Ukrajinski vojni obavještajci zarobljeni u pravcu Andrejevke, kaže zvaničnik

Andrejevke
5 komentara

Dvojica službenika Glavne obavještajne uprave ukrajinskog ministarstva odbrane zarobljena su u pravcu Andrejevke, izvijestio je Kiril Stremousov, zamjenik načelnika vojno-civilne administracije regije Herson.

“Dvojica službenika Glavne obavještajne uprave zarobljena su u pravcu Andrejevke. Uskoro se očekuje video snimak njihovog ispitivanja”, napisao je u ponedjeljak navečer na svom Telegram kanalu.

Prema Stremousovom, pokušaj napada ukrajinskih snaga u blizini sela Borozenskoje takođe je osujećen, sa prijavljenim gubicima oklopnih vozila.

Obavještajcirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

To su pripadnici GUR vojno obaviještajne službe Ukrajine. Pitanje je koliko znaju. Ikojeg su ranga.

CWRK
1 godina prije

Bit će “španjolska čizma” i štošta drugo. Sve će priznat pa i ono što nisu uradili!

tihobl
1 godina prije

Obratite paznju da rusi izvjestavaju samo koliko su unistili nepriateljske zive sile i koliko tehnike. O manjim pomacima na terenu nikad ne izvjestavaju, jedino o vecim napredovanjima ili povlacenjima.
Iz toga se vidi sta je rusima prioritet – ne bore se za teritoriju vec za demilitarizaciju. Na snimcima poslednjih desetak dana sa hersonskog pravca gledam unistenu zapadnu tehniku raznih proizvodjaca uz poneki sovjetski tenk i bmp. Demilitarizacija bivse Ukrajine se privodi kraju, sad je faza demilitarizacija NATO pakta.

nessy
1 godina prije

Locirati, privesti, likvidirati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI