Ukrajina odgovara na ruske zahtjeve

Dmitrij Kuleba
26 komentara

Ukrajinski ministar vanjskih poslova optužio je Rusiju za postavljanje “neprihvatljivih” zahtjeva

Ruski zahtjevi za sigurnosnim jamstvima nisu početna točka za raspravu i pregovore, već umjesto toga guraju europski kontinent u “duboku sigurnosnu krizu”, rekao je u četvrtak ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba.

Obraćajući se praktično Francuskom institutu za međunarodne odnose, Kuleba je pozvao zapadne saveznike Kijeva na ujedinjenje protiv Moskve.

Prošle godine Rusija je poslala SAD-u i NATO-u popis zahtjeva u obliku dva nacrta ugovora, tražeći pravno obvezujuća jamstva od Washingtona i Bruxellesa za budućnost europske sigurnosti. To uključuje prestanak širenja NATO-a na istok, povlačenje postrojbi i kraj raspoređivanja udarnih projektila u blizini ruskih granica.

“Ultimatumi Kremlja, sada u obliku dokumenata, jednostavno ne sadrže prihvatljiva rješenja”, rekao je Kuleba. “Zahtjevi za to da se nekim zemljama dopusti, a nekima ne dopusti ulazak u NATO, o povlačenju postrojbi s teritorija Saveza su neprihvatljivi. Ovo nije početak za raspravu. To je napunjen revolver stavljen na stol.”

Prema Kulebinim riječima, rusko vodstvo je “odlučilo vratiti vrijeme” u “mrak konfrontacije”, nazivajući zabrinutost Moskve oko NATO-a “mitskom prijetnjom”.

“Žao mi je što je Europu po drugi put u manje od sto godina zasjenila agresivna autoritarna država koja traži način da se osveti i redizajnira sigurnosnu arhitekturu na kontinentu, a pritom koristi prijetnje i oružje, ” On je rekao.

Kulebin govor dolazi u trenutku kada su zapadne zemlje izrazile bojazan da Rusija planira invaziju na Ukrajinu. Kremlj je tu tvrdnju više puta demantirao, a umanjio ju je i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Također u četvrtak, dužnosnici Rusije i Ukrajine sastali su se u Berlinu, s predstavnicima Francuske i Njemačke, kako bi razgovarali o budućnosti istočne Ukrajine i ratu u Donbasu. Prema riječima Dmitrija Kozaka, koji je vodio tim Moskve, gotovo devet sati pregovora završilo je u slijepoj ulici.

Dmitrij Kulebarusijaukrajinazahtjevi
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Iste zahtjeve postavila je Ukrajina Rusiji. Da pojasni kretanje trupa unutar Ruske teritorije.
Zahtjevi su odbačeni jednako….

Tupko Glupko
2 godine prije

“Ultimatumi Kremlja, sada u obliku dokumenata, jednostavno ne sadrže prihvatljiva rješenja”, rekao je Kuleba. “Zahtjevi za to da se nekim zemljama dopusti, a nekima ne dopusti ulazak u NATO, o povlačenju postrojbi s teritorija Saveza su neprihvatljivi. Ovo nije početak za raspravu. To je napunjen revolver stavljen na stol.”

Gloopane, ulazak Ukrajine u NATO sa tako velikom ukrajinsko-ruskom granicom je napunjen revolver stavljen na stol, tj. samoubojstvo Ukrajine.

BTK
2 godine prije

Ruski režim, tamna sjena, prijetnja, diktatura, invazija, uništenje ukrajinske države, strašni planovi iz Kremlja. Bajke za retardirane pavijane. Sad još samo da opali prvi metak odakle god, poslije nitko neće pitati odakle je, kad se sr… zavalja. Nego Rusi napali Ukrajinu i to je to. Bajke se potom nastavljaju sa tom osnovnom premisom.

scorpio1959
2 godine prije

To pokazuje koliko si glupa. Što su rakete dalje imaš više vremena za kontraudar.

BTK
2 godine prije

To se okladio u partiju šaha sa jednim Englezom ono kad je bio špija u ist berlinu, dosadno bilo tako.. i sad mora on pocet 3 svjetski jer je izgubio.

Obilježeni
2 godine prije

A što divlje Amerikance spopada godinama, šire se i izvoze svoju nakaradnu demoNkraciju. pljačkaju, ucjenjuju i uništavaju. pod krinkom brige za ljudska prva, dok pod ovim Covid-smećem nisu otkrili svoje odvratne njuške:)

Max
2 godine prije

Očekivano.

B7ranko Spehar
2 godine prije

Poraz u Avganistanu sad žele poništit preko Ukraine i opravdat postojanje NATOa samo što će ih medo razvalit sto puta gore od Talibana.

Gorki
2 godine prije

U ukrajini su milijuni rusa. Rusija nece dozvolit da zemlja u kojoj su milijuni rusa bude meta ruskih nuklearnih raketa. I to je to I u pravu je.

Mali zloco
2 godine prije

Jehovin svedok sa naslovne baljezga bzvz.

Roccos
2 godine prije

Pa recimo hipotetski Ukrajina uđe u nato,a mogao bih se okladiti da bi nato banda odmah instalirala raketne rampe baš u onim ukrajinskim gradovima gdje Rusi ili ruskojezični čine većinu.Dakle u slučaju velikog sukoba Rusija bi morala neutralizirati natovske baze i lansere, a tzv. kolateralna šteta bi bilo masovna pogibao baš vlastitih sunarodnjaka- ukrajinskih Rusa!E to je taj pakleni plan nato bande, Rusi ubijaju Ruse.Od toga scenarija Rusima se diže kosa na glavi i to je ono što neće dozvoliti ni pod koju cijenu.

tihobl
2 godine prije

Evo ja cu ti objasniti – Putin je sad zatrazio povlacnje iz dva razloga: prvi jer ima vojnu nadmoc i konacno moze da postavlja uslove i drugi jer je dosao kraj 500-godinje dominacije zapada. Zapad je u fazi regresije i do povlacenja ce doci cak ako rusi ne maknu prstom. Druga je stvar sto se vecina amera ponasa kao baba koja ide na frizuru i nada se da ce joj se mladost vratiti. Nece se vratiti, niti ce se amerima vratiti moc da se sire po svijetu. Da su pametni pristali bi na ove ruske uslove jer ce sledeci uslovi biti daleko gori (i evropljani su proslog ljeta cekali da padnu cijene plina i odbijali sa rusima da potpisu ugovore i vidis sta bi).

Lucija, prva
2 godine prije

U Ukrajinu je sletjelo više od desetak aviona i više tisuća tona opreme…

A…i Isilovci su tamo…zaista, što bi se nakon korone moglo dogoditi u EU?

abc
2 godine prije

Ako Amerikanci i njihove sluge ukronacisti napadnu Donbas, granica Rusije če osvanuti na periferiji Kijeva, Harkova, reke Dnjepar i Odesse. Ukrajina postaje istorija, a država razpada na četiri ili više djelova. Građani Ukrajini su jako podjeleni na etničke grupe, još pogotovo od dana kad su ukro neonacisti izveli državni udar i vrše zločinačku strahovladu nad svim građanima.
Ako Rusi uđu u Ukrajinu, na istoku Ukrajine če jih dočekati narod sa ružama, kruhom i soli. A vojska Rusije če se pojačati barem sa 100.000 ukrajinskih Rusa, pa čak i Ukrajinaca, koji simpatišu sa Rusijom.
Kraj je američkog blefiranja. Uskoro če cjeli svet moči na svoje oči da vidi, na kojoj strani su Ukrajinci. i imače što da vidi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI