEGO setova zgrade Capitol, koji se lako mogu kupiti preko Amazona i drugih prodavaca.

FBI nije razjasnio da li vjeruje da je LEGO komplet direktno korišten za planiranje napada na Capitol, što su lijevo orijentisani korisnici istakli na društvenim mrežama dok branili napore FBI od ruganja.

Prema sudskim dokumentima, Morss je optužen ne samo da je nezakonito ušao u Capitol 6. januara, već i da je navodno uzeo štit od policajca i sa drugima organizovao „štitni zid“ koji je korišten za „rušenje policajaca na putu izgrednika.”

Capitol HillFBILEGO
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Zanimljivo, ubojica bijele američke nenaoružane veteranke se uopće ne spominje. Možda zato što je crn.

tihobl
2 godine prije

… LEGO set američkog Capitola…
Sta ovaj GRU radi to nije normalno.

Max
2 godine prije

Ja sam kao dječak imao gomilu plastičnih pištolja pušaka a i autića pa mi nitko nije dolazio u pretrres.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI