Ukrajina kaže da je spremna obraniti se od Rusije

Dmitry Kuleba
20 komentara

Ukrajinske oružane snage spremaju se upotrijebiti sve raspoložive resurse kako bi držale crtu bojišnice protiv bilo kakve ruske invazije, inzistirao je ministar vanjskih poslova zemlje, dok se rat riječima između Istoka i Zapada sve više povećava.

Govoreći tijekom zatvorene online rasprave s francuskim stručnjacima za vanjsku politiku i novinarima, Dmitry Kuleba rekao je da Kijev, s Parizom i Berlinom, nastavlja naglašavati važnost pregovora o političkom i diplomatskom rješenju kako bi se izbjegao potencijalni sukob s Rusijom.

Visoki dužnosnik je ustvrdio da njegova zemlja i njezini partneri sada sve svoje napore usmjeravaju na odvraćanje Moskve od neprijateljskih akcija. “Istovremeno… nitko ne bi trebao sumnjati da će u slučaju nove etape potpune agresije Ruske Federacije na našu državu Ukrajina biti zaštićena svim raspoloživim sredstvima”, ustrajao je.

Kulebovi komentari dolaze usred glasina o gomilanju ruskih vojnika i vojne opreme u blizini ukrajinske granice. Nekoliko je publikacija posljednjih dana objavilo priče o mogućem oružanom sukobu između dviju istočnoeuropskih država nakon što je kijevska domaća obavještajna agencija objavila teoretski plan kako bi ruske postrojbe mogle izvršiti invaziju.

Visoki ukrajinski diplomat oglasio je alarm ranije ovog mjeseca u komunikaciji sa svojim francuskim i njemačkim kolegama, pozivajući dvije nacije da budu spremne na mogućnost ruskog napada na njegovu zemlju. “Ako Rusija počne djelovati, jednostavno nećete imati vremena fizički za koordinaciju, za prolazak kroz sve birokratske procedure, za koordinaciju odluka.”

Kremlj je u više navrata odbacio optužbe i ismijao fotografije koje navodno prikazuju vojnu opremu stacioniranu stotinama kilometara od granice, optužujući SAD da stoji iza kampanje dezinformacija osmišljene za raspirivanje napetosti.

Tiskovni tajnik predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, uzvratio je tvrdnjom da je “premještanje neke naše vojne opreme ili vojnih jedinica preko teritorija Ruske Federacije isključivo naš posao”.

Dmitri KulebaInvazijaodbranarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Armagedon
2 godine prije

Optimizam ali i hrabrost.
Joj joj joj, mašta čini svašta,..

burt
2 godine prije

nema nikakvog rata u Ukrajini, Donbas je nevažna točka na svjetskoj mapi, Iran je sada najvažniji

Max
2 godine prije

Lako je odbiti nepostojeći napad.

fvfv
2 godine prije

SAD već opskrbljuju Ukrajinu smrtonosnim oružjem, a ukrajinski vojnici treniraju s NATO snagama.

Kremlj sve više gleda na Ukrajinu kao na zapadni nosač aviona parkiran odmah preko puta” južne Rusije.

Kremlj je signalizirao što želi. Prošlog tjedna Putin je rekao da bi Rusija trebala tražiti “ozbiljna, dugoročna” sigurnosna jamstva od SAD-a u vezi s Ukrajinom. U praksi, to vjerojatno znači jamstvo da nema daljnjeg širenja NATO-a i smanjenja zapadne vojne pomoći Kijevu.

ledeno doba
2 godine prije

još jedan kriptić i potajni burazer Sorosa i Viktorije Nulanad-Nudelmann, u državi Khazarstan, formerly known as Ukraine

tihobl
2 godine prije

Zelenski je najavio drzavni udar 1.12. Kaze da je presreo ruske razgovore gdje mu pripremaju majdan. Pripremaju se hapsenja moskalja (citaj svih onih koji misle da ukrajinska vlast ne valja). A svi antivakseri su po depfinciji moskalji.

ףךפםן
2 godine prije

Ukrajinci su poceli skupljati kamenje za rat sa Rusima, koje budale a nemaju da jedu.
Najbolji izvozni proizvod Ukrajine su žene za izloga.

Greven
2 godine prije

Francuski marche vers l’est propao. Francuska kažnjena.
Njemački drang nach osten propao. Njemačka kažnjena.
Propasti će i ovaj američki pokušaj.

BanOvan
2 godine prije

“Visoki ukrajinski diplomat oglasio je alarm ranije ovog mjeseca u komunikaciji sa svojim francuskim i njemačkim kolegama, pozivajući dvije nacije da budu spremne na mogućnost ruskog napada na njegovu zemlju.”
Koliko mi je poznato i jedna i druga su dobile po 3.14čci kada su se nameračile na Rusiju.
Reklo bi se da je sezona SvrboGuza počela.

Greven
2 godine prije

Ukropi dobili naređenje od gospodara im iz vašingtona da stvaraju napetosti i nervozu. “Svjetski rat samo što nije počeo! Strahuj narode!” Ista stvar kao i ova lažna pandemija.

grunf
2 godine prije

Hitno treba osposobiti bilo kakve komunikacijske kanale ozmeđu Ukrajine i Gruzije….očigledno ne rade,jer bi jedni od drugih doznali kako ….podržavaju zapadni partneri svoje pijune u sukobu sa Rusijom….Osobno,Ukrajinci,ne zaslužuju bolje,jer…svinji je potpuno svejedno pada li kiša ili je pljuješ…Dok ne dožive totalnu dezintegraciju onog što je ostalo od države,neće stati….to je očigledno….
P.S.
U ratu u Gruziji,ratovala je drugorazredna ruska armija…provjerite Ukrajinci,na google-u….nikako uživo…

Vinko Marković
2 godine prije

Amerikanci su se sramotno povukli iz Afganistana, nemaju kamo s vojnicima i sad su se dosjetili da ih stacioniraju u Poljskoj, vječnoj mrziteljici Rusije, i u Ukrajini, koja će se kad tad pitati, što nam je to bilo sve potrebno. Ma tko vodio Ukrajinu, od Majdana na dalje, ovaj kloun Zelenski ili neki bilijarder, jedina im je politika koju vode svodi se na imbecilnoj pakostiti prema Rusiji.

fongol
2 godine prije

Rusija bi se morala ponasati kao Izrael u svom susjedstvu.
Tko Rusij pokusa raditi o glavi nek dobije dobro po nosu.
Ukrajina nije zasluzila da uopce postoji uslijed gloopih i pokvarenih politicara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI