Ukrajina pod kontrolom SAD-a i UK

Sergej Lavrov
45 komentara

London i Vašington vrše kontrolu nad ukrajinskim pregovaračima s ciljem odvlačenja sukoba, a ta politika je dovela do obustave mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva, izjavio je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Govoreći na obrazovnom maratonu New Horizons, Lavrov je rekao da je Ukrajina možda sama donijela odluku u Istanbulu, kada je iznijela neke ” prihvatljive principe za postizanje sporazuma ” tokom pregovora sa Rusijom. Međutim, prema ministru, ove ideje očigledno nisu naišle na podršku Zapada.

“ Različitim kanalima stižu informacije da Vašington i posebno London ‘vode’ ukrajinske pregovarače i kontrolišu njihovu slobodu manevara. Oni žele da odugovlače sukob, a čini im se da što duže traje, to će više štete naneti ruskim vojnicima ”, rekao je Lavrov.

Ministar vanjskih poslova, međutim, sumnja da bi ” prebacivanje razgovora na nivo Washingtona ili Londona ” moglo išta promijeniti u smislu napretka.

” U svakom slučaju, ni London, ni Vašington, ni Zapad u cjelini nisu iznijeli nikakve prijedloge “, rekao je Lavrov.

Zapad je zapravo priznao da je Ukrajina ” potrošna u hibridnom totalnom ratu protiv Ruske Federacije “, tvrdi Lavrov, pozivajući se na primjedbe zvaničnika EU, Velike Britanije i SAD-a koji su u više navrata rekli da Rusiji ne treba dozvoliti da pobijedi u Ukrajini sukoba.

“ Rat su objavili oni. I to nikako između Ukrajine i Rusije, već između Zapada i Rusije ”, rekao je Lavrov.

Ranije u utorak, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko rekao je da je diplomatski dijalog između Moskve i Kijeva potpuno obustavljen nakon što se Kijev povukao iz pregovora bez davanja bilo kakvog odgovora na najnovije ruske prijedloge.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika, Mihail Podolyak, kasnije je potvrdio da „ nakon Istanbulske komunikacije u martu, nije bilo promjena, nema napretka. ”

Rusija je napala susjednu državu krajem februara, nakon neuspjeha Ukrajine da implementira uslove sporazuma iz Minska, prvi put potpisanih 2014. godine, i konačnog priznanja Donbas republika Donjecka i Luganska od strane Moskve. Protokoli uz njemačko i francusko posredovanje osmišljeni su kako bi otcijepljenim regijama dali poseban status unutar ukrajinske države.

Kremlj je od tada tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a predvođenom SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dvije republike.

pregovorirusijaSADUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Lavrov uvijek pogodi u metu.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Toga je svijestan svako tko barem povremeno prati gepolitićka događanja, no kako se suprostaviti zlotvorima poput Borisa Jhonson-a ili Bidena. Pisanje protestnih pisama ne daje rezultate, prosvjedi isto tako, ostaje jedino organizirati međunarodnu grupu antifašista naoružati ih, osigurati im logistiku pa da započne operacija čišćenja ljudskog smeća.

gigi
1 godina prije

Kod mafije radi tako da se musterija prikloni onom ogranku mafije koji ga moze zastiti.
Sigurno, musterija plati.
Biznis nista privatno.

Jednostavno receno
1 godina prije

Nako čisto za razmišljanje, rusi nazovu amere i poslje poziva rat počne u ukraini, onda se ne čuju “službeno” dva mj. i onda ukraina preda azovstal a do tada ne predaji se ni po cijenu života? Izgleda da niti ameri a niti rusi ne smiju ništa samostalno, a mi navijači hvalimo svoga konja za utrku, a ono isto gofno.

Liku
1 godina prije

Izjave glumca Sergeja Lavrova i ostalih glumaca-politicara pred kamerama koje prenose kontrolirani mas mediji su samo to-izjave za javnost i zamagljivanje istine o stvarnoj pozadini rata u Ukrajini. Iako su mnogi ocekivali brz kraj rata, rat jos traje i trajace onoliko dugo koliko su predvidjeli “oni” koji stvarno vuku konce iz sjene, a to nisu ni London ni Wasington ni Moskva, vec “oni” koji putem cetvertog i najviseg stuba vlasti u svakoj zemlji-finansijskog stuba vlasti, vlasti centralne banke kontroliraju “vlade” i mas medije u svim zemljama svijeta. Gospodarima kaosa odgovara da rat koji na globalnom nivou sa sobom nosi razaranje svjetske ekonomije, poskupljenja energenata i hrane, nestasice… jos traje jer je potreban za dalju realizaciju tzv. Velikog reseta koji je najavio glasnogovornik stvarnih vladara svijeta Klaus Svab. Ovo prebacivanje odgovornosti za izbijanje rata i nemogucnost sklapanja mira od strane glumaca-politicara tzv. Istoka i tzv. Zapada je kazalisna predstava za mase… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Unatoč besprijekornim objašnjenjima zapadnih medija o povezanosti naglog rasta troškova života s Putinovim makinacijama, Britanci održavaju protestne skupove i traže ostavku Borisa Johnsona.
Sramota!

P.S.
Dva beskućnika u Londonu…
“Kako si završio siromašan na ulici? Kocka? Droge, alkohol..? ”
Ostavio sam upaljeno svjetlo!

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Obraćajući se zastupnicima britanskog parlamenta, britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel, nije isključila mogućnost deportacije ukrajinskih izbjeglica u Ruandu.
Kaže da je to zbog nove politike azila u Velikoj Britaniji.
Teško je ne zaplakati…

P.S.
Staro, a novo…
1972. g.
Princ Charles se priprema za prijestolje.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Jutro u 221B Baker Street, London
Watson čita The Times, Holmes lijeno puši lulu…
Watson: ”Potpuno si prestao pratiti vijesti, Holmese!”
Holmes: ”Ima li nešto vrijedno moje pažnje?”
Watson: ”Ruskoj centralnoj banci ukradeno 300 milijardi dolara!!
A stalno govoriš “da je slomljeno londonsko podzemlje”.

P.S.
Novo, a staro…
2022. g.
Princ Charles se priprema za prijestolje.

LZN
1 godina prije

Novo dostignuće zapadnih medija……..ukri pobjedili ruse oružjem za paintball :))))))))))

Reuters mocked over paintball image in Ukraine conflict report

Sad mi nije jasno, ko je ovdje lud?

hiber
1 godina prije

Nije pitanje pod čijom je kontrolom Ukraina, nego pod čijom je kontrolom Rusija, sada ili će tek biti? Mnogi na portalu to potvrđuju, jer Rusija sve više djeluje kao proxy država.

1 godina prije

Valjda čitate još neke druge medije.
Napad na Zmijsko ostrvo vodili su ( ili jedan čovijek, kao što to u armiji bude ) Britanci.
Ukrajince je to koštalo barem 50 života elitnih vojnika. I to u valovima. Bez veze….
I tako ide sve…
Lažna nadanja: “pobjedit čete najjaču armiju svijeta, bez aviona, bez supersoničnih raketa, bez nadvlade u zračnom prostoru….”. Jp, samo sa pimpekom!
I TO PALI U CIJELOJ EUROPSKOJ UNIJI!
I to nam MSM prodavaju od zore do mraka! Kao da su oni i mi totalni idi*i!!!!
Lavrov svakog dana odvali par rečenica, koje bi mogle micati svijet, ali ga zapadni mediji ne prenose!
I ostaju samo bolesnici….
Zar i vama postaje jasno, da iz ove situacije NEMA IZLAZA?
Bez kataklizme?

Sardelino
1 godina prije

Ukrajina je zapadni plaćenik koji ne odlučuje o ničemu.Čak ni o vlastitom pravu na život.
O tome odlučuju njihovi instruktori.
Rusiji ne odgovara uloga agresora na koju su je natjerali jer to nije njen prirodni status.
Cilj im je djelatno, ne samo na papiru, ostvariti sporazum iz Minska s zatim obrambenim stavom ispoštavati njegovu primjenu.
Rusija je postaje pobjednik u ratu protiv zapada u onom trenutku kad uspostavi odbranbenu liniju.

tihobl
1 godina prije

Tacno tako druze Preseren napad su naredili iz Londona, vodili su ga britanci i oba britanska pukovnika su poginula u ruskom uzvratnom odgovoru bastionima po hotelima u Odesi. Tad je poprilicno britanaca stradalo. Vraticu se ponovo na Odesu, Lavrov me nervira sa svojim trolovanjem. Spominje Vasington, a zna da oni ne vode igranku vec London. Mogao je spomenuti i Borelja, koji takodje valja bombasticne izjave koje cuje iz Londona. Englezi su fino rekli: Rusija ne smije pobjediti, bez obzira koliku cijenu ce platiti EU i SAD. Englezi su jos rekli: Odesa ne smije pasti, pa makar citav NATO izginuo braneci je. Nagovaraju rumune i poljake da posalju 2/3 svoje vojske u Odesu, a sad trenutno u Odesi i okolini ima 80 vojnika. Sto se tice Donbasa znaju da su izgubili i da ce tamo izgubiti preko 200.000. Dali su naredbu da nema povlacenja, zrtvuu vojnike kako bi oslabili ruse koliko-toliko.… Čitaj više »

1 godina prije

“Rusija je napala susjednu državu krajem februara, nakon neuspjeha Ukrajine da implementira uslove sporazuma iz Minska, prvi put potpisanih 2014. godine, i konačnog priznanja Donbas republika Donjecka i Luganska od strane Moskve. Protokoli uz njemačko i francusko posredovanje osmišljeni su kako bi otcijepljenim regijama dali poseban status unutar ukrajinske države.
Kremlj je od tada tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a predvođenom SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dvije republike.”

dokle?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI