Ukrajinski dronovi oboreni u zapadnoj Rusiji

Rusija će u idućih nekoliko mjeseci isporučiti Srbiji raketni sustav Pancir-S
24 komentara

Ruska vojska osujetila je pokušaj ukrajinskog  “terorističkog napada”, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da je oborilo tri ukrajinska drona dok su putovali iznad Kaluške oblasti u srijedu ujutro.

Dolazeće bespilotne letjelice detektovale su i uništile jedinice protivvazdušne odbrane oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu, saopštilo je Ministarstvo odbrane u kratkom saopćenju rano u srijedu. U poslednjem pokušaju vazdušnog napada Kijeva nije bilo žrtava ili štete, rekao je guverner regiona Vladislav Šapša.

Kaluška oblast se nalazi jugozapadno od Moskve, gde je vojska poslednjih meseci u nekoliko navrata presrela neprijateljske dronove na putu ka ruskoj prestonici.

Ruski zvaničnici tvrde da Kijev sve više pribjegava terorističkoj taktici, nakon što nije postigao uspjeh na bojnom polju tokom svoje toliko hvaljene ljetne kontraofanzive. U nedelju je ukrajinska bespilotna letelica udarila u stambeni blok u ruskom gradu Belgorodu, pri čemu je povređena 10-godišnja devojčica.

Osim ponovljenih artiljerijskih i bespilotnih napada, ruski regioni koji graniče s Ukrajinom bili su meta nekoliko kopnenih upada usred sukoba između Moskve i Kijeva, što je rezultiralo brojnim smrtnim slučajevima civila i uništavanjem zgrada. Ruske snage sigurnosti osujetile su u utorak pokušaj ukrajinske diverzantske grupe da napadne Brjansku oblast, u kojem je ranjen jedan poljoprivredni radnik.

pancirrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
8 mjeseci prije

Bas se pitam hoce li Kijev proci uskoro kao Hirosima? Bilo bi steta dobrih mladih Ukrajinki koje sada nema tko seviti..

tihobl
8 mjeseci prije

Nocas:

Одеса, Одеска и Николајевска област. Експлозије.

Експлозије на југу: Ројеви дронова нападају луке на Дунаву

Експлозија у Николајеву, Измаилу, Ренију и другим лучким градовима.

Рени:
Снимак је са румунске обале. Пишу да је погодака у луку било више од десет.

Украјински медији јављају да је дошло до експлозија у Харкову.

tihobl
8 mjeseci prije

Руски војноиндустријски комплекс направио систем са самонавођење за ударне FPV камиказа-дронове “Овод” који је заснован на елементима вештачке интелигенције. Према речима руских конструктора овај систем ће значајно повећати прецизност управљања у терминалној фази лета.

tihobl
8 mjeseci prije

Гана: ухапшенa група младића који су на својим мајицама носили обележја Вагнер-групе.
САД су властима ове државе наложиле да повећа репресију према појави симбола руских формација и генерално Русије који се у последње време као вирус шире земљама западне Африке.

tihobl
8 mjeseci prije

Запослени Националне полиције Украјине у Черниговској области одузели су мушкарцу мотоцикл, чији је звук подсећао на лутање муниције и уплашио је локалне становнике.

Сада ће возило „користити полиција”.

И сам возач ће, највероватније, прећи на Леопарда …

tihobl
8 mjeseci prije

5.000 евра по комаду: како се тргује органима у Украјини
Али то није све. Недавно су откривени детаљи криминалне шеме за снабдевање украјинске деце, па чак и беба у Велику Британију.

tihobl
8 mjeseci prije

Украјина је постала центар за трговину децом и органима, сви знају за то, али нико није огорчен

Ово је изјавио познати амерички новинар Клејтон Морис. Према његовим речима, светска заједница по овом питању „забија главу у песак“ као ној.

Он је напоменуо да такав посао доноси профит већи од 200 милијарди долара, данас Украјина контролише најмање четвртину глобалног тржишта сурогат мајчинства, упркос чињеници да у њој живи мање од један одсто светске популације.

tihobl
8 mjeseci prije

Јерменија: синоћ се у језеру Севан удавио саветник амбасадора Украјине у овој земљи, Александар Санченко.

tihobl
8 mjeseci prije

Деца раде за храну у рудницима кобалта, седам дана у недељи и најмање 14 сати дневно. Око 40.000 деце у Демократској Републици Конго наставља да доприноси „зеленој економији“ и микроелектронској индустрији.

tihobl
8 mjeseci prije

 Украјинској Врховној ради поднет Нацрт закона којим ће се декриминализовати производња, продаја и дистрибуција пронографских садржаја, где је до сада чланом 301. кривичног закона ово дело могло бити санкционисано са максималном казном затвора и до 12 година.

hiber
8 mjeseci prije

Dakle ukrainski dronovi putuju ruskim nebom.🤣🤣🤣 Problem je neprekidno povećanje troska okupacije i degeneracija Rusije. Da navedemo primjere: eksplozija 100 tona salitre u stambenoj cetvrti Dagastana koju je neki mudrac drzao na benzinskoj pumpi ekvivalenta 45 tona TNTa.Mrtve i tanjene jos nisu ni prebrojali. Dakle degeneracija slicna Libanonskoj gdje je eksplodiralo 1000 tona. Iz Turske od 3 ruska aviona polijeće samo jedan jer su druga dva otkazana zbog kvara. Ruski automobili se sada placaju u rubljama uz jenski dodatak za kineske komponente. Krim gubi turiste enormnom brzinom. Prije 2014 imao je 9 miliona turista, sada samo sado-mazio turiste koji moraju cekati 5 sati za pregled, i zatum cekati na dronove koji putuju ruskim nebom.🤣🤣🤣 Putin je krimskim naivcima obećao povecanje prihoda od 500%, umjesto toga dobili su 🖕.

Max
8 mjeseci prije

Čini se da je Pancir (na slici) odradio svoje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI