Ukrajinci optužili Ruse za korištenje mobilnih krematorija u Mariupolju i pritom objavili fotografiju iz 2013.g

Laganje
50 komentara

Gradonačelnik Mariupolja iznio je optužbu da Rusi koriste mobilne krematorije za spaljivanje tijela civila koje su navodno tamo pobili. Te optužbe prenijeli su Ukrajinski mediji, i samim time i ostali Zapadni mediji, koji uglavnom prenose sve što Ukrajinci kažu, bez previše provjeravanja.

Jedan od glavnih izvora ratnih informacija, ukrajinski medij Nexta, objavio je izjavu gradonačelnika uz ovu fotografiju.

Međutim, ubrzo se ustanovilo da se radi o screenshotu videa objavljenog na youtubu 2013 godine. Radi se o mobilnom krematoriju za spaljivanje smeća.

Originalni video iz kojeg je uzeta slika:

 

Hrvatski mainstream portali su naravno odmah skočili na ovu vijest, koja je jučer vrištala sa naslovnica. Objavljena je slika, uz optužbu kako se Rusi služe nacističkim metodama. Iako se nacističkim metodama treba smatrati nevjerojatna Goebblesovska propaganda koju provodi Ukrajinska strana. Ne kažemo da s druge strane također nema dezinformacija, ima ih svakako, ali Ukrajinci su definitivno šampioni u tom sportu. Zato, opreza nikad dovoljno.

krematorijMariupoljrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Osam Šezdeset
2 godine prije

Na preporuku jednog od vaših komentatora pročitao sam Požudno sjeme, koja uz 1984. i Vrli novi svijet najbolje opisuje svijet u kakvome očigledno već živimo, sa propagandom o lažnim ratovima i strašenju dezinformacijama. Pa i u knjizi otkrivenja ne piše bit će ratova, nego: čut ćete glasine o raznim ratovima!

JoeP
2 godine prije

Ovo nikako nemože dobro završiti po Ukrajinu i cjeli zapad.
Tek sad se počele prave bitke gdje ginu vojske na obje strane, ali ukrajinska proxi NATO vojska m9gla bi biti decimirana.

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

I više od toga. Tu su vijest “reciklirali”, jer se prvi put pojavila već na početku sukoba.

Adriana
2 godine prije

Njemački vojnici u Belgiji redovnicama odsjecaju grudi ( 1. svjetski rat, britanska propaganda)

123
2 godine prije

Dobar Pantelija!

Lenko
2 godine prije

Traže sriću u neredu, pronalaze samo tugu.
Padaju u ponor laži i prijevare, ali njihovo istinsko oslobađanje je u ljubavi i u obrani istine.

Svima Vama, naravno i portalu Logično zdravi i veseli bili. Mir bija s Vama.
Bog! Bog!

Hash
2 godine prije

Зашто да не лагати?
Кад имаш западни мсм иза себе, можеш до миле воље фризирсти и лагати без икаквих последица.
Осјетили на себи.

2 godine prije

Ajde da zbrojimo 2+2 i da vidimo sta nam kaze logika.. Toliko zlocina ,i lazi i fabrikkiranih vide smo videjli od ukrainaca ,napravljeni pod blagoslovom Usrulje ,Bidena , I pajaca iz GB ,gdje je vrhunac svega ubistvo i sadisticko izivljavanje nad ratnim zarobljnicima pokraj videa sakacenja l. To sve je srozalo misljenje o zelenom i ukraini , i u stvari pokazalo pravo lice i situciju u ukraini , i zbog cega su rusi usli u ukrainu . Sa tim snimcima je dokazano sto je ukraina od 2014. Nato je shvatio koliki rejting sad imaju ukrainci i da su opravdano prikazani kao zlocinci i sad se odjednom pojavljuje Boca i I ovo raketiranje kolodvora da bi se prikazalo da su rusi zlocinci koji su toliko zagorili da cak siluju bakice od 90 godina ,, nema sta za povjerovati koljacima i ubicama na njihovim jednostranim informacijama za koje se uvijek dokaze da… Čitaj više »

Čudan lik
2 godine prije

Cijenjeni kolege komentatori, izgubili smo bitku protiv cijepljenja ali vas molim da udvostručite napore da ne izgubimo i bitku protiv rata!!! Kao što vidite NAŠI neprijatelji, političari sa slugama, napadaju nemilosrdno sa svim vrstama oružja. Količina bombardiranja propagandom se povećava sukladno povećanju cijena u trgovinama. Neprijatelji ciljaju na naše emocije kako bi nas pridobili da idemo ginuti za njihove interese kada za to dođe vrijeme. Ovo vam govorim iz osobnog iskustva zato što sam već jednom nasjeo i podlegao propagandi. Svako me može jednom prevariti ali ako me prevari više puta, nije problem u njemu nego u meni!! Vjerujte mi da nema ničeg “herojskog” u ubijanju neprijatelja. Prije ili kasnije, shvatite da je i taj čovjek imao roditelje, djecu, suprugu. Shvatite da je i njemu glava napunjena lažima kako bi išao ubiti mene i moju obitelj. Shvatite da su i njega njegovi političari & sluge poslali u rat kako bi… Čitaj više »

2 godine prije

Zelenskij je zlo, prljavi komičar!! Želi izazvati WWlll svojim prljavim trikovima. Gledam i ne znam dal’ da se smijem ili plačem kad vidim koliko mu zapad li.že guz.icu!! I to sve zbog prljavih poslova Bidenovih u Ukrajini!!

Snow
2 godine prije

Ajde, Logično, nemojte me zafrkavat. Ako je to rekao Jihadi Perica, mora da je točno.
Ne laže koza, nego rog.

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Preživjeli dragovoljci Domovinskog rata: JESTE LI SE VI ZAISTA BORILI ZA OVAKVU LOPOVSKU KORUMPIRANU TAJKUNSKU HRVATSKU???

tihobl
2 godine prije

Vec sam pisao da je Njemacka poslala mobilne bolnice sa pokretnim krematorijmima.
Ti krematorijumi su namjenjeni za spaljivanje bolnickog otpada (krvavi zavoji, dijelovi tijela i sl.). Kad se pojavlia prica da su te bolnice koristene za trgovinu organa ohmah se na zapadu pojavila prica o “ruskim krematroijumima” da zagusi prvu pricu.

Nego recite vi meni da li je aktivna londosnka opservatorija? Da li se javljaju sa izvjestajima sa fronta?

abc
2 godine prije

Te krematorije je nabavio Porošenko, a ukronacisti su jih htjeli koristiti u Donbasu, da pale leševe svojih poginulih vojnika.

abc
2 godine prije

Zapadna propaganda zna, da če ljudi laž pograbiti odmah i neče iči provjeravati istinitost.
Zato mogu izmišljati šta god hče, jer zapadnjaci su totalno uvjereni, da imaju slobodne i neovisne medije.

Властимир
2 godine prije

Браво за редакцију.У лажи су кратке ноге

abc
2 godine prije

Gdje je ona Ukrajinka, koja je na netu objavila, da je u Buči odglumila mrtvaka i pri tom pozdravila sve svoje fene?

Max
2 godine prije

Jasan dokaz.

Hattori Hanzo
2 godine prije

Čemu se drugom nadati od likova poput Matije Babića i ostalih sorosevih kujica iz hr režimskih go*ana od medija.Valjda smo u korona prevari naucili lekciju,ili još nismo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI