Ukrajina tvrdi da je spriječila rusku zavjeru da ubije Zelenskog

Uhicena osumnjicena za pokusaj atentata na Zelenskog
21 komentar

Uhićena je žena koja je navodno davala informacije o predsjednikovom boravištu

Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) objavila je u ponedjeljak da je uhitila ženu koja je Rusima proslijedila obavještajne podatke o lokaciji predsjednika Vladimira Zelenskog kako bi mogli pokušati atentat.

Osumnjičena je stanovnik lučkog grada Očakov u regiji Nikolaev, koja je nekoć radila u trgovini vojne opreme kao prodavač, prema vlastima. SBU je rekao da su je uhvatili “na djelu” dok je prenosila obavještajne podatke “osvajačima”.

Žena, koja nije imenovana, navodno se raspitivala o rasporedu i ruti Zelenskog prije njegova posjeta Nikolajevu u lipnju. SBU ju je otkrio i proveo dodatne sigurnosne mjere kako bi zaštitio predsjednika, dok je rasporedio agente da prikupe više dokaza o osumnjičenom “ruskom doušniku”.

Sigurnosna služba tvrdi da je žena također nastojala identificirati lokaciju sustava elektroničkog ratovanja i skladišta streljiva u području Očakova, kako bi ih Rusi mogli gađati u “masovnom zračnom napadu”. Navodno je putovala po okrugu i fotografirala lokacije objekata ukrajinskih oružanih snaga, dok se potajno raspitivala o njima u “društvenim ustanovama” u regiji.

Priopćenje SBU-a dolazi samo tjedan dana nakon što je Politico objavio članak o planovima Kijeva za nepredviđene situacije u slučaju atentata na Zelenskog, što je list tvrdio da je on nekoliko puta za dlaku izbjegao.

Politico je čak imenovao krug ljudi koji će preuzeti mjesto bivšeg glumca, s predsjednicom parlamenta, Ruslanom Stefanchukom, koja djeluje kao figura, producentom i šefom osoblja Zelenskog, Andrejem Ermakom, koji vodi dnevne operacije, i trijumviratom Ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba, ministar obrane Aleksej Reznikov i general Valerij Zalužni upravljaju ratom.

SBU je bio u potrazi za neprijateljima Ukrajine od trenutka kada su neprijateljstva s Rusijom eskalirala u veljači 2022. Sljedeći mjesec su po kratkom postupku pogubili poslovnog čovjeka koji je radio za ukrajinsku vojnu obavještajnu službu kako bi sabotirao pregovore s Rusijom – što je Kijev priznao tek godinama kasnije.

U novije vrijeme, SBU je pretresao stotine domova i ureda u Kijevu i 11 regija Ukrajine u potrazi za onim što su nazvali raširenom zavjerom prodaje lažnih izuzeća za medicinsku mobilizaciju za 6000 dolara po komadu.

Iako je SBU tvrdio da je “ruska doušnica” izravno prijetila životu Zelenskog, stanovnik Očakova optužena je za neovlašteno širenje informacija o kretanju trupa i opreme, s maksimalnom kaznom do 12 godina zatvora ako bude osuđena.

atentatrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
8 mjeseci prije

Ha, ha, izgleda da je bivši operativac CIA , Leri Džonson , govorio istinu kada je najavio mogućnost likvidacije Zelenskog od strane zapadnih vladara i optužbe Rusa da oni stoje iza toga . O tome sam postavio komentar na ovom portalu juče .

NOVI STARI
8 mjeseci prije

propaganda

Mrdomir
8 mjeseci prije

Ovo je već siguran znak da Amerikanci planiraju da skrate Zelenskog za glavu, a optuže Ruse za to, naravno.

tihobl
8 mjeseci prije

Eto uhapsena baba i sad Zelenski moze izaci iz bunkera.

Jeste li vidjeli kako je prepravio spomenik Majka Otadzbina u Baba sa viljuskom?

Ukropima ne treba ni domovina/otadzbina ni spomenik istoj.

Max
8 mjeseci prije

Zvuči kao potpuna glupost.

Dr.
8 mjeseci prije

Ovo je samo za javnost, on ne izlazim iz bunkera u Poljskoj, gde je i TV studio, odaskle se javlja…..ali se nada da moze da prodje kod domace javnosti…..nema vise ni Klickog da se pojavi, mora da je u *domovini*…..Dojclandu !?

Darko
8 mjeseci prije

Šteta je samo što tog smrada Zelenskog do sada već nisu ubili..

Kuš na me
8 mjeseci prije

Baba Hari , baka od Mata Hari….baš rusima treba špijunka sa viklerima i pregačom da im kaže di je Bjelinsky…Ovo je jednako debilna laž kao i ona da je koronu skuvala kineska baba u šišmišovoj juhici…pa to ni za bajku nije dobar uvod…

Jomla
8 mjeseci prije

Rusiji nije u interesu likvidacija Zelenskog! Tačka!

Njokar
8 mjeseci prije

Rusija? Pa baš kretanje komedijaša, “zeca” Zelenskog omogućava im točno lociranje njihovih stožera, zapovjednih i drugih vsžnijih punktova i uništavanje.
Čini mi se kako je on postao pomalo nekontrolabilan, tvrdoglav je, i nije više koristan “kolektivnom zspadu”, čak postaje i vrlo štetan, pa se spremaju “pustiti ga niz vodu.”
I optužiti “zle” Ruse.

Mali Mjesec
8 mjeseci prije

Presmiješno, prodavačica u zavjeri da se ubije Zelensky. Garant su ti iz SBU sve ćifuti.

nessy
8 mjeseci prije

Bakica inace nosi Specnazovu mornarsku majicu (tako su je i provalili).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI