Ukrajinski dron uništen iznad Krima

Sevastopolj luka mornarica rusija
11 komentara

Ukrajinski dron uništen je u blizini Sevastopolja na Krimu, rekao je u subotu ujutro guverner Mihail Razvožajev. Njegova izjava dolazi nakon izvještaja o kontinuiranom granatiranju gradova u Donbasu od strane ukrajinskih trupa. Ranije je Kijev odbio prijedlog Moskve za privremeno primirje tokom pravoslavnog Božića.

Pišući na Telegramu, Razvožajev je optužio Kijev za pokušaj napada na Sevastopolj, u kojem se nalazi ruska Crnomorska flota.

Nekoliko područja ruske Narodne Republike Donjeck (DPR) pogođeno je ukrajinskom raketnom i artiljerijskom vatrom u petak, prema lokalnim vlastima. Dodali su da je tokom dana ispaljeno više od 100 projektila.

Zvaničnici su rekli da se granatiranje nastavilo u subotu ujutro. U Gorlovki, gradu sjeveroistočno od Donjecka, ranjena je žena, a dva stambena bloka su oštećena, izvijestili su. U selu Golmovski oštećene su tri kuće, kao i dalekovod i gasovod.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je vojnicima da od petka do subote u ponoć od podneva poštuju prekid vatre kako bi se omogućilo pravoslavnim hrišćanima, koji čine većinu u Ukrajini i Rusiji, da idu u crkvu i bezbjedno proslavljaju Božić. Moskva je pozvala Kijev da učini isto, ali je prijedlog odbijen.

U petak je rusko Ministarstvo odbrane saopćilo da je, uprkos tome što su moskovske snage poštovale primirje, “kijevski režim nastavio artiljerijske napade na naselja i položaje ruskih trupa”. Dodaje se da su ruske snage potisnule nekoliko ukrajinskih artiljerijskih položaja koji su bili uključeni u granatiranje duž cijele linije fronta.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski optužio je Moskvu da planira iskoristiti primirje kako bi zaustavila ofanzivu u Donbasu i izvukla dodatne vojnike i opremu na liniju fronta.

rusijaSevastopoljukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
micika
1 godina prije

Jaka vijest, a svi bombarderi izvuceni sa aerodroma koji su blizu Ukrajine na 2000 KM , znaci odbrana nikakva sto se tice dronova.

tihobl
1 godina prije

Svaku noc britanci pokusaju sa napadom dronova na Krim. Jedan se uspio probiti do Krima, pogodio gradiliste blizu obale, usmrtio cuvara gradilista u radnickom kontejneru i zapalio drvenu gradju.

tihobl
1 godina prije

Руска спољна обавештајна служба објавила је фалсификоване докуменате које је Велика Британија намеравала да објави, чиме би се као одговоран за почетак Другог светског рата прогалсио СССР.

Jos ce ispasti da je Hitler branio Evropu od nicim izazvane ruske agresije.

Kosir i Bat
1 godina prije

Naravno da Vladimir Zelenski nema veze sa nekakvim Božićem.

Max
1 godina prije

Prijetili su time.

MNK
1 godina prije

A koliko je unistenih ruskih dronova iranske proizvodnje, to je zanjimlivo.

Lucija, prva
1 godina prije

“Bakhmutske (784 residents) 4 km SouthEast of Soledar (10,490 residents) was effectively captured by PMC Wagner on 27 December. Ova je informacija iz nezavisnih izvora potvrđena prije Nove Godine. Postoje naznake da je PMC Wagner oslobodio ili okupirano sela Pidhorodne, Krasna Hora i Yakovlivka te da je grad Soledar u procesu čišćenja terena.” ——- “Bahmut je centralna tačka Istočnog fronta i ozbiljan logistički centar,a naš zadatak tamo je da što manje ginemo, a da što više uništimo neprijatelja. Karakteristika Bahmuta je u njegovim jedinstvenim istorijskim i geografskim odbrambenim sposobnostima, koje uključuju, prvo, podelu grada na nekoliko delova vodenim barijerama. Drugo, naselje Bahmut je kompleks naselja koji stvaraju jedinstven odbrambeni sistem. Treće, ovo je jedinstven pejzaž, jaruge i visovi, koji su prirodni tuneli. A šlag na tortu je sistem rudnika Soledara i Bahmuta, zapravo mreža podzemnih gradova u kome se ne nalazi samo gomila ljudi na dubini od 80-100 metara, već… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Od 30. decembra do 7. januara jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje su branile Soledar imale su najmanje 1500 poginulih i ranjenih. Kako navodi Vojna hronika, najveće gubitke su pretrpeli 1., 2., 3. i 4. bataljon 46. odvojene aeromobilne brigade OSU. Krajem decembra ova formacija je bila popunjena, međutim, zbog nedostatka borbene obuke, više od polovine mobilisanih regruta umrlo je šest dana po dolasku na front. Komanda brigade je 3. januara, zbog velikog broja nenadoknadivih gubitaka, uputila na prvu liniju odbrane četu radijacione, biološke i hemijske zaštite. 24 sata nakon slanja na front, jedinica je prestala da komunicira i trenutno se smatra nestalom. Nakon što se linija fronta pomerila u urbana područja na ulice Oružane snage Ukrajine su se suočile sa velikim gubicima u oklopnim vozililima. Od kraja decembra tenkovski bataljon 61. jegerske pešadijske brigade OSU pretrpeo je najveće gubitke. Na uskim pristupnim putevima Soledara tenkovi T-64BV i T-72M1R Oružanih snaga… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI