Ukrajinski graničari pucaju kako bi zaustavili muškarce koji bježe iz zemlje

Ukrajina - Vojnik - Vojska
37 komentara

Ukrajinski graničari pribjegli su pucanju kako bi spriječili ljude da pobjegnu iz zemlje, saopštila je u subotu Državna granična služba. Patrola u zapadnoj ukrajinskoj regiji Transcarpathia morala je ispaliti nekoliko metaka dok je jurila grupu koja je pokušavala ilegalno preći u Mađarsku, tvrdi se u saopštenju objavljenom na Facebooku.

Graničari su u samo jednom danu priveli ukupno devet osoba koje su bežale iz Ukrajine preko Zakarpatske oblasti, saopštila je služba. Prva grupa, uključujući tri stanovnika Kijeva, pokušala je da pređe granicu noću koristeći onlajn mape. Naišli su na patrolu nekoliko stotina metara od granice, stoji na društvenoj mreži.

Za prvom grupom ubrzo je usledila druga od četiri Zakarpatjana. Muškarci su kontaktirali trgovce ljudima i platili po 5.500 dolara za bezbedan prelazak preko granice, saopštile su vlasti. Pojurili su ih graničari, navodi se u saopštenju, i pucano.

Još dvojica muškaraca pokušala su iste noći da pređu u Mađarsku na drugom mestu, ali su takođe presretnuta. Privedeni, iz severne oblasti Černigova, platili su 7.000 dolara trgovcima ljudima da bi ušli u Mađarsku, navode vlasti.Ukrajina pokušava mobilizirati više vojnika kako bi nadoknadila teške gubitke pretrpljene u borbama s Rusijom. Najavljena ubrzo nakon početka sukoba, kampanja je poremećena široko rasprostranjenim izbjegavanjem i korupcijom, kao i pokušajima bijega iz zemlje. Kijev je ovog proljeća značajno proširio pravila o regrutaciji i spustio starosnu granicu sa 27 na 25 godina.

Početkom juna ukrajinska granična služba saopštila je da je najmanje 45 ukrajinskih muškaraca poginulo u pokušajima da pobegnu u EU. Većini muškaraca između 18 i 60 godina zabranjen je napuštanje Ukrajine u slučaju da budu pozvani da služe. Kijev je ovog mjeseca također zabranio odlazak dvojnim državljanima.

Samo u maju potvrđeno je da se deset osoba utopilo u rijeci Tisi, koja teče od jugozapadne granice Ukrajine preko Rumunije, Mađarske, Slovačke i Srbije, navode vlasti. Zapadni regionalni ogranak Granične službe saopćio je početkom juna da su tijela nedavno pronađena u rijekama i planinskim terenima u područjima koja se graniče sa EU.

Ruski ministar odbrane Andrej Belousov izjavio je u petak da je Ukrajina izgubila više od 35.000 vojnika samo u maju. Ranije ovog mjeseca Moskva je procijenila gubitke Kijeva od početka 2024. na preko 111.000.

Graničarirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Uskoro će Zelenski dobnu granicu za mobiliziranje smanjiti na 21, a onda i na 18 godina.
Još jedna posjeta Lindsey Grahama u Kijev, uvjetovano novom pošiljkom oružja izuzetnih i eto odluke – već potvrđeno u praksi.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Eto ! A Madžare kritiziraju , kako ne primaju izbjeglice 😁 ?! C c c c 🙄 no kada i žele primiti ( Bijele Kršćane ) , onda im ne daju već inzistiraju da prime , tuđe , smeće I izmet iz kuta planeta ., Teško će to sa Orbanin ići . Oteli se 🤷

tatamata
4 mjeseci prije

vise ima granicara da im ljudi ne bjeze , nego li vojske koja se bori sa rusima ,

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

Ma nije istina to samo Rusi pucaju u svoje.

Dux
4 mjeseci prije

Kad je država u ratu, onda ide opća mobilizacija, Ukraina to ne radi. Zašto?? Pitajte EU i NATO…
Do kraja godine tj. do izbora u SAD-u, vrlo vjerovatno su NATO snage u Ukraini.. ( …ako ih ne spriječi situacija na Istoku i Tajvan..)

vrlodrag
4 mjeseci prije

Danas je veliki dan za sve one koji drže zapadnu onu stvar u svojim rukama. Gej parada srama degenerizma i parazitizma i umnih oboljelih u Kijevu. Ispoljavanje europskih zapadnih vrijednosti pederizma i pedofilije. Danas se mnoge zastave Židovske autonomne oblasti vijore u okupiranom Kijevu. Danas djeca onih čiji su očevi otjerani u rat moraju prisutni biti na mimohodu pederastije. Podijelimo ove paradere u tipove da bi znali u čemu je vrag i tko maše tim zastavama. Tip 1 Aktivni peder Duhovno i tjelesno takav aktivac ponekad odaje dojam nadčovjeka. Ne čovjek nego hodajući generator energije. Izvor energije je su sve vrste psihoza neuroza i psihoneuroza. Tip 2 Pasivni peder Tjelesno i psihički takav pasivac ostavlja dojam pola muško pola žensko. Ni vino ni voda. Ako je aktivca teško prepoznati onda je pasivca vrlo lako. I zlo koje dolazi od njih je također pasivno zlo, takoreći bezopasno zlo. Tip 3 Aktivna… Čitaj više »

vrlodrag
4 mjeseci prije

Podržavatelji nastrani spolno izpoačenih i umno degeneriranih vrijednosti znaju dobro psihološku pozadinu homoseksualizma kao jedne od tri grane degenerizma.

Dakle iza protuprirodnog odnosa dvije istospolne jedinke stoji sadizam i mazohizam kao neodvojiv dio. Sadizam je usko povezan sa aktivnom stranom odnosa a mazohizam sa pasivnom. Sadist dobiva seksualno zadovoljstvo na samo time da tjelesno muči ljude nego i psihičkim maltretiranjem kroz vrijeđenje i ponižavanje na sve načine. Mazohist je suprotno.

Korijen sadizma je bolna želja za moći koja je često puta isprepletena sa megalomanijom.

Takvi danas paradiraju Kijevom a đavolji odvjetnici ovih legionara i bionegativnih osoba te umnih bolesnika takve brane pod izlikom ljudskih prava i bogatstva različitosti te tolerancije odnosno podnošenja zla.
Đavolji odvjetnici time brane legiju degenerika i ne samo njih nego i sebe i svoje ili svoju materijalnu i društvenu korist koju imaju od ovoga.

Zato Biblija kaže mi smo legija jer smo množina.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Pošto degenerizam se kategrizira u tri kategorije red je i navesti koje

1. Seksualne nastranosti
2. Umne oboljenja
3. Vanjski tjelesni znakovi degeneriranja.

Budući da ovdje govorim o seksualnim nastranostima i pošto je znano da degenerativne psihičke bolesti su povezane sa spolnim nenormalnostima one mogu posluđiti kao indikator pomoću kojega se može ustvrditi sklonost pojedinca umnim odnosno psihičkim nenormalnostima.

tihobl
4 mjeseci prije

Isto ce raditi i frontex kad dodje vrijeme. Zato bjezite iz EU dok mozete.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Kako izgleda u praksi kada jedan od takvih degeneričnih umno oboljelih i seksualno nastranih i izopačenih zavlada pročitajte. Ovo je Lav Trocki napisao 1917 za Rusiju Moramo Rusiju pretvoriti u pustinju naseljenu bijelim crncima kojima ćemo nametnuti tiraniju koju ni najstrašniji istočnjački despoti nisu ni sanjali. To će biti lijeva a ne bijela tiranija koja će proliti tolike bujice krvi od kojih će svi ljudski gubici pretrpljeni u kapitalističkim ratovima izblijediti u usporedbi. Najveći bankari preko oceana raditi će sa nama u najbližem mogućem kontaktu. Ako pobijedimo uspostaviti ćemo moć cionizma na olupini pogreba revolucije i postati ćemo sila pred kojom će cijeli svijet pasti na koljena. Pokazati ćemo što je prava moć. Terorom i krvoprolićem dovesti ćemo rusku inteligenciju do stanja potpune zatupljenosti i idiotizma i životinjske inteligencije. Naš mladići u kožnim jaknama koji su sinovi urara iz Odese Orše Gomela i Vitebska znaju mrziti sve rusko. Kakvo samo… Čitaj više »

Josip
4 mjeseci prije

Bravo svinje ubijajte svoje Ukrajince za zidovske interese, pizda vam materina glupa..

Max
4 mjeseci prije

Uskoro će i oni bježati.

Mučki Provokator
4 mjeseci prije

Ko ce kome nego svoj svome …

Karme
4 mjeseci prije

Ukra je projekt sotonske hazarije askenazija. Madjari trebaju braniti svoje tamo

Nesko
4 mjeseci prije

Eh kad se setim, kao mlad sam imao dopunski trening iz plivanja. I danas u 60+ na lokalnom jezeru teško da mi iko moze parirati na 25 metara još uvek to mogu prepisati za oko 17 sekundi. Tisu bih preterao za ajde da kažem 5 minuta najviše. Samo mi hladna voda ne paše ali sada je leto. Prošlog vikenda sam prešao 270 km biciklom . Ovi današnji mladi se ubiše kuckajuci po telefonima pa se toliko nesretnika podavise u Tisi. Žalosno i pretuzno.

ime
4 mjeseci prije

ko u yugi.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI