Unuk De Gaullea tvrdi da zbog Amerike cijela Europa pati

Pierre de Gaulle
31 komentar

Washington profitira od “ekonomskog rata” protiv Moskve, rekao je Pierre de Gaulle

Potpirujući sukob u Ukrajini i vodeći planirani ekonomski rat protiv Rusije, SAD nanosi Europljanima patnju, rekao je Pierre de Gaulle, unuk bivšeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea. Nakon što je predvodio francuski otpor protiv nacističke okupacije tijekom Drugog svjetskog rata, Charles de Gaulle utemeljio je moderni francuski politički sustav i bio predsjednik od 1959. do 1969. Njegov unuk, savjetnik za strategiju i korporativne financije, rekao je kako vjeruje da je sukob u Ukrajini bio potaknut od strane Zapada. “Bunim se i prosvjedujem protiv ovog intelektualnog nepoštenja u ukrajinskoj krizi jer su okidači rata Amerikanci i NATO”, rekao je Pierre de Gaulle prošlog tjedna Udruzi za francusko-ruski dijalog.

“Sjedinjene Države, nažalost, nastavljaju vojnu eskalaciju, zbog čega pati ne samo ukrajinsko stanovništvo, već i europsko stanovništvo.”

Zapadne sankcije nametnute ruskom izvozu fosilnih goriva pogoršale su financijsku i energetsku krizu u Europi, zbog čega “svi pate u svakodnevnom životu”, rekao je de Gaulle. Također je optužio bivšu njemačku kancelarku Angelu Merkel da je “svjesno pridonijela” sukobu “autorizirajući ukrajinsku nacionalističku ekspanziju”, do koje je došlo nakon prozapadnog državnog udara u Kijevu 2014. godine. Vlada koja je došla na vlast te godine nastojala je “uništiti rusku kulturu… i sposobnost govorenja ruskim” u pretežno rusofilskom Donbasu, rekao je.

Narodne Republike Donjeck i Lugansk (DPR i LNR) odvojile su se od Ukrajine nakon državnog udara koji se dogodio 2014. Sporazumi iz Minska iz 2014. i 2015., postignuti uz posredovanje Njemačke, Francuske i Rusije, osmišljeni su kako bi se osigurala mirna reintegracija pobunjenih pokrajina u Ukrajinu. Ruski predsjednik Vladimir Putin naveo je potrebu da se zaštiti narod Donbasa i neuspjeh Kijeva da provede mirovni sporazum iz Minska kao razloge za pokretanje vojne operacije u Ukrajini krajem veljače.

DNR i LNR, s još dva dijela ukrajinskog teritorija, pridružili su se Rusiji nakon što su velikom većinom glasovali za taj potez u rujnu. Merkel, kao i bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, izjavili su prošle godine da je Kijev iskoristio sporazume kako bi kupio vrijeme za obnovu svoje vojske i gospodarstva. Ukrajina je od 2014. usvojila nekoliko zakona koji ograničavaju upotrebu ruskog jezika u javnoj sferi, uključujući obrazovanje i medije.

De Gaulleekonomski ratrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

2 najbitnije stavke rata u Ukrajini: 1.zapoceo je drzavnim udarom u Kijevu,2014 g.,sponzoriranim od strane USA. 2.2015.godine potpisuje se minski sporazum.sporazum za koji,godinama kasnije,njegovi europski sponzori govore da uopce nije bio predvidjen da se provodi sa njihove strane.eto.hvala.

Komplicirano
1 godina prije

Da,,kada je kosovo u pitanju zapad podrzava otcjepljenje,,,kada je u pitanju neka od pokrajina u bivsoj ukrajini,,,onda ne,,,,, no dobro,,ionako kao argument uvijek bude sila,,pa evo opet je isti argument,,,samo Istinu volim,govorim,zivim,,,,,a onaj koji se Istine odrekao,,,nuzno pr9janja uz protivnika Istine,,,a taj lazov,projezira svakog vrijedan,,oooooo pravedmna ce boti kazna njegova,,haleluija,,

držnedaj
1 godina prije

E s svaka mu čast i svaka mu dala koja je naumila da da

Max
1 godina prije

Sve je točno.

goran
1 godina prije

napokon da i ovi idioti od političara u eu počinju shvačati da nas amerika jebe u zdrav mozak i možda dolazi vrijeme kad če eu morati stati uz rusiju i kinu i svi zajedno krenuti na ameriku,u takav rat bih i ja otiša<o znajuči da se ne bi vratio,ali ni amerima ne bi bilo svejedno

Noppo
1 godina prije

SAD su več 6 mijeseci službeno v recesiji. Ako nam ide loše, treba gurnuti i sve ostale, to je njih filozofijo.

tihobl
1 godina prije

Број украјинских избеглица које су стигле у Европу премашио је 7,9 милиона људи, саопштила је Канцеларија Високог комесаријата УН за избеглице.

Највише избеглица је прихватила Русија – више од 2,8 милиона.

Red Dog
1 godina prije

Treba biti slep ili mentalno bolestan ne videti da ja tako.

tihobl
1 godina prije

На пољској телевизији појавио се натпис „Херојска одбрана Русије“

Водитељка је говорила о ратним дејствима у Украјини и о припреми мобилисаних Руских специјалних јуришних група.
У том тренутку су се појавиле речи „Херојска одбрана Русије“.

Boba Lazarević
1 godina prije

Reci nam nešto što ne znamo.

gigi pinna
1 godina prije

E baš ti hvala Pierre što si nam otvorio oči.
A ti si inače na nekoj funkciji gdje možeš promijeniti stvari nabolje ili je to što pričaš tek salonsko filozofiranje?

Promatrac
1 godina prije

Tako pati da je povecala trgovinski promet s Rusijom. Bilo bi zanimljivo iz Eurostata vidjeti s kojim su jos zemljama postignuta tako znacajna povecanja.
Nacitah se o smrzavanju u EU, nestanku toalet papira i skapavanju od gladi. Propaganda je cini se nastetila samo onima koji nam je plasiraju.
Cekam jos na unistenje dollara i vidljive rezultate ekonomskog preporoda Rusije.

Rimtutituki
1 godina prije

Unuk de Gaulle nije de Gaulle, kao da se sposobnost prenosi. Sve se osim sposobnosti naslijedi,mozes biti bas ćutuk.

eukolonija
1 godina prije

Višijevac Macron uništava Francusku

Mali Boro
1 godina prije

Taj gospodin da je na vlasti drugačije bi govorio i vodio bi istu politiku koju vode i sada vladajući.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI