”U slučaju rata s Hezbollahom na Izrael bi dnevno moglo padati 2.000 projektila,” rekao je zapovjednik IDF-a

Projektili
38 komentara

Izrael bi pretrpio raketne napade širokog opsega u slučaju izbijanja rata s libanonskim pokretom Hezbollah, priopćilo je u ponedjeljak Zapovjedništvo stožera izraelskih obrambenih snaga (IDF).

Izrael bi tijekom budućeg rata s libanonskim Hezbolahom trpio udare od 2.000 raketa i različitih projektila dnevno, upozorio je zapovjednik Stožera, Uri Gordin, obraćajući se konferenciji B’Sheva u Jeruzalemu, što su prenijele novine The Jerusalem Post.

Takvi napadi doveli bi pod znak pitanja izraelske vojne i civilne obrambene sposobnosti, dodao je visoki dužnosnik IDF-a.

“Naši neprijatelji na različitim frontovima moraju znati da ćemo aktivirati snažnu vojsku kakvu prije nismo vidjeli. Oni znaju da nas ne mogu pobijediti na bojnom polju, pa pokušavaju rat premjestiti na drugu bojišnicu. Pokušavat će napasti naše domove i naše gradove”, rekao je Gordin.

Izrael navodno vjeruje da pokret posjeduje arsenal koji broji oko 150.000 raketa i projektila različitih kalibara i dometa. Za neke se projektile vjeruje da mogu pogoditi bilo koji cilj u Izraelu.

Hezbollah, šiitska paravojna skupina i radikalna, politička stranka, proglašena je terorističkom organizacijom u Izraelu.

HezbollahUri Gordin
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 godine prije

Izraelu bi bilo pametno da se ne zaletava.
Znamo kako je završen kratki rat između Hezbollaha i Izraela 2006. kada je Izrael krenuo s kopna, mora i iz zraka na Libanon.
A tada je Hezbollah bio puno slabiji nego danas.

3 godine prije zadnji put uredio Tupko Glupko
3 godine prije

Da,hezbollah je toliko radikalan da libanonski krscani vide saveznika u njemu.hvala.

Gogolj
3 godine prije

Radujte se! Drugi Hristov dolazak je blizu.

nekoime
3 godine prije

Na bojnom polju na kojem izraelsko zrakoplovstvo herojski raketira civilne ciljeve bez ikakve obrane, skriva se iza civilnih aviona i čini slične ratne zločinčiće.

borg
3 godine prije

dnevno moglo padati 2.000 projektila
Zbog hibera, siritelja mrznje, bi volio da pane 2 miliona projektila

Dokurčilomi
3 godine prije

Samo 2000 i samo Hezbolah. Dalje se samo zbraja.

FATIH
3 godine prije

MALO………….

burt
3 godine prije

Izrael ima plan da na Hezbollah napadaju avijacijom dnevno 3000 meta plus izraelska artiljerija s kopna i brodova a takva vatra još nikad nije viđena na Bliskom istoku i prema tome su ruski zračni napadi u Siriji bili dječje igranje petardama, to je plan Izraela da potope Hezbollah u moru vatre i metala u roku od nekoliko dana prije nego, Iran, PMU, Hamas, lslamski Jihad i Houthy stignu reagirati jer ako svi oni zajedno udare sinhronizirano raketama po Izraelu od Izraela će ostati malo što

3 godine prije zadnji put uredio burt
gargamel
3 godine prije

Meni bi bilo drže jednu ali vrijednu.

Ришона Вилон
3 godine prije

Надам се да је свима позната фотографија водећих бораца Хезболе, где је камера сасвим случајно открила на врату једног “борца” давидову звезду. Подлостима “изабраног” народа нема краја. Није ни чудо па су их други народи одасвуд протеривали због подривачког дејства.

Max
3 godine prije

Točno je ovo . Izrael je 2006 poražen od strane Hezbolaha. U međuvremenu je moć tog pokreta znatno porasla pa bi se Izrael u slučaju rata mogao suočiiti s još većim porazom i gubitcima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI