Ukrajinci se sprdaju s antifašizmom – na dan antifašističke borbe Zelensky medaljom odlikovao – psa!

Zelenski medaljom odlikovao psa
66 komentara

Ukrajinski pas koji njuška mine dobio je medalju za zasluge u zemlji od ruske invazije. Jack Russell terijeru, nagradu je uručio ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky na svečanosti u Kijevu.

Dvoipolgodišnjak je zaslužan za pomoć minolovcima u pronalaženju više od 200 uređaja. Postao je i nacionalni heroj, simbol ukrajinskog otpora Rusiji.

“Želim nagraditi one ukrajinske heroje koji već čiste našu zemlju od mina. I zajedno s našim herojima – divnog malog Patrona koji pomaže ne samo u neutraliziranju eksploziva, već i naučiti našu djecu potrebnim sigurnosnim pravilima u područjima gdje postoje minske prijetnje”, rekao je predsjednik Zelensky tijekom nedjeljne ceremonije.

Konferenciji je nazočio i kanadski premijer Justin Trudeau koji je u nedjelju boravio u toj zemlji, najavljujući da će Kanada poslati više oružja i opreme Ukrajini.

Dok su Patron i njegov vlasnik Myhailo Iliev dobili svoje medalje, premijer Trudeau je potapšao džepove kao da traži poslastice za pse.

Patron je postao žarište ukrajinskog domoljublja i redovito se pojavljuje u videima na službenim ukrajinskim kanalima društvenih medija.

Nadahnuo je brojne umjetničke radove obožavatelja diljem zemlje, od ilustracija do pletenih replika životinja. Među njima je i skica Patrona koji mokri na ruski projektil dok nosi svoj zaštitni prsluk.

Na drugom je Patron ispred dvije pozadine – jedna polovica prikazuje travnati park pored lopte, dok druga prikazuje ostatke bombardirane zgrade.

Izvor: bbc.com

9. MajodlikovanjePatronVolodimir ZelenskiZelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
1 godina prije

Zna zeleni da je Ukrajina slučajna država i neće imati problema s sunarodnicima…oni su mu uostalom zahvalni, najzad se masa njih dočepala zapadnog tržišta rada! Upala mu dakle kašika u med, on i ekipa oko njega zgrnuće milijarde a još će biti i odlikovan raznoraznim nagradama, medaljama, krstovima, plaketama itd.

1 godina prije

Dolazimo do samo jednog LOGIČKOG zaključka.
Dali ovaj čovijek još uvijek vrijedi, da živi.
Dali, zajednica, koja tog čovijeka podupira, vrijedi da opstane.
Dali mediji, koji šire te snimke nekritički, vrijede da postoje.
Dali su oni koji to čitaju, a nisu shvatili, šta se dešava i još uvijek zagovaraju tu zajednicu, vrijede da žive?
Izgleda stvarno došlo vrijeme za čiščenje…

eduardo001
1 godina prije

Osmjehom popratio notorni fasista Justin Trudeau.

Ja to onako
1 godina prije

Znaci da u fasistitickim redovima cukica najbolji ratnik dok ga fasisti odlikuju medaljom.

1 godina prije

A što se psa tiče, to je Jack Rusell terier. Engleska pasma, znači odlikovao je engleskog psa za zasluge koje ima Engleska u Ukrajini.
I za što je taj pas dobar? Za lov na lisice.
Nikako za lov na medvjeda….

Jednostavno receno
1 godina prije

Od nastanka fašizam i komunizam su ista crvena medalja, s jedne strane srp i ćekić a s druge kukasti križ, tj. boja sama kaže, krv.

tihobl
1 godina prije

Sta je rekao Zelenski svom kanadskom kolegi: na zalost ne mozemo se probiti do Mariupolja jer nam nedostaje haubica. Portugal nam je poslao 6 haubica proizvedenih 1939.

4e 65 6b 64 6f 2e
1 godina prije

Ispravak netočnog navoda BBC-ja i prenositelja vijesti (tu ubrajam i slovenski nacionalni i ostale MSM medije):

Ne znam, da su negdje Rusi polagali mine i povlačili se, da bi ih Ukrajinci morali tražiti. Ali zato važi obrnuto, pa su Rusi iskopali ogroman broj ukrajinskih mina.

Ovaj pas je bio tragač droge (vjerojatno zato lavež na Castra i Elenskog), a sada traži preživjele u srušenim zgradama, te neeksplodirana vojna sredstva u tim istim zgradama, a ne protiv pješačke/tenkovske mine, što će (vjerojatno) većina shvatiti iz vijesti.

Doslovce Clown’s world.

mike
1 godina prije

tako ce i plenky odlikovati gnjuru krmka….

vovo
1 godina prije

Kako se kukasti kriz pretvorio u NATO kriz?

nepoželjni
1 godina prije

Ovo meni sve potvrđuje da je rat između Rusije i Ukrajine samo dio scenarija koji je napisan i usuglašen sa svim zainteresiranim stranama i da tu nitko (od njih) nema dozvolu da povuče potez koji bi ubrzao okončanje rata.

Ta, nemojte mi kazati da ruska vojska svakog časa ne zna gdje se zelenski sa klikom nalaze i kreću te da ih ne mogu unutar sat vremena sve eliminirati nekim od preciznih projektila !?

100% sam siguran da će ovaj rat završiti po planu iz (nama nepoznatog) scenarija….
Putin je samo pristao da glumi “lošeg dečka” u ovoj tragikomediji koja je bila izuzetno potrebna da se skrene pozornost sa kovidsranja i da se pod lažnom izlikom napravi udar na standard života robova.

mrdo
1 godina prije

Više vrijedi taj pas nego svi bandera ukro nacisti zajedno, uključujući rabijatnu džukelu zelenskog.

1 godina prije

Ma ljudi moji, danas bi Freud, da je živ, na ovoj bivšoj Ukrajini stekao dodatnih deset doktorata! Ovo je tipično freudovsko ponašanje, prema psu se odnose kao i EU prema njima:
“Bobby, donesi štap! Donesi štap ili nema članstva! Daj šapu, šapu ovamo! Šapu ili nema niti kandidature! Bobby, sjedni! Sjedni ili nema šarenih upravo štampanih papira!”
Usput, sjećam se kad sam ako dijete sa odraslima vodio pse na pelcovanje. Pa su ovi dobijali medaljicu pelcovanog psa sa brojem godine na medalji. Ajme, šta mi sve pada na pamet, bolje da to ne eksternaliziram. Ali svi su izgledi da ćemo od devetog mjeseca ponovo u deveti krug Danteovog pakla.

Mahatma
1 godina prije

Antifašizam u 2022. i nije ništa drugo nego šprdnja. Tko su uopće fašisti danas?

Mrčikola
1 godina prije

Ako je ovo stvarno slikano jučer u Kijevu…nayebali smo ko” žuti…kako je Bata, u Balkanskom špijunu rekao Bori Todoroviću; pa, tko si, bre, ti?…ti si neki veći špijun…majmunizacija sirotinje, izgleda, ide dalje.

Max
1 godina prije

Ruglo.

Dragan
1 godina prije

Nek nam je svima Bog na pomoci. Sa ovakvim debilima kao vodjama drzava, ne pise nam se dobro. Nasi idioti nisu nista bolji.

Stipe
1 godina prije

To je sve što još mogu, izrugivanje.

nekoime
1 godina prije

Zakaj nije odlikoval i Ursulinog pudla Andreja, koji laje na Ruse od ispod kreveta?

Selena
1 godina prije

Ernest Hemingway:

“Anyone who loves freedom owes such a debt to the Red Army that it can never be repaid

Selena
1 godina prije

Ernest Hemingway:

“Anyone who loves freedom owes such a debt to the Red Army that it can never be repaid. ”

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Breaking news:
Zelensky zahtijeva da NATO Ukrajinu hitno opskrbi sa “najmanje nekoliko desetaka stručnjaka za uklanjanje nacističkih tetovaža”.

P.S.
Pukovnija Azov će dobiti Michelinovu zvjezdicu.
“Nigdje drugdje nismo vidjeli toliko miroljubivih kuhara i perača posuđa kao među zarobljenim Azovcima”, rekli su stručnjaci iz ocjenjivačkog žirija

Red Dog
1 godina prije

Ali… mali Dzeki je nanjusio 150 mina i spasio bezbroj zivota. Slatko.
Rat se prodaje zapadnim konzumentima pateticnom sentimentalnoscu.

tihobl
1 godina prije

Narode ovo je pas njegove zene koji nije mogao dobiti ulazne papire u Britaniju. Sad kad je odlikovan englezi nece moci zakerati sa potvrdama o vakcinaciji.

Slava Zelenskom! Slava heroju Ukrajine! Slava vlasnici heroja Ukrajine!

Nena
1 godina prije

Džukela odlikovala kera…
R.I.P.ukraina kakvu znamo..

ogo
1 godina prije

Justin Turudija zna da poslastice koje mu kao psu daje Klaus djeluju stimulirajuce.

Buničar
1 godina prije

Ti vrapca, najveksi Ukrajinski heroj je pesek?

Vesna Šipuš
1 godina prije

Pas je predivan, spašava ljude i zaslužio je svako dobro. Tko ima psa, zna kako je to divna životinja i što je sve u stanju učiniti za onoga kome vjeruje. Pas zaslužuje naše divljenje i ljubav.

Rimtutituki
1 godina prije

Svi u njemackoj isti dan dobili Aufenthaltestitel I odmah stanove i osnovnih 349e plus 200e kindergeld,nijedna drzava nikad veci skok iz najsiromasnije drzave odjednom 2 miliona gradzana dobrostojeci,pristizu novi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI