Ukrajina odbacuje tvrdnje o invaziji

ruska vojna oprema
11 komentara

Visoki dužnosnik obrane u Kijevu ne slaže se sa zapadnim predviđanjima o skorom napadu.

Ukrajina ne vjeruje da Rusija planira pokrenuti invaziju punog razmjera, unatoč tvrdnjama zapadnih dužnosnika da je ofenziva neizbježna, rekao je u četvrtak tajnik kijevskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu.

U razgovoru za TV kanal 1+1, Aleksej Danilov izjavio je da Kijev nije uočio nikakve znakove da se približava vojni upad.

“Ako govorimo o opsežnoj operaciji protiv naše države, onda to ne vidimo”, inzistirao je Danilov.

Unatoč onome što je nazvao ruskim “provokacijama” u istočnoj Ukrajini, također je naglasio da Kijev ne smije podleći onome što vidi kao pokušajima izazivanja reakcije Moskve.

“Svrha [provokacija] jest natjerati nas na snažnu reakciju, kako bi nas optužili za nešto što nećemo učiniti”, naglasio je.

Danilove tvrdnje slijede slične tvrdnje koje je iznio ranije ovog tjedna, kada je odbacio optužbe Zapada da se Rusija priprema za invaziju punog razmjera koja će biti pokrenuta u srijedu ili četvrtak. Oba dana prošla su bez incidenata.

“Situacija je apsolutno pod kontrolom”, rekao je dužnosnik obrane u ponedjeljak, nakon privatnog sastanka ukrajinskih zastupnika. „Od danas ne vidimo da bi se veliki napad Rusije mogao dogoditi ni 16. ni 17.

Danilovo inzistiranje da Rusija neće pokrenuti invaziju punog razmjera podržao je i Alexander Pavliuk, glavni zapovjednik operacije združenih snaga Ukrajine u Donbasu.

“Sada ne vidimo vjerojatnost invazije na Ukrajinu punog razmjera”, rekao je Pavliuk za televizijski kanal TSN u četvrtak, ističući, međutim, da je regija i dalje napeta, a vojnici i dalje u stalnoj borbenoj pripravnosti.

Invazijarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dupla Kamilica
2 godine prije

Napaljeni? Osjetiš da je veljača i da se nisi od drevnih vremena?

preseren3
2 godine prije

Ukrajina igra svoju ulogu u ovoj igri zavođenja.
Političari su se več odavno prodali. Za njih se zna. RAT!!!
A u pitanju je javno mišljenje. Ko je agresor, ko je kriv.
A tu ste i VI!!!!
Jer, po potrebi, mobilizovat če VAS!
Htjeli ili ne htjeli, dio toga ste, preko vaših političara…
Medija.

tihobl
2 godine prije

Rusi ako krenu na osvajanje Ukrajine ici ce iz dva pravca: iz Pridnjestrovlja i iz Kaljingrada. Kad se ta dva korpusa spoje Ukri ce se naci u kotlicu. Rusi su 2014. nekoliko pruta uker zatvarali u kotlice, ali nisu pohvatali kolovodje. Kolovodje bi nasli novih naivcina i korisnih idiota da ih posalju u Donbas.

abc
2 godine prije

Uh, ti si baš napaljena na Putina……a Putin te nebi dodirnuo niti motkom…..
Koliko vidim, ti bi htjela s njim uno grande jjebanje ali ne ide…..

abc
2 godine prije

Kod Ukrajinaca žele ratovati samo fašistički nastrojene grupe huligana i desnih radikala. I još to samo protiv žena, staraca i djece. Za rat protiv ruske armije ti ukro huligani i izopačeni kriminalci nemaju muda. Još uvjek vjeruju, da če za njihove koristi ratovati USA i evropske zapadne države, a oni če iza njih izvoditi genocid na proruskim narodom.
Sad kad jim je USA objasnila, da če morati oni u prve redove, prošla jih volja za ratom.

Max
2 godine prije

Jasno i desetniku kad nema prisutnih snaga ni tehnike za napad ni pješatva ni oklopnih snaga raketa pzo a saniteta tko bi onda izvršio napad? Ala Pugačova Ok Uraločka.?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI