Ukrajinskih diplomati uhićeni na granici s cigaretama i zlatom

Krijumcarenje
12 komentara

Par ukrajinskih diplomata opozvan je nakon što je uhićen zbog pokušaja krijumčarenja 16 kilograma zlata, tisuća paketa cigareta i desetaka tisuća dolara u susjednu Poljsku, rekli su dužnosnici.

Vozača ukrajinskog veleposlanstva u Varšavi i atašea za konzularne poslove ukrajinski su graničari priveli u nedjelju, nakon što su ih zaustavili u službenom minibusu na kontrolnoj točki, na putu za Poljsku.

Dvojica drugih dužnosnika također su navodno bila umiješana u pokušaj krijumčarenja, uključujući oca atašea, koji radi u veleposlanstvu, objavio je u ponedjeljak ukrajinski državni Istražni ured. Istražitelji su optužili vozača i atašea za pokušaj ilegalnog unošenja robe u Europsku uniju (EU) “koristeći diplomatske imunitete i privilegije, kao i službeni prijevoz.”

Dvojac je navodno uhvaćen s više od 200.000 američkih dolara u eurima, poljskim zlotima i dolarima, sa zlatom i više od 8.000 paketa cigareta, vrijednih više od 50.000 američkih dolara.

U ponedjeljak je ukrajinski ministar vanjskih poslova i zamjenik premijera Dmytro Kuleba potvrdio da je otpustio to dvoje djelatnika i rekao da je “važno” što se od njih radi primjer.

“Odmah sam povukao oba zaposlenika s dugogodišnjeg poslovnog putovanja u inozemstvo. Njihov diplomatski posao je završen. U sljedećih nekoliko sati bit će završene sve formalnosti o ovom pitanju“, rekao je u izjavi na Facebooku.

“Nikad neću pokrivati prevarante koji misle da mogu koristiti diplomatski status, ne u svrhu služenja državi i narodu, već za osobno ilegalno bogaćenje”, dodao je.

Šverc cigareta vrlo je čest u nekim ukrajinskim pograničnim područjima, gdje su cijene duhana niže nego u zemljama EU-a, poput Poljske.

krijumčariPoljskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
3 godine prije

Sve je stalo samo biznis nije.

Umpah Pah
3 godine prije

Dmytro Kuleba bez kulebanja :

Opet Rusi !

jrfnvewrfvnweurfvuwe
3 godine prije

Ovi su oni obični ukrosi, nisu oni koji vladaju njome iz Dnjepropetrovska, zato su i stradali, ti su davno dali svo zlato ukrosa braći preko bare koje više nije ni tamo, sad je svo tozla od tamo u Đerusalemu.

Sunseeker
3 godine prije

Niste naveli vrijednost zlata…

e z
3 godine prije

200 000 dolara u eurima……hahahah

Mahatma
3 godine prije

Valjda će sad skontat zašto bitcoin ima vrijednost.

jezevakucica
3 godine prije

Koji amateri,da slużbeni minibus.
Diplomati sa prostora bivše Yu imaju slużbene šlepere i Antonove!

Max
3 godine prije

I onda kažu da je Putin neprijatelj Ukrajine.

Lucija, prva
3 godine prije

Gdje je sada tih 16 kg zlata? U posjedu poljske policije/carine?
I gdje će otići uskoro?

Možda na pravu adresu? 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI