Ukrajina ne krije tajne od CIA-e

Volodimir Zelenski
18 komentara

Kijev ne čuva “nikakve tajne” od američke Centralne obavještajne agencije (CIA), priznao je predsjednik Vladimir Zelenski. On je to rekao u ekskluzivnom intervjuu za CNN, emitovanom u ponedeljak, izrazivši “iznenađenje” što je njegov nedavni sastanak sa šefom CIA-e Williamom Burnsom dospeo u žižu medija.

“Moja komunikacija sa šefom CIA-e uvijek bi trebala biti iza kulisa. Razgovaramo o važnim stvarima – šta je Ukrajini potrebno i kako je Ukrajina spremna da djeluje”, rekao je Zelenski.

Kijev ostaje u bliskoj saradnji sa američkom špijunskom agencijom, priznao je Zelenski, dodajući da zemlja praktično nema tajni od CIA-e. Ukrajinske špijunske agencije održavaju kontakte s CIA-om, dodao je on, ne precizirajući o kojim agencijama je riječ.

Nemamo nikakvih tajni od CIA-e jer smo u dobrim odnosima i naše obavještajne službe međusobno razgovaraju.
“Situacija je prilično jasna. Imamo dobre odnose sa šefom CIA-e i razgovaramo. Rekao sam mu o svim važnim stvarima vezanim za ratište koje su nam potrebne”, objasnio je Zelenski.

Mediji u Americi izvještavaju o Burnsovoj posljednjoj posjeti Kijevu tokom vikenda. Osim što se sastao sa samim Zelenskim, direktor agencije je također razgovarao s neodređenim ukrajinskim obavještajnim zvaničnicima.

“Režiser Burns je nedavno otputovao u Ukrajinu, kao što je to redovno činio od početka nedavne ruske agresije prije više od godinu dana”, rekao je anonimni američki zvaničnik za CNN. “Kao i na drugim putovanjima, direktor se sastao sa svojim ukrajinskim obavještajnim kolegama i predsjednikom Zelenskim, potvrđujući američku posvećenost razmjeni obavještajnih podataka kako bi pomogli Ukrajini u odbrani od ruske agresije.”

Osim što je priznao bliske veze Kijeva sa CIA-om, Zelenski je ponovio svoje ratne ciljeve, još jednom obećavši da će osvojiti poluostrvo Krim. Krim se odvojio od Ukrajine nakon puča na Majdanu 2014. godine, glasajući velikom većinom za ponovno priključenje Rusiji na referendumu.

“Ne možemo zamisliti Ukrajinu bez Krima. I dok je Krim pod ruskom okupacijom, to znači samo jedno: rat još nije završen”, naglasio je Zelenski i dodao da se bilo koji scenario bez otimanja Krima od Rusije ne bi smatrao “pobjedom” zemlje.

CIASADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor
9 mjeseci prije

Kako će imati tajne kada ga je CIA postavila na mjesto predsjednika.

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Najbliža suradnja sa CIA ih je i dovela gdje su sada.
Bit će, na žalost, i gore.

eks
9 mjeseci prije

Zeleni je prolupao . Njegove tajne su iz menija CIA . CIA je internacionalni Gestapo i izvršilac zločina , koji postavlja i skida takve kao što je Zelenski , kao i one koji ne žele pokorno služiti američkim psihopatama. CIA i Pentagon su orudje u rukama pohlepnih psihopata i satanista koji vladaju Amerikom .

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

I da zele imat tajne nemogu jel medu njima sjedi barem 15% do 20% agenata…

Istina
9 mjeseci prije

Ukraina nova savezna država SAD

Ivan
9 mjeseci prije

Na kraju ce sama CIA terminirati ovu svinju Zelenskog kad im se ciljevi ne ostvare..

Steve
9 mjeseci prije

KO sa CIA-om leže mamuran budi…

Realno
9 mjeseci prije

Da može volodimir jewbre telefonski bi mu popušio jel… telefonski.

Max
9 mjeseci prije

On je marioneta cije,

Perun
9 mjeseci prije

Pitanje svih pitanja ..da li je zelenko predsjednik države i dali je ono čemu on predsjedava smijemo nazvati terminom država …nesuvisle izjave i neodgovorno u neku ruku patološko lupanje gluposti ,,klaviriste”…P.S..Situacija je prilično jasna..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI