Ukrajinska strategija NATO-a je propala

18 komentara

Pokušaji NATO-a da nanese poraz Rusiji u ukrajinskom sukobu potpuno su promašili svoj cilj jer Moskva nastavlja da stoji usred posrnule kontraofanzive Kijeva i zapadnih sankcija, izjavio je u subotu bivši talijanski premijer Giuseppe Conte.

Pišući na Facebooku, Conte, koji vodi stranku Pokret pet zvijezda, napomenuo je da je godina i po neprijateljstava između Moskve i Kijeva pokazala da je vrijeme da se „ostave po strani optimistične procjene… podstaknute površnim, ali i zaglušujućim ratom propagande” na Zapadu.

Strategija vojnog bloka pod vodstvom SAD-a, koja je do sada ovisila o masovnoj vojnoj pomoći Kijevu i “logici eskalacije”, nije uspjela dovesti do propasti ruske vojske kojoj su se toliko nadali, rekao je Conte. On je podsjetio da Ukrajina nikada nije uspjela potisnuti ruske snage iz Artjomovska (poznatog kao Bakhmut u Ukrajini), ključnog uporišta Donbasa koje je Rusija zauzela u maju nakon mjeseci žestokih borbi.

“Nije došlo do raspada [ruskih] vojnih i paravojnih odjela, nije bilo povlačenja zbog ukrajinske kontraofanzive”, naglasio je bivši premijer, dodajući da se nade Zapada za unutrašnja politička previranja u zemlji također nisu ostvarile.

U međuvremenu, oštre sankcije koje je Zapad uveo Rusiji “nisu je dovele do bankrota niti osakatile njenu ekonomiju”, nastavio je Conte, napominjući da dugo postavljeni cilj izolacije Moskve “nipošto nije postignut”.

Da bi podvukao svoju tezu, političar je ukazao na nedavni samit BRIKS-a – Rusija je članica – koji je završio neviđenim proširenjem grupe.

Pored toga, Conte je tvrdio da je sukob u Ukrajini „razotkrio nesposobnost EU da razvije efikasnu zajedničku strategiju i da izrazi autonomno političko i ekonomsko vođstvo“. Umjesto toga, to je postao još jedan pokazatelj klevanja bloka prema SAD-u.

Conteovi komentari dolaze nakon što ukrajinska kontraofanziva nije uspjela zadobiti značajniji položaj uprkos više od dva mjeseca borbi. Prema Moskvi, Kijev je od početka guranja izgubio više od 43.000 pripadnika vojske i skoro 5.000 komada vojne opreme.

Bivši italijanski premijer, koji je obavljao tu funkciju od 2018. do 2021. godine, u prošlosti je više puta pozivao na mirovne pregovore između zaraćenih strana u Ukrajini, istovremeno se protiveći daljim isporukama oružja Kijevu, upozoravajući na potencijalnu eskalaciju.

Giuseppe ConteItalijaNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podsjetnik
29 dana prije

Pet zvjezdica (M5S) ili Movimento cinque stelle talijanski je politički pokret koji je osnovao komičar Beppe Grillo uz pomoć internetnskog poduzetnika …

plemeniti
29 dana prije

Koje laprdanje, Rusija je krenula u “denacifikaciju” Ukrajne, i sad kritizira što nije oslobođena u protuofenzivi??? Koja ruska propaganda, pogledajmo malo drugačije. Ruska “akcija” nije uspjela, povukli su se s večine teritirija s početka, te se sada AKTIVNO BRANE.Probijaju se linije i vračaju naselja, da sporo, ali sve dok sustavi “obrane” ne puknu. Gađaku im Moskvu, Krim….pa druga vojna sila izgleda postiže uspjeh za uspjehom….eto brane se. Nikakvu eskalaciju nisam vidio u naoružanju koje je Ukrajni potrebno za obranu, tako da svi vole laprdati ovu rusku propagandu.

Lucija, prva
29 dana prije

Kakva su ovo sr.anja od komentara?
Sad bi tu netko trebao staviti prikaz situacije u Ukrajini?

Moš’ mislit…

GMBH
29 dana prije

Realno je očekivati da će Ukrajina u konačnici potpisati bezuvjetnu kapitulaciju.. a perverzni netalentirani voajeri sa Zapada će nas dotle odvesti na prosjački štap i prstom upirati jedni u druge.

Alex
29 dana prije

Mir u Uktajini može donijeti samo reizbor Trumpa za predsjednika. On jednostavno ne voli rat,jer smatra da je to uzaludno rasipanje novca, koji se može korisnije uložiti,prije svega u USA. Pa čak i za proizvodnju sofisticiranijeg naoružanja,za koje ne treba živa vojna sila. Po Trumpu,America first,što znači nema poklanjanja naoružanja,pa ni bilo čega drugog…cash and carry. A vojnike vratiti doma,pa neka rade nešto korisno.

Schwarze Hunderte
29 dana prije

Jeli ili nije , lako im saznati 😁 . Pošalji ljude u zone pod Ruskom kontrolom pa buš vidjeli i sam 😁 …

ljena bitanga
29 dana prije

Nije propala ; izginulo puno Slavena i još će.
Plan se nastavlja!

Mahatma
29 dana prije

Bolje mu je da se brine za domaće stvari jer mu se država ubrzano pretvara u Afriku.

Max
29 dana prije

Prilično realan osvrt.

HEKPCT
29 dana prije

Svi bivši boluju od naknadne pameti. Isto to misle i sadašnji, ali istinu ne mogu naplatiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI